ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Όταν είσαι ηλίθιος ...δεν έχεις καμία ελπίδα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Ευρώπη βρίσκεται τώρα σε μια κρίσιμη καμπή, σύμφωνα με τη Λαγκάρντ, και αντιμετωπίζει μια σειρά κοινών προκλήσεων, όπως η αποπαγκοσμιοποίηση, τα δημογραφικά στοιχεία και η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.
 
«Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παγκόσμια οικονομία κατακερματίζεται σε ανταγωνιστικά μπλοκ», είπε η Λαγκάρντ στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Κογκρέσο.
 
Εστιάζοντας στην Ευρώπη, ο επικεφαλής της ΕΚΤ επεσήμανε τη συνεχή μείωση του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει ήδη από το 2025.
 
«Καθώς εμφανίζονται νέα εμπορικά εμπόδια, θα χρειαστεί να επανεκτιμήσουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού και να επενδύσουμε σε νέες που είναι πιο ασφαλείς, πιο αποτελεσματικές και πιο κοντά στο σπίτι. Καθώς οι κοινωνίες μας γερνούν, θα χρειαστεί να αναπτύξουμε νέες τεχνολογίες ώστε να μπορούμε να παράγουμε μεγαλύτερη παραγωγή με λιγότερους εργαζόμενους», είπε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Όταν είσαι ντιπ ηλίθιος και αυτά που καταλαβαίνεις σήμερα έπρεπε να τα είχες καταλάβει πριν 10 χρόνια ...
 
Όταν είσαι ηλίθιος και ενώ γνωρίζεις τις παθογένειες των κρατών σου κάνεις οτιδήποτε να τα καταστρέψεις.
 
Όταν είσαι ηλίθιος και ενώ παραδέχεσαι ότι οι κοινωνίες μας γερνούν στέκεσαι στο εργασιακό κομμάτι μόνο χωρίς να αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο του στρατιωτικού γιατί όπως ένας γερασμένος λαός δεν μπορεί να εργαστεί άλλο τόσο δεν μπορεί να αμυνθεί.
 
Όταν είσαι ηλίθιος ...δεν έχεις καμία ελπίδα.
 
Η είδηση ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

ΘΚ είπε...

Μπορεί και να μην είναι ηλίθιοι. Μπορεί να επιδιώκουν αυτό που κάνουν, και λένε βαρυγδουπες ανοησίες για να καλύψουν τις προθέσεις τους.
Μην ξεχνάμε την εν λόγω κυρία στα μνημόνια, κάτι ... λάθος συντελεστές στην αρχή, κάτι ... προβλέψεις ότι το χρέος θα φτάσει το 200% του ΑΕΠ, κτλ.
Παρόμοια τακτική με τους λάθρο, μπροστά ο ανθρωπισμός, η συμπόνια και η αλληλεγγύη, ενώ από πίσω σου σκάβουν τον λάκκο (σε βάζουν εσένα να τον σκάψεις).
Πολλά γεγονότα, για μακρύ χρονικό διάστημα, προς την ίδια κατεύθυνση δείχνουν πρόθεση και εφαρμογή σχεδίου, όχι βλακεία ή τυχαιότητα.