ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΩΡΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΛΗΓΜΕΝΑ.ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΡΗΤΗ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σταματήστε ωρέ ΜΑΛΑΚΕΣ να λέτε ασύστολα ψεύδη ότι δήθεν οι Παλαιστίνιοι είναι Κρητικής καταγωγής. Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι ΜΑΥΡΙΔΕΡΟΙ ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΙ με τους Ετεοκρήτες ανιστόρητοι;;; Απολύτως καμία.

Αν καθίσει κανείς να τους κάνει τους σημερινούς Παλαιστίνιους ανάλυση dna περισσότερη συγγένεια θα βρει ότι έχουν με Πακιστανούς ,Αφγανούς και Γύφτους παρά με τους ΛΕΥΚΟΥΣ Ετεοκρήτες Έλληνες . Αναμασάτε προπαγάνδα αιώνων , την οποία δημιούργησαν για να μπορέσουν να δώσουν αυτοχθονία σε έναν λαό που ΗΡΘΕ από ΑΛΛΟΥ. Τριμάλακες .

Οι Φιλισταίοι της τότε εποχής δεν είχαν και δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους σημερινούς Παλαιστίνιους. Ούτε και οι Φιλισταίοι βέβαια είχαν καμία απολύτως σχέση με τους Ετεοκρήτες Έλληνες. Τους Φιλισταίους τους αποκαλούσαν και Λαούς της Θάλασσας....φυσικά αφού ήταν οι Άτλαντες που ήρθαν μέσω Περσικού Κόλπου στην περιοχή της σημερινής Παλαιστίνης. Τους ξέβρασε η θάλασσα μετά την καταστροφή που υπέστησαν από τις Ελληνικές δυνάμεις.

Οι Φιλισταίοι τριμάλακες λάτρευαν τον Δάγωνα και του έκαναν ανθρωποθυσίες. Οι Ετεοκρήτες ουδέποτε λάτρευαν τον Δάγωνα και πολύ περισσότερο ΔΕΝ έκαναν ανθρωποθυσίες . Η Ελληνική μυθολογία αναφέρει ότι οι Φοίνικες ήταν παιδιά της Λυβίης, και βασιλιάς τους ήταν ο Άνακας ή Άναξ . Οι μεταγενέστεροι Αιγύπτιοι τους αποκαλούσαν Άνακιν  ή Henakin ή Phenakin. Το Phenakin το πήραν και το έκαναν αργότερα Φοίνικες. Πριν από αυτό όμως το όνομα τους ήταν Ερυθραίοι, ή Τυφώνειοι, ή Γεφυραίοι. Αυτούς που τους προσλάμβαναν ως φύλακες και μισθοφόρους στην Αρχαία Αίγυπτο. Από το αιγυπτιακό Ghaphir που σημαίνει ΞΑΝΘΟΧΡΩΜΟΣ, ΕΡΥΘΡΟΧΡΩΜΟΣ, ΑΛΛΟΦΥΛΛΟΣ φύλακας.

Πολλοί νομίζουν σήμερα ότι οι Φοίνικες ήταν ένας λαός που κατοικούσε ΜΟΝΟ στα γεωγραφικά όρια της Τύρου και της Σιδώνας. Αυτό όμως είναι λάθος...Φοίνικες, Τυφώνειους, η Κάδμειους ή Γεφυραίους συναντάμε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Διότι είναι ο απόγονος του πανάρχαιου "Κασσού"...σαν τον Κασσελάκη ένα πράγμα. Οι Κασσάνοι με το πέρασμα του χρόνου έγιναν και Υκσώς.

Σε πολλά αρχαία κείμενα μιλάνε για την κάθοδο των Χαππύρων στα θερμά κλίματα της Μεσογείου , της Β.,Αφρικής και της Ασίας.Οι αρχαιολόγοι τους αποκαλούν Hapyrrou και ψάχνουν να βρουν ποιοι είναι αυτοί που αναφέρονται στην αλληλογραφία των ηγεμόνων Αιγύπτου και Συρίας. Η φυλετική συγγένεια των Φοινίκων της γης Χαναάν με τους Καρχηδόνιους στον χώρο της Β.Δ Αφρικής και τα πρώτα ξαδέλφια τους τους Tarshish δηλαδή τους κατοίκους της Ταρτησσού ακαδημαικά τουλάχιστον έχει τεκμηριωθεί.

