ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

ΠΕΡΙ BREXIT και "ΕΙΔΙΚΩΝ" ΑΝΑΛΥΤΩΝ . ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΑ ΤΡΙΠΛΑ toe loops jumps ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

“We have our own dream and our own task. We are with Europe, but not of it. We are linked but not combined. We are interested and associated but not absorbed. If Britain must choose between Europe and the open sea, she must always choose the open sea.” (W. Churchill - House of Commons on 11 May 1953)

Και αυτό για τους Βρετανούς είναι δόγμα και δεν αλλάζει όσοι πρωθυπουργοί και να υπάρξουν. Προσέξετε όταν αναφέρεται στην Ευρώπη χρησιμοποιεί το ουδέτερο "it", όταν όμως αναφέρεται στην Μ. Βρετανία το θηλυκό "she" . Αυτά περί πατριωτισμού. Για αυτό η Βρετανία παραμένει ακόμα μια αυτοκρατορία.
"Αστοκαλό!" ... Πως έγινε αυτό; θα αναρωτιούνται οι Γερμανόφιλοι, οι Μενουμευρώπηδες και τα λοιπά σανοφάγα; Μα Βρετανοί να ψηφίσουν Brexit;;
Από το 2016 που ψηφίστηκε το Brexit σε δημοψήφισμα, έστω και με μικρή πλειοψηφία είχα κάνει μια εκτίμηση που τελικά μετά από 3,5 χρόνια με δικαιώνει, αφού δεν είχα μείνει μόνο στα σύγχρονα γεγονότα αλλά ανέτρεξα και σε παλιότερα και ιστορικά και σε δόγματα των Βρετανών που αφορούν την εξωτερική τους ιδίως πολιτική.

Πρώτον ότι η Ενωμένη Ευρώπη έφτασε στο τέλος . Η όσο δυνατόν διευρυμένη ενωμένη Ευρώπη, η οποία δημιουργήθηκε με πρόταση πάλι των ίδιων των Βρετανών και συγκεκριμένα της τότε πρωθυπουργού τους Μ. Θάτσερ όπως καταγράφεται ιστορικά και δημοσιογραφικά στην λεγόμενη συμφωνία της Μάλτας το 1989 μεταξύ ΗΠΑ - ΕΣΣΔ και Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ σε αντίθεση με την τότε πρόταση Γκορμπατσόφ που μιλούσε για Ευρωπαϊκές ζώνες. Ο φόβος και των δύο ήταν ο έλεγχος του Γερμανικού μεγαλοιδεατισμού, γιατί γνώριζαν με τι είχαν να κάνουν, και ήθελαν να τον ελέγξουν μέσω των οικονομιών των υπολοίπων κρατών.  Δυστυχώς η περεστρόικα διέλυσε την ΕΣΣΔ με αποτέλεσμα να προχωρήσει η πρόταση των Βρετανών και φτάσαμε σήμερα σε μια Ε. Ευρώπη με διπλάσιο και πλέον αριθμό κρατών από ότι είχε ξεκινήσει η τότε ΕΟΚ.
Το σίγουρο είναι ότι η Βρετανοί είχαν μπει για να βγουν αν χρειαστεί και ότι επίσης αυτοί εξ αρχής έκαναν κουμάντο; Από τι προκύπτει αυτό; Μα από το ότι ήταν η μόνη χώρα που μπήκε στην νομισματική ένωση κρατώντας το νόμισμα της. 


Η ιστορία γνωστή έδωσαν πρόσφορο έδαφος στην Γερμανία να κάνει παιχνίδι και μόλις αυτή άρχισε να κάνει τα δικά της φτάσαμε στο σήμερα. Εμείς να πηγαίνουμε.
Έβαλαν στην αρχή την Μέι Brimain δήθεν πρωθυπουργό χαμηλών τόνων να παραμυθιάζει τους Γαλλογερμανούς ότι θα ακυρώσει το brexit ή ότι θα υπογράψει συμφωνία τέτοια που θα είναι για αυτούς συμφέρουσα και άλλα τέτοια όμορφα. Η Βρετανία έτσι κέρδισε τον χρόνο που ήθελαν για να κάνει τις συμφωνίες της με άλλα κράτη και σχεδίασε το τελικό της πλάνο και μόλις ήταν έτοιμη έριξε στην αρένα τον Μπόρις που για πότε έγινε δήμαρχος για πότε υπουργός και πότε πρωθυπουργός κανείς δεν πρόλαβε να πάρει χαμπάρι. Έναν Μπόρις που και brexit θέλει και άτακτο χωρίς συμφωνία. Σιγα μην θέλουν συμφωνία οι Βρετανοί έχοντας πίσω τους ένα δυνατό νόμισμα και μια κοινοπολιτεία 50 κρατών να τους στηρίζει.

 Και τώρα αρχίζει το πραγματικό γλέντι. Με τις ΗΠΑ του Τραμπ, την Μ. Βρετανία του Μπόρις και την Ρωσία πλέον που ξαναμπήκε στο παιχνίδι του Βλαδίμηρου απέναντι στους χαρτογιακάδες της Κομισιόν και μια Μέρκελ αποδυναμωμένη με πολιτικές δυνάμεις να τρώγονται στην Γερμανία, μια Λαγκάρντ υπάλληλο του ΔΝΤ και μια Ευρώπη θανάσιμα πλέον χτυπημένη από την λιτότητα και την κρίση Ποιος θα επικρατήσει λέτε;;; Φυσικά όλα αυτά έγιναν κατόπιν εγκρίσεως του City για να μην παραμυθιαζόμαστε...Και οι πρώτοι που θα αρχίσουν τις μεγάλες κωλοτούμπες θα είναι οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες. Εκεί θα είναι απόλαυση να τους βλέπεις...μετά θα ακολουθήσουν οι Γάλλοι (θα βγούν και αυτοί) αλλά όχι με τον υπάλληλο Μακρόν στο τιμόνι. Η συμφωνία του Άαχεν δεν θα μείνει αναπάντητη από του Βρετανούς. Ιστορικά και να το δει κανείς ποτέ το νησί δεν άφησε κεντροευρωπαικό κράτος να κάνει κουμάντο στην Ευρώπη για πολύ καιρό και ιδιαίτερα τους Γερμανούς.

 Άσε που θα γλεντήσουμε και με τους "ειδικούς" αναλυτές, τώρα που θα αρχίσουν τα τριπλά toe loops jumps σε σχέση με τις καθ' υπόδειξιν παπάτζες που έλεγαν προσπαθώντας να μας διαλύσουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα μέχρι χθες.!! Τα λέγαμε να πω ότι δεν τα λέγαμε εδώ, εδώ , εδώ , και εδώ. Να έχετε πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και την άλλη πρόβλεψη που έχουμε κάνει. Ότι.... πρέπει να θεωρείται βεβαία, η απόσχιση της Σκωτίας από την Αγγλική Κοινοπολιτεία.

1 σχόλιο:

ΑΡ.Ρ. είπε...


Μάλλον το γεωπολιτικό παιχνίδι επαναλαμβάνεται:
Κατωχώριαι και κεντρικαί ευρωπαϊκαί δυνάμεις δεν έχουν θέσι εις την διαμεμοιρασμένην Μεσόγειον. (Αμερικαγγλία, Γαλλία και ολίγον Ρωσία.)
Φυσικά ούτε και ο γενοκτόνος συνεταίρος των πρώτων
¨μέγας ασθενής¨ όστις προφανώς μέλλει ασθενήσειν έτι περαιτέρω.

Γένοιτο και οψόμεθα!