ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

Τι τραβάμε με το γαμημένο κρατίδιο.Τι κρίμα να μην συνορεύουν με τον Κιμ να τους πατήσει ένα πυρηνικό με μίξη υδρογόνου να τελειώνουμε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τι τραβάμε με το γαμημένο κρατίδιο. Θα ανοίξει όλη η χρωματική παλέτα στα τιμολόγια ρεύματος για χάρη της Ουκρανίας. Τι κρίμα να μην συνορεύουν με τον Κιμ να τους πατήσει ένα πυρηνικό με μίξη υδρογόνου να τελειώνουμε.

Και έχουμε και τον Δενδιά να μας λέει μπούρδες για την απόκτηση μεταχειρισμένων συστημάτων"Δεν είμαστε οι αφελείς που θα μας φορτώσει κάποιος τα παλιοσίδερά του. Ούτε είμαστε έτοιμοι να λύσουμε προβλήματα αποθήκευσης οπλικών συστημάτων ξένων χωρών. Ότι μας είναι χρήσιμο το παίρνουμε, ότι μας είναι άχρηστο το απορρίπτουμε".

Δεν σημαίνει και πολλά αυτή η δήλωση. Καταρχάς όπως έχουμε ξανά γράψει πολλοί, οι LCS πάντα παραμονεύουν στην γωνία. Τα ίδια μουνάκια που πανηγύρισαν πριν λίγες μέρες για τις 4 LCS, είναι τα ίδια που με όλες τις επισημότητες σας έγραφαν πως δεν υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο των LCS.

Οι LCS θα είναι κίνδυνος μέχρι να πέσουν οι υπογραφές για αξιόμαχα πλοία, για φρεγάτες και κορβέτες. Υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο όμως. Να πιεστεί το ΑΝΣ (εδώ οι εταιρίες πιέζουν ολόκληρο Κογκρέσο) για να αποδεχθεί τις LCS και να τις κάνει δήθεν "αξιόμαχες" από παλιοσίδερα  που είναι σύμφωνα με του υπουργό. Έτσι η ευθύνη θα μεταβεί ολόκληρη στην τωρινή ηγεσία του ΠΝ και οι πολιτικοί προϊστάμενοι θα μπορούν να κρυφτούν πίσω από αυτό.

Συμπέρασμα;; Ας είμαστε προσγειωμένοι. Ο κίνδυνος δεν έχει εξαλειφθεί, έως ότου δούμε αυτά τα πλοία είτε να βυθίζονται απ' το USN, είτε να γίνονται μουσιακά εκθέματα, είτε αναλάβουν καθήκοντα σε άλλες μπανανίες με μηδέν ναυτική ιστορία. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Τα ίδια μουνάκια"
χαχαχ εισαι θεος,...
χωρις να διαφωνω μαζι σου εχω μια ερωτηση, θα μπορουσαμε ισως να τις χρησιμιποιησουμε για να απαοσυρουμε τις παλιες ΤΠΚ με αποτελεσματικο τροπο?
Καλημερα!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" εχω μια ερωτηση, θα μπορουσαμε ισως να τις χρησιμιποιησουμε για να απαοσυρουμε τις παλιες ΤΠΚ με αποτελεσματικο τροπο? "

ΟΧΙ κατηγορηματικά. Μακριά από εμάς ο Μίμης.Δεν είμαστε σκουπιδότοπος, ούτε θα σώσουμε το αποτυχημένο πείραμα της LM. Κάθε LCS χρειάζεται 24.290.000 εκατομμύρια το χρόνο σε ανταλλακτικά και τεχνική υποστήριξη.

Η εταιρία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού καίγεται να βρει άμεσα ένα θύμα που θα τις αγοράσει. Η αγορά αυτή βολεύει και τους Τζώνηδες και τους Μογγόλους , αφού πρόκειται για πλοία με σοβαρά προβλήματα, υψηλά κόστη συντήρησης, άοπλα τα οποία θα ανοίξουν δρόμο για συνεκμετάλλευση. Οι Αμερικάνοι καίγονται να υποβαθμίσουν το ΠΝ, γιατί μέχρι τώρα ήταν ένας κλάδος που δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Βλέποντας το ΠΝ να αγοράζει ευρωπαϊκά χάνουν τον έλεγχο και οι Τούρκοι σκούζουν.