Μα τα κέρατα της αρκούδας το βρίσκω πολύ αστείο και γελάω όταν ακούω τους σημερινούς ΜΕΛΑΜΨΟΥΣ Λιβανέζους και Παλαιστίνιους να λένε ότι είναι απόγονοι των Κρητών και ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των Φοινίκων. Αν πάω σε έναν σκουρόχρωμο Παλαιστίνιο και Λιβανέζο να του πω ότι ο τίτλος του Φοίνικα συνταυτίζεται με τον κόκκινο ή ξανθό ΕΒΡΑΙΟ σίγουρα θα έχουμε πρόβλημα επιβίωσης. Οι Φοίνικες ήταν ένας απερίτμητος και πολυθεϊστικός λαός, οι σημερινοί Παλαιστίνιοι είναι ΟΛΟΙ περιτμημένοι και μουσουλμάνοι. 

Ρε ΜΑΛΑΚΕΣ αν οι Παλαιστίνιοι , ή οι Εβραίοι είναι αυτόχθονες στην περιοχή όπως θέλουν να περάσουν με την προπαγάνδα τους τόσο οι μεν όσο και οι δε...ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΙ ΕΙΣΤΕ;;; Οι Έλληνες που ζούμε ΕΔΩ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια στην περιοχή ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ βρε βουκεφάλες;;;

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ἀφγανοί, Γύφτοι καί Ἀγαρηνοί ἤ Χαντζάρ ἤ Χαζάροι ἕν καί τό αυτό. Οἱ συνακόλουθοι τοῦ ἀρχιληστοῦ Κάδεμ ἤ Κάδμου ἤ Ἑρμοῦ, οἱ κληθέντες καί Γούρ ὑπό τῶν Άράβων ἤτοι οἱ κατοικοῦντες ἐντός καραχθονίων σπηλαίων ἤ βὀθρων.

Ανώνυμος είπε...

Dabke palestino

https://www.youtube.com/watch?v=u2pX-ivw_5A

Palestinian Dabke 3 - دبكة فلسطينية

https://www.youtube.com/watch?v=bre-51DxTBE

Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσα χρονια,κατακτητές και θρησκείες να έχουν μείνει ατόφιοι....κάτι κράτησαν πάντως....
Δεν θέλω να διαπληκτιστώ με κανέναν...όλοι έχουμε τις απόψεις μας και ερευνούμε παράλληλα....

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Λύσε μου μια απορία απλέ ανώνυμε σχολιαστή...που βρίσκεις χρόνο για να βλέπεις ΟΛΑ αυτά τα βιντεάκια που μας στέλνεις;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και μια άλλη ερώτηση απλέ ανώνυμε σχολιαστή....μήπως γνωρίζεις πόσους Έλληνες συνολικά έχουν δολοφονήσει οι υποτιθέμενοι Παλαιστίνιοι συνολικά;; Διότι αν γνώριζες δεν θα μου έστελνες βιντεάκια με τους χορούς τους.

ΡΕ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις μέρες για βρίσκομαι σπίτι για λόγους υγείας...
Επί τουρκοκρατίας είχαμε παρα πόλους έλληνες στην καταγωγή που τους έστειλαν να καταπνίξουν επαναστατημένους έλληνες....η ριμάδες οι αυτοκρατορίες δεν έκαναν διακρίσεις....

Μία Καλάς Αυτοπροσδιορίζεται

https://www.youtube.com/watch?v=4QJCavx0L7M

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

δυο παραδείγματα που δείχνουν πως τα χαρακτηριστικά αλοιώνονται αναλόγως συνθηκών...δες λίγο τους τουρκοκρητικούς-τουρκεμένους κρητικούς-που πήγαν στη χαμιδιέ της συρίας...θα διαπιστώσεις πως δεν τους ξεχωρίζεις από τον ντόπιο πληθυσμό που έχει άλλα από τα κρητικά χαρακτηριστικά....επίσης πριν χρόνι σε εκπομπή είχε εμφανισθεί υιοθετημένη κοπέλα που μεγάλωσε σε βόρεια χώρα και έμοιαζε ως τέτοια,ενώ οι πραγματική ρίζα της ήταν εκ περιφερόμενης φυλής,με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά...το περιβάλλον,ο τρόπος που μεγαλώνεις,ακόμα και η θρησκεία που ακολουθείς ή η ιδεολογία μπορεί να αλοιώσουν χαρακτηριστικά σταδιακά...φαντάσου εντός αιώνων...πρόκειται για άλλους ανθρώπους,ακόμα και αν έχουν κάποια γενετική καταγωγή προ χιλίων ή περισσότερων ετών....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" δες λίγο τους τουρκοκρητικούς-τουρκεμένους κρητικούς'

Λοιπόν άκου για να μαθαίνεις για τους λεγόμενους "τουρκοκρητικους"....ΔΕΝ είναι μια ενιαία εθνοτική ομάδα. Αλλά δύο...η μια ομάδα που απαρτίζει αυτούς που εσείς αποκαλείται τουρκοκρητικούς είναι οι ΤΟΥΡΚΟΙ κάτοικοι της νήσου που μετά την κατάληψη του νησιού από αυτούς έζησαν και γεννήθηκαν εκεί σε μια χρονική περίοδο 150-200 ετών περίπου. Είναι σαν να λέμε αν ένας Πακιστανός γεννηθεί στην Κρήτη με την πάροδο των ετών θα αποκαλείται λανθασμένα "τουρκοπακιστανός" ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση όμως δεν θα είναι κρητικός.

Αυτοί οι ΤΟΥΡΚΟΙ που γεννήθηκαν και έζησαν στην Κρήτη αποκαλούσαν τους ευατούς τους Κρητικούς (άσχετα αν για μένα δεν είναι), είχαν ενσωματωθεί πλήρως στην ζωή του νησιού και δεν αισθάνονταν και τόσο οθωμανοί.

Και η δεύτερη ομάδα τουρκοκρητικών ήταν αυτοί που τούρκεψαν για να έχουν μια καλύτερη ζωή , ένα πολύ μικρό τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού του νησιού , ένα μικρό ποσοστό κάτω από το 15% του συνολικού πληθυσμού. Κάποιοι από αυτούς (οι μισοί) εξαναγκάστηκαν άρα το ποσοστό που τούρκεψε αυτοβούλως ήταν της τάξεως του 7%.!!!

Με τον καιρό ο όρος "τουρκοκρητικός" έφτασε να περιλαμβάνει και τις δύο ομάδες...όμως ΟΛΟΙ οι τουρκοκρητικοί έδρασαν ΕΝΑΝΤΙΩΝ των Ελλήνων τόσο στις επαναστάσεις όσο και όταν υπήρχε ησυχία στο νησί. Οι τουρκοκρητικοί διέπραξαν ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ εις βάρος των Ελλήνων στην Κρήτη , και για αυτόν τον λόγο μετά την απελευθέρωση της Κρήτης από τους τούρκους άλλοι έφυγαν στην Μ.Ασία και άλλοι στην Συρία για να γλυτώσουν την ζωή τους.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν οικογένειες στην Κρήτη που δεν ξέχασαν τις φρικαλεότητες που διέπραξαν οι τουρκοκρητικοί στις οικογένειες τους, και αν μπορούσαν ακόμα και σήμερα θα τους είχαν περάσει ...λεπίδι όλους.

Μην μου μιλάς λοιπόν για πράγματα που δεν γνωρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

επί του θέματος τουρκοκρητικών κάνεις ενδελεχή ανάλυση χωρίς να είναι εκεί το ζήτημα...σου είπα για συγκεκριμένους,της χαμιδιέ,που έφυγαν με κρητικά επώνυμα...και σου λέω πως σε 100 χρόνια τα χαρακτηριστικά τους δεν θυμίζουν κρητικό...ψάξε και βίντεο...μοιάζουν με τους ντόπιους όπως τους είδα στις τηλεοπτικές εμφανίσεις...πόσο μάλλον όσοι έχουν αποκοπεί πολλούς αιώνες...όσο για το ποσοστό των κρητικών που τούρκεψαν,ψάξε στοιχεία...θα δείς πως περί το 1770 το 70% του πληθυσμού της νήσου καταγράφονταν ως μουσουλμάνοι....ψάξε βίντεο με τουρκοκρητικούς που έφυγαν...θα ακούσεις πως όταν έφτασαν στην τουρκιά δεν ήξεραν λέξη τουρκικά και οι τούρκοι τους μάχονταν....

Ανώνυμος είπε...


Υπαρχει και μια τριτη κατηγορια, αυτη των Αμπαζα η Απχαζιων τους οποιους ξεφορτωσε η Τουρκια στην Κρητη και την Αιγυπτο οταν οι Ρωσοι κατελυσαν την Απχαζια και εξετοπισαν ολους τους Μουσουλμανους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"επί του θέματος τουρκοκρητικών κάνεις ενδελεχή ανάλυση χωρίς να είναι εκεί το ζήτημα...σου είπα για συγκεκριμένους,της χαμιδιέ,που έφυγαν με κρητικά επώνυμα...και σου λέω πως σε 100 χρόνια τα χαρακτηριστικά τους δεν θυμίζουν κρητικό"

Μα ακριβώς εκεί είναι το ζήτημα για αυτό σου έκανα και ανάλυση. ΠΩΣ θες να έχουν χαρακτηριστικά κρητικού όταν οι μισοί τουρκοκρητικοί ήταν ΤΟΥΡΚΟΙ;;;

Δύο κεφαλές για να συνεννοηθούν πρέπει να είναι το ίδιο γεμάτες είτε το ίδιο άδειες. Αλλιώς συνεννόηση μπαρδάκελο γίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Μία Καλάς Αυτοπροσδιορίζεται

https://www.youtube.com/watch?v=4QJCavx0L7M

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

14 Οκτωβρίου 2023 στις 1:41 μ.μ.
--------------------------------------------------------------

Πότε ρε σκοτεινά παλικάρια ο καταγώγιος πυριγενής θεός των Καδμείων Διόνυσος ήταν και θεός των Ελλήνων;
Διαβάσατε ρε μοσχάρια τον Διόδωρο Σικελιώτη ο οποίος ιστορεί ότι ο συρφετός των Καδμείων και οι ιερείς του διέπραξαν μεγάλη γενοκτονία καταδιώκοντας και σταυρώνοντας τους Έλληνες.
Λάτρεις του Τυφώνος ήσαν αυτά τα καθάρματα.
Μήπως το αλλογενές ιερατείο του Διονύσου δεν ήταν εκείνο που κατεδίκασε τόν Σωκράτη σε θάνατο;


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 15 Οκτωβρίου 2023 στις 12:39 π.μ.

Είναι όπως έχω ξαναπεί...υπάρχει ΑΓΝΟΙΑ.!!! Ότι διαβάζουν η βλέπουν στο διαδίκτυο το θεωρούν αυτόματα και σωστό. Και αυτή η άγνοια δεν είναι τωρινή...είναι άγνοια αιώνων.!!! Και όλο αυτό έγινε και γίνεται επίτηδες ξέρεις από ποιους. Γιατί έγραφα εγώ εδώ ότι χρειάζονται Δάσκαλοι που να είναι Ήλιοι για να διώξουν τα σκοτάδια της παραπληροφόρησης και της άγνοιας από τους Έλληνες. Η βελτίωση του τρόπου ζωής των Ελλήνων , αλλά και των άλλων λαών, έχει ανάγκη από Δασκάλους με θάρρος, και θράσος απέναντι στα εμπόδια, απέναντι στην ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΘΟΡΑ , ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉ ΟΜΊΧΛΗ που πλανιέται στο Αιγαίο εδώ και 12.000 χρόνια.

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/08/blog-post_31.html

Την καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

παραβλέπεις δύο βασικά ζητήματα στην υπόθεση των τουρκοκρητικών...πρώτον ότι όσοι έφυγαν-διέφυγαν-εκτοπίστηκαν μετά την ενσωμάτωση στην Ελλάδα,είχαν πλειοψηφικά κρητικά επώνυμα,κάτι που δεν θα συνέβαινε με έποικους από τουρκιά ή αμπχαζία ή όπου αλλού...επίσης μιλούσαν κατά βάσιν ελληνικά του κρητικού ιδιώματος...επίσης δες τις απογραφές του 18ου αιώνα στην Κρήτη για να διαπιστώσεις την εξέλιξη του όγκου των μουσουλμάνων...επιστροφή στον χριστιανισμό έγινε μετά την ελληνική επανάσταση...προφανώς είχαν πολλοί αλλαξοπιστήσει από φόβο,για προνόμια κλπ,επιφανειακώς...η συνενόηση που λες δεν προυποθέτει συμφωνία άποψης...εσύ έχεις τα δικά σου δεδομένα στον σκληρό σου δίσκο,εγώ έχω άλλα...

