ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Τα λέγαμε. Δεν γίνεται να εξαιρούνται οι αμυντικές σου δαπάνες από το γαλλογερμανικό μπλόκ και να ετοιμάζονται απευθείας αναθέσεις 15 δις με την Αμερική.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διαβάζουμε : Μακρόν-Μητσοτάκης: Όταν ξινίζει το γάλα.

Όσοι μας διαβάζετε είμαι σίγουρος πως δεν πέσατε απ' τα σύννεφα. Έχω γράψει πάμπολλες φορές εδώ και μήνες πως δεν γίνεται να εξαιρούνται οι αμυντικές σου δαπάνες από το γαλλογερμανικό μπλόκ και να ετοιμάζονται απευθείας αναθέσεις 15 δις με την Αμερική.

Δεν θα μπορέσουν να το κάνουν για πολλούς λόγους. Πρώτον, οι δανειστές μας είναι οι Ευρωπαίοι, δεύτερον η εμπειρία τους με τον Trump δεν θα τους αρέσει και εκεί οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν άλλα χαρακτηριστικά. Εάν όντως υπάρχουν βλέψεις για ευρωπαϊκή θέση, τότε χρειάζεσαι  Ευρωπαίους εταίρους να σε προτείνουν και κυρίως τους Γάλλους και τους Γερμανούς. 

Για παράδειγμα ο νέος Γ.Γ του ΝΑΤΟ θα είναι ο Ολλανδός Ρούτε, ο οποίος έχει τις ευλογίες Αμερικής Γερμανίας και Γαλλίας σε αντίθεση με την Κάλας απ' την Εσθονία. Όταν λοιπόν η θέση αφορά την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, τότε λόγω έχουν οι δύο ισχυρότεροι της ΕΕ. Ας είμαστε ρεαλιστές. Οι Γάλλοι έχουν δεινοπαθήσει να αποσπάσουν συμβόλαια των 6 δις (24 rafale + 3 FDI) και οι Γερμανοί εξασφάλισαν μέχρι ώρας μόνο τις τορπίλες DM2A4, ενώ για 10 χρόνια μας δάνειζαν.

Πιστεύει κανείς άραγε πως θα αντέξει μια κυβέρνηση χρεοκοπημένης χώρας να προχωρήσει τις εξής απευθείας αναθέσεις ή να βάλει απ' το πουθενά 7 FFGX, που σε σχέση με τις FDI έχουν διπλάσια τιμή;;

• C-130 1,8 $bil
• MLRS UPG 1,1 $bil
• 40 F-35 8 $bil χωρίς όπλα
• UH-60 2,5 $bil 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση για άμεσα αποτελέσματα στο ναυτικό μας:
Μπορούμε να πράξουμε όπως η Αίγυπτος για δυο ή περισσότερα πλοία;?

"Υπενθυμίζουμε ότι η Ιταλία έχει ναυπηγήσει 10 FREMM την περίοδο 2011-2020, εκ των οποίων δύο πωλήθηκαν στην Αίγυπτο και θα αντικατασταθούν από ισάριθμα πλοία (αναμένεται να ενταχθούν σε υπηρεσία το 2025)."

Η Ιταλία ενέκρινε τη ναυπήγηση δύο φρεγατών FREMM EVO, εγκρίθηκε και η προμήθεια 132 αρμάτων μάχης Leopard-2A8 και 140

https://defencereview.gr/i-italia-enekrine-ti-naypigisi-dyo-fre/

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

Η Αίγυπτος παρέλαβε και τη δεύτερη φρεγάτα FREMM από την Ιταλία

https://defencereview.gr/i-aigyptos-parelave-kai-ti-deyteri-fre/

Ίσος να μπορούσαμε να παζαρέψουμε και την τιμή,αν περνάμε δυο Τώρα....και μπαίναμε και στο πρόγραμμα για δυο ποιο καινούργιες ΕVO......

Αν αξιωθούμε και ασχοληθούμε σοβαρά με τις αυστραλέζες ΜΕΚΌ + δυο FREMM άμεσα από Ιταλία.....ίσος κάτι να σώζεται.......

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

Αλλου τρως αλλου πινεις αλλου πας και το δινεις.