ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Ο Τραμπ υπέγραψε: Νόμος των ΗΠΑ ο EastMed Act, τέλος τα F-35 και το εμπάργκο στην Κύπρο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ήττα για αυτούς και νίκη για το ιστολόγιο ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ διότι από την πρώτη στιγμή λέγαμε και φωνάζαμε για τις κυρώσεις που θα άρπαζε η Τουρκία, ασχέτως το κολητιλίκη ανάμεσα στον Έρντυ και τον Τράμπα. Υπήρχαν αρκετά στοιχεία στα χέρια των αντιπάλων του Τράμπα, που τον "έκαιγαν". Και αν δεν ήθελε την αποπομπή του από πρόεδρο των Η.Π.Α  θα έπρεπε να υπογράψει (όπως και το έκανε) τις κυρώσεις εναντίων της Τουρκίας. ΤΕΛΟΣ τα F-35 οριστικά για την Τουρκία όταν το ΦΩΝΑΖΑΜΕ πρώτοι από όλους, ΕΔΩ ...
" Τα λέγαμε από την πρώτη στιγμή, ότι τα Μογγόλια θα πάρουν F-35 όταν οι κερασιές βγάλουν βερίκοκα, και πέσει μπλε χιόνι.!"....
Και για τις οικονομικές και άλλες κυρώσεις λέγαμε τότε ΕΔΩ , και ΕΔΩ .Τι γράφαμε τότε ας ξαναθυμίσουμε για να δείτε πως ότι γράφουμε...ΓΙΝΕΤΑΙ.!!!
" Όσο και να θέλει να βοηθήσει το φιλαράκι του τον Έρντι ο Τράμπας, δεν θα μπορέσει να το καταφέρει , εκτός και αν το έχει πάρει απόφαση, να συγκρουστεί με το σύνολο των Αντιπροσώπων και των Γερουσιαστών και των 2 κομμάτων...που δεν το πιστεύω διότι θέλει να βγει και για δεύτερη τετραετία πρόεδρος των Η.Π.Α."

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τράμπ υπέγραψε στη βάση Άντριους, έξω από την Ουάσιγκτον, τον νόμο για την Εθνική Άμυνα που περιλαμβάνει το τέλος των μαχητικών αεροσκαφών F-35 για την Τουρκία, την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, και άλλα ζητήματα που αφορούν την κατοχική δύναμη, την Ελλάδα και την Κύπρο.
  • Ταυτόχρονα το Κογκρέσο καλεί με ειδική αναφορά τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, στη βάση του νόμου CAATSA, για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. Ο κ. Τραμπ είναι υποχρεωμένος να λάβει υπόψη του την αναφορά του Κογκρέσου, καθώς υποστηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία των νομοθετών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Ακόμα, ο κ. Τραμπ, στο προεδρικό αεροπλάνο Air Force One που τον μετέφερε στη Φλόριντα όπου θα περάσει τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, υπέγραψε το νόμο για τον East Med Act, που δημιουργεί μία νέα στρατηγική συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου.
Ο κ. Τραμπ παρουσίασε τις αντιρρήσεις του για το EastMed Act, σε ότι αφορά την χρηματοδότηση, αλλά δεν μπορεί να τον ακυρώσει καθώς είναι μέρος του νόμου για την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ
Η Ομογένεια της Αμερικής, και ειδικά οι ακτιβιστές του HALC, πέτυχαν το βράδυ της Παρασκευής πολλές νίκες και τους αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια.

  • Όλες οι προσπάθειες τους πλέον στρέφονται στα νομοσχέδια που υποστηρίζονται και από τους Ρεπουμπλικάνους και από τους Δημοκρατικούς, και τα οποία καλούν τον πρόεδρο Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία.
  • Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα προχωρήσουν τα νομοσχέδια παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός ηγέτης ακόμα αντιστέκεται και προστατεύει την Τουρκία, αν και οι αντιστάσεις του μειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
  •  
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κίνδυνος για την Τουρκία είναι υπαρκτός. Στην Ουάσιγκτον θεωρούν ότι οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν για κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων και των αμερικανικών εγκαταστάσεων εκτοξεύονται ακριβώς για το λόγο αυτό: ότι φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν μπορεί να τον προστατεύει επ’ άπειρον.
 Σύμφωνα με τον νόμο CAATSA, ο κ. Τραμπ πρέπει να εφαρμόσει την επιβολή κυρώσεων δυνάμει του άρθρου 235 του εν λόγω νόμου (22 USC 9529) για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή οντότητα έχει αποφασίσει και έχει ασκήσει μια σημαντική συναλλαγή (με τη Ρωσία)».
Ως γνωστό, με την αγορά των S-400, η Τουρκία έχει παραβιάσει τους αμερικανικούς νόμους και πρέπει να τιμωρηθεί με κυρώσεις.
  • Ως αποτέλεσμα της αγοράς, ο Λευκός Οίκος αποφάσισε τον Ιούλιο να τερματίσει την τουρκική συμμετοχή το πρόγραμμα κατασκευής των F-35. Επίσης τα τέσσερα μαχητικά που παραδόθηκαν στην Τουρκία, κρατήθηκαν στην Αμερική και παραμένουν «παγωμένα» σε αμερικανικές βάσεις στην Αριζόνα και στη Φλόριντα.
  • Και στα δύο σχέδια νόμου που υπέγραψε χθες ο πρόεδρος Τραμπ, περιλαμβάνονται πρόνοιες που υποστηρίζουν την Ελλάδα και την Κύπρο και εναντιώνονται στην Τουρκία.
Ένα από τα μεγαλύτερα κτυπήματα στην Τουρκία αποτελεί η υπογραφή από τον κ. Τραμπ της «εταιρικής σχέσης ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο» (EastMed Act), που είναι πλέον νόμος της Αμερικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε μέσα στο προεδρικό αεροπλάνο Air Force One, το βράδυ της Παρασκευής, το νόμο για την χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, στον οποίο περιλαμβάνεται o EastMed Act.
Ο κ. Τραμπ υπέγραψε το νόμο λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία, και ενώ το Air Force One έφτανε στη Φλόριντα όπου η προεδρική οικογένεια θα περάσει τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ενημέρωσε σχετικά τους δημοσιογράφους που συνόδευαν τον κ. Τραμπ στο προεδρικό αεροπλάνο.
  • Αναφορικά με την υπογραφή του νόμου για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου, η τελετή είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, αφού ο πρόεδρος Τραμπ επέλεξε να κάνει την ανακοίνωση στην αεροπορική βάση Άντριους.
  • Η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο γεγονός πια, και περιλαμβάνεται στο νόμου του προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα των ΗΠΑ.
Επίσης με την υπογραφή του ο κ. Τραμπ έβαλε την «ταφόπετρα» στα F-35 που είχε αγοράσει η Τουρκία, όπως και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα κατασκευής. Και έχει σημασία ότι ο Λευκός Οίκος άφησε στο σχετικό κείμενο του νόμου και το θέμα των αμερικανικών μαχητικών και το θέμα του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι τα F-35 δεν θα δοθούν στην Τουρκία λόγω της αγοράς των S-400.
Σημειώνουμε ακόμα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε και την επιβολή κυρώσεων σε όσους έχουν αναμειχθεί στο έργο του υποθαλάσσιου αγωγού Nord Stream 2, ο οποίος θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες ρωσικού αερίου στη Γερμανία. Κυρώσεις θα επιβληθούν και για τον Turkstream, που μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας. ΕΔΩ Η ΕΙΔΗΣΗ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: