ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Φανταστείτε έναν Υπουργό με τη δική του «πολιτοφυλακή» που μπορεί να λειτουργήσει εκτός της κανονικής κυβέρνησης. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το «πολεμικό υπουργικό συμβούλιο» του Ισραήλ ξεκίνησε να διαπληκτίζεται μεταξύ του, οι περισσότεροι υπουργοί μιλούν για την ανάγκη να αυξηθούν οι επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ. Ενώ ο Νετανιάχου αρνήθηκε και το δεξί του χέρι, ο Μπεν Γκβίρ, ζητά τώρα την αποπομπή του. 

Στη συνέχεια, ακούσαμε μια είδηση που πολλοί ούτε καν φαντάζονται ως πιθανή, μάθαμε αυτό το Σαββατοκύριακο ότι ο Ben Gvir ( ο Υπουργός χάους του Ισραήλ όπως τον αποκαλούν) είναι ένας από τους λίγους υπουργούς της κυβέρνησης στους οποίους επιτρέπεται να έχει τον δικό του στρατό χωριστά από τον IDF και τη Mossad. Ως εκ τούτου, ο κόσμος ανακαλύπτει τώρα ότι ένα φημολογούμενο εξαιρετικά ασταθές άτομο με εκατοντάδες ένοπλους άντρες ως οπαδούς/στράτο του, μπαίνει στο εκρηκτικό μείγμα. . . . σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη εμφάνιση για την ισραηλινή δομή εξουσίας.

Ωστόσο, αυτή η δραματική είδηση ,ότι το Ισραήλ "επιτρέπει" σε ορισμένους Υπουργούς να έχουν τη δική τους πολιτοφυλακή , δίνει επίσης τεράστια αξιοπιστία στους ισχυρισμούς ότι ο ισραηλινός στρατός και η αστυνομία κλήθηκαν να "κάνουν την πάπια" για περίπου 7 ώρες στις 7 Οκτωβρίου. Αναρωτιέται κανείς τώρα αν ... Αυτό ήταν επειδή οι άνθρωποι που έκαναν την ΕΠΙΘΕΣΗ της 7ης Οκτωβρίου, δεν ήταν η "Χαμάς", αλλά ήταν, η πολιτοφυλακή ενός συγκεκριμένου Υπουργού;;

Είναι δυνατόν όλη αυτή η «επίθεση» είτε να :

1) Διοργανώθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση για να δώσει έναν λόγο για την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων για να αρπάξει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο από τις ακτές της Γάζας, ή 

2) Επιδεινώθηκε από τη σκόπιμη συμμετοχή του Ισραήλ στις επιθέσεις, για να προχωρήσουν τα μακροχρόνια στάσιμα σχέδια για γίνει το  κανάλι (φώτο άνωθεν) Μπεν Γκουριόν;;  

Φανταστείτε έναν Υπουργό με τη δική του «πολιτοφυλακή» που μπορεί να λειτουργήσει εκτός της κανονικής κυβέρνησης. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Αυτή η αποκάλυψη, ότι ο υπουργός Μπεν-Γκβίρ έχει τη δική του πολιτοφυλακή/στρατό έξω από τις κανονικές ισραηλινές δομές, προσθέτει μια δυναμική μπαλαντέρ σε αυτές τις σοβαρότερες καταστάσεις. 

Θα μπορούσε ολόκληρη η Μέση Ανατολή - και ίσως ολόκληρος ο κόσμος - να κατευθύνεται σε πόλεμο επειδή κάποιοι απατεώνες  πολιτοφύλακες, που εργάζονται για έναν κυβερνητικό υπουργό*, έκαναν κάτι που τώρα ονομάζεται "τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ;;   Κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Θα μάθουμε όμως...

* Και αυτός παίρνει εντολές από αλλού.!!! Ο Ben-Gvir, ο οποίος εισήλθε στο κοινοβούλιο το 2021, ηγείται ενός ακροδεξιού κόμματος που ονομάζεται Otzma Yehudit, ή Εβραϊκή εξουσία. Το πρότυπό του και η ιδεολογική πηγή του ήταν εδώ και καιρό ο Meir Kahane, ένας ραβίνος του Μπρούκλιν που μετακόμισε στο Ισραήλ το 1971 και, κατά τη διάρκεια μιας και μόνο θητείας στην Κνεσέτ, δοκίμασε τα ηθικά όρια της χώρας.

Ο Ben-Gvir, ο οποίος είναι σαράντα έξι, έχει καταδικαστεί για τουλάχιστον οκτώ κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης και της υποκίνησης σε ρατσισμό, της κατάρτισης ποινικού μητρώου τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που, όταν εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή, ο   Dvir Kariv, πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών είπε ότι : «έπρεπε να αλλάξουνε μελάνι στον εκτυπωτή».!!!!! 

Έναν άνθρωπο με τόσο βρώμικο ρόλο που ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Ολμερτ τον περιέγραψε ως τον πιο άμεσο κίνδυνο για Ισραήλ παρά ένα πυρηνικά οπλισμένο Ιράν.!!! Και αυτόν τον άνθρωπο ο Νετανιάχου τον έκανε Υπουργό Εθνικής Ασφάλειας.!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: