ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

Επειδή στις επόμενες εκλογές - οι οποίες θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στο εάν θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως χώρα  όχι- θα ψηφίσουν περί τις 800.000 ψηφοφόροι υποτίθεται ελληνικής καταγωγής του εξωτερικού...θα ήθελα όμως να κάνω κάποιες ερωτήσεις.

Για να δούμε πόσοι και ποιοι έχουν για παράδειγμα το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ψήφου ,και ας μου απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα :

1) Από την Α' γενιά αυτούς που μετανάστευσαν ποιό ποσοστό ατόμων (α) θέλει να παραμείνει ΕΛΛΗΝ και (β) ΑΝΑΤΡΕΦΕΙ, ΔΙΑΠΛΑΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (διότι ή εδώ ή στο Εξωτερικό, Ελληνισμός = γλώσσα και μόνον ---σαφώς μειονεκτούμε έναντι του Εβραϊσμού, που έχει ως στυλοβάτη την Εθνική του Θρησκεία);;;

2) ΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, Β΄ΓΕΝΙΑΣ, ΜΕ ΔΥΟ ή ΕΝΑΝ ΓΟΝΕΑ ΕΛΛΗΝΑ (α) ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝ, ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝ, ΚΑΙ (β) ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ;;;

Μεγάλο θέμα με πολλές παραμέτρους. Αν κρίνουμε από την συμπεριφορά των Ελλήνων των ΗΠΑ, μάλλον προς το αρνητικό είναι ή άποψη μου. Διότι ανέκαθεν η ομογένεια των ΗΠΑ ήταν 100% με τους Δημοκρατικούς Γάιδαρους και ο μίστερ Άθενς διέθετε τα χρήματα του για την Χίλαρυ και τον Μπίλ.!!! Και μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο τάχθηκαν υπέρ των BLM.!!

Αυτοί που ενημερώνονται για την Ελλάδα μόνο μέσα από τις τηλεοράσεις και την προπαγάνδα των ΜΜΕ ΔΕΝ γίνεται να πάνε και να ψηφίζουν για την τύχη των Ελλήνων εντός της Μητροπολιτικής τους χώρας.!!! Διότι οι απαντήσεις στα 2 μου ερωτήματα...είναι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ.!

 

2 σχόλια:

Ιωάννης είπε...

Οι "Ελληνες" του εξωτερικού είναι φρόκαλα!!! Δεν είναι κάν 'Ελληνες. Οι της α' γενιάς, οι περισσότεροι αγράμματοι και από χωριά, πηγαίνοντας στην αλλοδαπή ένοιωθαν μειονεκτικά και συμπλεγματικά μέσα (και απέναντι) στη νέα κοινωνία που κινούνταν και εργάζονταν. Από φόβο μήπως και οι απόγονοί τους χαρακτηριστούν "Γκρικς", που σήμαινε ό,τι χειρότερο, αλλά επίσης από φόβο μη τυχόν καταντήσουν σαν τα μούτρα τους, δεν μύησαν τα παιδιά τους στα νάματα του Ελληνισμού. Τώρα θα μου πεις, εδώ οι ίδιοι δεν γνώριζαν την τύφλα τους, τα παιδιά τους θα τα δίδασκαν τι ακριβώς;;; Πρώτα οι ίδιοι έπρεπε να κάτσουν να μάθουν γραφή, ανάγνωση και την ιστορία του τόπου τους και της πατρίδας τους!!! Αυτοί φέρουν το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης διότι δεν επέμειναν ώστε τα παιδιά τους να μάθουν καλά ελληνικά διατηρώντας ζωντανή τη γλώσσα. Το "καλά" μέσα στα πλαίσια του εφικτού. Το σπίτι είναι το πρώτο σχολείο και ο πρώτος (και ίσως ο μοναδικός) πυρήνας πραγματικής μαθητείας. Γιαυτό και οι περισσότεροι "ελληνο-κάτι" στην εκφορά του έλληνος λόγου κατάντησαν "Καλομοίρες", αλλά και χειρότερα!!! Δεν υπάρχει συνεκτικός κρίκος με την ελληνική παράδοση. Κοινωνική, πνευματική, θρησκευτική, μουσική, προφορική κλπ κλπ.
Οι της β' γενιάς συνεχίζουν να είναι αστοιχείωτοι και αγράμματοι όσον αφορά τα παραπάνω. Και έχουν σαφώς μιά στρεβλή οπτική γιά το τι πραγματικά είναι Ελληνικός Πολιτισμός και Ελληνισμός. Κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είναι οι πρεσβευτές και φορείς της Ελληνικής Παιδείας και κατά κάποιο τρόπο να εξελληνίσουν την Εσπερία αλλά και όπου γης υπάρχουν 'Ελληνες. Φανταστείτε τι ζηλευτή και ιερή αποστολή θα έφεραν στους ώμους τους!!!

Να πω και κάτι άλλο που θυμήθηκα και που γιά μένα είναι καταλυτικό διότι φανερώνει το μέγιστο επίπεδο αφελληνισμού των κατά τα άλλα "Ελλήνων" του εξωτερικού!!!... Στη Νέα Υόρκη κάποτε είχε ανοίξει ένα ελληνικό βιβλιοπωλείο ένας συμπατριώτης του Αντετοκούμπο, ο οποίος είχε σπουδάσει στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Και ο οποίος απ' ότι αποδείχθηκε ήταν διαποτισμένος από το πνεύμα του Ελληνισμού και είχε αισθήματα λατρείας έναντι του ο,τιδήποτε ελληνικού. Το όνομα αυτού Σαμ Τσέκουας! Στο τέλος αυτός ο άνθρωπος μη βρίσκοντας την κατάλληλη υποστήριξη όχι μονάχα από το ελεεινό τρισκατάρατο ελλαδικό κράτος αλλά πολύ περισσότερο από τους ελληνικής καταγωγής Νεοϋορκέζους, υποχρεώθηκε να κλείσει το βιβλιοπωλείο του που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να αποτελέσει μιά όαση αλλά και την απαρχή μιάς παραπέρα ανάπτυξης προσπαθειών διάδωσης του ελληνικού πνεύματος! Κανένα από τα ελληνόφωνα ρεμάλια που τον περιστοίχιζαν δεν του έδωσε χέρι βοηθείας αλλά και να επαινέσει την προσπάθειά του δίνοντάς του ένα βραβείο ως ηθική αμοιβή!

ΑΡΡ. είπε...




