ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Εκεί στο Π.Ν βρείτε λίγο θάρρος μπας και ναυπηγήσετε μονάδες, γιατί σε μια επταετία θα μαζεύουν τις S τούρκικα ρυμουλκά και γενικά πάρτε λίγο δύναμη απ' τους προγόνους σας, που άμα έλαχε ,έγραφαν και την πολιτική ηγεσία στα παπάρια τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διαβάζουμε στην Πτώση & Διάστρεμμα (όλο μαλακίες γράφουν σταμάτησα να διαβάζω από ένα σημείο και μετά) . Γράφουν :

"Μετά από αρκετούς Ναυάρχους Α/ΓΕΕΘΑ, χρειάστηκε Αρχηγός προερχόμενος από τον ΕΣ να προτάξει σαν απολύτως απαραίτητη την αγορά βαρέων σύγχρονων τορπιλών."

Τι να πει κάνει με αυτά που διαβάζουμε.... Όχι ότι έφτασε το σκατό στη κάλτσα στα πολιτικά γραφεία το 2020 ή το γεγονός πως οι Τούρκοι έκαναν το επόμενο βήμα με τα Type 214 που επέλεξαν. Πάντως με ναυάρχους Α/ΓΕΕΘΑ δεν κλάψαμε στελέχη σε ανθρωπιστικές αποστολές, ούτε έσκαγαν βλήματα σε βάσεις, ούτε το Στεφανοβίκειο μετατράπηκε σε θαλάσσιο πάρκο.

Το υπόλοιπο άρθρο δεν είναι άξιο σχολιασμού. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δεσμεύσει 5,5 δις για το ΠΝ. Οι μόνες φρεγάτες που έβγαιναν κοντά στο 1 δις ήταν οι FDI, οι Fremm IT, οι Sigma (αναλόγως τον αριθμό πυραύλων, αλλά χωρίς LRSAM και δυνατότητες CEC, και FCR apar απ' το 2028). 

Από εκεί δεν προκύπτει από πουθενά η χαμηλή τιμή της αγγλικής πρότασης (όποιος θέλει ας διαβάσει το πολωνικό πρόγραμμα), η ισπανική στο νερό 1,5 δις και η αμερικανική δεν αποτελούσε φρεγάτα, αλλά ΠΑΘ που εξυπηρετούσε νταβατζιλικι. Σχετικά με τα αμερικάνικα αντιτορπιλικά  των προηγούμενων δεκαετιών, ας ερωτηθεί ο φορολογούμενος γιατί σε 10 χρονάκια έπαιρναν τον πούλο σιγά σιγά.

Και ναι, συνηθίστε το. Η λύση είναι αύξηση κονδυλίων για το ΠΝ. Δεν είδα άρθρα που να θιγούν τις ανάγκες του ΠΝ και του ΕΣ, όταν η δημοσιότητα γυρνούσε γύρω απ' το F-35, που 20 μαχητικά με όπλα μακράς εμβέλειας και fos θα κόστιζαν 5 δις, πόσο που θα άγγιζε τα 10 δις σύνολο, υπολογίζοντας το κόστος κύκλου ζωής, που ανέρχεται σε 500mil για κάθε F-35. 

Υ.Γ Εκεί στο Π.Ν βρείτε λίγο θάρρος μπας και ναυπηγήσετε μονάδες, γιατί σε μια επταετία θα μαζεύουν τις S τούρκικα  ρυμουλκά και γενικά πάρτε λίγο δύναμη απ' τους προγόνους σας, που άμα έλαχε ,έγραφαν και την πολιτική ηγεσία στα παπάρια τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τις lcs δεν τις γλιτώνουμε!
Θα έρθουν ότι και να γίνει μου φαίνεται….
Πάντως αν έχουμε δυνατή αεροπορία τι νατο κάνουμε το πανίσχυρο ναυτικό αφού δε βγαίνουν τα λεφτά….