ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΑΙΓΑΙΟΝ η ΑΙ-ΓΑΙ-ΩΝ που σημαίνει η Παλαιά Γαία.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Βγήκε και ο φαφλατάς Έρντυ να τολμήσει να αλλάξει το όνομα του Αιγαίου.!! Το νου σου Έρντυ (ήδη την πρώτη προειδοποίηση την πήρες ) διότι όταν οι Έλληνες ονόμαζαν ΑΙΓΑΙΟΝ τούτη την θάλασσα εσείς δεν υπήρχατε ούτε ως υποψία. Και φυσικά γνωρίζαμε πολύ καλά γιατί ονομάζαμε αυτήν την περιοχή του πλανήτη ΑΙΓΑΙΟΝ ή ΑΙ-ΓΑΙ-ΩΝ - η πρώτη (ΑΙ)  μας Γη/Γαία ως ενσαρκωμένα όντα πάνω στον πλανήτη- . Και ναι μεν οι περισσότεροι γνωρίζουν την ιστορία με τον Αιγαία τον πατέρα του Θησέα  δηλαδή όταν Αιγέας ενημέρωσε το γιο του για τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωνε στον Μίνωα, και ο Θησέας αποφάσισε τότε να απαλλάξει τους Αθηναίους από τον φρικτό αυτό φόρο. Έτσι ξεκίνησε για την Κρήτη με σκοπό να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Καθώς τα πανιά στο καράβι ήταν μαύρα, λόγω του φόρου αίματος, ο Αιγέας ζήτησε, αν ο γιος του πετύχει στην αποστολή του και επιστρέψει ζωντανός, να σηκώσουν στην επιστροφή άσπρα πανιά. Όμως ενώ ο Θησέας πέτυχε στην αποστολή του, πάνω στη χαρά τους, ούτε ο ίδιος ούτε ο πλοίαρχος θυμήθηκαν να αλλάξουν τα πανιά. Έτσι, όταν ο Αιγέας είδε από το Σούνιο να φτάνει το καράβι με μαύρα πανιά, νόμισε ότι ο Θησέας ήταν νεκρός και πάνω στην απελπισία του ρίχτηκε στη θάλασσα και σκοτώθηκε. Από τότε η θάλασσα ονομάστηκε Αιγαίον Πέλαγος.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος τύπος "περίεργος" ΠΡΙΝ από τον πατέρα του Θησέα ,  που τον βλέπουμε να κρατά κάτι περίεργους κεραυνούς και να φορά διάδημα..ο Βριάρεως ή Αιγαίων.! Μια ιστορία που μας πάει πολύ πίσω στον χρόνο , σε εποχή Τιτανομαχίας. Κατάλαβες τώρα αναλφάβητε και ανιστόρητε Ταγίπ Ντιπ για Ντιπ ;;; Ο δε πατέρας του Θησέα παρουσιάζετε από τον Απολλόδωρο και τον Πλούταρχο ως Γίγας (Γίγαντας).!! Για αυτό και κανένας δεν μπορούσε να σηκώσει η να κουνήσει τον κοίλο βράχο κάτω απο τον οποίο είχε αφήσει το ξίφος και τα σανδάλια του για να τα βρεί ο Θησέας. Γράψε τώρα 100 φορές για τιμωρία δεν θα ξαναπώ το Αιγαίον Πέλαγος , θάλασσα των νησιών , γιατί εκτός του ότι θα μείνεις στην ίδια τάξη μετεξεταστέος...στο τέλος δεν θα μπορείς να περπατάς ούτε υποβασταζόμενος.!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Warriors of the world
Many stand against us but they will never win
We said we would return and here we are again!
To bring them all destruction suffering and pain



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Warriors of the world "

Πολύ σωστά....αυτούς που ο Πλάτωνας ονομάζει "θεϊκούς πολεμιστές" με θεϊκά ψυχοσωματικά χαρίσματα , στον Κριτία....«Η τάξις των πολεμιστών αποτελούμενη από άνδρας με θείαν καταγωγήν, εξεχώρισεν ευθύς εξ αρχής και κατώκει χωριστά από τας άλλας’».

Ο προσωπικός στρατός της θεάς Αθηνάς..20.000 άντρες και γυναίκες ξακουστοί σε όλον τον πλανήτη για αυτά τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΙΚΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΓΝΩΡΊΣΜΑΤΑ. Ο Πλάτωνας στον Κριτία μας το λέγει καθαρά...είχαν το Μάχιμον Έθνος Θεϊκής Καταγωγής, που διέμενε στην Ακρόπολη. Δηλαδή τους Ιερούς Πολεμιστές της Θεάς Αθηνάς, και ήταν 20.000 στον αριθμό. Κρατούσαν αυτόν τον αριθμό ΣΤΑΘΕΡΟ (ανδρών και γυναικών) και αυτοί ήταν οι "Θεϊκοί" Πολεμιστές και κυβερνούσαν δίκαια την Αθήνα αλλά και όλη την Ελλάδα.

ΗΤΑΝ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΙ σε Ευρώπη και Ασία (τους θαυμάζανε όλοι) για τα όμορφα κορμιά τους, ήταν γυμνασμένοι δηλαδή...αλλά όχι μόνο για αυτό, διότι γυμνασμένα κορμιά μπορούν να έχουν πολλοί, κυρίως όμως τους θαύμαζαν για τα ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ!!
Αυτοί λοιπόν οι 20.000 Ιεροί Πολεμιστές της θεάς κατάφεραν και ΝΙΚΗΣΑΝ τους Άτλαντες, οι δύναμη των οποίων τότε ήταν τεράστια σε μέγεθος (όπως ακριβώς ο αριθμός των Κινέζων σήμερα). Η νίκη τους οφείλονταν στα ΨΥΧΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ, στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ, από την παιδική ηλικία, και στην επίβλεψη και προστασία της θεάς.

Μμ2 είπε...



Λ.
Για αυτό και κανένας δεν μπορούσε να σηκώσει η να κουνήσει τον κοίλο βράχο ς κάτω απο τον οποίο είχε αφήσει το ξίφος και τα σανδάλια του για να τα βρεί ο Θησέας.
.........................................................................

Αδιάβαστο σε πιάνω Λύκαστρε, με το συμπάθιο.
Ξίφος και σανδάλια ου μην αλλά κι ένα τρυπάνι άφησε ο Αιγεύς εκείνος.
Ναι, τρυπάνι να το βάνει ο κάθε Έρδυ και Ακάρ-ια στον πισινό του ίνα ο κνησμός του ξεθυμάνη.

(Γέρων Γερόντιος ο Γερμαγεδδών.)