ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

ΝΕΤΑΝΙΑΧΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (FLY ME TO THE MOON)

Γράφει ο Λύκαστρος :

Είναι γνωστό ότι στην πολιτικοοικονομική ζωή της Τουρκίας κυριαρχούν οι κρυπτό-Εβραίοι μουσουλμάνοι ή Ντονμέδες. Ένας τέτοιος κρυπτοεβραίος και πισωγλέντης ήταν και ο Κεμάλ που έστησε το Κοσμικό κράτος της Τουρκίας.
Τοποθεσία Φεγγάρι....χαρακτήρες Νετανιάχου  και Ερντογάν....μουσική υπόκρουση Fly me to the moon - Frank Sinatra.

Υπάρχουν δύο ξαπλώστρες στο φεγγάρι. Ο Νετανιάχου κάθεται στην μια. Ο Ερντογάν ξαπλωνει στην  άλλη. Ένας πίνακας διαφημίσεων δίπλα τους λέει: Καλώς ήλθατε στη Θάλασσα της Κρίσης.

Νετανιάχου: Τουλάχιστον δεν μπορείς να δείς το Χαλέπι από εδώ.

Ερντογάν: Και κανείς δεν μπορεί να μας δει να κλαίμε εδώ - Θεέ - ποτέ δεν ήμουν τόσο ντροπιασμένος σε όλη μου τη ζωή!

Νετανιάχου: Τι πήγε στραβά ;! Ήταν ένα τέλειο σχέδιο. Στείλαμε τόσους λαθραίους χιλιάδες τρομοκράτες - εκπαιδεύσαμε τους οπλίσαμε και τους περιθάλψαμε σαν να ήταν δικοί μας - όπως τους εξολοθρευτές της wacko,που  έκοψαν κεφάλια ανδρών και αγοριών και βίασαν γυναίκες και κορίτσια - λεηλάτησαν εργοστάσια και πετρελαιοπηγές - τα μέσα ενημέρωσης μας έριξαν κουβάδες σκατά στο όνομα του στρατού τους–

Ερντογάν: Όλα τα κατηγορώ  στον Πούτιν.

Νετανιάχου: Το κατηγορώ στον Αμπάς.

Ερντογάν: Κατηγορείτε για τα πάντα τον Μαχμούντ.

Νετανιάχου: Μην λυπάσαι για τον μπάσταρδο, πληρώνεται πολύ καλά σε σεκέλ για την ευθύνη.

Ερντογάν: Σας λέω ότι φταίει ο Πούτιν - είναι καρχαρίας με κοστούμι δελφινιών.

Νετανιάχου: Δεν θέλετε ποτέ να μιλήσετε για τον Αμπάς - πρέπει να είστε αντισημι-

Ερντογάν: Μην ανησυχείτε, μισώ τους Σύριους περισσότερο από ότι αγαπώ τους Παλαιστινίους.

Νετανιάχου: Λοιπόν συνεχίζετε να λέτε αλλά–

Ερντογάν: Για χάρη του Αλλάχ - Χαλέπι! Μιλάμε για το Χαλέπι τώρα! Είμαστε εδώ επειδή ο στρατός του Μπασάρ απέχει δύο λεπτά από το να το πάρει πίσω - διακόπτοντας την τελευταία διαδρομή εφοδιασμού προς τη Ράκα - πρόκειται να καταστρέψει εντελώς και τα δύο έργα μας στη Συρία και θέλετε να μιλήσετε για μια παλιά και κουρελιασμένη μαριονέτα ;!

Νετανιάχου: Έχετε δίκιο, λυπάμαι ... αλλά όχι για το Mavi Marmara.

Ερντογάν: Χαλέπι! Χαλέπι! Μείνε μαζί μου!

Νετανιάχου: Εντάξει, εντάξει. Αλλά το βλέπω έτσι: εσύ, ο φίλος μου είσαι σίγουρα τελειωμένος όταν θα πέσει το Χαλέπι, αλλά έχω ακόμα ένα πλάνο-

Ερντογάν: Δεν έχετε τίποτα! Μόλις διακόψουν τη διαδρομή εφοδιασμού Χαλέπι-Ράκα, ο ρωσικός και ο συριακός στρατός θα αρχίσουν να μετακινούν όλα τα βαριά όπλα τους προς το Γκολάν - καθαρίζοντας την τελευταία γωνία του δυτικού μισού της Συρίας. Είναι αυτό που είπαν ότι θα έκαναν.

Nετανιάχου : Oooυφ μην μου το θυμίζεις! Τόσο καταθλιπτικό! Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για αυτό το αναπόφευκτο τώρα. Χθες προσπαθήσαμε να μάθουμε αν οι Ρώσοι είχαν δώσει πρόσφατα στη Χεζμπολάχ εξελιγμένα ραντάρ για να παρακολουθούν το Γκολάν με - όλη την ημέρα πετάξαμε τα F-16 δεξιά πάνω από τις βάσεις τους στην κοιλάδα Beqaa ελπίζοντας ότι θα τα εντοπίσουμε χρησιμοποιώντας αυτά τα ραντάρ - αλλά,  Δεν νομίζω ότι οι άντρες του Nasrallah έπεσαν για αυτό.

Ερντογάν: Τι θα κάνετε λοιπόν;

Νετανιάχου: Ω, έχουμε ένα σχέδιο. Ψάχνουμε έναν υποψήφιο για να ξεκινήσει έναν πόλεμο με τη Ρωσία τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες προτού περιτριγυριστεί και συντριβεί η Ράκα. Ένας πόλεμος εναντίον του Πούτιν στο έδαφος της Συρίας που θα έκανε τους Ρώσους να αποσπάσουν την προσοχή τους  όσο το δυνατόν πιο μακριά από το Γκολάν, ενώ θα βρούμε τους υπόλοιπους.

Ερντογάν: Άρα έχετε μόνο μισό σχέδιο - Whoopie doo!

Νετανιάχου: Είπα - εε - ψάχνουμε για ένα ραντεβού-

Ερντογάν: Ω, καταλαβαίνω. Εννοείς εμένα?

Νετανιάχου: Λοιπόν… μόνο αν θέλετε - εννοώ, θα βοηθούσαμε - και οι Σαουδάραβες είπαν ότι θα βοηθήσουν–

Ερντογάν: Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορείτε να μου μιλήσετε, τι θέλετε να βάλω το πλο στο κεφάλι μόνος μου και να τραβήξω τη σκανδάλη;;! Δεν νομίζετε ότι το έχω εξετάσει ο ίδιος, ε;

Νετανιάχου: Κάνεις λάθος - τα παιδιά μου πιστεύουν ότι έχεις 51% πιθανότητα νίκης.

Ερντογάν: Μαλακίες! Σταματήστε να προσπαθείτε να με γλύφεται ! Πηγαίνετε πολεμήστε τους Ρώσους μόνοι σας!

Νετανιάχου: Αλλά είστε ορκισμένοι εχθροί και δεν είμαστε. Εκατό τις εκατό το εβραϊκό κράτος και η  Σαουδική Αραβία θα είναι πίσω σας.

Ερντογάν: Θα το κάνω μόνο αν το σκάφος της Αμερικής σταθεί δίπλα μου Με την υποστήριξη της  Αμερικής θα σου δώσω το κεφάλι του Πούτιν σε μια ασημένια πιατέλα.

Νετανιάχου: Είναι αδύνατο να το κάνεις τώρα και είναι δικό σου λάθος. Γιατί στο παρελθόν δώσατε στους Αμερικανούς ένα τελεσίγραφο χθες;

Ερντογάν: Λοιπόν με σκοτώνετε! Έπρεπε να μάθω αν ευνόησαν τον Κούρδο έναντι του Τούρκου, γι 'αυτό τους ζήτησα να επιλέξουν μεταξύ μας.

Nετανιάχου : Αλλά θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό πιο ήσυχα - με ένα τηλεφώνημα, σωστά; Δεν χρειαζόταν να είστε όλο νεύρα - φωνές και να το διαφημίσετε στον κόσμο.

Ερντογάν: Δεν έπαιρναν τις κλήσεις μου - προσπάθησα να τηλεφωνήσω μερικές φορές, αλλά κανείς δεν απάντησε.

Νετανιάχου: Προσπαθήσατε να τους πλησιάσετε και ο Ομπάμα σας ώθησε αμέσως πίσω.

Ερντογάν: Εντάξει, θα παραδεχτώ ότι ήταν μια ηλίθια κίνηση.

Νετανιάχου: Ξεχάστε τους Αμερικανούς.. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει πραγματικά να σκεφτείτε την κληρονομιά σας στα βιβλία ιστορίας. Δεν αξίζετε να λένε ότι είστε δειλός μετά το θάνατό σας. Πρέπει να ονομαστείς σπουδαίος πολεμιστής.

Ερντογάν: Είμαι ένας σπουδαίος πολεμιστής και κανείς, κανείς δεν μπορεί ποτέ να το πάρει αυτό απο μένα ! Πάντα!

Νετανιάχου: Ναι, είσαι ευαίσθητος γι 'αυτό - όπως και εγώ. Νιώθω για σένα, Έρντο συμπάθεια.

Ερντογάν: Ευχαριστώ Μπίμπι.

Νετανιάχου: Μπορώ να σας βοηθήσω να φτάσετε εκεί - ξέρετε ότι μπορώ - ξέρετε ότι οι Εβραίοι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε. Τι λέτε λοιπόν - πόλεμος με τη Ρωσία;

Ερντογάν: Ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα που θέλω περισσότερο από τη ζωή, αλλά ... καλά ... Εντάξει ... Εντάξει ... Θα το σκεφτώ.

Nετανιάχου: Αυτό είναι το μόνο που ζητώ. Απλά σκέψου το.

Ο Νετανιάχου  σηκώνεται από την ξαπλώστρα του. τεντώνεται - η υπόδειξη ενός κακού χαμόγελου σχηματίζεται στο πρόσωπο του.




