ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Στο τέλος ωρέ κλεφτόπουλα (ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ) θα το πληρώσετε πολύ ακριβά. Στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Κάθομαι σε μια γωνιά και γελάω...Γιατί ότι πρόβλεψα παρά πέντε γίνεται στο και πέντε. Δηλαδή τι περίμεναν οι φωστήρες όταν έφαγαν το τυρί της τύπου χρηματιστηριακής χειραγώγησης της τιμής του ελαιολάδου;; Την φάκα όμως την είδαν;; 
 
Δεν την είδαν.  Η Τουρκία χαζή ήταν και με το που είδε τι παίχτηκε με την τιμή το πρώτο πράγμα που έκλεισε ήταν οι εξαγωγές ελαιολάδου;; Καλύτερα να χάσει κάποια εισερχόμενα κεφάλαια παρά να της γίνει η εσωτερική αγορά american bar που δεν θα μαζεύεται μετά. Μπορεί να περιμένει κρατώντας απόθεμα αν έχει και να διοχετεύει σιγά σιγά σε χαμηλότερη τιμή αλλά με 4πλάσιο κέρδος, αφού η λίρα της το επιτρέπει αυτό, μόλις το λάδι πάει στα 20 ευρώ. 
 
Εκεί να δεις Φώντα μου γλέντι. Τι πίστεψαν δηλαδή οι δικοί μας ;; Ότι δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις νοθείας, λαθρεμπορίου, παράνομων εκθλίψεων. Ή πίστεψαν ότι οι επιχειρήσεις εστίασης αν βρουν φτηνό λάδι δεν θα το προτιμήσουν από το να αναγκαστούν να ανεβάσουν το κόστος και πιθανόν να κλείσουν ;;
 
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση από τον ΕΦΕΤ και τις αρμόδιες Αρχές για την καταπολέμηση της νοθείας ελαιολάδου, που το τελευταίο διάστημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις λόγω της αύξησης της τιμής του. Μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες, οι Αρχές κατάσχεσαν περίπου 30 τόνους νοθευμένου ελαιολάδου, ενώ πλέον πολλές αντίστοιχες υποθέσεις απασχολούν τη Δικαιοσύνη.
 
Θα πρέπει να ξέρετε ότι το λάδι για την Ελλάδα και για να καταλάβετε τι εννοώ είναι δείκτης πραγματικής οικονομίας και αφορά ένα μέρος της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής της χώρας και για αυτό οι ξένοι έχουν βάλει στο μάτι τους ελαιώνες . Αν αυτός ο δείκτης ανέβει πληθωριστικά θα συμπαρασύρει και όλα τα υπόλοιπα εκτός από τους μισθούς που θα παραμείνουν οι ίδιοι γιατί ο πληθωρισμός αυτός θα μειώσει κι άλλο την εγχώρια παραγωγή, την παραγωγή πλούτου και την αγορά εργασίας .
 
Το λάδι δεν είναι π.χ χαβιάρι, ούτε ουίσκι ή τσίπουρο, ή καπνά που απευθύνεται σε κάποιους και δεν είναι απαραίτητο αγαθό για την καθημερινή διατροφή του ανθρώπου. Άλλες χώρες παράγουν ενέργεια για τα μηχανήματα. Η Ελλάδα παράγει ενεργειακή τροφή για τους ανθρώπους. Έτσι θα πρέπει να βλέπετε το λάδι .
 
Και όλοι αυτοί που δέχονται να συμμετάσχουν σε αυτό το χρηματιστηριακό τύπου παιχνίδι της τιμής του λαδιού νομίζοντας ότι θα βγουν κερδισμένοι στο τέλος θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Όπως το πλήρωσαν κάποιοι με το χρηματιστήριο το 1999 , πού τότε όλοι ... κέρδιζαν. Στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός.
 
Καθίστε να βγάλουν κανένα μαχητό τεκμήριο φορολόγησης στους παραγωγούς (σύμφωνα με την τρέχουσα τιμή του λαδιού) και να τους ξυρίσουν ανάλογα με τις ρίζες που θα δηλώνουν και μετά να τρέχουν σε δικηγόρους και λογιστές. Εκεί να δείτε τι θα πληρώσουν.!!! Το νέο φορολογικό με μαχητά τεκμήρια σε ελεύθερους επαγγελματίες δείχνει διαθέσεις . Δεν γίνεται ωρέ κλεφτόπουλα  στην Ισπανία τα 25lt - 90 ευρω και από την Πελοπόννησο τα 17lt - 170 ευρώ.
 
Υ.Γ Σας το είπα ωρέ κλεφτόπουλα....σας έδωσα την "ευχή" μου.!!!! χα χα χα  

3 σχόλια:

ΔΙΟ είπε...

Οι παίκτες σκοτώνουν τους Έλληνες με άλλον ένα τρόπο.
Το ελαιόλαδο λειτουργεί ως καθαριστικό για καρκινικά κύτταρα.
Μας έχει σώσει τον κώλο τόσα χρόνια και κρατάμε ένα επίπεδο σε προσδοκιμο ζωής και ασθένειες .
Η έλλειψη του σε συνδυασμό με τα μπόλια και τη φτώχεια/υποσιτισμό θα έχει θλιβερά αποτελέσματα.

Στις λαϊκές όλοι αγοράζουν αυγά κλωβού, εκτός του ότι είναι η ποιο σάπια ζωή για το ζώο πως σκατα θα αντέξει ο οργανισμός με αυτά τα σκατα που τρώνε και εμβολιάζονται.

Ανώνυμος είπε...

άραγε να είναι εν ισχύ ακόμα η επιδότιση ργς ΕΕγια το ξερίζωμα των ελαιόδεντρών;;
ΞςΝΟΔΟΧΨΦ

Γιώργος είπε...

Μην τα ρίχνουμε όλα στους παραγωγούς. Καταρχάς το περισυνό λάδι αγοράστηκε από τους εμπόρους το πολύ 5-6€ και επωλείτο στην αγορά 15€. Ποιός καρπώθηκε τη διαφορά; Ποιός είναι υπεύθυνος να κάνει ελέγχους; Τι έλεγχοι έγιναν ή δεν έγιναν;
Φέτος τώρα. Οι εργάτες γης, κυρίως αλβανοί ή πακιστανοί με έλληνα επικεφαλής έχουν πάει τα μεροκάματα στα 70-75€ τα "απλά" και 100€ για εκείνους που είναι επάνω στο δένδρο (εννοείται όλα μαύρα). Τα λιπάσματα ανέβηκαν 100%, φυτοφάρμακα 40-70%, ραντίσματα, οργώματα, φρεζαρίσματα, όλα επάνω. Άρα, για μια τιμή παραγωγού 8,5€ Χ 17 lt = 144,5 συν 5€ το κόστος του δοχείου (πριν 2 χρόνια έκανε 2,5 € αύξηση 100%) μας πάει γύρω στα 150€ τον τενεκέ. Το 170€ που έγραψες -ίσως είναι υπερβολικά- αλλά δεν είναι και πολύ μακριά από την τιμή που σου γράφω.
Τα προηγούμενα χρόνια (εκτός από πέρισυ) η ελληνική αγορά πλημμύριζε από εισαγόμενο ελαιόλαδο και οι τιμές διάθεσης έπεφταν κατακόρυφα. Σε κάθε περίπτωση άλλοι κάνουν παιχνίδι και όχι ο παραγωγός...