ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Ο πόλεμος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγάζουν χρήμα τα τρωκτικά του πλανήτη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σας τα έλεγα ΕΔΩ. " Οι τύποι που βρίσκονται από πίσω μας έχουν χεσμένους όλους το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγάλουν χρήμα.!!! Ξέρετε πως βγαίνει το χρήμα;; Με τον πόλεμο."

Για λόγους που δεν θα αναλυθούν σήμερα, υπάρχει μια απόλυτη σύνδεση της τιμής του δολαρίου, του πετρελαίου / βαρέλι, του ευρώ και της αχαρτογράφητης καθημερινότητας που θα βιώσει ο Ευρωπαίος πολίτης ανάλογα με τις εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή. Την πρωτομαγιά του 2022, σαράντα περίπου ημέρες μετά την έναρξη του Ουκρανικού, το βαρέλι εκτοξεύτηκε στα 120 δολάρια.
 
Την ίδια ημέρα, 1/05/2022, το ευρώ είχε ισοτιμία με το δολάριο στο 1.05, κοντά δηλαδή στα ιστορικά χαμηλά του ( 0,97 στις 6/10/2022 ).
 
Χωρίς την εξίσωση της Μέσης Ανατολής και ενώ σήμερα η τιμή στο βαρέλι είναι στα 0,85, κορυφαίοι αναλυτές προέβλεπαν την τιμή κοντά στα Χριστούγεννα στο 1,10 / βαρέλι, ενίσχυση του δολαρίου και περαιτέρω πτώση της ισοτιμίας έναντι του ευρώ που σήμερα είναι στο 1.05.
 
Η εμπλοκή στη Μέση Ανατολή και το τελικό της “μέγεθος”, είναι τα κρισιμότερα “νέα” που θα έχουν ως παράπλευρο θύμα, πρώτα και κύρια την ΕΥΡΩΠΗ.
 
Η πιθανότητα μείωσης της παραγωγής από τους Άραβες ως μέτρο πίεσης κατά του Ισραήλ και της Δύσης (και καλά), μπορεί να κάνει τα 110 δολάρια / βαρέλι, (που ήταν το “εφιαλτικό” σενάριο) από κατάρα, ευχή…Το μόνο βέβαιο σε όλο αυτό, (αν δεν υπάρξει “μέριμνα” από τα δυτικά οικονομικά κέντρα), είναι ότι θα δούμε το ευρώ και την ισοτιμία του με το δολάριο σε νέα ιστορικά χαμηλά.Οι χώρες του Ευρωπαϊκού βορρά έχουν ακόμα το “λίπος” για να αντέξουν μια ισοτιμία κάτω από το 1 προς 1 και τις αυξήσεις των αγαθών που θα την συνοδεύσουν.
 
Αντίθετα οι χώρες του νότου, με πρώτη και…καλύτερη την Ελλάδα, θα βρεθούν για μια ακόμα φορά στο μάτι του κυκλώνα με την μέση σύνταξη ή μισθό, να τελειώνουν από τις 15 κάθε μήνα και με τους μισούς λογαριασμούς απλήρωτους…
 
Η κυβέρνηση που πρόσφατα εκλέξατε στην Ελλάδα, (εκτός μαγικού απροόπτου), θα έχει μπροστά της την μεγαλύτερη κρίση που θα βιώσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ η Ευρώπη, από τον Β.Π.Π. Η πρώτη και επιτακτική ανάγκη, θα είναι η στήριξη όσων νοικοκυριών και ανθρώπων, θα βρεθούν σε αγώνα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
 
Ειλικρινά θα ήθελα να είμαι αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα καταλάβει ότι εδώ δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη κατάσταση και έστω για μια φορά, θα “αντισταθεί” στον πειρασμό προστασίας κερδοφορίας των ίδιων ολιγαρχών που ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα βγουν πλουσιότεροι από την “κρίση” και θα φροντίσει τους πολίτες της. Δυστυχώς δεν δίνω πολλές πιθανότητες σε ένα τέτοιο σενάριο και το ακόμα δυστυχέστερο, βρισκόμαστε σε πολιτική συγκυρία ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και έναν λαό εν υπνώσει, ή σε πλήρη αδυναμία αντίδρασης.
 
Υ.Γ Δυστυχώς  ο πολύς κόσμος δεν έχει καταλάβει τι έρχεται, κοιμάται ύπνο βαθύ...

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: