ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Ετοιμάζεται η δημιουργία στρατιωτικού συνασπισμού εναντίων της Τουρκίας.!

Γράφει ο Λύκαστρος :

Στο Σύμπαν υπάρχουν Νόμοι που κανένα ανθρώπινο αποτέλεσμα η θέληση δεν μπορεί να τους αντισταθεί, να τους προσπεράσει να τους ανατρέψει.. Έτσι στο Σύμπαν για κάθε δράση υπάρχει αντίδραση . Κάτι παρόμοιο γίνεται τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ενεργός επεκτατική πολιτική της Άγκυρας οδήγησε στη δημιουργία ενός ευρέως διεθνούς αντι-τουρκικού συνασπισμού.
Στην προσπάθεια του ο Ερντογάν να δημιουργήσει την "Οθωμανική του αυτοκρατορία" ,έχει ήδη προσαρτήσει τη βόρεια Συρία, έστειλε στρατεύματα στη Λιβύη, όπου συνέταξε και  θαλάσσια σύνορα υπέρ της. Αν η Δύση με κάποιον τρόπο μέχρι τώρα  είχε κλείσει τα μάτια σε αυτό, τότε η "ανατροπή" του συμμάχου του ΝΑΤΟ στο πρόσωπο της Ελλάδας ήταν σαφώς η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι..


Όταν μιλάμε για μια σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας  και Αθήνας σχετικά με το καθεστώς πολλών ελληνικών νησιών, στην ουσία μιλάμε για σύγκρουση και διάλυση των αντίθετων δυνάμεων μέσα στο ΝΑΤΟ. Ο έλεγχος του νησιού Kαστελόριζο ​​(Mεγίστη) θα δώσει στην Άγκυρα το δικαίωμα να διεκδικήσει τη μερίδα του λέοντος στην υφαλοκρηπίδα, που είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακες. Για την τουρκική οικονομική που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, θα ήταν μεγάλη βοήθεια. Κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανόνων, ο Πρόεδρος Ερντογάν στέλνει ερευνητικά σκάφη εκεί για να πραγματοποιήσει «σεισμικά έργα», δεδομένου ότι αυτό για την Ελλάδα και τους Έλληνες είναι παραβίαση της κυριαρχίας τους, οι Τούρκοι συνοδεύουν τους «σεισμολόγους» με πολεμικά πλοία.

Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων ιστορικών σχέσεων με την Ελλάδα, μια τέτοια εξωτερική πολιτική της Άγκυρας την οδηγεί σε πιθανή βίαιη σύγκρουση με μια σύμμαχο χώρα του ΝΑΤΟ. Ναι, ο τουρκικός στρατός και το ναυτικό νομίζουν ότι έχουν την δύναμη για κάτι τέτοιο, αλλά το Παρίσι τώρα έχει πάρει ανοιχτά την πλευρά της Αθήνας. Και δεν  περιορίστηκε μόνο σε «βαθιά ανησυχία», αλλά έστειλε επίσης το ναυτικό και την αεροπορική του δύναμη στην προβληματική περιοχή, αν και σε περιορισμένους αριθμούς, και επίσης πραγματοποίησε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τους Έλληνες. Η  Γαλλία έχει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και είναι μια πυρηνική δύναμη , και εκεί δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του "Σουλτάνου" ο Ερντογάν. Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί πολλά μέλη του ΝΑΤΟ δημιουργούν συμμαχία μεταξύ τους, εναντίων ενός άλλου κράτους μέλους του ΝΑΤΟ;;

Κατά πρώτον θα πρέπει να πούμε  ότι η ζωτική αναγκαιότητα της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας στην Τουρκία εξαφανίστηκε με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η Άγκυρα ήταν το «προστατευτικό» που κάλυπτε τα νότια του ΝΑΤΟ και εμπόδιζε την έξοδο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Μεσόγειο. Η σύγχρονη Ρωσική Ομοσπονδία όμως δεν έχει ούτε επεκτατικούς στόχους ούτε προηγούμενες ευκαιρίες. Η Τουρκία έχει πλέον μετατραπεί από έναν αξιόπιστο εταίρο σε «τοξικό γεωπολιτικό παράγοντα» για την ΕΕ, κρίνοντας από τις εκτιμήσεις της γαλλικής εφημερίδας Figaro.

Δεύτερον, εκτός απο την εχθρότητα με την Ελλάδα και την διεκδίκησή των νησιών της, η Άγκυρα διέσχισε τον Ρουβικώνα προς πολλές άλλες χώρες. Με στρατό στη Λιβύη, ο Πρόεδρος Ερντογάν παρακάμπτει την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γαλλία. Δεν είναι μυστικό ότι οι Τούρκοι σκοπεύουν να αναλάβουν τον έλεγχο των φυσικών πόρων της Βόρειας Αφρικής και των διαδρομών εξαγωγής τους προς τη Νότια Ευρώπη. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η εξάρτηση από έναν «τοξικό εταίρο» στην Ευρώπη, ούτε και στους προμηθευτές υδρογονανθράκων.

Τρίτον, ο "Σουλτάνος" Ερντογάν  έκανε εχθρό τη Γαλλία προσωπικά. Αφενός, αφού αποκτήσουν τη θέση τους στη Λιβύη, οι Τούρκοι θα πάρουν κάτω από τα φτερά τους όλες τις οδούς μεταφοράς μεταναστών από το Μαγκρέμπ στην ΕΕ, κυρίως στην Πέμπτη Δημοκρατία, οι οποίοι θα τους δώσουν έναν ισχυρό μοχλό πίεσης στο Παρίσι. Από την άλλη πλευρά, από τη Λιβύη, φιλο-τουρκικές ομάδες θα μπορέσουν να ξεκινήσουν την επέκτασή τους στη λεγόμενη "FranceAfrica", πρώην γαλλικές αποικίες, η εκμετάλλευση των οποίων είναι μία από τις εγγυήσεις για την ευημερία του Παρισιού, όπως σας έχω ξαναγράψει ΕΔΩ.

Κατά συνέπεια, μπροστά στα μάτια μας, δημιουργείται ένας συνασπισμός εναντίον της Τουρκίας, ο οποίος εκ των πραγμάτων περιλαμβάνει την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, Λιβύη και το Ισραήλ, που έχουν ενταχθεί. Είναι γνωστό πώς τελειώνει ο πόλεμος σε δύο μέτωπα, ακόμη και σε ένα απομακρυσμένο θέατρο επιχειρήσεων. Προφανώς, ο "Σουλτάνος" Ταγίπ  σύντομα θα αρχίσει να νιώθει (Νοέμβριο και Δεκέμβριο που θα πέσουν και οι εκλείψεις επάνω του)  , την κατάρρευση των οθωμανικών του σχεδίων.

Υ.Γ  Εδώ κάποιος ίσως να ρωτήσει...και η Ρωσία;; Ποιά θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας;;  Για να σταματήσει η ανάπτυξη και εξόρυξη του φυσικού αερίου και του πετρελαίου των ισχυρότερων κοιτασμάτων στην Αν.Μεσόγειο - το οποίο είναι αυτό που θέλει η Ρωσία - είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η Τουρκία στην αντιπαράθεση της , αυτό είναι το συμφέρον της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η Ρωσία θα υποστηρίξει την Τουρκία .!





4 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


Η Ρωσία θα υποστηρίξει την Τουρκία .!

==========================================================

Ώωωωπ! Ου μην αλλά και η Γερμανία και τα γνωστά επαμφοτερίζοντα παπικά γιουσουφάκια, Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία;...
Κρατά γαρ παλαιόθεν, από εποχής Β¨π.π. φιλογερμανικού Άξονος και πριν ακόμα, αυτή η βρωμοκολώνια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ : Ώωωωπ! Ου μην αλλά και η Γερμανία και τα γνωστά επαμφοτερίζοντα παπικά γιουσουφάκια, Ιταλία, Μάλτα, Ισπανία;...
Κρατά γαρ παλαιόθεν, από εποχής Β¨π.π. φιλογερμανικού Άξονος και πριν ακόμα, αυτή η βρωμοκολώνια.

Ακριβώς ακριβέ μου φίλε....βάλε όμως μέσα σε αυτές τις χώρες και την Βουλγαρία με την Ουγγαρία. τι σόι Ε.Ε είναι αυτή που γουστάρουν τους Ισλαμομογγόλους. Είναι απλό...2 χώρες του Φασιστικού Άξονα της δεκαετίας του 1940..και 4 χώρες Ουδέτερες....πως να αντέξουν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΧΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

-Γερμανοί, απετάξασθε τον Ούνο, τον Ταταρομογγόλο τον Βαβυλώνιο Ασχάναζο Τούρκο νόθο αδελφό σας;

-ὃ μὴ γένοιτο...


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ερίωπα, έτσι είναι όπως τα λες, δεν υπάρχει περίπτωση οι Γερμανοί να εγκαταλείψουν τους Τούρκους, το έχουν αποδείξει άλλωστε σε 2 Παγκόσμιους Πολέμους, και όχι μόνο εκεί αλλά και σε κάθε περιφερειακή σύγκρουση η πόλεμο. Πάντα αυτοί οι δύο ήταν σύμμαχοι και συνεταιράκια στις σφαγές και στις γενοκτονίες.