ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Θα πει ο Τραμπ στον Μητσοτάκη ότι φεύγει η ExxonMobil από την Ελλάδα;

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Η ExxonMobil είναι μια από τις 7 "αδελφές"....τα 7 "κέρατα" του Θηρίου. Η συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης θα πάει στον Ο.Η.Ε. και ο Γ.Γ. είναι σίγουρο ότι θα την καταχωρίσει. Ενώ τα λαμόγια όλων των κομμάτων, συνεχίζουν να μοιράζουν σανό με τον τόνο, για «ακυρότητες» και υποστήριξη από «συμμάχους». Σοβαρά τώρα, είναι κανείς που πιστεύει στ' αλήθεια, ότι είναι ποτέ δυνατόν σε Κυβέρνηση Νου-Δούλας με Πρωθυπουργό Κούλι, να γίνει κάτι που θα σώσει την χώρα;; Με λίγα λόγια ο κύριος Αδαλής μας λέει ότι το κοίτασμα μπορεί να αγοραστεί είτε από τουρκικές εταιρείες, είτε από εταιρείες όπως η ΒΡ  που είναι στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας...!!! Όπως και να έχει πάλι σε ένα από τα 7 "κεφάλια" ..."κέρατα" θα πάει.!! Οπότε  την έχουμε κάτσει την βάρκα...και θα πάμε για ΠΟΛΕΜΟ αν δεν αλλάξουμε στάση.
Γιατί για πόλεμο μιλάμε, όχι για θερμό επεισόδιο και άλλες τέτοιες πίπες. Το πόσο θα τραβήξει το νταραβέρι, αν πέσει η πρώτη τουφεκιά, δεν το ξέρει κανείς. Γενικά, οι περισσότεροι ξένοι βολεύονται, να τραβήξει επ' άπειρον. !! Το Κούλι προλαβαίνει ακόμα, να πει στον Τράμπ όταν συναντηθούν, ότι είναι διατεθειμένος να μιλήσει με την Οξιντένταλ και την Κόντσο για δουλειές. Είναι βέβαιο ότι αν δεν αλλάξει πόστα, το Κούλι θα φάει άκυρο από τονΤράμπα ο οποίος είναι τακίμια με τον Πούστιν, και χρησιμοποιούν τους Τούρκους ως κοκκαλοσπάστες.
Δυστυχώς για εμάς, για το Κούλι και το σύνολο του ελληνικού κατεστημένου, εκείνο που προέχει δεν είναι το συμφέρον της χώρας και του λαού της. Αλλά η παροχή εμπράκτων αποδείξεων πειθήνιας υποταγής και δουλικής συμμόρφωσης, στις εντολές των αφεντικών τους, των εβραϊκών χαζαρικών πολυεθνικών.

Αδαλής Γιώργος
Αδαλής Γιώργος

«Εάν η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, τότε η διπλωματία πρέπει να είναι η τέχνη του ανέφικτου. Όσο για την αρχαία τέχνη του πολέμου και τον Στρατό, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το blanco, που σβήνει τα λάθη των πολιτικών και των διπλωματών, από τη μνήμη των λαών». Την παραπάνω φράση διατύπωσα σε μια πολύ πρόσφατη συνέντευξή μου στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, με αφορμή όσα συνέβησαν με την πολύκροτη πλέον υπόθεση του Μνημονίου Κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης. Γιατί όμως δήλωσα κάτι τέτοιο;
Όσοι επιχείρησαν να παρουσιάσουν τον Ερντογάν ως ένα ημίτρελο ηγέτη στην ελληνική κοινή γνώμη, διέπραξαν ένα σφάλμα ολκής το οποίο αποδεικνύεται μοιραίο με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Προσωπικά έχω αποκωδικοποιήσει εδώ και μια δεκαπενταετία, τον τρόπο σκέψης του Ερντογάν και λέω ξεκάθαρα ότι λειτουργεί κατά 90% ως μπίζνεσμαν και μόνο κατά 10% ως πολιτικός και πρόεδρος της Τουρκίας.
Ως μπίζνεσμαν διεθνούς εμβέλειας έχει καταφέρει να κάθεται στα ίδια τραπέζια μαζί με CEO τραπεζών και πολυεθνικών, ενώ περιστοιχίζεται πάντοτε από μια ομάδα ικανότατων εμπειρογνωμόνων της διεθνούς αγοράς. Στον αντίποδα, η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα, "επένδυσε" σε απαρχαιωμένες πολιτικές και δημιούργησε ένα πλαίσιο στρατηγικής, που αν ζούσαμε στο 1980 ίσως να ήταν αποδοτικό.

Στην παρούσα, όμως, περίοδο αποδείχτηκε μοιραίο για τη χώρα. Διότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να φέρει σε θέση στρατηγικού εταίρου την Ελλάδα με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Μόνο που στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία, αυτό προκαλεί γέλιο στους οικονομικούς αναλυτές και ιδιαίτερα στους διαχειριστές κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου στον τομέα των υδρογονανθράκων.
Την ίδια στιγμή, από το 2015, η Turkish Petroleum προσέλαβε "εταιρικούς διπλωμάτες" ως λομπίστες που άνοιγαν δρόμους στα συμφέροντά της. Πρόκειται για ανθρώπους που λειτούργησαν ως global managers της Turkish Petroleum, η οποία ελέγχεται απόλυτα από την οικογένεια Ερντογάν. Πολλοί από εσάς ακούτε για πρώτη φορά τον όρο "ιδιωτικός διπλωμάτης" ή "εταιρικός διπλωμάτης".

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Τραμπας ειναι δασκαλος στην στοα της Μοσχας

Ανώνυμος είπε...

"Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ο Τραμπας ειναι δασκαλος στην στοα της Μοσχας

9 Δεκεμβρίου 2019 - 7:54 π.μ."

Καμιά εύκολη και αξιόπιστη πηγούλα έχεις;

Ανώνυμος είπε...

θα βρω και θα σου πω,αυτο μου το ειπε ενας φιλος εμπιστος ...

Ανώνυμος είπε...

επανερχομαι για τον Τραμπα που ειναι δασκαλος στην στοα της Μοσχας,η πληροφορια ειρθε απο τις ΗΠΑ απο καποιον φιλο παλιο που εχουμε απο παιδια,ομως δεν μπορω να πω περισσοτερα γιατι υπαρχει κινδυνος για ολους,ο φιλος αυτος ειναι επιστημονας οχι πολιτικος αλλα κατεχει μεγαλη θεση,στο διαδυκτιο δεν υπαρχει επισης καποια πηγη για το θεμα.
Ειναι σιγουρη η πληροφορια διοτι οτι μας εχει πει μεχρι τωρα και για αλλα θεματα δεν εχει ποτε κανει λαθος,απλα εχε υπ΄οψιν και αυτο εστω και ανεπισημα.