ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Καταργήστε από το λεξιλόγιο το “θερμό επεισόδιο” προτού καταστρέψει την ΑΠΟΤΡΟΠΗ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Γρίβα. Η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει, ότι ΔΕΝ θα υπάρξει κανένα θερμό επεισόδιο.! Αυτό που θα υπάρξει αν κάνει το λάθος να κάνει έστω και την παραμικρή επιθετική κίνηση, θα είναι κλιμάκωση και πόλεμος σε όλα τα μέτωπα και όχι μόνο εκεί που θα χτυπήσει αυτή. Θα είναι ένας πόλεμος κανονικός που θα κρατήσει πολύ...και όχι μόνο μερικές ώρες για να μπορούν μετά να μας καθίσουν σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων για να μοιράσουμε τα δικά μας εθνικά δίκαια.! Και επειδή είναι γνωστό ότι αυτό θα την διαλύσει..πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να διεξάγουμε κανονικό πόλεμο, ακόμα και αν οι προδοτικές κυβερνήσεις και εξωνημένοι πωλητικοί δεν το θέλουν. Η Τουρκία δεν έχει ούτε ισχυρή οικονομία, ούτε ισχυρό στρατό, ούτε ισχυρό συσχετισμό δυνάμεων, ούτε ενότητα στο στράτευμα, για να μπορέσει όχι να κερδίσει, αλλά να ξεκινήσει έναν πόλεμο με την Ελλάδα. Αν οι Τούρκοι γνωρίζουν, ότι θα τα κάνουμε όλα λαμπόγυαλο θα καθίσουν φρόνημα. Όπως έχω ξαναπεί ΕΔΩ....και συμφωνεί και ο κύριος Γρίβας , ....Η Τουρκία θα πρέπει να ξέρει ότι η σημαία της στο Καστελόριζο θα έχει κόστος δυσανάλογο, χωρίς κουβέντα, χωρίς περαιτέρω διαπραγματεύσεις, χωρίς κατάπαυση άνευ αποχώρησης, δεν θα το τολμήσει. Θα πρέπει να τους γίνει ξεκάθαρο ότι αν τολμήσουν να ακουμπήσουν το νησί (η όποιο άλλο νησί) , σε 5 -10 ημέρες ότι υπάρχει μέχρι τον 30ο (κατ' ελάχιστο) μεσημβρινό θα έχει επιστρέψει στη λίθινη εποχή.
Το ισοδύναμο τετελεσμένο δεν θα έπρεπε να είχε ποτέ ξεστομιστεί. Είναι βλακεία. Έχουν περισσότερα πλοία, αεροπλάνα, απ' όλα. Το "μία σου και μία μου" είναι αφελές. Πάντα θα έπρεπε να λέμε "θα μας βρείτε με τα δόντια στην καρωτίδα σας και θα χρειαστείτε τανάλια για να μας βγάλετε από εκεί". Άρα το γελοίο δόγμα εν ισχύ περί "ισοδύναμου τετελεσμένου" θα πρέπει να αντικατασταθεί με το " συντριπτικής ανταπόδοσης" όπως χρόνια τώρα φωνάζω...
Μην κοιτάτε αριθμούς.., ο πόλεμος είναι σαν το ποδόσφαιρο.., όσοι κι αν είναι οι συσχετισμοί και οι πληθυσμοί δεν παίζουν ρόλο ..  δύο 11άδες θα παίξουν μπαλίτσα στο "γήπεδο"..!!

Αποτελεί αναντίρρητο γεγονός ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο όπου το ενδεχόμενο πολεμικής αναμέτρησης με την Τουρκία βρίσκεται πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από το 1974 έως σήμερα. Και ένας από τους λόγους που φθάσαμε σε αυτό το σημείο είναι το ότι η ελληνική πλευρά περιφρόνησε τη στρατιωτική αποτροπή και εγκλωβίστηκε σε μια φαντασίωση αναφορικά με τον πυροσβεστικό ρόλο κάποιων (υποτιθέμενα) ισχυρών διεθνών παραγόντων.
Γράφει ο Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΙΒΑΣ
ΠΗΓΗ: SLpress
Μια παράλληλη, συνδεδεμένη με την πρώτη φαντασίωση, είναι η “διπλωματική απομόνωση” της Άγκυρας, η οποία σερβίρεται από έναν πανίσχυρο επικοινωνιακό μηχανισμό στην αγωνιούσα ελληνική κοινή γνώμη, έτσι ώστε να καλυφθεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει συντρίψει τις μέχρι τώρα ελληνικές “κόκκινες γραμμές” και έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, αποδομώντας κομμάτι κομμάτι την ελληνική εθνική κυριαρχία. Και είναι δεδομένο ότι όταν η αντίπαλη πλευρά έχει την πολυτέλεια να αποφασίζει αυτή για τον χρόνο, τον τόπο και το είδος της πίεσης που θα ασκήσει, τότε έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Όπως επίσης, είναι περίπου αναπόφευκτο πως αν η αμυνόμενη πλευρά βγάλει αυτοβούλως από την εξίσωση της αντιπαράθεσης την επιλογή της στρατιωτικής αποτροπής (deterrence), τότε ωθεί τον επιτιθέμενο να υιοθετήσει ολοένα και περισσότερο απειλές πολεμικής δράσης, ενταγμένες σε πολιτικές εξαναγκασμού (coercion), ώστε να προωθήσει τις θέσεις του. Με άλλα λόγια, η εδρασμένη στην στρατιωτική ισχύ αποτροπή αποτελεί τον συνθετικό διαλεκτικό πόλο με τον εξαναγκασμό, με τον οποίον διαμορφώνουν ένα ενιαίο γεωστρατηγικό μέγεθος.
Δηλαδή, μειωμένη αποτροπή οδηγεί σε γιγάντωση του εξαναγκασμού. Τόσο απλά. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στο ελληνοτουρκικό σύστημα. Καθίσταται, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να αναδημιουργήσουμε μια άμεση αποτρεπτική πρόταση και να ανακτήσουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων έτσι ώστε να έχουμε κάποια πιθανότητα να φρενάρουμε την Τουρκία, χωρίς να συρθούμε σε πολεμική αναμέτρηση στον χώρο, τον χρόνο και υπό τους όρους που θα επιλέξει η Άγκυρα.
Το θερμό επεισόδιο delenda est
Και το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να εγκλωβιστούμε σε μια λογική “θερμού επεισοδίου”. Δηλαδή, να περάσουμε το μήνυμα ότι αν αναγκαστούμε να καταφύγουμε στα όπλα, θα το κάνουμε με όσο το δυνατόν πιο “μετριοπαθή”, “ήπιο” και “λελογισμένο” τρόπο, περιοριζόμενοι στο ελάχιστο δυνατόν. Κάτι τέτοιο θα ήταν απλά εγκληματικό.
Αν η Τουρκία λάβει αυτό το μήνυμα τότε θα έχει αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της αντιπαράθεσης, επιλέγοντας αυτή πότε, πόσο και που να κλιμακώσει και θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μαριονέτα της. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λύκαστρε πάλι οι λίγοι και οι εκλεκτοί θα σηκώσουν το βάρος. Σχεδόν 3.000.000 "Ελληνες" είδαν το Big Brother με τον γεροξεκούτη μικρούτσικο. Πουρές μες στον εγκέφαλο. Τελειωμένο ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, ή κάνω λάθος?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Εδώ βλέπουν ενημέρωση Τσιορδα και Χαρδαλιά στον BIc BROTHER θα κωλώσουν;;;