Ανώνυμος είπε...

"Μήπως το αλλογενές ιερατείο του Διονύσου δεν ήταν εκείνο που κατεδίκασε τόν Σωκράτη σε θάνατο;"

Τα ιερατεία πάντα εξυπηρετούν τους σκοπούς τους....
Όταν οι δάσκαλοι βγαίνουν και μας λένε αυτά εδώ εγώ που δεν έχω διαβάσει Διόδωρο εύκολα μου περνάνε την γνώμη τους....
Εσύ που έχεις αντίθετη άποψη γιατί δεν γραφεις έστω και ένα άρθρο για να τους αντικρούσεις....;?

Αφιέρωμα στον θεό Διόνυσο, τον πιο αγαπημένο των Ελλήνων

https://www.youtube.com/watch?v=hH-b7Ncs5s4&t=3s

Διόνυσος και Ιησούς - Δήμητρα Λιάτσα

https://www.youtube.com/watch?v=bkmg1CpcUS4

Σαφώς και έχεις δίκιο που με παραπέμπεις να διαβάσω,μα δυστυχώς δεν περνώ διαβαστερή περίοδο.Γράψε όμως το βιβλίο του Διόδωρου να γνωρίζουμε την πηγή...
Ο Διόνυσος ως χειμερινός θεός,ως αντικαταστάτης του Απόλλωνος τον χειμώνα,σαφώς δεν είναι φωτεινός....μήπως όμως είχε κι αυτός τον σκοπό τού;?
Aδης,Ποσειδών,Ηφαιστός,Aρης,Ήρα,Δήμητρα,Εστία.......οι μισοί θεοί του δωδεκάθεου δεν ήταν και τόσο φωτεινοί.....
Το λοιπόν βρε "φωτεινό" γίδι(αφού είμαστε μοσχάρια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο),μάθε πως στον τρισδιάστατο πλανήτη που έχουμε ενσαρκωθεί,όπως παίζει μεγάλο ρολο το Φάος...το ίδιο μεγάλο παίζει και το Σκότος.....Και αν θέλεις να το παίξεις δάσκαλος σταματα να προσβάλεις τους συνομιλητές σου και γράψε μας κι εμάς τους "αμόρφωτους" καμια αράδα μπας και ξεστραβωθούμε....

(Παρεπιπτόντως αυτή η γυναικα στο βίντεο παίζει να είναι πολύ ποιο Ελληνίδα από εμάς....)


Απλός ανώνυμος σχολιαστής



Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν Ἁπλέ ἀνώνυμε σχολιαστή σε πληροφορῶ ὅτι ὁ χαρακτηρισμός «ὄρθια μοσχάρια» ταιριάζει γάντι εἰς ὅσους παρουσιάζουσιν ἑαυτούς ὡς ἀκολούθους τοῦ κοπροθεοῦ Διονύσου.

