ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Στο νέο σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που είναι σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπονται μεχρι το 2030 μηδέν (0)€ έσοδα από την εκμετάλλευση εγχώριων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ενώ θα συνεχίζουμε να εισάγουμε (όσο και σήμερα) από το Κατάρ, το Αζερμπαϊτζάν την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ για ηλεκτροπαραγωγη και παραγωγή μπλε υδρογόνου. Θα γίνει υποχρεωτική, λέει, και η ασφάλιση σπιτιών για καταστροφές λόγω κλιματικής αλλαγής, οπότε όλα καλά. . 
 
Φαίνεται ότι όση ενέργεια υπάρχει εντός της Ελληνικής ΑΟΖ :
 
🔺️Θα πάει για συνεκμετάλλευση με τον Ερντογάν (με μηδέν δημόσια έσοδα) μέσω τύπων σαν τους Λάτση-Κοτς στο μοίρασμα τύπου Αιγαίου-Τurkagean που έρχεται να συμφωνήσει ο κουμπάρος την άλλη βδομάδα. 
 
🔺️Όση περισσεύει, θα δοθεί για υποθήκη στους δανειστές για ένα επόμενο μνημόνιο.
 
Το τελευταίο είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα απαιτηθεί, αφού θα φεσωθούμε νέα ιδιωτικά και δημόσια χρέη για Φαραωνικά έργα ανεμογεννητριων κλπ στα κορφοβούνια και μέσα στις θάλασσες για ρεύμα (άρα και τρόφιμα), που θα κοστίζουν το διπλάσιο απ ότι σήμερα. 
 
Δηλαδή Πρασινάλογα. Όπως λέμε Πράσινη Αριστερά, Πρασσείν άλογα, Blackrock, black is the night in the mountains κλπ
 
 
Το ΕΣΕΚ ΕΔΩ. Σανός για αλόγατα. Πάρε πάρε...
 
Εν τω μεταξύ, ο International Energy Association προβλέπει ότι η διεθνής ζήτηση φυσικού αερίου θα παραμείνει περίπου όση και σήμερα μέχρι το 2050 ΕΔΩ.
 
Το Βαρδινογιαννεικο πάντως το μπλέ υδρογόνο (από εισαγόμενο φυσικό αεριο) το ονόμασε ήδη "πράσινο". Αχρωματοψία μάλλον..ΕΔΩ.
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



"τα φράγκα μοιρολόγα τα
γίνανε,
χορτάρι για τ’ αλόγατα."

Αυτά ειδικά που εκτρέφονται στην Ελλάδα, πράσινα εν προκειμένω.
Σε λίγο όλοι θα τα βλέπουνε και με κόκκινες βούλες.
Κάνεις όμως δεν θα ρωτά εάν αυτό που βλέπει είναι φυσιολογικό,...η ύπνωση καλά κρατεί.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπεις σωτηρία; Έστω και κατόπιν εορτής μετριασμό;