ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Είναι θέμα χρόνου τα σούπερ μάρκετ με τα παρκαρισμένα κεφάλαια που μαζεύουν αύριο να συνθλίψουν τους παραγωγούς

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

O παραγωγός αύξησε την τιμή του λαδιού...ο γεωπόνος για να αγοράσει την ίδια ποσότητα λάδι που χρειάζεται θα αυξήσει την αμοιβή του ανάλογα που θα την καταβάλει ο παραγωγός.

Ο εργάτης για να πάρει την ίδια ποσότητα λάδι που χρειάζεται θα ζητήσει αύξηση του μεροκάματου από τον παραγωγό...ο λογιστής ο δικηγόρος ο ιατρός ο έμπορος το ίδιο. Όταν θα πάει ο παραγωγός να αγοράσει τις υπηρεσίες τους θα τις πληρώσει ακριβότερα.
 
Αυτό είναι το καλό σενάριο. Όλα αυξάνονται και όλοι είναι χαρούμενοι. Επίσης αλλάζει και το φορολογικό προφίλ του παραγωγού το οποίο θα τον ακολουθεί τουλάχιστον μια πενταετία με ότι αυτό σημαίνει.
 
Τι θα γίνει όμως όταν ενώ αυξάνεται η τιμή σε ένα αγαθό, δεν αυξάνονται τα εισοδήματα των πελατών ;
Τότε οι πελάτες θα αγοράσουν λιγότερο ή θα κάνουν περικοπές σε κάτι άλλο όπου αυτές θα δημιουργήσουν ένα ντόμινο υποκατανάλωσης ή δημοσιονομικού ελλείμματος που στο τέλος θα καταλήξει και στον παραγωγό...ή θα του βάλουν ένα φέσι...ή θα αγοράσουν ένα β΄ποιότητας φτηνότερο προϊόν π.χ λάδι με αυξημένα οξέα ή μαργαρίνες..ή θα απευθυνθούν στην παραοικονομία και αύριο στο λαθρεμπόριο.
 
Αυτό είναι το κακό σενάριο 
 
Όμως ο παραγωγός θα επωμιστεί την αύξηση που ο ίδιος δημιούργησε ούτως ή άλλως. Είτε από αυτούς που μπορούν να αγοράσουν το προϊόν είτε από εκείνους που δεν μπορούν αλλά θέλουν να το αγοράσουν. Βραχυπρόθεσμα ο παραγωγός θα νομίζει ότι κέρδισε.
 
Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα όμως;; Θα καταλάβει ότι όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά μπορεί να μπει και μέσα. Αν του τύχει και μια αναποδιά όπως καταστροφή στην σοδειά ή κάποιο μεγάλο φέσι ....
Όπως είπε και ο Βρασίδας : Οκ δεν έχεις να φας χαβιάρι;; Ε φάε ταραμά ..Δεν έχεις να φας παρθένο ελαιόλαδο οκ φάε μαργαρίνη ή αγόρασε λάδι με περισσότερα οξέα.
 
Όταν μαθαίνεις Βρασιδα μου ότι τα σούπερ μάρκετ αυξάνουν το τζίρο τους κατά 10% αλλά πωλούν λιγότερες ποσότητες αγαθών κατά 8% τι σημαίνει. Είναι θέμα χρόνου τα σούπερ μάρκετ με τα παρκαρισμένα κεφάλαια που μαζεύουν αύριο να συνθλίψουν τους παραγωγούς γιατί θα είναι οι μοναδικοί πελάτες των παραγωγών που θα πληρώνουν cash ή σχετικά άμεσα οπότε θα επιβάλουν τους όρους τους.
 
Εγώ λέω στους Έλληνες παραγωγούς ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΣΑΣ και υποστηρίξτε τους ανθρώπους που ζουν στην ίδια χώρα μαζί σας διότι θα χάσετε και τα ολίγα που έχετε, αυτό είναι το σχέδιο, εμείς θα επιβιώσουμε όπως πάντα, εσείς θα χάσετε τα χωράφια σας από τους επιτήδειους που σας κοροϊδεύουν.

16 σχόλια:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Είναι πάνω σε αυτό που σχολίασα προχτές !

Η μέδουσα αντι η εληα κυριάρχησε σε κάποια κεφάλια .

Η πλάνη και η σύγχυση .

Η Σοφία και τα Δώρα της Αθηνας εγκαταληφθησαν.

Η αντίδραση θα είναι ηλεκτρική …..

Ανώνυμος είπε...

Η ιδιοφυΐα του Ι. Μεταξά με ανιδιοτελή έξυπνη πράξη προς όφελος του λαου του ειναι το παράδειγμα.....
(Μιας και πλησιάζει και το ΌΧΙ....)

Ο κουμουνιστής υπουργός του Ι.Μεταξά

http://www.patridamou.gr/?p=1739

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους ,τα καρτέλ δεν είναι καλά για κανέναν , παρ' όλα αυτά οι τιμές που συζητούνται καλή ώρα είναι για περυσινό λάδι το όποιο πουλήθηκε από 4,5 -5 ευρώ το λίτρο από τον παραγωγό πέρυσι + εμένα 4,80 , οπότε η αισχροκέρδεια είναι σταθερά στα σούπερμάρκετ κυρίως . Το ότι πολλοί δεν βρίσκουν έναν απευθείας να παίρνουν κάθε χρόνο με ξεπερνάει χωρίς μεσάζοντες και χωρίς να καβαλάνε το καλάμι εκατέρωθεν , και εμένα με συμφέρει να μην φαίνομαι στο κράτος βρυκόλακα . Πέρυσι έδωσα 4,80 το λάδι σε όσους γνωστούς με προτιμούν χρόνια και άντε φέτος 5 όσοι συνεχίζουν . 8 ευρώ θα το δώσω στο ελαιοτριβείο μόνο και αν είχα μεγαλύτερο κύκλο θα το έπαιρνα όλο από το ελαιοτριβείο να το δώσω 5 πχ, το θέμα είναι τι ποσότητα θα βγάλουμε γιατί είμαι περίεργος από την βόλτα που έκανα στα χωράφια + ανομβρία και δάκο ξανά με 28 βαθμούς εδώ . ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ μόνο σε εσένα έχω τάξει κ στον οικοδεσπότη αλλά να δω τι θα βγει πρώτα .
Μόλις μπήκε γείτονας (80 ετών και μάχιμος και δεν πάνε οι 2 γιοι του στις 1100 ελιές που έχει στο Αμάρι να βοηθούν) να ψωνίσει και μου λέει σήμερα το περυσινό 9,5 στο Τυμπάκι από ένα ελαιοτριβείο για εξαγωγές , και για την ανομβρία εκτός των άλλων παραγόντων παλιά η περιφέρεια υποχρέωνε τα θερμοκήπια να βάζουν ασβέστη στην οροφή για να μην εκπέμπουν θερμότητα προς τα πάνω να εξατμίζουν τους υδρατμούς και να μην σχηματίζονται σύννεφα , τώρα δεν ελέγχει κανένας πλέον αν το κάνουν και το έχουν σταματήσει , ειδικά τα νότια που είναι γεμάτα θερμοκήπια . Συν ότι ο αγρότης και με 8 τιμή δεν βγάζει παραπάνω λεφτά με πετρέλαιο - λιπάσματα -νερό -φάρμακα και εργατικά στα ύψη αυτά είναι που πρέπει να κατεβούν πλην των εργατικών για να πέσουν οι τιμές .
Όσο για τα οξέα που λες με τον Βρασίδα έχω πελάτη Αλβανό ο οποίος με συνέταιρο έκανε στην Ρουμανία έδρα και συσκευαστήριο για πιο φτηνά και παίρνει περυσινό λάδι και πιο παλιό και αναμιγνύει με λίγο νέο , το πάει με βυτίο Ρουμανία συσκευάζει και πουλάει εκεί γύρω εξ ου και οι φτηνές τιμές στο εξωτερικό σε λάδι φέτα κτλ με τέτοιες μπουγάδες .

Καλή βδομάδα

kakos04

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Γλυκο μου αγορι Κακε το αγοραζω οσο και να το δωσεις!!!
Δε με νοιαζουν τα λαδια οι ανθρωποι με νοιαζουν και χαιρομαι οταν ειναι φιλοι.
Και για να δεις ποσο σε αγαπαω,που εχεις φθηνο λαδι οριστε.
https://www.youtube.com/watch?v=J16QJlB6DNg
Υ.Λυκαστρε χορευεις?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Υ.Λυκαστρε χορευεις? "

Αυτό που έστειλες είναι χορός για τεμπέληδες....χα χα χα στείλε κανά Μαλεβιζιώτη να χορέψουμε και να δω πόσο θα αντέξεις. χα χα χα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Το ότι πολλοί δεν βρίσκουν έναν απευθείας να παίρνουν κάθε χρόνο με ξεπερνάει χωρίς μεσάζοντες'

Από παραγωγό απευθείας αγόραζα κάθε χρόνο. Το ίδιο άτομο που μου έδωσε πριν λίγου μήνες 26 ευρώ το 4λιτρο ντενεκεδάκι λάδι (πολύ καλής ποιότητας το ομολογώ) τώρα που τον ρώτησα μου είπε 60 ευρώ.!!! Και θα το ανεβάσει και άλλο...

Του είπα "δεν γαμιέσαι ρε δεν αγοράζω ξανά από σένα. Μαυραγορίτη θα έρθει η ώρα που θα παρακαλάς να αγοράσουμε το λάδι σου."

Φίλε Κακέ δεν είναι όλοι σαν εσένα δυστυχώς...και έχουμε πολλούς μαυραγορίτες στην Ελλάδα.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Λυκαστρε 60 ειναι πολλα για τωρα και για 4 λιτρα!!!
Δεν αντεχω ειμαι γερος δεν χορευω πολυ ωρα

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , μπράβο βρε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ το βίντεο που το πέτυχες , ο Αντώνης ο 1ος ήταν συμμαθητής μου στο σχολείο και ανιψιός του άλλου Σταυρακάκη , ο δε Μανωλάκης ήταν το συγκρότημα που είχαμε βάλει στον γάμο . Πετυχεσά ...... Πολύ καλά παιδιά και οι δύο .


Καλημέρα ξανά

kakos04

Ανώνυμος είπε...

ρε μεγάλε ασχολείσαι με τα τερτίπια μιας κοινωνίας που έβλεπε τα παιδάκια τούμπανο το 43 και φώναζε βάστα ρόμμελ??που οι μισοί κάρψωναν τους άλλους μισούς στους γερμανούς??που έπαιζαν ρουλέτες στα γερμανικά κατοχικά καζίνο και τα κέρδη τροφοδοτούσαν τους καταδότες??που με λάδια,ξύδια,αλεύρια έπαιρναν σπίτια οικόπεδα τιμαλφή κι έγιναν μετά την κατοχή ζάπλουτοι??μια από τα ίδια και τώρα...οι ψόφιοι κοριοί των μηνημονίων που έκαιγαν νοβοπάν και χαρτιά υγείας στα τζάκια,ξαναβγήκαν με τζιπάρες,μούρες,χλίδες,τίγκα ταβέρνες,ζητάνε όσα θέλουν για μαστοροδουλειές και γενικώς αλωνίζουν...κοινωνίες χωρίς πυξίδα,που δεν καταλαβαίνουν τίποτα γιατί δεν έχουν γονιδιακή παιδεία...μπορεί να λένε πως αυτά δεν κληρονομούνται,όμως το ήθος κληρονομείται και μάλλον δεν το είχαν πολλοί...οι έλληνες το είχαν...ε τότε τράβα δες τις γραμμές προέλευσης να δεις πόσοι είναι οι αυθεντικοί...εν πάσει περιπτώσει δεν λειτουργεί όλο αυτό με λογικές συνεπαγωγές...πρόκειται για ζούγκλα απανθρωπιάς,που όσοι έχουν ζήσει και παλαιότερες καταστάσεις,την αναγνωρίζουν εύκολα...

ΑΚΜΩΝ είπε...

