ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ Ν.Α.Τ.Ο ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ.

Γράφει ο Λύκαστρος :

Η τελευταία διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο στις 5 Δεκεμβρίου ήταν ιστορική όχι μόνο γιατί  αποφάσισαν για το στρατιωτικό προφίλ της Συμμαχίας στο μέλλον, αλλά και επειδή έφερε στην επιφάνεια τις πολλές εσωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η συμμαχία - προκλήσεις που οδήγησαν ακόμη και τον Γάλλο ηγέτη να να περιγράψει το ΝΑΤΟ ως « εγκεφαλικά νεκρό ». Όπως και να έχει το μόνο σίγουρο είναι ότι ο οργανισμός συνεχίζει να ακολουθεί την ίδια λογική με την οποία είχε αρχικά οικοδομηθεί: Η ανάσχεση και η αντιμετώπιση της Ρωσίας.!!

Από την άλλη πλευρά, η τελευταία σύνοδος κορυφής χαρακτήρισε την Κίνα ως  «στρατιωτική απειλή», η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί στρατιωτικά.!! Εδώ βεβαίως να θυμίσω τι λέγαμε πριν από όλους , εδώ .αλλά και .από το 2017 σχεδόν όταν λέγαμε ότι :
" Θα πρέπει να ξεχωρίσουμε για ποιο Ν.Α.Τ.Ο μιλούμε.!! Αυτή την στιγμή υπάρχουν 2 Ν.Α.Τ.Ο στην Ευρώπη. Το 1ο Ν.Α.Τ.Ο.  το ελέγχουν οι Η.Π.Α. με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους… το 2ο Ν.Α.Τ.Ο.  το ελέγχουν οι Γερμανοί με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους! Το Γερμανικό Ν.Α.Τ.Ο. έχει σκοπό να επιβάλει σύντομα ένα νέο βαλκανικό πόλεμο, με ΑΝΣΚ να επιτεθεί στην Ρωσίακάτω από την καθοδήγηση των Χαζάρων.".

H  σημαντικότατη εξέλιξη όμως σε αυτήν την τελευταία διάσκεψη του ΝΑΤΟ είναι η προσθήκη της Κίνας στον κατάλογο των εχθρικών χωρών.! Ένα ΝΑΤΟ δηλαδή το οποίο ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ από τους Εβραιοχαζάρους τραπεζίτες για την ανάσχεση της Ρωσίας, και οι οποίοι Εβραιοχαζάροι τραπεζίτες ΔΥΝΑΜΩΣΑΝ , ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ, έδωσαν ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ στην Κίνα, και την ΕΛΕΓΧΟΥΝ (ενεργειακά) την βάζουν στον κατάλογο με τις εχθρικές χώρες;;;;;!!!!!Εδώ κάτι άλλο συμβαίνει.!! Ας πάμε όμως παρακάτω για να δούμε και άλλα στοιχεία.
Δύο ιδιαίτερες εξελίξεις ξεχωρίζουν: πρώτον, το ΝΑΤΟ θα αυξήσει τις αμυντικές του δαπάνες κατά σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και δεύτερον, το ΝΑΤΟ θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην Κίνα, θεωρώντας ότι αποτελεί στρατιωτική απειλή για τα συμφέροντά τους.Με λίγα λόγια αυτές οι νέες δαπάνες σημαίνει ουσιαστικά....νέα όπλα.!
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην πρόσφατη ομιλία του στις Βρυξέλλες,αποκάλεσε «αυταρχικά καθεστώτα», που δεν έχουν τίποτα κοινό με τη Δύση χώρες όπως η Ρωσία , η Κίνα και το Ιράν....αλλά και χώρες ελεγχόμενες από αυτές όπως η Συρία. Για την ακρίβεια ο Πομπέο ανέφερε : “we again face threats from authoritarian regimes, and again we must face them together.  Russia, China, Iran – their value systems are simply very different from ours.  They go in an opposite direction”, adding further that “our alliance must address the current and potential long-term threat posed by the Chinese Communist Party.”

Για αυτό και κατά συνέπεια πρέπει να ενισχυθεί η στρατιωτική ετοιμότητα του ΝΑΤΟ. Έτσι δεν  είναι τυχαία και η αύξηση του προϋπολογισμού των ΗΠΑ κατά 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Με τον προσδιορισμό της Κίνας και επίσημα πλέον ως στρατιωτικό εχθρό....θα διεξαχθεί η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια που ετοιμάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Η άσκηση  Defender 2020 είναι η τρίτη μεγαλύτερη που γίνεται στην Γηραιά Ήπειρο , και αναμένεται  να διεξαχθεί από τον Απρίλιο έως τον Μάιο του 2020, με κινήσεις προσωπικού και εξοπλισμού να πραγματοποιούνται από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο του 2020. Επίσης παράλληλα με την άσκηση Defender 2020 στην Ευρώπη θα διεξαχθεί και η άσκηση του Defender 2020 στον Ειρηνικό. Αυτές οι δύο ασκήσεις αποσκοπούν όχι μόνο να ενισχύσουν την κατά τα άλλα εσωτερικά διαιρεμένη οργάνωση αλλά και να στρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα σε αντιπαράθεση.!!!!

Η Ευρωπαϊκή  στρατιωτική άσκηση Defender 2020 θα ελέγξει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να αναπτύξει δυνάμεις γρήγορα κοντά στη Ρωσία, πρακτικά από τα στρατόπεδα των Η.Π.Α στα λιμάνια τους και μετά  σε λιμένες στην Ευρώπη, και από εκεί με την σειρά τους σε επιχειρησιακές περιοχές σε όλη την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα στην Πολωνία και σε άλλα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, τις σκανδιναβικές χώρες και ακόμη και τη Γεωργία.  Η άσκηση Defender του Ειρηνικού θα δοκιμάσει την ικανότητα κινητοποίησης περίπου 100.000 στρατιωτών ταυτόχρονα κατά της Κίνας.

Το γεγονός είναι  ότι η στρατιωτική επέκταση του ΝΑΤΟ συμβαίνει σε μια εποχή που η Κίνα επεκτείνεται οικονομικά τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία σημαίνει ότι ο στόχος των ΗΠΑ πίσω από αυτή την επέκταση είναι να παραμείνει εδραιωμένη σε αυτές τις χώρες και να χρησιμοποιήσουν το ΝΑΤΟ ως προπύργιο ενάντια στους παγκόσμιους στρατηγικούς ανταγωνιστές τους. Ενώ όμως στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ ομιλούν και λένε ότι με αυτές τις δύο ασκήσεις θέλουν να στρέψουν την Ρωσία και την Κίνα σε αντιπαράθεση....μου δημιουργούνται δύο πολύ εύλογα ερωτήματα.....απορίες.

ΠΡΩΤΟΝ : Αυτές οι δύο ασκήσεις θα ωθήσουν τόσο τη Ρωσία όσο και την Κίνα σε μια ακόμη πιο στενή συνεργασία. Όταν ο Πούτιν της Ρωσίας συναντήθηκε πρόσφατα με τον Xi της Κίνας στη Μπραζίλια, επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτές τις απειλές. Για να μην παραθέσω αυτό που είπε ο Πούτιν, ότι «η Ρωσία και η Κίνα έχουν σημαντικά συναίνεσει για τα κοινά συμφέροντα και για τη διατήρηση της παγκόσμιας στρατηγικής ασφάλειας και σταθερότητας. Κάτω από την τρέχουσα κατάσταση, οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεχίσουν να διατηρούν στενή στρατηγική επικοινωνία και να υποστηρίζουν αμοιβαία την αλληλεγγύη τους στη διαφύλαξη της κυριαρχίας, της ασφάλειας και των δικαιωμάτων ανάπτυξης ».

ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Αφού θέλουν να εμποδίσουν την οικονομική επέκταση της Κίνας στην Ευρώπη , αντί να επεκτείνουν την στρατιωτική τους παρουσία και δυνάμεις (που είναι πολύ περισσότερο κοστοβόρα) ΓΙΑΤΙ δεν ΔΙΑΛΥΟΥΝ την ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΚΗ  Ε.Ε.;;; Κάτι που γράφαμε ΕΔΩ
" Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει κανείς την Κίνα απο το να καθορίζει το μέλλον της Ευρώπης, μέσω των διεθφαρμένων πολιτικά κυβερνήσεων της...είναι η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ  ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΚΗΣ  Ε.Ε.!!  Η Ε.Ε είναι στρατηγικής σημασίας για την Κίνα στο παγκόσμιο παίγνιο , εάν υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα σε αυτές της δύο δυνάμεις, τότε θα έχουμε την μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον Κόσμο.!! "

