ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΘΈΤΕ ;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΔΙΑΓΡΑΦΉ ΘΈΤΕ ;;;

Και όπως αναμενόταν εδώ και τρία χρόνια, μπαίνει σιγά σιγά από τα πλέον επίσημα χείλη, 100 διάσημοι οικονομολόγοι λέει τώρα, ως θέμα ημερήσιας διάταξης μια παγκόσμια Σεισάχθεια με μερική ή και ολική ακόμη διαγραφή χρεών!
"Όχι αυτό δεν γίνεται" κράζει έντρομη η Λαγκαρντ. Έτσι καταστρατηγείται η ύπαρξη του ευρώ! 
 
Αυτό που ΔΕΝ λέει είναι ότι το πρόβλημα όμως δεν είναι τα χρέη αλλά τι έχει παραχθεί δευτερογενώς από αυτά. Από συνολικά 256τρισ$ δάνεια στον πλανήτη (τα 72 κρατικά, που μεγάλωσαν κατά 13τρισ εν μέσω πανδημίας) έχουν παραχθεί το ισόποσο των 96τρισ$ σε κανονικό χρήμα και πάνω από 1450τρισ$ (1.450.000δισ!!!!)σε τοξικά ομόλογα! Όσα 20 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ!! (πηγή World Economic Forum). 
 
Η διαγραφή των δανείων ή μέρους τους οδηγεί τώρα σε κατάρρευση της φούσκας των τελευταίων, δηλαδή σε πλήρη κατάρρευση όλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Και η μη δημιουργία νέων χρεών, όπως με αυτά που δημιουργούν τώρα τα κορονοϊοπακέτα, που καταλήγει στο ίδιο!
Δεν θα το κάνουν να διαγράψουν τίποτα πριν κυκλοφορήσουν αρκετά νομίσματα νέας τεχνολογίας (εξωτραπεζικά ή τραπεζικά κρυπτονομίσματα επί blockchain). Κάνουν τώρα αγώνα δρόμου γι αυτά (μετά την Κίνα, την Ινδία κλπ που ήδη είναι μπροστά).
 
Και έτσι στριμώχνεται το δολλαριο του θείου Σαμ, που χάνει την ισχύ του μαζί με την δυνατότητα να εξάγει τον πληθωρισμό των ΗΠΑ μέσω των πετροδολαρίων, όπως έκανε τα τελευταία 50 χρόνια. Αλλάζει και ο πλανήτης καύσιμο, άσε, όλα του γάμου δύσκολα και ο ιός βρήκε την νύφη γκαστρωμένη...Τίποτα όμως απολύτως ανθεκτικό στην οικονομική κρίση και την πιθανή κατάρρευση όλης της οικονομίας δεν μπορεί να παραχθεί από καμία τεχνολογία, όσο και το νέο νόμισμα, και το ψηφιακό, θα συνεχίσει να παράγεται από τις Εμπορικές Τράπεζες μέσω των δανείων!  
 
Η επόμενη φάση :
Η διαγραφή των χρεών από την Αμερική! Global Reset το λένε και δεν αφορά τα Πράσινα Άλογα της Ανάπτυξης. Θα το κάνουν υποχρεωτικά για να διατηρηθεί η ισχύ τους, μόλις καταφέρουν να αντικαταστήσουν στις καθημερινές συναλλαγές τα δολάρια με αρκετά εξωτραπεζικά ψηφιακά μέσα συναλλαγών. Όπως εκείνο το diem του Facebook. Γι αυτό βολεύει το lockdown και το τηλε (εργασία, εκπαίδευση, σεξ...) σε όλα.
Για ποιο ευρώ μιλάει τώρα η Λαγκαρντ, θα σε γελάσω. Όπως και για το τι καταλαβαίνει ο Τσακαλωτος για αυτά. Τι δεν καταλαβαίνεις;;
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρες, έχουν κάνει ανά την Ελλάδα αθορύβα την εμφάνισή τους ΑΤΜ κρυπτό νομισμάτων, νομίζω καθόλου τυχαία ως μεταβατικό στάδιο της μεγάλης επανεκκίνησης, σταδιακά για να εκπαιδεύεται ο λαός.

https://bcash.eu/gr/

ΚΙΜΩΝ