Ὁ Μιθραδάτης ὁ Εὐπάτωρ ὁ ἕκτος ὁ κληθείς καί Διόνυσος καί οὐχί ὁ Σκύθης Μιθριδάτης, ἐμφανίζηται εἰς τάς ἐπιγραφάς καί τά νομίσματα φέρων τό σύμβολον τῆς ἡμισελήνου καί τοῦ ὀκτακτίνου νῦν μουσουλμανικοῦ ἀστέρος, ὅμοιον τοῦ γνωστοῦ Τουρκικοῦ ἐθνικοῦ συμβόλου κατά τήν παροῦσαν ἐποχήν καί ἐπίσης ὁμοίου τοῦ σχήματος τοῦ τεμένους Ελ Ἄκσα τῶν μουσουλμάνων εἰς τήν Ἱερουσαλήμ.
Ὁ μέγας Φυσικός ἐπιστήμων Ἡράκλειτος ἄνευ περιττοφωνιῶν καί τυμπανοκρουσιῶν ἐδήλωνε ὅτι ὁ Ἅδης ἤ Πλούτων ἤ Τάρταρος ἦσαν ἀκριβῶς ὅ,τι ἦν καί ὁ δυστυχής ἄρχων τῶν νεκρῶν, τῶν ὑποκριτῶν καί τῶν ἀπατεώνων Καδμείων ἱερέων θεός Διόνυσος ἤ κερασφόρος Ἄδωνις.
Ταῦρος ἐκαλεῖτο ὁ πυριγενής Διόνυσος Σέραπις, ἤ Ὀσάρ Ἆπις ἤ Τυφῶν, καί ὁ ὁμώνυμος Ἀουσέρε ἤ Ἴσαυρος ἤ Ταῦρος, οἵτινες ὡς γνωστόν εἶχον ἱερόν σύμβολον αὐτῶν τόν Ταῦρον ἤ Βοῦν Ἆπιν ἤ Ὀσάρ Ἆπιν, ἤ Σάραπιν ἤ 666.
Ὅσον ἀφορᾶ τώρα τόν χαρακτηρισμόν «τραγί» σε πληροφορώ καί πάλιν ὅτι Τραγηφόροι ὠνομάζοντο αἱ κόραι Διονύσῳ ὅτε ὀργιάζουσαι τραγήν περιήπτοντο. Τραγηφόρος ἦν ἐπίσης ὁ ἀρχιερεύς τοῦ Διονύσου Κάδμος Ἑρμῆς, ἐπομένως καί κάθε λάτρις του κοπροθεοῦ Διονύσου, ποτέ οἱ Ἕλληνες.
Ἐπιχειρηματολογικῶς λοιπόν εὑρίσκεσαι λίαν ἐκτεθειμένος.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"(Παρεπιπτόντως αυτή η γυναικα στο βίντεο παίζει να είναι πολύ ποιο Ελληνίδα από εμάς....)"

Tο ότι δεν μπορεί να πει 5 γραμμές αν δεν τις διαβάσει , αυτό δεν σου λέει τίποτα απλέ ανώνυμε σχολιαστή;;;. Αυτά που διαβάζει....είναι για να το πω κομψά...τρείς λαλούν και δύο χορεύουν. Έχουν μαύρα και αξημέρωτα μεσάνυχτα, αλλά παρά όλα αυτά κάνουν βιντεάκια.!!!!

Αν δεν ήταν τόσο τραγικό...τό ότι έχει γεμίσει από "ειδήμονες" ο τόπος θα ήταν για γέλια. Και δυστυχώς πάρα πολλά άτομα (σαν και σένα) κάθονται και ακούν και βλέπουν αυτές τις ανιστόρητες αηδίες.

Ανώνυμος είπε...

Και μιας και παραπάνω αναφέρθηκε στον σοφό Σωκράτη......

Ο κατά Σωκράτη ορισμός του μορφωμένου ανθρώπου.

http://www.dimos-amfiklias-elatias.gr/content/o-kata-sokrati-orismos-toy-morfomenoy-anthropoy

Ήμουνα μάγκας μια φορά - Mάρκος Βαμβακάρης 1937

https://www.youtube.com/watch?v=4e7xz_1yMZY

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ Απλό ανώνυμο σχολιαστή

Το άλλο σου σχόλιο δεν το ανεβάζω το έστειλα κουβά...ζητάς ΠΗΓΕΣ και σου δίνουνε ΠΗΓΕΣ και πάλι αυθαδιάζεις. Μέχρι να μας φέρεις εσύ τώρα ΠΗΓΕΣ , από βιβλιογραφία και μάλιστα παλιά (όχι βιντεάκια από βουκεφάλες) που να αποδεικνύουν ότι αυτά που στέλνεις έχουν κάποια βάση...μην μας στείλεις άλλα βιντεάκια από κουφιοκεφαλάκηδες Έλεος ρε φίλε....αυτό είναι το μεγαλύτερο μαρτύριο για μένα να ανοίγω να δω κάτι σωστό ή έστω κάτι που δεν γνωρίζω και να ακούω αρλούμπες.

Για να μπορέσουν όλοι αυτοί να κάνουν δημόσιο διάλογο με μένα η με τον ανώνυμο σχολιαστή θα πρέπει πρώτα να κάνουν επανεκκίνηση εγκεφάλου. Να ξεχάσουν ότι στραβό έχει αποτυπωθεί στον εγκέφαλο τους....για να μπορέσουν από την αρχή να έχουν ΚΑΘΑΡΟ χώρο χωρίς "μικρόβια" για να δεχτούν τα νέα δεδομένα.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω... η σελίδα σου δεν είναι δημοκρατική....και προφανώς ο ανώνυμος είναι φίλος σου....
Θα αναφέρω πάντως πως το σχόλιο που μου έκοψες δεν περιείχε κανένα βίντεο...ήταν η απάντηση μου στον ανώνυμο και ούτε τον έβρισα,ούτε τον πρόσβαλα όπως έκανε πρωτύτερα αυτός.....ομολογώ πως είχε μια δόση ειρωνείας,,,μετά από τόσα που μου προσέδωσε....
Να σημειωθεί πάντως πως δεν είμαι ακόλουθος κανενός θεού και τα τελευταία χρονια δηλώνω Aθρησκος...
Αυτοί που το παίζουν δάσκαλοι πάντως είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν Πηγες στους μαθητές τους,κι εγώ ουδέποτε το έπαιξα διδάσκαλος...θεωρώ τον εαυτό μου απλός ένα ανήσυχο πνεύμα.....

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Απλέ ανώνυμε σχολιαστή εγώ δεν είμαι δημοκρατικός. Και αν δεν επέμβω εκεί που πρέπει θα το κάνουμε μετά Αμέρικαν μπάρ εδώ μέσα. Και αυτό είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψω. Δεν είμαι ούτε Εργάκιας, ούτε σαν άλλους ιδιοκτήτες ιστολογίων που ανεβάζουν σχόλια που είναι σίγουρο ότι μετά θα προκαλέσουν αντίλογο και ο αντίλογος θα φέρει άλλον αντίλογο και στο τέλος θα γίνει ο κακός χαμός.

Προστατεύω ΟΛΟΥΣ τους σχολιαστές εδώ μέσα, ακόμα και σένα...αν καθίσεις να το καλοσκεφτείς προσπαθώ να να σε προστατέψω γιατί ακριβώς επειδή ΔΕΝ γνωρίζεις λες και γράφεις πράγματα που σε εκθέτουν διότι είναι λάθος. Ο ανώνυμος δεν χρειάζεται την προστασία μου διότι γνωρίζει. Αν του ζητήσεις πηγές θα σου δώσει όπως και το έκανε...χωρίς ειρωνείες όμως από όλες τις πλευρές.

Ακριβώς επειδή ξέρω ότι προσπαθείς να μάθεις και το ψάχνεις...αλλά μέχρι στιγμής πέφτεις στα λάθος αναγνώσματα και βίντεο για αυτό είχα γράψει σε άλλο σχόλιο " ότι βάζω στοίχημα ότι δεν γνωρίζεις τι συμβολίζει ο πυρσός"... αν θες να μάθεις κάποια πράγματα, άκουσε τι σου λένε και μην κλωτσάς σαν "μουλάρι".

Ανώνυμος είπε...

" αν θες να μάθεις κάποια πράγματα, άκουσε τι σου λένε και μην κλωτσάς σαν "μουλάρι"."

Όσο ζούμε μαθαίνουμε και αυτό ισχύει για Όλους μας...ακόμα και για τους Διδασκάλους.....
Όταν λαμβάνω μια πληροφορία την επεξεργάζεται ο εγκέφαλος μου και είτε μπορεί να συμφωνήσω είτε να διαφωνήσω είτε εν μέρει αποδοχή ή απόρριψη....
Το σημαντικότερο πάντως θεωρώ πως είναι να γεννούνται ερωτήματα και να εκφράζονται προς τους δασκάλους μα και τους συμμαθητές,γιατί αυτό τρέπει τους οποιους εγκεφαλους λειτουργούν σε κατάσταση λειτουργίας....
Ο σωστός διδάσκαλος όταν τον ρωτούν κάτι που δεν γνωρίζει,σε καμια περίπτωση πάντως δεν απαξιώνει τους ποιο ανήσυχους πνευματικά μαθητές,ισα-ισα που πρέπει να τους ενθαρρύνει......χαίρεται διπλα γιατί πρέπει να ψάξει και ο ίδιος και ίσος να αποκομίσει καινούριες γνώσεις μέσο της ερευνας....

