ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μέρες που είναι και με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό των 200 ετών εθνικής ανεξαρτησίας οφείλουμε οι πάντες να κάνουμε ένα ιστορικό απολογισμό των πεπραγμένων της Νεοελληνικής δημοκρατίας την δέουσα αυτοκριτική και σίγουρα την χάραξη μιας νέας Στρατηγικής.
Το Ελληνικό κράτος εκ συστάσεως και από την πρώτη Εθνοσυνέλευση όρισε το πλαίσιο λειτουργίας του κατά τα πρότυπα των τότε Ευρωπαϊκών χωρών όπου βασικό ζητούμενο ήταν η αντιγραφή λειτουργίας του κράτους με μεταφορά πολλών εκ των θεσμικών κανόνων των χωρών της Ευρώπης.

 Για την εφαρμογή της εν λόγω πολιτικής συνετέλεσαν ακόμη και οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι μια και ορίσανε ακόμη και βασιλείς προερχόμενους από αυτούς όπως η περίπτωση του Όθωνα. Το μοντέλο που λειτουργεί ακόμη και σήμερα με την αντιγραφή θεσμών και κανόνων και πλέον εντός της ΕΕ μπορεί να χαρακτηριστεί ως μετάλλαξη Τουρκομπαρόκ ιδεολογίας με κάλυψη ξενόφερτων ιδεολογιών..Η χώρα 200 χρόνια τώρα σέρνεται πίσω από τις ξενόφερτες ιδεολογίες περί της λειτουργίας του κράτους ξεχνώντας να χαράξει το ίδιο νέες ιδεολογίες νέα πρότυπα αλλά και νέες δομές της Δημοκρατίας να παράγει ουσιαστική πολιτική και όχι να αντιγράφει τα ιδεολογήματα άλλων.


Αυτή η στάση της χώρας μας οδήγησε σε εθνικούς διχασμούς εθνικές τραγωδίες και σε οικονομικές καταστροφές..Αν κάτι χαρακτήριζε αυτό το έθνος ήταν η δημιουργία πολιτικής και όχι αντιγραφή πολιτικής όπου εκτελείται από διαχειριστές της εξουσίας και εκπροσώπους ξένων συμφερόντων..Αν αυτό το Έθνος δεν ανασυσταθεί σύντομα και δεν ανακαλύψει ξανά την μήτρα δημιουργίας πολιτικής και τον καταλύτη δημιουργίας ιδεολογιών σύντομα θα βρεθεί ακόμη μια φορά μπρος σε μια εθνική τραγωδία θα βρεθεί ακόμη μια φορά στην λάθος πλευρά της ιστορίας. Ήρθε η ώρα να ξανά δείξουμε ως έθνος το ρόλο μας στην παγκόσμια πολιτική και πολιτισμική σκηνή οφείλουμε να το πράξουμε ως άξιοι συνεχιστές της ιστορίας ως κληρονόμοι της δημιουργίας της Δημοκρατίας και να χαράξουμε στρατηγική μεγαλουργίας...
 Εδώ και 200 χρόνια πλέον η χώρα σέρνεται πίσω από ξενόφερτες ιδεολογίες και ο καθείς προσπαθεί να τις εφαρμόσει σε αυτή την χώρα ξεχνώντας το παρελθόν μας και τι έχει προσφέρει αυτό το έθνος στην παγκόσμια πολιτική και πολιτισμική κληρονομιά

Εύχομαι καλές εορτές σε όλους και προετοιμασμένους κατάλληλα για το νέο έτος..και για αυτά που θα έρθουν...πρέπει να δείξουμε θάρρος και δύναμη. 

4 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟΝ

Δια την ιεράν ηλιογόνον θεογόνον ημέραν
ευχόμεθα τοις πάσιν, ολοψύχως και από βάθους καρδίας,
καλάς εορτάς και χρόνια πολλά,
υγιειερά, χαρούμενα και ελληνοπρεπή.

Το δε προσιόν έτος γένοιτο ημίν και αποβαίη
κρηπίς και εφαλτήριον ιστορικών και ενδόξων
εθνικών ανατάσεων και εξορμήσεων.

ΜΕΙΔΙΑΣ είπε...


Ο ελέω ξενοκρατίας κουφός αρσενοκοίτης γερμανοδοσίλογος εθνοπροδοτάρχης, Κυπροθύτης και η εθνοδιαλυτική εβραιομητσοτακοκομμουνοσπορά του.
Αυτόν να καταράσθε.
Κάτω και εις κοράκων η μεταπολιτευτική πολιτικάντικη λέπρα.
Καλή εθνική ανάστασι, πατριώτες. Ο θεός της Ελλάδος να δώσοι

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Καλή εθνική ανάστασι, πατριώτες. Ο θεός της Ελλάδος να δώσοι"

Είθε αγαπητέ φίλε...για αυτό ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε όλοι οι Έλληνες για να έχουμε πάλι ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Μειδία έκανες ένα σοβαρό ορθογραφικό λάθος. Δεν είναι εθνοπροδοτάρχης αλλά εθνοπορδοτάρχης.