Προς όλους όσους βλέπουν τον παραγωγό σαν μαυραγορίτη και νομίζουν πως η συλλογή του καρπού είναι το ίδιο εύκολη και τις χρονιές που έχει και τις χρονιές που τα δέντρα είναι μισοαδεια μισόγεματα έχω να προτείνω το εξής
Ειμαι μικρός παραγωγός και φέτος μόνο ένα μικρό κτήμα που έχει και λίγα βάτα και κάτι ψιλά καλάμια έκανε καρπό και αυτός λίγος και εγώ βρίσκομαι με το ένα χέρι κρεμασμένο στο λαιμό λόγω κομμένου τένοντα
Όποιος λοιπον νομιζει πως το να μαζεύεις ελιές είναι σαν να παίζεις μπάλα στον κατήφορο ας έρθει να μαζέψει να πάει τον καρπό στο ελαιοτριβείο να πληρώσει το ότι αναλογεί και αν θέλει κρατά το λάδι αν δεν θέλει το αγοράζω εγώ με εννια ευρώ το κιλό διότι είναι λάδι παρθένο από χωράφι που δεν φαρμακωθηκε ποτέ
Βρίσκομαι στον Ωρωπό Αττικής και θα ξανακοιταξω στα σχόλια να δω ποιος θέλει
Ας καταλάβουν όλοι πώς δεν ακριβυνε φέτος το λάδι αλλά τόσα χρόνια ήταν φτηνο

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ ΑΚΜΩΝ

Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι μικροί παραγωγοί που σέβονται την καλλιέργειά τους και τον καταναλωτή. Υπάρχουν άλλοι που ξεκίνησαν με ενθουσιασμό αλλά χωρίς ιδιαίτερη μελέτη της αγοράς και απογοητεύτηκαν σύντομα και τα παράτησαν. Και υπάρχουν κάποιοι που είναι μαχητές, με ορμή και θέληση παλεύουν με τη γη και όλες τις αντιξοότητες που συναντούν (που είναι πολλές) και δεν το βάζουν κάτω, βρίσκουν τρόπους να πωλούν τους καρπούς τους και όχι μόνο να επιβιώνουν αλλά και να θριαμβεύουν.

Υπάρχουν όμως και οι ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ.!! Ο δικός μου παραγωγός από εκεί που έπαιρνα κάθε χρόνο το λάδι μου...πριν ένα μήνα μου ζήτησε 60 ευρώ το 4 λιτρο. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ....άσε που του έδωσα και την ευχή μου και αν θα ξανδεί καρπό, εμένα να μου γράψει.!!

Δεν θέλουμε να αγοράζουμε ΤΖΑΜΠΑ το λαδάκι μας...να το πληρώσουμε θέλουμε να βγάλετε και εσείς κέρδος για τον κόπο σας...αλλά μην αισχροκερδουν κάποιοι διότι πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Οι κακώς τώρα πια ονομαζόμενοι Έλληνες πολιτικοί και παραγωγοί είναι πια εμφανώς ΕΧΘΡΟΙ των συμπολιτών τους και ταυτοχρόνως απατεώνες και αυτή τους η στάση κάνει την ζωή των ανθρώπων αβίωτη και δύσκολη ενώ το πρόβλημα λύνεται εύκολα. Και το Mαρόκο απαγορεύει την εξαγωγή ελαιόλαδου για να μην το πληρώνουν ακριβά οι Μαροκινοί και έχει 1,2 εκ. Στρέμματα Λιόφυτα που Αλλάζουν την Αγορά.

Απαγόρευση εξαγωγής ελαιόλαδου γάλατος σιτηρών και τυροκομικών. Θα μας έσωζε αλλά δεν θέλουν να μας σώσουν.Αλλά ζούμε σε μία χώρα που για το χρήμα γίνονται ρατσιστές ανθέλληνες, παραγωγοί που από μόνοι τους έπρεπε να σταματήσουν αλλά δεν το κάνουν και επίσης μία ανθελληνική κυβέρνηση που δεν περνάει τέτοιους σημαντικούς νόμους για να έλθει ισορροπία και να τραφεί ο λαός.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ...ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...να δεις πως θα πέσουν οι τιμές στο πιτς φυτίλι. Και αν νομίζεις ότι κουράζεσαι...έλα να αλλάξουμε δουλειές να δεις τι εστί βερύκοκο. Και με λιγότερες απολαβές παρακαλώ.