6 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Λύκαστρε,πότε πιστεύεις η τουρκία αποφάσισε να συμμαχήσει με τους κινέζους;Πότε θα το δηλώσει επίσημα;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ : Λύκαστρε,πότε πιστεύεις η τουρκία αποφάσισε να συμμαχήσει με τους κινέζους;Πότε θα το δηλώσει επίσημα;

Δεν έγραψα πουθενά για την Κίνα Δημήτρη...αλλά μια και το ανέφερες η Κίνα δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει στην οικονομική διάσωση της Τουρκίας για όσο διάστημα ο Ερντογάν είναι στην εξουσία - οι Κινέζοι μισούν τη συμπεριφορά της Τουρκίας στη Συρία και ιδιαίτερα την επικίνδυνη συμμαχία τους με τους Ουιγούρους.Άσχετα αν πολλοί μιλάνε για οικονομική βοήθεια της Κίνας προς την Τουρκία...το Κατάρ έστελνε όλο το χρήμα.

Η Κίνα προτιμά να διατηρήσει τον Έρντογαν υπό έλεγχο μέσω του λουριού της Ρωσίας για την Τουρκία - μετά από περιορισμένες εμπορικές συμφωνίες με την Τουρκία, η Κίνα θεωρεί περιττό να έχει στο μεταξύ ενδιάμεσες συναλλαγές με την Άγκυρα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Δημήτρη

Τον Μάιο, η Τουρκία καθώς αυξήθηκαν οι πιέσεις χρηματοδότησης, κατόρθωσε να πείσει το Κατάρ να τριπλασιάσει το πόσο χρημάτων που έστελνε, από 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένα μήνα αργότερα, η CBRT (η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίς) ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε μια χρηματοδοτική διευκόλυνση για το κινεζικό γιουάν για πρώτη φορά στο πλαίσιο μιας ήδη συμφωνημένης συμφωνίας ανταλλαγής με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, αν και δεν είναι σαφές για πόσο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Τουρκίας είναι ο πληθωρισμός. Τώρα είναι 12,6% και αυξάνεται. Ήταν πάνω από 20% το 2018 - εξ ου και τα υψηλά επιτόκια για να το μειώσουν πριν από δύο χρόνια.

Αλλά τώρα, η κεντρική τους τράπεζα δεν δίνει καμιά πληροφόρηση για τον πληθωρισμό. Και οι ξένοι επενδυτές το καταλαβαίνουν αυτό, για αυτό και έχουν αρχίσει να φεύγουν. Το χρέος σε ξένο νόμισμα καθίσταται αδύνατο να αποπληρωθεί εάν υπάρχει πολύς πληθωρισμός. Και η Τουρκία έχει μεγάλο χρέος σε ξένο νόμισμα. Αντιμετωπίζει λοιπόν μια οικονομική κρίση εκτός από μια νομισματική κρίση. Έτσι, το ΔΝΤ ήρθε και της δάνεισε κάποια χρήματα για να την σώσει. Το ΔΝΤ δεν έπρεπε να το κάνει. Θα έπρεπε να αφήσει την Τουρκία να χρεοκοπήσει .

Άρα βλέπουμε μια Τουρκία να παίρνει χρήματα από διαφορετικές πλευρές...ΔΝΤ...Κατάρ...Ε.Ε ακόμα και οι Η.Π.Α.

Δημήτρης είπε...

Λύκαστρε,δηλαδή γενικά κυλάει πολύ μαύρο χρήμα στην υπόθεση τουρκία.Μόνο με τους επίσημους οικονομικούς δείκτες δε συντηρούνται τόσα μέτωπα.Εκτός κι αν έχει ήδη συμφωνημένες αποζημιώσεις από δω μεριά οπότε βαδίζει πιο σίγουρα.Φαντάζεσαι όμως μελλοντικά μια τουρκία πλήρη σύμμαχο των κινέζων;

Γιατί μπορεί να της δώσουν αέρα για πολλά,αλλά αν τους πους Ελλάδα γιοκ,η οθωμανική αυτοκρατορία παραμένει πτώμα.Ενώ αν οι κινέζοι τους υποσχεθούν άλλα πράγματα,δεν πιστεύω πως θα διστάσουν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φυσικά και κυλάει πολύ μαύρο χρήμα στην υπόθεση Τουρκία Δημήτρη. Μην ξεχνάς ότι τόσο ο γαμπρός αλλά και ο γιος του Ερντογάν κάνουν λαθρεμπόριο πώλησης πετρελαίου από τα πετρέλαια που κλέβουν από τις χώρες που εισβάλλουν. Η Τουρκία έχει από πίσω της μια υπερδύναμη που την στηρίζει ΚΑΙ οικονομικά..αλλιώς δεν θα μπορούσε με τίποτε και να ανοίξει τόσα πολλά μέτωπα...ούτε να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Οι Κινέζοι είναι "ψυχροί" παίκτες, δεν αντιδρούν σπασμωδικά και κάθε κίνηση που κάνουν την σκέφτονται πολύ καλά πριν. Δεν κάνουν τίποτε αν δεν έχουν όφελος.