ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΈΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΓΙΑ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΟΥ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΈΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΓΙΑ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΟΥ

Ήδη έχουν καταγραφεί μεθοδικά:
 
🔸 Η καταγγελία Καραχάλιου για εμπλοκή του Μητσοτάκη σε μεσιτεία για χρηματοδότηση του Φαραωνικού έργου της παράκαμψης του Βοσπόρου με κονδύλια της ΕΕ. Δηλαδή σε παράκαμψη της συνθήκης του Μοντρέ, απόρροια της συνθήκης της Λωζάνης. Δύσκολα θα αποδειχθεί αυτό γιατί μάλλον δεν κρατήθηκαν ηλεκτρονικά πρακτικά που ίσως αποτυπωθούν και σε κάποια υπεράκτια πχ του Παναμά ως μέρος ενός business transaction.
 
Από την άλλη, το σκάλισμα όμως αρχείων που διέρρευσαν από τα Pandora Papers για τουρκικές εταιρίες που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα ο Ερντογάν και μέλη της οικογένειας του, αποκαλύπτουν (περισσότερα στο *):
 
🔸Εμπλοκή εταιρίας "φίλων" του Ερντογαν στην Λιβύη για εκμετάλλευση πετρελαίων και γεωτρήσεις σε συνεργασία με την Ιταλική ΕΝΙ (σε αυτήν που πούλησε ο Μητσοτάκης τα δίκτυα αερίου της ΔΕΠΑ και τις συμμετοχές της σε εξορύξεις νότια της Κρήτης)
 
🔸Πακτωλός κατασκευαστικών έργων στις εταιρίες φίλων του Ερντογαν στην Λιβύη έναντι πετρελαίου.
 
Αυτές έχουν τώρα ένα λαμβάνειν υπόλοιπο ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Ερντογάν! Αν μπορούσε να πείσει τη λιβυκή κυβέρνηση να πληρώσει, θα μπορούσε γρήγορα να πάρει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τον εαυτό του ως προμήθεια, κατά τα στοιχεία που διαθέτουν οι ερευνητικοί δημοσιογράφοι που σκαλίζουν αυτά τα αρχεία! 
 
🔸Οι μίζες έχουν επίσης πλουτίσει τους υπουργούς υποδομών της Λιβύης, οι οποίοι απολάμβαναν σχεδόν πλήρη αυτονομία στη σύναψη συμβάσεων, συχνά με τις πιο φρικτές παραβιάσεις των βασικών διαδικασιών και της κοινής λογικής. 
 
🔸Ο Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπάιμπα, ο οποίος έδωσε δισεκατομμύρια συμβόλαια σε τουρκικές εταιρείες μόλις μεταξύ του 2006 και της Λιβυκής επανάστασης τον Φεβρουάριο του 2011, ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός στις συνεδριάσεις που διεξήχθησαν με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών τους τελευταίους μήνες. Προς έκπληξη κανενός, η Τουρκία τον στηρίζει και η Μερκελ τον αποδέχτηκε στην σύσκεψη για την Λιβύη στο Βερολίνο (εκεί μας εκπροσώπησε η κα Μερκελ και στην επόμενη ο Ντράγκι, αφού ο κ. Δένδιας είχε άλλες δουλειές- οι φήμες λένε με κάτι Ολλανδούς που ορέγονται ελληνικά λιμάνια)
 
🔸Διείσδυση της εταιρίας Calik, που εμφανίζεται παντού σε όλα τα πιο πάνω, στις χώρες του Σαχέλ (σιδηρομεταλλεύματα και εξόρυξη χρυσού) με αποικιοκρατική σύμβαση που διερευνάται από δίκτυο ακτιβιστων Αφρικανών δημοσιογράφων και ερευνητών για μίζες στην κυβέρνηση της Γουινέας και μέσω Τουρκικών ΜΚΟ.
 
🔸Τις "μπίζνες" γύρω από το λιμάνι του Τσεϊχάν απέναντι από την Κύπρο (βλέπε σχετικά και στο **) ιδιοκτησίας των γαμπρών του Ερντογάν. Από εκεί διακινείται κάθε είδους μείγμα αερίων και πετρελαίου (Αζέρικο, Ρωσικό, του ISIS, του Ιράν κλπ) ως προέλευσής Αζερμπαϊτζάν για να παρακαμφθούν οι κάθε είδους "κυρώσεις". Συνήθως με ελληνικά τάνκερ, που αλλάζουν το φορτίο τους εν πλω στα διεθνή ύδατα του Λακωνικού κόλπου, ανοιχτά των Κυθήρων.
 
🔸Η άμεση παλαιότερη εμπλοκή ανθρώπων του Πούτιν στην αποτυχημένη κατάληξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού στο Γκραν Μοντάνα, δεν εντάσσεται στις πιο πάνω συμφωνίες. Απ' ότι φαίνεται, είναι απόρροια τους.
 
🔸Συμβόλαια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σε Έλληνες εμπόρους ηλεκτρισμού (ορατοί και μη εξαιρεταίοι από πρωθυπουργικά dinners εδώ) από σταθμούς ΑΠΕ τουρκο-κινεζικών συμφερόντων, με εμπλοκή και της ιαπωνικής τράπεζας Mitsubishi.
 
✔️Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι εταιρίες που εμπλέκονται στο τελευταίο, την σκανδαλώδη προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ με πανάκριβες τιμές (έφτασαν να εισάγουν MWh από ΑΠΕ για 500ευρω! από την Τουρκία, αντί από Βουλγαρία ή Αλβανία), εμπλέκονται οι ίδιες εταιρίες του βαθέως κράτους του Ερντογάν που κάνουν "δουλειές" στην Λιβύη ή και πιο κάτω, στις χώρες του Σαχελ! Από την δική μας πλευρά, οι κουμπάροι του ΤΕΡΝΑνισταν κλπ.
 
Ήταν μέρες πέρσι που τέτοιες εισαγωγές κάλυψαν μέχρι και το 20% των ενεργειακών μας αναγκών. Προφανώς πρέπει να βοηθήσουμε τον "κουμπάρο" και το καθεστώς του να επιβιώσει μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της Τουρκικής οικονομίας με ζεστό χρήμα...
 
Πες μου τώρα κάτι για "συνεκμετάλλευση" για να σου πω και ποιός άλλος εμπλέκεται, ως φτωχός πολιτικά εξαρτημένος συγγενής, στα πιο πάνω κόλπα για να βάζει "πλάτη" στην εξωτερική πολιτική Μητσοτάκης & co.
 
Και αυτά με απλά google search εντός ολίγων λεπτών, ακολουθώντας μόνο το χρήμα. Η μεθοδικότερη δουλειά των επαγγελματιών δημοσιογράφων, όπως πχ του ICIJ, συνεχίζεται.
 
Πριν δυο χρόνια EΔΩ αυτό
 
** Πριν 2 χρόνια πάλι  ΕΔΩ (περί Αμμοχώστου κλπ) 
 
Περί του Γκραν Μοντανα και των Ντιλς του Αναστασιάδη στην Κύπρο.ΕΔΩ..
(Ιδιαίτερα αφιερωμένο και σε κάτι Πουτινικούς και Πουτινίτσες και σε μερικά ακόμη ζαβά )
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το δράμα είναι εκτός από αυτά που γράφεις και επιβεβαιώνονται ότι τουλάχιστον εγώ τα άρθρα σου τα στέλνω το πολύ σε 6 άτομα , οι υπόλοιποι και δεν ενδιαφέρονται και δεν θα τα ανοίξουν αν στείλω . Ειδικά με συχνές αποστολές αν στέλνω αρκετά σε διάφορους και σε στρατιωτικό που τα στέλνω εδώ ούτε τα ανοίγει .
Ειδικά με την Λιβύη θα μπορούσε η Πρεσβεία μας με ένα blog και μερικούς ντόπιους δημοσιογράφους να τους κάνει λίγο χαλάστρα .
Έχεις καμιά ενημέρωση για τους επιζήσαντες μας γιατί επικρατεί πλήρεις συσκότιση για την Λιβύη .

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" οι υπόλοιποι και δεν ενδιαφέρονται και δεν θα τα ανοίξουν αν στείλω . Ειδικά με συχνές αποστολές αν στέλνω αρκετά σε διάφορους και σε στρατιωτικό που τα στέλνω εδώ ούτε τα ανοίγει . "

Δεν πειράζει φίλε Κακέ που δεν ακούνε τι τους λέμε...θα έρθει η ώρα που θα την ακούσουν κανονικά. Μόνο που τότε θα είναι αργά.Όσο για τους στρατιωτικούς μόνο στρατιωτικοί ΔΕΝ είναι. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ έχουν καταντήσει .Όταν υπάρχουν Αξιωματικοί για τον πούτσο… τα υπόλοιπα έπονται!

Ουδεμία σχέση έχουν τα κριτήρια εισόδου και εξόδου του έμψυχου υλικού του τωρινού Ε.Σ. με τα κριτήρια που ίσχυαν με το ένδοξο παρελθών. Ένας από τους λόγους που εισέρχονται στον Ε.Σ. είναι η γρήγορη συνταξιοδότηση!

Κάπως έτσι και μέσα από αίολες ενοχές, φτάσαμε μετά από 40 χρόνια στην παράδοση της πατρίδας... χωρίς να πέσει τουφεκιά!.. από ένα στράτευμα όπου οι ανώτατοι αξιωματικοί του, ομολογούν ότι είναι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καί ἰδοῦ ἡ ἀπόλυτη ἀθλιότης. Ὁ ἀρχιερεύς τοῦ Τυφῶνος δίπλα είς τόν διαχρονικόν ἀντίπαλον αύτοῦ.

https://www.skai.gr/news/world/to-periergo-skitso-pou-dimosieyse-o-ntonalnt-tramp-mesa-apo-to-dikastirio

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το σχέδιο Μοντανα υποστηριχτηκε ως σχεδιασμός κυριως απο τους Άγγλους και την Νουλαντ μας δημιουργεί αμφιβολίες για τον καθε Δρουσιωτη ή Κασελάκι που επανέρχονται ως τιμητές του και επαναπροωθητες του.