MEMORANDUM

Τι να λέμε τώρα;
Η ελληνική φυλή μετά από μια μεγαλειώδη δωδεκαχιλιετή τουλάχιστον, ηγετική προϊστορική και ιστορική παρουσία ανεπανάληπτου και ασυναγώνιστου πλανητικού πολιτισμού και εκπολιτισμού, και εξαπλωθείσα διαχρονικώς- αποικιακώς εις όλην την υφήλιον...
Εδώ και μια δισχιλιετία σχεδόν έχει απωλέσει το ελληνόφρον ιερατείον της, το εθνοφυλετικόν της πνευματικόν κέντρον, χαρακτήρα και φιλοσοφικήν προσωπικότητα. Υπνωτισθείσα, παρασυρθείσα και αρκεσθείσα εις τον χριστιανικόν θρησκευτικόν λαϊκισμόν εθυσίασε το προχριστιανικόν της απαράμιλλον πολιτισμικόν παρελθόν και παράδοσιν – το περισσότερον και τα μάλιστα αξιόλογον - εις το μισαλλόδοξον δόγμα της νέας διεθνιστικής-κομμουνιστικής και δια τούτο σφόδρα αντεθνικής της θρησκείας και δια τούτο παραπαίει σήμερον κινδυνεύουσα η φυλή ημών έως τελείου εκβαρβαρισμού και φυλετικού της αφανισμού.
Ο Ρωμιός Έλλην δυστυχώς βυζαντινικώς επείσθη ως συστηματικώς και διαχρονικώς βιασθείς, γενοκτονηθείς και τρομοκρατηθείς ότι μόνο ως χριστιανός ήτοι απεθνικοποιημένος και πνευματικά-θρησκευτικά περιτετμημένος δούλος έχει πλέον ζωήν και χρησιμότητα.
Μετά την ένδοξον πολιτισμικήν αναλαμπήν της εποχής των φιλελλήνων αυτοκρατόρων (δυναστεία Αντωνίνων) ότε ο ελληνισμός δια της πνευματικής και θρησκευτικής του (αυτά τα δυο πάνε πάντα μαζί) δυνάμεως και λάμψεως εξελλήνισε το αγροίκον Λάτιον, Το μαντείον των Δελφών (ελληνική του ακμή και γραμμή 5ος π.Χ. έως 2ος μ.Χ. αι,. Πίνδαρος έως Πλούταρχος) επμειχθέν με ανατολικά θρησκευτικά στοιχεία και διαβρωθέν παρήκμασε και απώλεσε, ήδη και προ της επικρατήσεως του χριστιανισμού – τον ελληνικόν φιλοσοφικόν του χαρακτήρα.
Οι Έλληνες πάντως μη απογνώτωσαν και αυτοματιγούσθωσαν (τίποτα δεν έχει χαθή, η τελευταία νίκη είναι πάντα αυτή της αλήθειας και του φωτός ) οι δε Εβραίοι μη χαιρέτωσαν και πολύ. Οι τελευταίοι αν επεβίωσαν, εκραταιώθησαν και κυριαρχούσι πλανητικώς τούτο οφείλεται εις το διαμορφωθέν και επικρατήσαν, μετά την ελληνική κατάρρευσιν της ανθρωπότητος, νοσηρό ηθικό και σκοταδιστιστικό πολιτικοθρησκευτικό κλίμα που διευκόλυνε την επικράτησί των ως τυράννων της ανθρωπότητος. Άλλωστε όλοι οι λαοί τους καταρώνται όπερ σημαίνει ότι το τέλος των εγγύς.
Και καθ’ όσον εις τον ορίζοντα δεν υπάρχει άλλη προοπτική ζωής και ανανήψεως της ανθρωπότητος πέραν της ελληνικής κρίσεως και λύσεως, Ίσως μετ’ ου πολύ όλοι οι προηγμένοι λαοί θα παρουσιάζονται ως γνήσιοι πνευματικοί αλλά και φυλετικοί απόγονοι των Ελλήνων – όπερ δεν απέχει και πολύ της γονιδιακής και ιστορικής αληθείας – και δια να κτίσωσι δικαιώματα κατοχής του ελλαδικού χώρου. Ώστε πιθανότατα προσεχώς μια νέα εκ βορρά κάθοδος και μόνιμος εγκατάστασι των Ηρακλειδών εις ιεράν Ελλάδα των Ελλήνων θεών ουδόλως αποκλείεσθαι δει.

Υ.Γ.
Όταν όλοι οι προηγμένοι λαοί μανθάνουσι αρχαιοελληνικά δια πολλούς λόγους, κυριώτερος των οποίων εστί η μοναδική εφαρμογή των (φωνητική γλωσσική) εις την μελλοντικήν χρήσιν των υπολογιστών, το πολιτικοθρησκευτικώς εβραιοκρατούμενο μισελληνικό νεοΓραικυλιστάν δει βλέπειν και μετράν κι αυτό τας κολασμένας ημέρας του μεμετρημένας.
Εγγύς ο καιρός ίνα παραδώση τον χώρον του εις τους αξίους Έλληνας του μέλλοντος. Οι οποίοι και επαξίως θ’ αξιοποιήσωσι και αναπτύξωσι εις το έπακρον, απηλλαγμένοι οριστικώς από τας χριστιανοκομμμουνιστικάς αγκυλώσεις, περιτομάς και αναστολάς, τας κολοσσιαίας, θεϊκάς δυνατότητας και αξίας της γαλαξιακής ελληνικότητος δια νέα ηλύσια έργα και πεδία δόξης ανδρών τε θεών τε.
Γένοιτο!