ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Μπάχαλο εδώ και 50 χρόνια τα ίδια και τα ίδια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Γενικά υπάρχει πλάνο από την ανθελληνική κυβέρνηση (από αυτά που διαβάζω). Αντί να επενδύσει εξαρχής στα Rafale με αγορά σοβαρού αριθμού αεροσκαφών (πχ12 μεταχειρισμένα+28 νέα) ώστε να υπάρχουν σαφή ανταλλάγματα για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία καθώς και ενδεχόμενη συμμετοχή στο FCAS.mir

Τώρα διαβάζουμε ότι υπάρχει σκέψη πώλησης 24 mirage για επιπλέον αγορά μόλις 6 Rafale. Λογικό να ρίξεις οροφές την ώρα που δεν έχουν λυθεί άλλα ζητήματα (F16 b30, αντικατάσταση F4-μάλλον από F35 μετά το 2030, μεταγωγικά, ιπτάμενα ραντάρ).

Πάντως δεν μπορείς να πεις σέβονται τα λεφτά των φορολογούμενων γι αυτό και αγοράζουν αεροσκάφη σε 6δες, λες και είναι  μπύρες.Μετά αναρωτιούνται μερικοί γιατί η Dassault δεν δίνει τίποτα. Στο τέλος θα φτάσουμε τα 40 αεροσκάφη (αφού διατηρείται το δόγμα των 2 προμηθευτών στην ΠΑ) χωρίς βίδα εγχώρια.

Το ίδιο σκηνικό και με τα F-35 αν προχωρήσουν σε αγορά μόλις 12. Κάποιοι βέβαια ευαγγελίζονται την αναγέννηση της αμυντικής βιομηχανίας και είσοδο σε νέες τεχνολογίες. Είναι να γελά κανείς με το νέο αφήγημα "ΕΔ 2030".  Βέβαια πολλοί λένε για νέες αντιλήψεις και πρακτικές. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι είμαστε χειρότερα από το παρελθόν.

Μπάχαλο εδώ και 50 χρόνια τα ίδια και τα ίδια ...12 αεροπλάνα ...3πλοια.... Υποβρύχια χωρίς τορπίλες...Λεοπάρντ χωρίς βλήματα ...Βαηπερ με παλιά πυρομαχικά ...Εγχώρια παραγωγή μηδέν. Όξω ρε ψιλικατζήδες άχρηστοι. Αναμένω να δω τι όπλα θα έχει το F35 για να ολοκληρωθεί η εποποιία Κυριάκου. Απευθείας αναθέσεις παντού, απουσία κριτηρίων, απουσία ενημέρωσης. Γενικά μπάχαλο παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: