ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ: Πήραν άδεια για κατάσχεση καυσίμων από ιρανικά τάνκερ που κατευθύνονται στη Βενεζουέλα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Στην θέση τους θα το σκεπτόμουνα πολύ πριν επιχειρήσω να κάνω κάτι τέτοιο. Και αν μας διαβάζουν τα παιδιά ας τους πούμε κάποια πραγματάκια. Η επιβίβαση σε πλοίο σε διεθνή ύδατα είναι μια παράνομη πράξη πειρατείας και τα ιρανικά αντίποινα δεν θα περιοριστούν μόνο  στον Περσικό Κόλπο ή με κάποια εκτόξευση πυραύλων. Ελπίζω να διαβάσουν το σχόλιο μου πριν μπουν σε μεγαλύτερες περιπέτειες, διότι ήδη έχει ληφθεί η απόφαση από τους Ιρανούς σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης.!! Εντάξει καταλαβαίνω ότι οι Αμερικάνοι και οι Ισραηλινοί απογοητεύθηκαν καθώς το Ιράν γίνεται ισχυρότερο και η οικονομία του ανακάμπτει και η «μέγιστη πίεση» έχει αποτύχει. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το Ιράν δεν θα παραμείνει σιωπηλό σε μια τέτοια κίνηση, και το Ιράν γνωρίζει ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να προκαλέσει θανάσιμο πλήγμα στους εκρηκτικούς θερμοκέφαλους της Αμερικής. Οι Αμερικανοί υποτιμούν την ιρανική αποφασιστικότητα.

Στο επίκεντρο αμερικανικής δικαστικής εντολής βρέθηκαν καύσιμα ιρανικών τάνκερ με κατεύθυνση προς τη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το οποίο γίνεται λόγος για κατάσχεση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Ο Αμερικανός δικαστής, Τζέιμς Μπόασμπεργκ, εξέδωσε εντολή ώστε να κατασχεθούν περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια βαρέλια από τέσσερα ιρανικά τάνκερ που κατευθύνονται στη Βενεζουέλα.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενδέχεται να μπορεί να αξιωθεί η απώλεια του δικαιώματος ιδιοκτησίας των καυσίμων και ίσως εξουσιοδοτηθεί η Ακτοφυλακή για να τα κατασχέσει.
Η εν λόγω αγωγή κατατέθηκε με σκοπό να εμποδιστούν μελλοντικές μεταφορές καυσίμων στη Βενεζουέλα μιας και ήδη πέντε ιρανικά τάνκερ έφτασαν, στις αρχές Ιουνίου, στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα πλοία είχαν στρατιωτική συνοδεία αφού οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι εξετάζουν το πώς θα απαντήσουν στις μεταφορές καυσίμων στη Βενεζουέλα με ιρανικά τάνκερ, παραβιάζοντας -επί της ουσίας- τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον και στις δύο χώρες.
Δεν είναι ακόμα σαφές εάν και πώς θα ενεργήσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ώστε να κατασχέσει τα καύσιμα, μιας και πρέπει να αποδείξει ότι στοιχειοθετείται η απώλεια του δικαιώματος ιδιοκτησίας τους, σύμφωνα με τον νόμο σε αστικές διαδικασίες ώστε να δημευθούν μόνιμα.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

ΑΡΡ. είπε...


Γι αυτό και τα περιμεσογειακά ( πανάρχαια ελληνικά) οικόπεδα αποκτούν
για άλλη μια φορά τεράστια γεωπολιτική και οικονομική αξία και όχι μόνο.
Τα Τουρκάτς έχουν μεγάλα αφεντικά και χορηγούς και στο ίδιο μήκος εγκληματικού
κύματος με αυτούς (¨όμοιος γαρ ομοίω πελάζει¨), τους και πάντα εις την λάθος, σατανική πλευρά της ιστορίας. Εκεί όπου εδράζει και η αμείλικτος τιμωρός της ανθρωποκτόνου Ύβρεως, η κραταιά Νέμεσις...
Ίδωμεν.