ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Μετά την Αρμενία , το Τελ-Αβίβ για να ακολουθήσει μετά η ανάφλεξη περί το Κουρδιστάν ,μετά στην ζώνη του Σαχέλ και αμέσως μετά περί το Πακιστάν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να δηλώνεις είτε υπέρ των πολιτικών που κυριαρχούν σήμερα στο Ισραήλ ("δεν πρέπει να υπάρχει Ανεξάρτητο κράτος Παλαιστίνης) είτε υπέρ των εξ ίσου ιδίων απόψεων της Χαμάς (" δεν πρέπει να υπάρχει κράτος του Ισραηλ").
 
Η μία απλώς τροφοδοτεί την άλλη για να συντηρούνται αμφότερες ομού και δυο μαζί!
 
Η  εικόνα δεν είναι από τον σαϊτοπόλεμο της Χίου στο εδώ Πάσχα, όπου το αποτέλεσμα, και εκεί, βγαίνει πάντα Χ. Μάντεψε ποιος ρίχνει, σε αυτήν την εικόνα, πυραυλάκια ιρανικής τεχνολογίας φτιαγμένα με πρώτες ύλες και χρηματοδότηση από την Τουρκία, με ποιό πραγματική αφορμή (την κατάρριψη Τουρκικού drone απο αμερικανικό F16 στην Συρία προχθές), και ποιος τους αναχαιτίζει. Για να συντηρείται έτσι η πολεμική ρητορική και των δύο, με θύματα εκατέρωθεν...
 
Μετά την Αρμενία, το σχετικό story line ήταν για να μεταφέρει προς το Τελ-Αβιβ την επόμενη σύγκρουση με πρωτοβουλία των Πουτινικων και Άγκυρας, για να ακολουθήσει μετά η ανάφλεξη περί το Κουρδιστάν, μετά στην ζώνη του Σαχέλ και αμέσως μετά περί το Πακιστάν στον νομισματικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

13 σχόλια:

Dojo Westend είπε...

Θυμάμαι μια συνέντευξη του Λεφάκη το 20 νομίζω που τον ρώτησαν για Ελληνοτουρκικό πόλεμο. Δεν γίνεται τώρα τίποτα είχε πει και το μετέφερε χρονικά το 2024. Εσυ παλι έχεις πει ότι η Κίνα θα μπει στην Taiwan μέχρι το 25. Ας προσθέσουμε κι αυτές τις δυο περιοχές λοιπόν στο καλεντάρι του χρόνου που έρχεται. Πάντως εάν τα βρουν Ρωσία και ΗΠΑ στο μοίρασμα κάποια στιγμή ίσως δούμε και ένα κορυφαίο παιγνίδι Τουρκία vs Ιράν. Αυτό κι εάν είναι ματσάκι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Dojo δεν ξέρω αν θα τα βρούν μεταξύ τους, όμως κάποιος που παρακολουθεί το Ισραήλ για χρόνια θα δει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει. Και υποθέτω ότι θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι.Η Γάζα θα γίνει "γυαλί" και το Ισραήλ θα μετακομίσει μέσα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό μπορεί είναι και το έναυσμα που θα ενώσει όλους τους μουσουλμάνους που θα σύρουν τη Χεζμπολάχ και τελικά το Ιράν σε έναν μεγάλο πόλεμο. Το χειρότερο σενάριο, αλλά αυτό είναι μια πραγματική απτή κλιμακούμενη καταστροφή.Η Γάζα πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου και οι μουσουλμάνοι δεν έχουν κανέναν να κατηγορήσουν παρά μόνο τον εαυτό τους.

Ανώνυμος είπε...

αν δεν ήταν τόσο άγριο,θα το έλεγες και .....''στημένο''....δεν γίνεται οι μάστορες των μυστικών υπηρεσιών να πιάστηκαν στον ύπνο....κάτι ή κάποιους εξυπηρετεί αφανώς όλο αυτό...ίσως να έχουν κατά νου γενικότερη ανάφλεξη...πάντως έχει κάτι παράλογο...δεν είναι αντίδραση παντοδυναμίας αυτή...κάτι συμβαίνει...και οι εικόνες που φεύγουν θα ρίξουν λάδι στη φωτιά...όλα πολύ περίεργα...ίσως κομμάτια ενός μεγαλύτερου παζλ...δεν ξέρω αν σχετίζονται και με τις όποιες...εκκινήσεις....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Για αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι οι Ισραηλινοί θα διερευνήσουν πρώτα τους εαυτούς τους (διοίκηση) για απόδοση ευθυνών, θα αναγνωρίσουν τα λάθη τους, θα αφομοιώσουν το μάθημα που πήραν και θα ανταποδώσουν συντριπτικά. Σε πλήρη αντίθεση με εμάς.

Dojo Westend είπε...

Λένε ότι η πρώτη ιδέα που σου έλθει στο μυαλό μπορεί να είναι η σωστή. Όταν ξεκινησε η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία κάτι μέσα μου έλεγε ότι το μακελειό θα γίνει στη Μέση Ανατολή. Η Γάζα θα γίνει σίγουρα γυαλί αλλά αυτό θα είναι η μπανανόφλουδα που θα πατήσει το Ισραήλ. Πριν καμία δεκαετία βρισκόμενος εν μέσω κάποιων απ αυτούς που χαρακτηρίζονται σοβαροί άνθρωποι, ένας μου είπε στο άσχετο. Το πραγματικό ολοκαύτωμα δεν ήταν αυτό που έχεις ακούσει, το πραγματικό ολοκαύτωμα είναι μπροστά. Και κάπως έτσι όλη η αριστερομουσουμανοχαρούλα θα χαθεί. Όλη αυτή η Πρασινολοατκι μόδα και η εμβολιοψηφιακη κουλτούρα θα αφήσει τη θέση της σε παλιά πράγματα, στα κέρατα του πατρις θρησκεία οικογένεια. Όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα έχουν ανάγκη την ιδεολογική υποστήριξη μιας κρίσιμης μάζας. Οπότε θα γυρίσει το παιγνίδι κι αν ο Κούλης δεν πέσει με πάταγο μην τον δούμε Οδυσσέα Ανδρούτσο. Λογικά ο Ναύαρχος Αποστολακης ντε, πρέπει να συζητάει το ενδεχόμενο ο Στέφανος αντί για εννιά μήνες να πάει όλη τη θητεία. Στη θέση του θα πήγαινα στους καταδρομείς. Πως δηλαδή η Νουδουλα παίζει με Αντιφα, γιατί να μην παίξει ο Στέφανος το πατριωτικό παιγνίδι. Να χαρούμε κι οι Κρητικοί που κάποιοι του αποκαλούνε: Πονάνε μωρέ τα παλικάρια;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι σκηνικό τύπου Περλ Χάρμπορ που αφήνουμε μια προβοκάτσια για είσοδο σε πόλεμο. Οι νεκροί πάντως είναι πολλοί όπως και οι αιχμάλωτοι από ότι φαίνεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί, η εισαγωγή του μπιμπι στο νοσοκομείο δεν ξέρω αν είναι αληθινή.
Ο αιφνιδιασμός σε τέτοια έκταση με τριβή του ισραηλινού στρατού τόσα χρόνια σε αψιμαχίες δηλώνει έλλειψη εκπαίδευσης παρόλο τον χρόνο της στρατιωτικής θητείας εκεί και ηγεσία που έχει εφησυχάσει γκουχ γκουχ. Η αγριότητα κατά των αμάχων σε τέτοια έκταση πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι και εδώ με 5 μύρια μέσα αλλά που στους φιλεύσπλαχνους που είναι και κατά των οπλων. Η σύλληψη στρατηγού εκεί επίσης πρέπει να προβληματίσει για οπλισμό στα σπίτια των στρατιωτικών και υποχρεωτική διαμονή των ανωτέρων στρατιωτικών σε φυλασσόμενα στρατόπεδα οικογενειακώς (μην μιλήσουμε για στοχευμένες δολοφονίες πιλότων και άλλου εξειδικευμένου προσωπικού από εργάτες γης) . Αν είχαν πιάσει την οικογένεια του μπορεί να τον ανάγκαζαν να στείλει στο θάνατο ολόκληρες μονάδες. Υπάρχει πρότυπο εδώ άμεσης συγκομιδής συγγενών σε ασφαλές μέρος και επιβεβαίωση πριν ξεκινήσει στρατός αστυνομία να στέλνει μονάδες σε μάχη και να δίνουν διαταγές ?
Πέρα από βάρκες κ σκάφη κ τους τζιχαντιστές εντός πριν από αεραποβάσεις των απέναντι με ελικόπτερα μια αεραπόβαση με ανεμόπτερα πλέον φαίνεται εφικτή αρκετών μονάδων και αλεξιπτωτιστών πλεύσης στα κοντινά νησιά εν μέσω δολιοφθορών - πυρκαγιών , αντίμετρα δεν ξέρω .
Οι βομβαρδισμοί στο Ιράκ χτες και η βοήθεια της Τουρκίας στο σημερινό θα συνεχίσει να μένει αναπάντητη? Η γραμμή Ευρώπη Ινδία όπως λες αναφλέγεται.

Να είστε όλοι καλά,
φίλε dojo τα νούμερα στις κομματικές σέκτες δεν πείθουν ούτε την μάνα τους ότι και να κάνουν , και οι αλλόφυλοι που μας κυβερνούν ούτε Έλληνες είναι ούτε κρητικοί, όπως λέει και ο οικοδεσπότης αλλά σπορά σφηκών.

Kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Κακέ είναι πολύ χοντρό για να το έχουν στήσει οι Ισραηλινοί. Δεν το πιστεύω. Το γεγονός ότι η Χαμάς μπόρεσε να περάσει τα σύνορα τόσο εύκολα οφείλεται σε μια τεράστια κατάρρευση της ασφάλειας.

Μπορεί να είχαν όλα τα στοιχεία των αισθητήρων "AI" και "sensor to shooter" αλλά αν δεν έχεις στρατιώτες στα σύνορα, όλοι οι αισθητήρες και όλη η έξυπνη τεχνολογία είναι εντελώς άδειες. Η Χαμάς χρησιμοποίησε τακτικές της δεκαετίας του 1950 και περπάτησε πέρα από τα σύνορα χωρίς να την σταματήσουν σε πολλά σημεία.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί πολίτες δεν είχαν σχεδόν καθόλου προστασία από τις σημερινές πολυάριθμες διεισδύσεις. Όλα τα συστήματα ασφαλείας που έπρεπε να το αποτρέψουν φαίνεται να απουσίαζαν. Το μόνο πράγμα που λειτούργησε καλά ήταν το Iron Dome.

Το γεγονός ότι μετά από δεκαετίες πολεμώντας τη Χαμάς στη Γάζα δεν μπόρεσαν να σταματήσουν μια διείσδυση του εχθρού που χρησιμοποίησε φορτηγά και μοτοσικλέτες...ίσως δείχνει ότι όλη η τεχνολογία και τα F-35 και άλλα πράγματα δεν λειτουργούν αν δεν υπάρχει σε πολλαπλά επίπεδα στρατός στα σύνορα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η σημερινή επίθεση δείχνει ότι όλο αυτό το υλικό τεχνολογίας AI είναι μια κούφια υπόσχεση όταν πρόκειται για ορισμένα πεδία μάχης...Δυστυχώς, ένας τεράστιος αριθμός αμάχων έχει πλέον σφαγιαστεί εξαιτίας αυτού. παίχτηκε το στοίχημα της υψηλής τεχνολογίας και μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων πέθαναν.

Ας μας γίνει παράδειγμα όλο αυτό και σε εμάς.

geotelev είπε...

ΠΑΙΔΕΣ Η ΚΑΜΠΑΛ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΕ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΤΙ ΜΥΡΡΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΛΩΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 500 ΚΑΙ 100 ΝΕΚΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΘΑΡΟ Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Ανώνυμος είπε...

όλα τα σχόλια σημαντικά....δείτε τους κύκλους των 70 plus κύκλων....1917-1990...1948 και 70 2018....ήδη αι ηπα αλλά και το κράτος της κουβέντας είναι σε κύκλο 70 και κάτι ετών για διαφορετικούς λόγους....δεν ξέρω αν η υπερβατικότητα είναι σημαντικότερη και επιβλητικότερη ή η θέληση των ανθρώπων...έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δυο δρόμους έχει...έναν που οδηγούν οι διάφοροι αστέρες της ηλεκτονικοποίησης και ο άλλος τα σπήλαια...η αγία Ματρώνα περί το 1952 το είχε πει σε τότε νεαρά γυναίκα..''θα κοιμηθείτε αλλιώς και θα ξυπνήσετε αλλιώς και μετά θα γυρίσετε στο ξύλινο...ποιό ξύλινο τη ρώτησε...στο άροτρο είπε η αγία...μα έχουμε τρακτέρ κλπ αντείπε η κοπέλα...δεν θα υπάρχουν τότε αυτά,θα τα κάνετε όλα με τα χέρια σας και θα είστε ευτυχισμένοι και θα ζήσεις να το δεις...''...η κοπέλα να ήταν 18 χρονών το 1952,είναι τώρα 89...ίσα που προλαβαίνει....προφανώς ο κόσμος είναι στα γεγονότα....

Ανώνυμος είπε...

"πολύ χοντρό για να το έχουν στήσει οι Ισραηλινοί". Ότι δηλαδή η εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων δεν είναι στόχος του Ισραήλ και δεν θα θυσίαζαν μερικές χιλιάδες εποίκων για να το καταφέρουν. Δεν θα χρειαζόταν να το κάνουν αν οι Παλαιστίνιοι θηλυπρεπίζανε και οι Παλαιστίνιες το κλειδώνανε και παντρευόντουσαν σκύλους σαν το ελλανόπρωκτο γένος. Αλλά οι Παλαιστίνιες γεννοβολάνε σαν κουνέλες οπότε τα μέτρα θα πρέπει να είναι πιο δραστικά. Και ο "φασίστας" Τραμπ επελαύνει οπότε έχουν μόλις 1 χρόνο όλοι αυτοί μέχρι να μπουν στο καβούκι τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" "πολύ χοντρό για να το έχουν στήσει οι Ισραηλινοί". Ότι δηλαδή η εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων δεν είναι στόχος του Ισραήλ και δεν θα θυσίαζαν μερικές χιλιάδες εποίκων για να το καταφέρουν. "

Φυσικά και στόχος τους είναι η εθνοκάθαρση των μουσουλμάνων, κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό.Και αν μπορούν να το καταφέρουν μαγκιά τους.! Αλλά άλλο αυτό και άλλο να πιαστούν με τα βρακιά κατεβασμένα και να φανούν ΑΔΥΝΑΜΟΙ σε όλα τα ΜΜΕ όπως έγινε με την εικόνα του στρατηγού τους όμηρο με τα ΣΩΒΡΑΚΑ. Αυτό δεν θα το επέτρεπαν ποτέ.

Έχουν Περισσότερους από 160 νεκρούς και περισσότερους από 1.000 τραυματίες στα Νοσοκομεία τους. Και ακόμα μεγαλύτερος αριθμός αγνοουμένων και νεκρών που δεν έχουν δει το φώς της δημοσιότητας. Και λές ότι το οργάνωσαν ΟΛΟ αυτό οι ίδιοι;;; Μάλλον έχεις πρόβλημα να κατανοήσεις την πραγματικότητα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" αν οι Παλαιστίνιοι θηλυπρεπίζανε και οι Παλαιστίνιες το κλειδώνανε και παντρευόντουσαν σκύλους σαν το ελλανόπρωκτο γένος."

Δεν με αφορά τι κάνουν οι παλαιστίνιες...αλλά μάλλον εσύ κατάγεσαι από άλλο γένος και όχι από το "ελλανόπρωκτο" γένος. Λοιπόν γαμιόλη θα σου πω ένα πράγμα μόνο γιατί εδώ ΔΕΝ είναι παιδική χαρά για να γράφει ο κάθε πρωκτοφιλόσοφος και παπάρας την κάθε μαλακία που του έρθει στην γκλάβα....αφού ανήκεις σε άλλο γένος...άντε και διακτίνισου μαζί με το πρωκτοκλανιάρικο γένος σου σε κάνα άλλον γαλαξία και άδειαζέ μας την γωνιά πούσταρχε των ατάκτων για να μην ξεχάσω την αστική μου ευγένια και αρχίσω τα "γαλλικά" .

Το κατάλαβες ;;..και άντε πήγαινε εσύ και το γένος σου να παραδώσεις τους αντίχειρες στο γραφείο ανθρώπινης εξέλιξης και γύρνα στη σπηλιά σου.