Εγώ λέω στους Έλληνες παραγωγούς ΒΑΛΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΣΑΣ και υποστηρίξτε τους ανθρώπους που ζουν στην ίδια χώρα μαζί σας διότι θα χάσετε και τα ολίγα που έχετε, αυτό είναι το σχέδιο, εμείς θα επιβιώσουμε όπως πάντα, εσείς θα χάσετε τα χωράφια σας από τους επιτήδειους που σας κοροϊδεύουν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Βρίσκομαι στον Ωρωπό Αττικής και θα ξανακοιταξω στα σχόλια να δω ποιος θέλει"

Ευχαριστούμε ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ....πρώτον διότι δεν μου άρεσε το 9 ευρώ το κιλό...και κατά δεύτερον ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΛΑΔΙ....μπορείτε να το πουλήσετε και 100 ευρώ το κιλό αν θέλετε...η να το έχετε για να κάνετε εντριβές στην πλάτη...ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ...θα κάνω εκστρατεία, καμπάνια πως το λένε και θα τους λέω να βάζουν άλλα προιόντα όπως βούτυρο για παράδειγμα...η να μην αγορασουν λάδι καθόλου για ένα χρόνο.

Για να δούμε αν όλοι οι Έλληνες σταματήσουμε να αγοράζουμε λάδι...ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΑΣ ΩΡΕ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ....ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΜΕΤΑ;; ΘΑ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΤΙΜΗ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ.!!!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Ας καταλάβουν όλοι πώς δεν ακριβυνε φέτος το λάδι αλλά τόσα χρόνια ήταν φτηνο"

ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ....ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΛΑΔΙΟΥ.!!

ΑΙΣΤΑΔΙΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥΑΤΙΚΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΩ ΚΡΑΝΙΟ...ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.!!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ ΑΚΜΩΝ

Μην ξαναπατήσεις εδώ το μαυραγορίτικο ποδάρι σου...γιατί θα σου ρίξω "ευχή" και ΔΕΝ θα δεις ελιές στα δέντρα σου για χρόνια.!!! Έχουμε παραγωγό δικό μας εδώ ΤΟΝ ΦΊΛΟ Κακό και μάλιστα από την Κρήτη ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ...

Πάγαινε να πουλήσεις αλλού τα γράσα σου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Θεωρώ πως κανείς των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ δεν θα έδινε το ελαιόλαδο σε ξένες χώρες αν ήξερε πως οι συμπολίτες και άλλοι Έλληνες δεν θα έχουν να το αγοράσουν.

Στο τέλος ότι και αν πάθουν από τις πολυεθνικές θα είναι άξιοι της μοίρας τους. Τα χειρότερα έρχονται....για αυτούς...και για πείτε μου ωρέ ΚΛΕΦΤΟΠΟΥΛΑ...γιατί να πληρώνουμε εμείς φόρους για τις ετήσιες καταστροφές ΣΑΣ και να σας χρηματοδοτούμε όταν παθαίνετε ζημιές από το ταμείο τού κράτους όταν ΔΕΝ νοιάζεστε για το πως εμείς θα ζήσουμε. ΕΛΑ ΝΤΕ γιατί να νοιαστούμε για τις πλημμύρες σας και ότι άλλο παθαίνετε ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ και όχι με επιδοτήσεις από τους φόρους που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο πρώτος στόχος των πολυεθνικών είναι να δημιουργήσουν χάσμα μεταξύ αγροτών κτηνοτρόφων και κάθε είδους παραγωγό με τους καταναλωτές ανεβάζοντας συνεχώς τις τιμές. Ο τελικός στόχος είναι να τούς πάρουν ότι έχουν και αυτό ήδη έχει αρχίσει, όλο και περισσότεροι χάνουν την γη τους επειδή προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην προσφορά και ζήτηση και να βγάλουν όσο περισσότερα μπορούν και να δανειστούν όσο περισσότερα γίνεται.

Έτσι την είχαν πατήσει οι πρώτοι παθόντες οι αγρότες της Αμερικής Ινδίας και μερικών άλλων χωρών αλλά μυάλωσαν συνειδητοποίησαν το παιχνίδι, οργανώθηκαν και αποκολλήθηκαν από το σύστημα αυτό και τα μεταλλαγμένα και όλα τα άλλα.