ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης: Ανησυχητική η ρωσική παρέμβαση στα Βαλκάνια - «Ναι» σε ενταξιακές συζητήσεις με Σκόπια

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Την είπε και στον Μανωλιό (Μακρόν).!!!!Ποιός ο Κερατούκλης!!! Ρε τον "Μακεδονομάχο".! Να παρακαλάει για να μπουν στην Ευρώπη ;;;;;, Νομίζω ότι θα έχουμε σύντομα εκλογές. Τι λέτε για την Άνοιξη;;
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Financial Times, τασσόμενος υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και τα Τίρανα.
Την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «Financial Times».
«Ελπίζω ότι αυτό το λάθος θα διορθωθεί» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ασκώντας κριτική στην πρόσφατη απόφαση της Γαλλίας να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή διεύρυνση των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.
Στο ίδιο πλαίσιο, παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε για το ζήτημα της φερόμενης «ρωσικής παρέμβασης» στα δυτικά Βαλκάνια, δίνοντας την παρακάτω απάντηση:
«Ήμουν ανήσυχος, είμαι ανήσυχος και θα συνεχίσω να είμαι ανήσυχος. Γι’ αυτό νομίζω ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σ.σ. μπλόκο στην ένταξη των Σκοπίων) θα πρέπει να αναθεωρηθεί το 2020».
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της ένταξης των δύο γειτονικών χωρών στην Ε.Ε. μετατέθηκε για τον Μάιο του 2020, μετά το γαλλικό «μπλόκο» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Είχαν προηγηθεί σοβαρές ενστάσεις του Παρισιού, το οποίο είχε διαμηνύσει ότι η διεύρυνση προς τα Βαλκάνια θα πρέπει συνεντελεστεί αφού πρώτα ολοκληρωθεί η υλοποίηση των απαιτούμενων διαρθρωτικών αλλαγών στο εσωτερικό της Ε.Ε.

«Λάθος η φράση "εγκεφαλικά νεκρό ΝΑΤΟ"»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν περί «εγκεφαλικά νεκρού ΝΑΤΟ», σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τη λέξη «αντιπαραγωγικό ΝΑΤΟ».
«Ορισμένες φορές η γλώσσα είναι σημαντική από μόνη της και καταλήγει να επιφέρει διαφορετικά αποτελέσματα. Είναι άλλο πράγματα να λες ότι το ΝΑΤΟ χρήζει μεταρρύθμισης και άλλο να λες ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό» εξήγησε, χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, παραδέχθηκε ότι η Αθήνα έχει «θέματα με την Τουρκία», αλλά προτιμάει να μπορεί να τα συζητήσει με την Άγκυρα εντός του πλαισίου της νατοϊκής συμμαχίας.
Δεν παρέλειψε, επιπλέον, να επαναλάβει τη δέσμευση της Ελλάδας στη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή τον περασμένο Ιανουάριο, παρά τις έντονες αντιδράσεις και στις δύο χώρες.
Αρκετοί αναλυτές, μάλιστα, κατήγγειλαν την ύπαρξη πιέσεων εκ μέρους των ΗΠΑ και της Ε.Ε., προκειμένου να επιλυθεί η διένεξη Αθήνας – Σκοπίων και να προλειανθεί ο δρόμος για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
Από την πλευρά της, η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αγνοεί την άποψη των Ελλήνων πολιτών και επανέλαβε το αίτημα για μία «βιώσιμη λύση, χωρίς εξωτερικές πιέσεις, η οποία θα βασίζεται σε ευρεία λαϊκή στήριξη».

Πηγή
















:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο άχρηστος αγνοεί την θέληση των εξαπατημένων πολιτών του και κάποιων εταίρων.
Ας μη ξεχνά πως η έναρξη ενταξιακών συζητήσεων δε σημαίνει ένταξη.Σκεφτείτε η Τουρκία μπαιιιιιιίνει εδώ και χρόνια το ίδιο και η Αλβανία...

.......

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Ανώνυμο στις 4 Δεκεμβρίου 2019 - 9:19 μ.μ

Άξιος απόγονος της Ντοράκλας. Η αδερφομάνα ήτανε ΥΠΕΞ το 2008, όταν η Τουρκική Ένωση Ξάνθης προσέφυγε στο ΕΔΔΑ εναντίον της Ελλάδος, για την άρνηση αναγνώρισής της από τον Άρειο Πάγο το 2005, σε συνέχεια αποφάσεων των Νομαρχών Ξάνθης και Ροδόπης και των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαστικών αποφάσεων.

Για να σιγουρευτεί ότι θα χάσει, η Ντόρα άλλαξε τη δικηγορική ομάδα που διαχειρίζετο την υπόθεση μέχρι τότε.
Η καινούρια ομάδα δεν μελέτησε καθόλου την υπόθεση, προσήλθε στη δίκη εντελώς απροετοίμαστη και κυρίως δεν έκανε χρήση της νομολογίας του δικαστηρίου, σε αντίστοιχη περίπτωση απαγόρευσης από την πολωνική δικαιοσύνη, λειτουργίας γερμανικού σωματείου στην περιοχή της Σιλεσίας.
Και φυσικά κατάφερε και έχασε πανηγυρικά.

Αν είχε λίγη τσίπα, ο γιος του Γερμανοτσολιά, θα έπρεπε να το βουλώνει και να μην μιλάει για τη Μακεδονία.
Εφόσον, ένας από αυτούς που άνοιξαν την Κερκόπορτα της προδοσίας, ήταν και ο αρχιπροδότης πατροπαππούς του.Η Νουδούλα, με Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκουλα και ΥΠΕΞ τον Τρελλαντώνη, πρόδωσε την Μακεδονία και άνοιξε την Κερκόπορτα για την άλωσή της από τους Εβραίους, ήδη από το 1991.
Όταν κατά την συζήτηση για την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας στην ΕΟΚ, δέχτηκε την αναγνώριση όλων των αποσχισθεισών Δημοκρατιών.

Στην Κρήτη, μέχρι τη δεκαετία του '60, το όνομα Μητσοτάκης ήτανε συνώνυμο της προδοσίας και της αγυρτίας.Απλώς, όσοι ξέρανε, έχουν πεθάνει η εξαγοράστηκαν.Δεν είναι τυχαίο, ότι ο πατροπαππούς έχει βαφτίσει τη μισή Κρήτη.Την υπόλοιπη την έχει βαφτίσει η αδερφομάνα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και μην μου πει κανείς ότι ο Απέθαντος και ο Τρελλαντώνης δε φταίνε.!!Όταν συνεζητείτο η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι Γερμανοί του Κολ είχαν τόση πρεμούρα να την περάσουνε και ο Γκλιγκόρωβ έτρεμε τόσο πολύ, που έτσι και τους ζορίζαμε λίγο, θα αλλάζανε το όνομα την ίδια μέρα.
Αυτό είναι το Μητσοτακέικο..το δρακουλοσόι που μας ρουφάει το αίμα...δεκαετίες τώρα.!

Μμ. είπε...


¨Των οικειών ημών εμπιμπραμένων¨ ο φαναρομάτης ξενόδουλος πρωθυπουργός
εκτελεί ανθελληνκά χρέη Γερμανού επιτετραμμένου.

Ελλάς ω, το δημοκρατοαυτοκτονικό αποικιοκρατικό ¨μεγαλείον¨ σου!