Όσον αφορά τώρα τον πυρσό οι τεκτονικές στοές δίνουν μεγάλη σημασία στα σύμβολα...άλλωστε λειτουργούν και με αυτά...ο "αποσυμβολισμος" τους δεν θέλουν να γίνετε αντιληπτός από τους αμύητους...και μέσα στους κύκλους των μυημένων πρέπει να παρουσιάσει κάποιος επιμέλεια και εξυπνάδα για να ανεβεί στις υψηλότερες βαθμίδες...όμως υπάρχουν και τα αντίτιμα προφανώς για κάθε σκαλοπάτι που ανεβαίνουν.....
Η μυθολογία μας πάντως κρύβει μυστικά και δωρα και έχει να κάνει περισσότερο με το επίπεδο συνειδητότητας που έχει επιτιχει αυτός που ασχολείται με αυτήν....

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

Κατά την παροῦσαν ἐποχήν ἡ παρουσία καί ὁ συνωστισμός τῶν πάσης φύσεως ἐγκαθέτων τῆς κάθε προπαγανδιστικῆς μηχανῆς εἶναι ὀφθαλμοφανέστατος.

Δυστυχῶς ἁπλέ ἀνώνυμε σχολιαστή ἡ ἀκτινογραφία σου «ἔδειξε» ἔντονα σημάδια ἐγωκεντρικοῦ ἐγκαθέτου ἐριστικοῦ καί ἀλλοπροσάλου ἀτόμου.'

Πιθανῶς ἄν ἐπαρουσίαζες κάποιον στοιχειώδη προβληματισμόν διά τό διαχρονικόν πρόβλημα τοῦ δουλεμπορίου καί τῆς πορνείας ἀπό τά βάθη τῶν αἰώνων ἄχρι τοῦ νῦν θά ἐλέγωμεν ὅτι κάτι ἔχεις νά εἴπης.

Ἐάν εἶχες ἀφουγκρασθῆ καί ἐντοπίσῃ τάς γενεσιουργούς αἰτίας τῶν ὅσων συμβαίνουσι εἰς τήν νῦν Ἀμερικήν καί Ἀφρικήν θά ἐλέγωμεν καί ἡμεῖς ὅτι κάποιας πνευματικάς ἀναζητήσεις ἔχεις τάς ὁποίας ἐπιθυμεῖς νά μοιρασθῆς μετά τῶν ὑπολοίπων σχολιαστῶν. Οὐδέν σχετικόν ὅμως εἴδαμε.

Προσεπάθησες παρουσιάζοντας βιντεάκια νά συσχετίσης τούς δουλεμπόρους Ἄραβας μετά τῶν Κρητῶν καί Ποντίων. Οὐδέν αἰσχρότερον τῶν λεγόντων ἑαυτούς Ἄραβας ἐνῶ δέν εἶναι οὔτε Ἄραβες οὔτε γνήσιοι Μουσουλμάνοι. Ἔκτρωμα σαπρόν τοῦ ἀνθρωπίνου γένους εἶναι ἅπας ὁ Ἀραβικός καί κατ’ ὄνομα μόνον Μουσουλμανικός κόσμος. Σημαιοφόρος δέ αὐτῶν ἡ δολοφονική Τυφωνική Σαουδαραβία, ἡ ληστρική Τουρκία τῶν δουλεμπόρων καί ἐμπόρων ναρκωτικῶν καί αἱ τρεῖς δουλεμπορικαί ἄχρι τοῦ νῦν χῶραι τοῦ Μάγρεμπ.



Ανώνυμος είπε...

@16 Οκτωβρίου 2023 στις 5:08 μ.μ.

Ανώνυμε είσαι πολύ λάθος αλλα δεν θα ασχοληθώ με έναν ακόμα ανώνυμο που δεν μπαίνει καν στην διαδικασία να βάλει ένα όνομα για χάριν της επικοινωνίας.....
Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί κάλλιστα να διαβάσει όλα τα σχόλια....και τα συμπεράσματα δικά του.....
Αν πάλι ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ δεν επιθυμεί την παρουσία μου στα σχόλια δεν έχει παρα να μου το πει...άντε γιατί πολύ το κουράσαμε.....

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

"Αν πάλι ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ δεν επιθυμεί την παρουσία μου στα σχόλια δεν έχει παρα να μου το πει...άντε γιατί πολύ το κουράσαμε....."

-Ποῖα σχόλια; Μήπως ἐννοεῖς τάς ἀνοησίας καί τήν κουτοπόνηρη προπαγάνδα σου;