ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Το γεωπολιτικό πλαίσιο της σύγκρουσης Χαμάς-Ισραήλ


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το γεωπολιτικό πλαίσιο της σύγκρουσης Χαμάς-Ισραήλ 
 
Αν θέλει κάποιος/α να βγάλει κάποια συμπεράσματα στο γιατί έπρεπε να επιτεθεί τώρα η Χαμάς στο Ισραήλ, θα πρέπει να πάρει υπόψη του και τα ακόλουθα γεωπολιτικά νέα δεδομένα:
 
🔺️Η "παγκοσμιοποίηση" όπως την ξέραμε, έχει λάβει τέλος από το 2021 στην σύνοδο των G7 στην Κορνουάλη. Μαζί της έλαβε και ημερομηνία λήξης ο νεοφιλελευθερισμος 1.0 που διαμόρφωσε την προηγούμενη παγκοσμιοποίηση, υπό την "Συνεννόηση της Ουάσιγκτον" των G5 το 1986.
 
🔺️Στην θέση της προηγούμενης "τάξης πραγμάτων" διαμορφώνονται τώρα νέες. Το αρχικό σχέδιο της Goldman Sachs του 2003 μιλούσε για δύο ζώνες, εκείνη υπό τις ΗΠΑ και την νέα περί των ΒRICS, με διαφορετικά μη συμβατά μεταξύ τους τραπεζικά συστήματα, logistics και κανόνες ασφαλείας των friendly zones, αντίστοιχα και συμβατά με δικές τους παραλλαγές της επόμενης έκδοσης του νεοφιλελευθερισμού. 
 
Όμως η δυναμική των πραγμάτων και οι εσωτερικές αντιθέσεις, επέβαλαν την δημιουργία και μιας τρίτης ζώνης, κάτι σαν τα κεντρώα κόμματα της πολιτικής, που είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα για να επιβιώσουν. Έτσι κυοφορείται και μια νέα ζώνη υπό το ακρωνύμιο IBISS (India,Brazil, Indonesia, South Africa, Saudi Arabia) ως "ιδεολογική τάση" των BRICS.
 
🔺️Κάθε νέα ζώνη θέλει τους δικούς της ελεγχόμενους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων ή πρώτων. Η βασική τέτοια οδός των IBISS ξεκινάει από την Ινδία και μέσω της Χάιφα του Ισραήλ, περνάει και από τον Πειραιά. !!!!!
 
🔺️Αυτές οι εξελίξεις χαλάνε άλλα σχέδια και, δυστυχώς, οδηγούν σε εθνοκαθάρσεις. Την περασμένη εβδομάδα στην Αρμενία για να ελεγχθεί ο δρόμος Βορρά-Νότου που σχεδιάζει ο Πούτιν, τώρα στην Γάζα για τον έλεγχο ή διακοπή των σχεδίων των IBISS, ίσως αύριο περί το Κουρδιστάν, στο Σαχέλ και το Πακιστάν για την οριοθέτηση των άλλων ζωνών. Προφανώς και επηρεάζουν και τις επιδιώξεις του Ερντογάν για την Κύπρο ή την ΑΟΖ αφού είμαστε ως χώρα "μαγαζί γωνία".
 
Μέσα σε αυτό το σύνθετο πλαίσιο, η Ευρώπη είναι απούσα. Οτιδήποτε άλλο, κατά την γνώμη μου, είναι άσκηση έκφρασης ενός στείρου συναισθηματισμού χωρίς καμία απολύτως πρακτική αξία επί του ερωτήματος "πώς θα επιβιώσουμε ως Ελλάδα μέσα σε όλο αυτό το περιβάλλον, ορέ κλεφτόπουλα;;".
 
Σχετικό ΕΔΩ

Το σχέδιο του Πουτιν-Ερντογαν-Ιράν που διακυβεύεται τώρα ΕΔΩ.

Ανάλυση early warning για τα τώρα τεκταινόμενα 2 χρόνια πριν, ΕΔΩ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Αυτό γιά όσους πιστεύουν ὁτι ο Ἐρντογάν είναι Έλληνας.
Αρχιμουλάς Αφγανός είναι.


https://www.youtube.com/watch?v=Gxc2UmUjPdw

Ανώνυμος είπε...

