ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

Βομβαρδισμός της Τουρκικής Βάσης Al-Watiya από τον Χαφτάρ “έσβησαν” MIM-23 HAWK-XXI (ΒΙΝΤΕΟ)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ : Aς απολαύσουμε  ένα ωραιότατο  ψητό Τουρκίας με τρία φορτηγά ραντάρ, μια μονάδα εντολών και 2 συστοιχίες  Hawk που έχουν καταστραφεί εντελώς,  9 τούρκους νεκρούς και άγνωστος αριθμός τρομοκρατών σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν. Προσωπικά δεν με νοιάζει για κανέναν τους, αλλά σας τα έλεγα  για την καθαρή επιχειρησιακή ανικανότητα του «δεύτερου μεγαλύτερου» στρατού του ΝΑΤΟ. Όχι τίποτε άλλο αλλά τα λαδωμένα ΜΜΕ μας τα έχουν κάνει τσουρέκια για το πόσο "ανίκητοι" και "φοβεροί" είναι οι μογγόλοι. Αν η Αίγυπτος στείλει μια ταξιαρχία...με αυτόν τον ρυθμό τα τουρκάκια θα γίνουν ξεροψημένο τόστ.Απλά διασκεδάζω με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ...και θα εξηγήσω το γιατί. Το χτύπημα που έγινε μου λέει ότι αυτοί που το έκαναν είχαν πολύ καλές δεξιότητες και θα μπορούσαν να είναι ρώσσοι πιλότοι συμβάσεων από την πρώην ΕΣΣΔ, όπως υπάρχουν πολλοί Αρμένιοι που πετούν για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Είναι καιρός οι Τούρκοι να λάβουν κάποια αποπληρωμή για το χάος που δημιούργησαν στη Συρία. Όπως είπα αν η Αιγύπτιοι δεν ήταν τόσο δειλοί και έστελναν μια Ταξιαρχία στην Λιβύη , οι Τούρκοι θα έκοβαν ρόδα μυρωμένα...και οι πληρωμένοι μισθοφόροι τους θα έτρεχαν πάλι πίσω στην Συρία. Το πρόβλημα είναι ότι τόσο η Αίγυπτος όσο και η Τουρκία είναι ΜΑΛΑΚΕΣ. Η αεροπορική επίθεση απο τον LNA έβγαλε εκτός ένα σύστημα  Hawk MIM 23 , και οι ΗΛΙΘΙΟΙ είχαν το ραντάρ κλειστό και δεν είχαν BVR radar cover ή αποτελεσματικό Radar-Directed AAA.!!!Mια  καλή αεροπορική δύναμη σαν την Ελλάδα με πιλότους σαίνια, θα μπορούσε να καταστρέψει όλους τους Τούρκους και τα συστήματα τους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ.!! Αυτό αποκαλύπτει και πάλι τη συνδυασμένη επιχειρησιακή αδυναμία χρήσης των όπλων απο τους Τούρκους και την κακή εκπαίδευση των Τούρκων. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή απώλεια για τους Τούρκους και οι πιλότοι που διέφυγαν από το  HAWK προφανώς ήταν αρκετά καλά εκπαιδευμένοι. Τα πληρώματα της Τουρκίας είναι σκατά  και ντροπή για το στρατό του ΝΑΤΟ.


Την προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει μια αεροπορική βάση για την Αεροπορία της στην δυτική Λιβύη φαίνεται να απέτρεψε έστω και προσωρινά η Αεροπορία του LNA χτες το βράδυ. Πιο αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση του LNA βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Su-24M τα οποία απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Al-Jufra έπληξαν στόχους στην υπο ενεργοποίηση αεροπορική βάση Al-Watiya η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις του GNA και της Τουρκικής Αεροπορίας.
Μάλιστα πριν από δύο ημέρες κομβόι δύο αντιαεροπορικών πυροβολαρχιών τύπου MIM-23 HAWK-XXI καταγράφηκε από τα κινητά τηλέφωνα ταξιδιωτών που βρίσκονταν πλησίον της αεροπορικής βάσης να κατευθύνονται προς αυτήν. Όπως φαίνεται από δορυφορικές φωτογραφίες τα συστήματα αναπτύχθηκαν άμεσα αλλά από ότι φαίνεται δεν είχαν προλάβει ακόμη να ενεργοποιηθούν ή δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα Su-24M αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης.

Αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των τουρκικών αεροπορικών συστημάτων εκτιμάται ότι ήταν πρωτεύον στόχος αφού όπως είναι γνωστό οι Τούρκοι επιδιώκουν την ανάπτυξη αεροσκαφών στην αεροπορική βάση Al-Watiya συμπεριλαμβανομένων μαχητικών. Στόχος των Τούρκων είναι να αποκτήσουν δυνατότητες αεροπορικής υποστήριξης στις δυνάμεις του GNA και να μπορούν να καλύπτουν το κεντρικό τμήμα της Μεσογείου, παρέχοντας αεροπορική κάλυψη στα πολεμικά τους πλοία που σχεδιάζουν να επιχειρούν από το νέο λιμάνι της Misrata.
Αυτό που συμβαίνει στην Λιβύη είναι ένας αγώνας δρόμου μεταξύ των Τούρκων που προσπαθούν να κατασκευάσουν τις υποδομές για την σταθεροποίηση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην αφρικανική χώρα και στον LNA που επιδιώκει την αποτροπή αυτών των ενεργειών.
Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες αποτροπής από το LNA αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις οι Τούρκοι σχεδίαζαν να ενεργοποιήσουν την αεροπορική βάση Al-Watiya στις αρχές του επόμενου μήνα εξού και οι ασκήσεις-δοκιμές της Τουρκικής Αεροπορίας με τα ιπτάμενα τάνκερ KC-135R και τα «τουρκοποιημένα» F-16C/D Block40 νότια της Κρήτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απαράβατος όρος των Αμερικανών όταν πούλησαν τα KC-135R στην Τουρκία ήταν αυτά να μην χρησιμοποιούνται στο δυτικό τμήμα της χώρας δηλαδή προς την πλευρά της Ελλάδας. Σήμερα τα αεροσκάφη επιχειρούν νότια της Κρήτης… Αυτά για όσους πιστεύουν ότι οι Τούρκοι τηρούν τις συμφωνίες που κάνουν.
ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πως και άφησαν τους Έλληνες πιλότους να συνεχίζουν, με τόσες αντιξοότητες και βαρύτατο τίμημα στην τελική, να εξελίσσουν διαρκώς την επιχειρησιακή ετοιμότητα; Για που την έχουν ταμένη την αεροπορία; Σίγουρα πάντως όχι για να κάνουν προπόνηση τα μεμέτια..