ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Το ζήτημα είναι να παίρνεις λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Ούτε αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε μέσα στην ΑΠΛΗΣΤΙΑ σας.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Eίδα χθές τον λαδέμπορο/μαυραγορίτη που έπαιρνα μέχρι πέρυσι λάδι από αυτόν και φυσικά δεν θα ξαναγοράσω ποτέ ξανά από δαύτον. Του λέω :

- Πόσο το πουλάς ρε το λάδι το λίτρο;;

- Ε 10-11 ευρώ μου λέει το λίτρο. Θέλεις να αγοράσεις;;

- Όχι του λέω, είπα στον Αχμεντ να μου φέρει 3 τενεκέδες από απέναντι... (ο Αχμέντ είναι ο Βρασίδας της Ανατολής).

"Edremit Zeytinyağı" (ελαιόλαδο της περιοχής του Αδραμυττίου, επαρχίας Μπαλικεσίρ, απέναντι από τη Λέσβο) ως προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) από την Τουρκία. Την ίδια ποικιλία έχουν και στην Λέσβο. Μόνο που το δικό μας έφτασε 11-12 ευρώ και αυτό έχει 1-1,5 το πολύ .

Στο στο έχω ξαναπεί του λέω. Αν πουλάς ακριβά και βλέπεις αυτό που πουλάς στα ξένα ράφια φτηνότερο από ότι στον τόπο σου κάποιοι στην έχουν στήσει. Ακούω ουρλιαχτά των λύκων της wall street. Παλιά χρηματιστηριακά κόλπα λύκων . Δεν τους ενδιαφέρει το προϊόν που πουλάς αλλά στόχος είναι η ίδια η επιχείρηση σου.

Όσο για τον παπάρα μου με σκοτίζει λέγοντας μου..."έλα να μαζέψεις τις ελιές μόνος σου" , θα του πως δουλεύω... παίρνω 80 ευρώ την  ώρα το λιομάζεμα, 100 το φορτίο για την μεταφορά στο λιοτρίβι, παζάρι με τον λιοτριβά στο ποσοστό του. Αγορά τενεκέδων προς έναν μόνο συνάδελφο για μεγαλύτερη έκπτωση λόγω ποσότητας. Μετά παρακαταθήκη μέρος του εμπορεύματος σε λιανέμπορο και το υπόλοιπο προσφορά μέσω e- shop με έδρα στην Εσθονία. Εκείνος πουλά εκείνος αποφορολογεί σε μένα μετρητά.

Καταλάβατε ΛΑΜΟΓΙΑ;;;  Όχι γιατί εσείς πουλάτε 10-12 το κιλό. Το ζήτημα είναι να παίρνεις λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους. Ούτε αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε μέσα στην ΑΠΛΗΣΤΙΑ σας.

Και  έχει και συνέχεια .Αφού λοιπόν ρευστοποιήσουμε στο τρίμηνο κάνουμε το χρήμα usdt. Πάμε Τουρκία βρίσκουμε τον Αχμέντ Αχμέντ του λέμε είσαι για νόμιμη μπίζνα;; Είμαι θα μας πει . Οκ πας στον Ισμαήλ που πουλά το καλό το λαδάκι με 1-1,5 ευρώ αυτό με το ΠΟΠ και του λες κλείσε λιανική με 2,5 -3 και κασέρι. Στήνεις 4 shop spot σε Αιβαλί, Ανδριανούπολη Καστελόριζο Κατεχόμενα και έρχονται οι Έλληνες και το αγοράζουν λιανική 4 -4,5  ευρώ .  Όμορφες δουλειές και νόμιμες. Κάτσε εσύ περίμενε να πουλήσεις στον χονδρέμπορο με 10-12 και αν δεν σε ρίξει στο τέλος.

Υ.Γ Είναι και όσοι έβγαλαν ελαιόλαδο ως τώρα και δεν το πουλάνε διότι περιμένουν τον Ιανουάριο που νομίζουν ότι θα ανέβει και άλλο η τιμή. Τέτοιοι είναι αυτοί που μερικές φορές μας λένε πως τούς βρίζουμε και δεν φταίνε αυτοί αλλά το κράτος.Η Θεία Δίκη όμως θα είναι να πέσει κι άλλο η τιμή τον Ιανουάριο...και μετά να χτυπάνε το ξερό τους το κεφάλι.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προ ΕΟΚ η τιμή στο λάδι και στο μέλι περίπου ίδια. Μετά ΕΟΚ ένα λίτρο λάδι ίσον με ένα φλυτζάνι καπουτσίνο στο Κολωνάκι! Ήρθαν οι ξένοι, δώσαμε τα χωράφια μας μισακά, πίνουμε εμείς καπουτσίνο στις πλατείες και οι ξένοι έγιναν νοικοκυραίοι και οικογενειάρχες. Παίρνουν το εισόδημα, λογγόνουν τα χωράφια μας κι εμείς πίνουμε εσπρέσο στις πλατείες. Ήρθαν κι άλλοι ξένοι κι αγοράζουν τα χωράφια μας και το πωλούν στις χώρες τους. Εμείς συνεχίζουμε να πίνουμε καπουτσινο-εσπρεσο στις πλατείες! Οι τιμές πήραν την ανηφόρα και οι ξένοι δεν δουλεύουν αν δεν έχουν το τάδε μεροκάματο! Οι ξένοι πήγαν πανεπιστήμια και στρατό (να είναι καλά) και τώρα φεύγουν για εξωτερικό! Δεν υπάρχουν άτομα για τη συγκομιδή! Εμείς όμως επιμένουμε καφέ στην πλατεία. Διαφοροποιηθήκαμε με βιολογικά, ποιότητα και όχι ποσότητα, υγεία και όχι χημικά, πολυφαινολικά και superfood, οπότε η τιμή δεν είναι η ίδια, φυσικά. Υγεία!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Σκοτώνουν την ψυχή της Ελλάδας...ελαιοκομία και αλιεία παραδόσεις χιλιάδων ετών, αφανίζονται μεθοδικά και με σχέδιο.

Πόσο φαντάζεστε ότι συρρικνώθηκαν οι ψαράδες τα καϊκια και άλλα σχετικά πλοία στην Ελλάδα από όταν μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση;; Από 18.000 που είχαμε μειώθηκαν κατά 12.000 και τώρα πρέπει να έχουμε περίπου 6.000.

https://prnt.sc/eunw2G3M8f5G

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

https://alieftikanea.gr/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%83-%ce%b4%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84/

Ας πάει τώρα η Δαμανάκη που προώθησε την καταστροφή των Ελληνικών αλιευτικών πλοίων ...να προστατεύσει τα ψαρια του Αιγαίου από την εταιρία Καλλιμάνης που πουλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στους τουρκαλάδες από τα τραπεζιτικά καθάρματα......

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Χέστηκε η Δαμανάκη για την Ελληνική αλιεία, για τους Έλληνες και την Ελλάδα γενικότερα. Δεν είναι Ελληνίδα...ανήκει σε άλλη φυλή.

Το τουρκικό ΥπΕξ χτίζει δίκτυα επιρροής σε γειτονικές χώρες (όπως στην Ελλάδα) χρησιμοποιώντας επιχειρηματίες πολλοί εκ των οποίων είναι διασυνδεδεμένοι με την τουρκική μαφία, την ΜΙΤ και τον στρατό..ΚΙΝΔΥΝΟΣ. Ένα μόνο, πολύ μικρό παράδειγμα θα δώσω προς το παρόν...το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης είχε διοργανώσει "επιχειρηματική στρογγυλή τράπεζα" στην πόλη με προεξάρχοντα γνωστό γκρίζο λύκο "επιχειρηματία", γιο του περιβόητου Σαδίκ από Θράκη...συμμετείχε και "Έλληνας" υπουργός.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους . Ναι το σωστό είναι το μέτρο , με 5 ευρώ τιμή παραγωγού απευθείας σε κάποιον συμφέρει και τους 2 , αλλά φέτος δεν έχει πολύ και περιμένουν οι έμποροι να το μαζέψουν για λαμογιές . Το θέμα είναι να πέσουν και τα υπόλοιπα κόστη . Το ότι πάνε ξένοι να φάνε το όλο κύκλωμα είναι πασιφανές αντί της αλληλουποστήριξης που θα έπρεπε . Εδώ ξαναβγήκε χτες στην ένωση Ηρακλείου ο Γαβαλάς τζούνιορ πρόεδρος οπότε τι να πούμε για ανάπτυξη όραμα και σχέδιο πλην συμφωνιών για $$$. Εδώ ένας φίλος που θα έρθει να βοηθήσει θα τον πληρώσω σε λάδι γιατί δεν έχουν οι δικές του ελιές φέτος τίποτα .
Θέλουν να ξεριζωθούμε και να μας κάνουν να σιχαθούμε την γη μας για δουλειά μόνο για βόλτες .
Πολεμούν την ψυχή της Ελλάδας , τα χωριά μου ήταν όλα τα χωράφια αμπέλια πριν 40 χρόνια ως επί το πλείστον , τώρα έχουν κρατήσει οι περισσότεροι ένα αμπελάκι για το σπίτι , λίγοι ρισκάρουν καλλιέργειες για οινοποιεία με καιρό και τιμές ανεξέλεγκτες .
Όσοι θέλουν προσπαθούν να τα κρατήσουν με τις κατοχικές κυβερνήσεις να τους εμποδίζουν .
Τα δίκτυα είναι πολλών λογιών οικονομικά-πολιτιστικά-πληροφοριακά-συμπαθούντων-αναγνωριστικά κτλ και δυστυχώς μόνο επεκτείνονται εις βάρος μας με συμμετοχή απάτριδων .

Καλή συνέχεια

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Κακέ...και ότι σε σκεφτόμουν. Ξέρω ότι έχεις αυτές τις μέρες πολλές δουλειές ,αλλά ήξερα σήμερα Κυριακή ότι θα σχολιάσεις. Συμφωνώ σε ότι γράφεις...

Η πλάκα είναι πως ότι γράφω ποιο πάνω χωρίς λεπτομέρειες είναι 100% νόμιμο. Ειδικά η Εσθονία που παίζει και το e-residency... tamam. Δεν μπλέκεις με Χατζηδάκη και ΚΑΔ ελληνικό. Αλλά αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι εδώ ΑΠΛΗΣΤΟΙ. Δεν είναι για να επιχειρεί κανείς στην Ελλάδα σήμερα όπως έχουν τα πράγματα. Απλά θα πεθάνει.

Γνωρίζω άτομο με γνώσεις στις ντομάτες υδροπονίας στο Ιράκ (μέσα στη έρημο ) που στέλνει φορτηγά ψυγεία κάθε μέρα στις χώρες του κόλπου και τους ταΐζει.

Για να γνωρίζεις πάντως εγώ κρητικό λάδι αγόρασα από το Σούπερ 39 ευρώ το 4λιτρο περίπου 9 ευρώ το λίτρο...το Φαλάσσαρνα εξαιρετικό λάδι. Ενώ εδώ ο μαυραγορίτης ο παραγωγός χωρίς κανέναν ενδιάμεσο μου έδινε 10-11 το λίτρο ο κερατάς. ΜΟΝΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ...ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ.


https://www.greekseller.com/el/fagito-kai-pota/proionta-elias/extra-partheno-elaiolado/falassarna-chanion-elaiolado-5lit

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Εδώ ένας φίλος που θα έρθει να βοηθήσει θα τον πληρώσω σε λάδι γιατί δεν έχουν οι δικές του ελιές φέτος τίποτα . "

Και εδώ πάνω τα ίδια φίλε μου, φέτος θα έχει λιγότερο λάδι από πέρυσι. Μπορεί ελιές να μην έχω..αλλά τα χωράφια μου τα σπέρνω σιτάρι.!!! Το χρυσό ελληνικό στάρι που το ουκρανικό που φέρνουν εισαγωγή δεν πιάνει μια μπροστά του. Σιτάρια, καλαμπόκια, ρύζι...σπέρνονται στα χωράφια μου. Αν θα θέλεις καλό σιτάρι για δική σου προσωπική χρήση και όχι τα ραδιενεργά της Ουκρανίας που τρώει ο κοσμάκης πέσμου να σου στείλω. Χωρίς χρέωση εννοείται.

Μμ είπε...



ΛΥΚ.
Εχέσατο η Δαμανάκη για την Ελληνική αλιεία, για τους Έλληνες και την Ελλάδα γενικότερα. Δεν είναι Ελληνίδα...ανήκει σε άλλη φυλή.

'''''''''''''''''''''''''''

Δεν είναι φυλή. Ανήκουν απλά στην διαχρονική απανθρωποποιημένη υπερφυλή που δεν έχει ούτε φυλή ούτε φύλο αλλά μόνο το φύλο, την φυλή και την πατρίδα του χρήματος και της εξουσίας. Όλα και κανένα εκ των ανωτέρω. Αυτό τους κάνει να νιώθουν θεοί. Τουτέστιν θα πωλούν εσαεί φυλή και φύλο, πατρίδα και θρησκεία (πίσω απ' την τελευταία αυτή και αυτοί) και μέχρι ο ουρανός να κεραυνοβολήσει εκδίκησι.
Μέχρι τότε θα ζουν και θα κυβερνούν αναμεσά μας και ριζικώς αντίθετα με τα εθνολαϊκά ανθρώπινα συμφέροντά μας.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλημερα.
Χαιρετω την αγροτια.
Σηκωστε τα μανικια γινετε χειρων ανακτας.
Ειναι καλο αφεντικο ο Κακος να ερθουμε και εμεις?
Τι θα μας ταιζει στο διαλειμα ελιες κρεμμυδι και παξιμαδι?
Κρατα σιταρι Λυκαστρε ερχεται πεινα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Ειναι καλο αφεντικο ο Κακος να ερθουμε και εμεις?
Τι θα μας ταιζει στο διαλειμα ελιες κρεμμυδι και παξιμαδι?"

Καλησπέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είμαστε και αγροτόπαιδα και επαρχιωτόπαιδα ....το καλύτερο αφεντικό είναι ο φίλος Κακός. Στο διάλειμμα θα σας ταΐζω πίτσες...σαν τον δικηγόρο και εγώ θα σας μοιράζω πίτσες στο διάλειμμα. χαχαχαχαχα..

Μην ανησυχείς φίλε μου...τα χωράφια μου με το σιτάρι τάισαν πολύ κόσμο στην κατοχή που είχε πείνα. Τα χωράφια μου τα έχω βρει από τον συχωρεμένο τον πατέρα μου...εκείνος από τον δικό του πατέρα..εκείνος πάλι από τον δικό του και πάει λέγοντας.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

" Τα χωράφια μου τα έχω βρει από τον συχωρεμένο τον πατέρα μου...εκείνος από τον δικό του"
Τοτε εισαι ευλογημενος,γιατι εδωσες και ετσι θα παρεις.
Η ενασχοληση με τη Γη μπορει να σε μορφωσει, αντιθετα δε απο τα Πανεπιτσημια ενα πτυχιο μονο μπορεις να παρεις.
Εχει δικιο ο Κακος,πολεμουν την ψυχη της Ελλαδας,μας μαθαινουν να ειμαστε τεμπεληδες για να σβησει το Πνευμα μας.
Και γω που μεγαλωσα σε τετοια οικεγενεια εμαθα την αξια του να δινεις Ζωη να μοιραζεσαι οτι εχεις και να δινεις απο το υστερημα.
Αλοιμονο γιναμε γκρινιαρικα μαλακισμενα που μονο ζητανε...εχουν να πεσουν πολλες πουτσες για να στρωσουμε χαρακτηρα..

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και πάλι , βλέπω είσαι έτοιμος για το e-επιχειρείν . Δυστυχώς είπες μεγάλη κουβέντα με τα σιτάρια Ουκρανίας , αν ήταν λίγο ραδιενεργά πριν τώρα είναι όλα ραδιενεργά , με χημικά από τα όπλα ή και σκόνη από το απεμπλουτισμένο ουράνιο που έστειλαν οι Δυτικοί για να μην πω την καρυδόψιχα τους που πλυμμηρίζει όλη την Ευρώπη όπως τα φουντούκια οι Τούρκοι. Οι Ρώσσοι χτυπούσαν τις αποθήκες με τις προμήθειες από Αγγλία κτλ όταν φυσούσε άνεμος για δυτικά κυρίως . Οι δικοί μας και τα κανάλια τα αγνοούν επίτηδες αυτά και ότι χρειάζεται έλεγχος στις εισαγωγές από εκεί ' πολλά τα $$$, εδώ τα μπλόκαραν οι Πολωνοί που είναι δίπλα και για λόγους οικονομίας , πάντως τα σωματίδια στην Δυτική Ευρώπη από την Ουκρανία έχουν τρομακτική αύξηση από ότι βλέπω . Εννοείται ότι θέλουμε να ξαναγίνει η Ελλάδα αυτάρκης στο σιτάρι και κατόπιν εξαγωγές (χαζοί είναι οι Ιταλοί που το παίρνουν όλο για τα ακριβά μακαρόνια) γιατί τώρα μπήκε Ουκρανία η μοσάντο και η καργκιλ και θα πέσει η γλυφοσάτη σύννεφο εκεί . Τα μαζικά εδέσματα άρτου στα σούπερ μαρκετ είναι κυρίως με άλευρα από εκεί και παραγωγή ή συσκευασία Βουλγαρία .
Τρώμε και καμιά ελιά αλλά φτιάχνω και σάντουιτς τζιαπάτα-γαλοπούλα -τυρί -μανιτάρια -ντοματα -μαγιονέζα - βούτυρο -πιπεριές , άλλες μέρες κάποιο κρέας ψημένο με ψωμί τυρί ντοματάκια κτλ . Πέρυσι μια μέρα και μακαρόνάδα με απάκι- κρέμα γάλακτος και τυρί ήθελε να έρθει και ο πατέρας ενός με αυτό το φαΐ άμα το άκουσε χαχα. Και δεν είμαστε και με το μαστίγιο .

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Κακέ σου έστειλα μειλ.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Δε μου λες Κακε τραγουδατε οταν δουλευετε?
Γιατι αμα το κανετε παραταω την κλεισουρα που εχω εδω και ερχομαι

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ σου έστειλα μειλ.