ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μέρος Ε΄(1 )


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μέρος Ε (1)

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων)

 

1) Μορφώστε το κεφάλι του λαού είπε ο ποιητής. Έτσι δεν θα χρειασθή κόψαι το μήτε και ναρκώσαι το πολιτικοθρησκευτικώς.

2) Ο ολοκληρωμένος ο άνθρωπος έχει το καλύτερο κομμάτι του θεού μέσα του.  Το πιστεύειν εις τον άνθρωπο ή  τον θεόν είναι σχεδόν το ίδιο.

3) Ο θεός δεν ομιλεί ούτε γράφει. Ο θεός ζωγραφίζει και υπολογίζει. Οι τόμοι των γαλαξιών απαρτίζουν και αποκαλύπτουν την πανθεϊστική του ψυχή, δομή και εγκυκλοπαιδεία.   

4) Η άγνοια είναι η μεγάλη ιδέα και το καταφύγιον της ηλιθιότητος, η τολμηρά γνώσις το επικίνδυνα σωτήριον φως της αλήθειας.

5) Όπου χρήμα εκεί χτυπά η καρδιά του θεού των ανθρώπων. Ανθρωπίνως και κατ’ ανάγκην όλα γίνονται από το χρήμα για το χρήμα.

6) Υπάρχει και κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι κάποια πρόοδος και η προστασία αυτών. Αλλά μπροστά στην νομιμοποιημένη κλοπή της κοινής δημοσίας γης και περιουσίας εκ μέρους του ολιγαρχικού κράτους ως εθνικόν δημόσιον τί είναι;

7) Ο δούρειος ίππος κάνει συχνά Εφιαλτικά δρομολόγια εντός των τειχών της παρακμής και διαρκώς εγκυμονεί και γεννά ειρηνικούς λαθροεισβολείς.   

8) Ελλάς είσαι το αγλαόν φως αλλά η Ανατολή αυξάνεται και πληθύνεται ανελέητα. Όλο δικότης το θεότρελο βάρβαρο σκότος του πολιτικοθρησκευτικού ολοκληρωτισμού που βιάζει, σκλαβώνει, φανατίζει, εξαγριώνει και σκοτώνει.

9) Τα μεγαλύτερα κακά έχουσι προσχηματικά τα ιερότερα ονόματα. Εν ονόματι του θεού, του λαού και του έθνους τα μεγαλύτερα διαχρονικώς γενοκτονικά εγκλήματα. Βαρβάρων και βδελυρών γενών τα περισσότερα και φρικωδέστερα.  

10) Όταν ο σκληρός δογματικός μυστικός πυρήν των οργανωμένων μεγάλων θρησκειών είναι αναρχικός, μηδενιστικός και νεκρόφιλος, ουδεμία ελπίς τότε. Ο φθόνος και η απελπισία των φτωχών και η σεξουαλική και κτητική, θηριώδης απληστία των πλουσίων ρίχνουν νερό στο μύλο των προαιωνίων εχθρών της ζωής, του ανθρώπου και του θεού, του ελευθέρου έθνους και των αξιών των.


11) Ο ευρωδυτικός πολιτισμός πρέπει μας παραδεχθήναι αφωμοίωσε και εφήρμοσε κατά δύναμιν, αλλά και  όσο κανείς άλλος πολιτισμός (βυζαντινός, ισλαμικός κ.λ.π.), τας ελληνικάς πολιτικάς, ανθρωπιστικάς και πολιτισμικάς αξίας.

12) Παρά το ψευδεπίγραφο της ¨δημοκρατίας¨ διότι άλλο διακομματικός κοινοβουλευτισμός και άλλο ¨εκκλησιαστική,¨ άμεσος δηλαδή άνευ αντιπροσωπευτικών κομμάτων αρχαιοελληνική κληρωτική δημοκρατία,

13) ο δυτικός άνθρωπος επέτυχε σημαντικάς κοινωνικοπολιτικάς ¨δημοκρατικάς¨ κατακτήσεις: χωρισμός κράτους- εκκλησίας, ανεξάρτητος δικαιοσύνη, αριστοτελική διάκρισι των τριών αλληλοελεγχομένων εξουσιών. (εκτελεστική- υπουργοί, νομοθετική βουλή, δικαστική- αυτοεκλεγόμενο δικαστικό σώμα.)

14) Γι αυτό και παρά τα κακά του και την παρακμή που διανύει, ο δυτικός πολιτισμός παραμένει για την ώρα η μεγαλύτερη κατάκτησι της ενεστώσης ανθρωπότητος. Και δεν θα είναι πρόοδος αλλά νέος Μεσαίων εάν καταστραφή όπως ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός όχι από κάτι καλύτερό του αλλά πολύ του χειρότερο.

15) Άλλωστε και η νέα Ελλάς, μετά την βυζαντινοοθωμανικόν της μακραίωνα εκβαρβαρισμόν, χάρις εις την Δύσιν κυρίως επανεσυνεδέθη με το ένδοξο πολιτικό και πολιτισμικό παρελθόν της. Εις την Δύσιν προς την οποίαν, δικαιολογημένα εν πολλοίς, διατηρεί σχέσιν αγάπης και θαυμασμού  όπως και φθόνου και μίσους.     

16) Καθ’ ότι η χώρα μας δυστυχώς δεν εκπέμπει, από ιδρύσεώς της, εισέτι σύγχρονο πολιτικό και πολιτισμικό στίγμα παρά μόνο το κληρονομηθέν παραδοσιακόν, το αλληλοσυγκρουόμενον και αλληλοαναιρούμενον  αρχαιοελληνικόν και βυζαντινόν. Και ήδη είναι η κρίσιμος ώρα του ¨με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις.¨

17) Και γαρ ακόμα η χώρα κατατρύχεται διαποτισθείσα επί τόσους αιώνας από βυζαντινά θεοκρατικά, σκοταδιστικά βιώματα και αναστολάς που εμποδίζουν την πνευματικήν, εθνικήν και πολιτικήν ενηλικίωσί της. Ποια ανεξαρτησία, ούτως ειπείν, δικαστικής εξουσίας έχομεν; Με καθεστώς κοινοβουλευτικής κλεπτοκρατίας, με διορισμένη από τον εκάστοτε μονάρχη πρωθυπουργό δικαστική ηγεσία γίνεται;

18) Και έπειτα ποιος χωρισμός κράτους – εκλησίας; και ποια παιδεία ακριβώς; Γι αυτό δεν ξέρομε, δεν έχομε αποφασίσει ακόμα τί είμαστε, τι θέλομε να είμαστε και που πάμε. Απλά μας πάνε τήδε κακείσαι οι έξω αποικοκρατικοί άνεμοι της τύχης αποκλειστικώς νομίζοντας ότι έτσι έχομε εκσυγχρονισθή.  

19) Νομοθέτας, νομοθέτας ζητάμε σοφούς και όχι πολιτικοθρησκευτικά παράσιτα και καρκινώματα, κόμματα και στημένας ψηφοφορίας. Α και θεούς, νέους θεούς, πολλούς και ανεξάρτητους δημοκράτας θεούς.

20) Όσο δε κυνηγιέται και υποφέρει η αλήθεια και η ελευθερία τόσο θα καταδιώκεται και θα συκοφαντείται παν το ελληνικόν. Το φως φωτίζει αλλά και τυφλώνει. Αλλά όποιον δεν ξεγέλασε και δεν εμπόδισε η βία και το ψέμα αυτός θα ζήσει και θα κερδίσει την, εδώ κι εκεί, αθάνατον πραγματικήν ζωήν και ειρήνην.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"15) Άλλωστε και η νέα Ελλάς, μετά την βυζαντινοοθωμανικόν της μακραίωνα εκβαρβαρισμόν, χάρις εις την Δύσιν κυρίως επανεσυνεδέθη με το ένδοξο πολιτικό και πολιτισμικό παρελθόν της. Εις την Δύσιν προς την οποίαν, δικαιολογημένα εν πολλοίς, διατηρεί σχέσιν αγάπης και θαυμασμού όπως και φθόνου και μίσους."

Καλημέρα αγαπητοί αρθρογράφοι.
Αν δεν δολοφονούσαν τον κυβερνήτη Καποδίστρια ίσος να βρισκόμασταν σε αλλα επίπεδα σήμερα...αφού δημιούργησε για τους Ελβετούς το καλύτερο άμεσο δημοκρατικό σύστημα εις τον κόσμο,φανταστείτε τι θα δημιουργούσε για την πατρίδα του,την γενέτειρα της δημοκρατίας.....
Ήμασταν δε απαραίτητοι στους δυτικούς...και ομιλώ για το κυρίαρχο κεφαλαιο και τα ανιερατεία αυτού....όπου φορώντας το προσωπείο της Ελληνικής δημοκρατίας μας στον ολιγαρχικό κοινοβουλευτισμό τους,κατάφεραν τόσα χρονια να ξεγελούν τους λαούς της Ευρώπης και παγκoσμιος,κάνοντας τους να νομίζουν πως έχουν δημοκρατία...

ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ - ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΚΡΑΤΙΑ

https://www.youtube.com/watch?v=mwjuTT5gCH8

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

Αναρχοάπλυτο μαυρογατούλι συριζοσκατόμουτρο μίλησε μας για τον ξεκ@λιάρη Υάκινθό σας και πες μας αν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου.
Και κάτι ακόμη, είναι ή δεν είναι το σύμβολό σας Σατανιστικό με 5 βούλες ακριβώς όπως είναι και του ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί κολλάς τώρα στον δάσκαλο;
Σε τρώει πάλι ο κ@λος σου.

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
3 Νοεμβρίου 2023 στις 8:03 π.μ.

Χμμμ...μάλιστα ωραίοι τρόποι....!Ελληνοπρεπέστατοι.....!
Δηλαδή μετά από αυτό το ευγενέστατο σχόλιο περιμένεις απάντηση;
Αυτά που λέει ο ποιητής ισχύουν άσχετα από που προέρχεται ιδεολογικά....μα κάποιοι κρίνουν εξ όψεως συνήθως.....δυστυχώς το διαιρει και βασίλευε είναι φυτεμένο από γεννήσεως του "ψευτορωμαίικου"....
Τώρα για τον δάσκαλο,άσε τον να εκφράσει την άποψη του μονος του...εκτος και αν υπονοείς τον εαυτό σου.... ;)

Απλός ανώνυμος σχολιαστής



Ανώνυμος είπε...

@Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Because of the obscurity of all your comments I would say only this: All the people of the world have become evil at the same time.
Do not presume anything. They are all in on it.


Perseus

Ανώνυμος είπε...

@Perseus

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαλέξει πως θα πράξει σύνφωνα με το ελευθέριο της βουλήσεως του......
Δεν υποθέτω τίποτε,μα ούτε πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι είναι στο ίδιο τριπάκι.....
Η αφάνεια των σχολίων μου κάποιες φορες ίσος να φέρνει υλικό προς στοχασμό που αργότερα μπορεί να ανεβεί στην επιφάνεια....(δεν γνώριζα την λέξη...έμαθα και κάτι σήμερα,ευχαριστώ!)

Απλός ανώνυμος σχολιαστής