Υ.Γ  Επομένως, η πολιτική τους για την ενίσχυση τους στρατιωτικά  είναι απίθανο να αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και θα αναγκάσει Ρωσία και Κίνα να στραφούν σε μια πιο στενή στρατηγική και στρατιωτική συνεργασία. Και ας μην ξεχνάμε η απόφαση των ΗΠΑ να καταργήσουν την συνθήκη INF έχει ήδη εκθέσει την Ευρώπη στους ρωσικούς πυραύλους. Θα ήθελε η Ευρώπη να αποτελέσει για άλλη μια φορά το βασικό πεδίο μάχης μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης;

Υ.Γ 1 -  Και ενώ στο ΝΑΤΟ, τα μέλη αποφάσισαν ομόφωνα ότι «η Κίνα είναι ο νέος αντίπαλος» εδώ στην Ελλάδα μια χώρα μέλος του Ν.Α.Τ.Ο στο ΓΕΣ στις ημέρες που συνεδρίαζαν στο Ν.Α.Τ.Ο για την επερχόμενη απειλή που υποτίθεται ότι παριστάνει η Κίνα για τις χώρες του Ν.Α.Τ.Ο, έστρωναν τα μεγάλα επίσημα χαλιά σε ανώτατους κινέζους αξιωματικούς που ήρθαν να επιθεωρήσουν το πεντάγωνο στην χώρα που επένδυσαν χρήματα..!!! Κάτι μου "βρωμάει" και πολύ μάλιστα.!!!

5 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δεν πρόλαβα να δημοσιεύσω το άρθρο και από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, έγινε...χαμός από επισκέψεις .!!!χα χα χα

Δημήτρης είπε...

Λύκαστρε,γίνεται χαμός με λίγα λόγια.Το ζωτικό χώρο που ενδεχομένως να αναζητούσε κατά Σιβηρία μεριά η Κίνα,φαίνεται να τον κατακτά στην Αφρική.Θα κριθούν πολλά και από τις εκλογές στην Αμερική.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη χαμός γίνεται ανάμεσα στα 2 στρατόπεδα. Το ΝΑΤΟ είναι χωρισμένο στα δύο, η Αμερική είναι χωρισμένη στα δύο, όλος ο κόσμος είναι χωρισμένος ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα....τους δύο Βασιλικούς Σεληνιακούς Οίκους. Το θέμα είναι αν θα πάνε για συμβιβασμό η θα συγκρουστούν μέχρι τέλους.

Ανώνυμος είπε...

μακαρι να συγκρουστουν μεχρι τελους να μην μεινει ρουθουνι

Iraklis είπε...

Ολα ειναι απλα:
οι εβραικες τραπεζες εχουν πτωχευσει απανταχου στον κοσμο...ΣΚΟΠΙΜΑ
αρα εχουν πτωχευσει και οι χωρες του κοσμου...ΣΚΟΠΙΜΑ
Ιστορικα οι εβραιοι τραπεζιτες χρησιμοποιούν τις πτωχευσεις ως εργαλιο πολεμων.
λενε οι εβραιοι τραπεζιτες
στην γερμανια... "χρωστας 11.5 τρις... "
στον Εγγλέζο λενε... "φερε μας τα ενεργειακα κοιτασματα της αν. μεσογειου, για να τα επισυνάπσουμε στα χρεοι σου"
στον τουρκο λενε... "αλλιως θα σε πτωχευσουμε!"

Οι εβραιοι βαζουν τους "εξυπνους" να ασχολούνται με "εξυπναδες" ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.
Οι ιδιοι τους λειτουργουν σαν μια συνηθισμένη κλικα απο τσογλανακια.

Οι "εξυπνοι" εχουν βαλει σκοπο να μυριζουν τις κλανιες των εβραιων ωστε να συμπερανουν "κατι" και να αναδηχουν ως "εξυπνοι"

οι εβραιοι εχουν σκοπο να εκπληρωσουν την παλαια διαθηκη...
Για αυτους τωρα σειρα εχει ο αρμαγεδων.. για τον λογο αυτο..

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΜΕΓΙΔΟ..
ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ.

Η ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑΕΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