Μπακαλιάρος "μπιάνκο" πειραγμένος αναθεωρητικά
1,5κιλο από εκείνοι τσι μπακαλιάροι σε φετες
1 κουταλιά λάδι
6 σκελίδες σκόρδο
3 ποτήρια κρασί λευκό
Μουστάρδα κατά βούληση
Χυμό 2 λεμονιών και το ξύσμα τους
100 γρ κάπαρη τουρσί
Πουρές (στιγμιαίος η χειροποίητος) 500γρ
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Κατά την παραδοσιακή συνταγή, έναρξη με τσιγάρισμα του σκόρδου στο λάδι σε πλατυ σκεύος. Μέσα μετά όλα τα υλικά (εκτός του πουρέ, της κάπαρης και του αυγού) να βράσουν για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Φυλάμε μια κούπα ζωμό και μετά κάνουμε νιανιά τον μπακαλιάρο με το ραβδομπλέντερ. Το αφήνουμε να αναπαυθεί πίνοντας τα ζουμιά του.
Σε ένα πυρίμαχο μια στρώση το μπιανκο και από πάνω ο πουρές με ανακατεμένο το αυγό και την κάπαρη και λίγο ζουμί από το μπιανκο. Προαιρετικό πασπάλισμα με τριμμένο τυρί ή και κουρκουμά και σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά για να ροδίσει και για να γίνει η σύνθεση όλων των υλικών.
Παραλλαγή: Αντί για πουρέ παίζει και με μπεσαμελ. Όμως θα λάβετε 120θερμιδες παραπάνω στην μερίδα άσκοπα...
4 σχόλια:
Τρωει καλα ο Φωντας θα χτυπησει και ενα τσιπουρο η ουζο......
Θα τον τρεχεις μετα στα ορη στα βουνα να αδυνατισει κανοντας το κομαντο...
Παντως Λυκαστρε πρωτη μουρη με εχεις.
Οτι μαλακια και να γραψω την ανεβαζεις.
Ανηκω στους σοβαρους αναλυτες ετσι?
Εννοείται φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ ότι ανήκεις στους σοβαρούς αναλυτές. Έχεις έναν δικό σου σπάνιο τρόπο να λες πάντα τα σωστά πράγματα με έναν τρόπο που δείχνει πάντα "ανάλαφρος".
Έχεις την υποστήριξη και του Φώντα.!!! Αυτό που το πας.
Μισος Σωκρατης μισος Αριστοφανης,και βεβαια ο αγαπημενος συντοπιτης Διογενης.
Και μεις συμπαθουμε Φωντα και θελουμε να παρουμε μαζι τα ορη τα βουνα στις ασκησεις.
Δημοσίευση σχολίου