πάλι ως μεταπρατική-ζατζηαβατική θα λειτουργήσει η δώθε καθεστικεία...θα ξεπουλήσει τεμάχια,θα βολευτεί,θα κυτάξει την επόμενη μέρα της και μόνον αυτή,αφήνοντας στη δίνη των γεγονότων και του αδιεξόδου,όλους τους άλλους που κι αυτοί θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν τα όποια δικά τους ''έχω''....αποτέλεσμα μια κοινωνία μιγματική,χωρίς δική της κατεύθυνση,χωρίς ζητούμενα,με κεντρικά σημεία συναλλαγών,μια ύπαιθρο σταδιακά μαζικής γεωργικής εκμετάλλευσης από εταιρείες και σημεία διακοπών όπου οι εντόπιο πλέον δεν θα έχουν ρόλο και λόγο....δεν ξέρω αν η υποβόσκουσα παληανθρωπιά καταφέρει να μουρλάνει και όσους έρθουν ως επενδυτές,διόλου απίθανον...πάντως σε έναν κυλιόμενο βόρβορο,καμία έμπνευση δεν θα υπάρχει σε υγειώς σκεπτόμενους,να μένουν ως τεμάχια αυτού του κατασκευάσματος...δεν ξέρω που και πως θα διασωθούν,ίσως εντός,ίσως εκτός,για να αποτελέσουν μια πιθανή μαγιά για μια κάποτε εκκίνηση εξ υγειών....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Αυτό γιά όσους πιστεύουν ὁτι ο Ἐρντογάν είναι Έλληνας.
Αρχιμουλάς Αφγανός είναι."

Στο ιστολόγιο εδώ και καιρό το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό. Είπαμε Ταταρομόγγολος είναι ο Ερντογάν ...μια γενιά πίσω είναι Γεωργιανός και δύο γενιές πίσω αν ψάξει κανείς είναι Αφγανός. Όταν ο ίδιος αποκαλεί τους Ταταρομογγόλους της Κριμαίας συγγενείς του, δικαιώνει το ιστολόγιο που τον κατονομάζει διαρκώς Ταταρομογγόλο και όχι Τούρκο.

Πάει το αφήγημα για τους ανιστόρητους ότι είναι ποντιακής καταγωγής.

Ανώνυμος είπε...

Τιποτα δεν παει υπο την εννοια πως ο ορος "ποντιος" ειναι σαφως ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ. Στον ποντο κατοικουσαν μαζι με τους ρωμιους- "ουρουμλιδες" και κουρδοι και τουρκοι και τσερκεζοι και λαζοι και αρμενιοι και κιρκασσιοι και ποσοι ακομα. Υπενθυμιζω η ανταλλαγη πληθυσμων εγινε κυριως βαση ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και λιγοτερο βαση εθνοτητας.

ΛΟΚΙ

Ανώνυμος είπε...

"Στο ιστολόγιο εδώ και καιρό το έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό. Είπαμε Ταταρομόγγολος είναι ο Ερντογάν ...μια γενιά πίσω είναι Γεωργιανός και δύο γενιές πίσω αν ψάξει κανείς είναι Αφγανός. Όταν ο ίδιος αποκαλεί τους Ταταρομογγόλους της Κριμαίας συγγενείς του, δικαιώνει το ιστολόγιο που τον κατονομάζει διαρκώς Ταταρομογγόλο και όχι Τούρκο.

Πάει το αφήγημα για τους ανιστόρητους ότι είναι ποντιακής καταγωγής"

Πές τα χρυσόστομε Λύκαστρε να μαθαίνει σιγά σιγά ο κόσμος με τι έχιδνες έχουμε να κάνουμε. Κάτι Χαλδαίοι καχραμανλίδες κουμπάροι που διετέλεσαν καί πρωθυπουργοί λες να τα γνώριζαν αυτά; Ή μήπως η κερά Ντοράκαινα καί το Ντρακάκι δέν τά ξέρει αύτά!!!