ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Πλοίο της Αγάπης θέλουν το Πολεμικό Ναυτικό. Θέλουν να διαλύσουν και το Πολεμικό Ναυτικό.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όταν όλα τα πληρωμένα κυβερνητικά μέσα αναπαράγουν το αφήγημα για τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών (Ελλάδα-ΗΠΑ) ,ενώ παράλληλα οι ουσαίοι προσπαθούν να κάνουν το ΠΝ ακτοφυλακή εδώ και μια 5ετία (MMSC-LCS), μετά τις άοπλες πλατφόρμες της ΠΑ, έχουμε και το καινούργιο έπος που δήθεν όποιος δεν θέλει τα σαπάκια της LM είναι ύποπτος και πληρωμένος από τους Ευρωπαίους. 

Όλες οι εκθέσεις των Αμερικάνων περιγράφουν εκτενώς τα προβλήματα του ανεκδότου αλλά στην μπανανία έχουμε τις πληρωμένες πένες να μας εγκαλούν για αντιαμερικανισμό.

Ότι οι ίδιοι οι Αμερικάνοι ενισχύουν τον αντιαμερικανισμό με το κόψιμο όπλων, την προώθηση ακατάλληλων μέσων, το παζάρι με τους Τούρκους , την  συμφωνία Πρεσπών μένει ασχολίαστο από τους κατά τα άλλα λαλίστατους δημοσιογράφους. 107η θέση και πολύ είναι για τον βόθρο των ελληνικών ΜΜΕ.

Καινούργιο παραμύθι έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό. Αναπαράγεται δήθεν ότι η επιλογή των FDI θα οδηγήσει στην απόκτηση των LCS, ενώ αν είχε γίνει κάποια άλλη επιλογή θα αποφεύγονταν. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ακριβώς η αντίθετη. Καμία άλλη επιλογή δεν θα απέδιδε πλοίο  πριν το 2027 με εξαίρεση ίσως τους Ιταλούς που είχαν κατώτερη πρόταση. Αν όλα πάνε καλά το 2027 θα έχουμε 3 νέα πλοία, έτσι δεν στέκει καν το επιχείρημα της άμεσης ανάγκης για τα LCS. Επιπλέον με το κονδύλι των 5,5 δις θα υπογράφονταν 5 κορβέτες-σύνολο 8 πλοία (3 FDI).

Με τον τρόπο αυτό θα είχαμε παραλαβή της πρώτης κορβέτας σε λίγους μήνες από σήμερα και θα έμπαιναν οι MEKO για mlu. Δηλαδή 12 πλοία πρώτης γραμμής μέχρι την έναρξη ναυπήγησης EPC.Ψιλά γράμματα όλα τα παραπάνω για τους κυβερνητικούς αλήτες που ακόμη προσπαθούν να σπρώξουν  τις τράτες. Υποσχετική για ffg και παραμύθια για συνδιαμόρφωση με τους ουσαίους με ορίζοντα το 2040 για να βολέψουν τους εγχώριους 'επιχειρηματίες'. Η ΝΔούλα μόνο εικόνα, ουσία μηδέν, όλα τα θέματα κάτω από το χαλί και μόνιμα με μια δικαιολογία. Νέα επίπεδα σαπίλας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Βλέπω αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που μάλλον οδηγούν σε εγκληματικές αμέλειες σε βάρος του ΠΝ.....
Ας εκμεταλλευτούν το διαπραγματευτικό χαρτί της τεταρτης FDI για άμεσα αποτελέσματα.....
Ας παραγγείλουμε μαζί με την τεταρτη και δυο κορβέτες από τους Γάλλους...οποτε μετά από τις δυο πρώτες φρεγάτες να μπούνε για κατασκευή δυο Gouind κορβέτες και εν συνεχεια οι επόμενες δυο φρεγάτες......
έτσι σε αρκετά σύντομο διάστημα θα έχουμε έξι καινούργια πλοία και αν αναβαθμίσουμε και τις ΜΕΚΌ...πάμε στα δέκα σύγχρονα πλοία πριν το 2028-30.......και δεν γνωρίζω αν μπορούν να πάρουν και τα δικαιώματα της κορβέτας για κατασκευή σε Ελληνικά ναυπηγεία....και γιατί όχι,ίσος και της φρεγάτας μιας και παραγγείλαμε πρώτοι....

Αν και δύσκολο το κόβω να ξεφύγουμε από τους τζονιδες...λέω εγώ τώρα......

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΥΟ ΕΥΑΓΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΝ ΛΑΝΓΚΛΕΥ -ΗΠΑ

σημείο του άρθρο του:

«Οι χώρες» γράφει -προφανώς αναφέρεται σε αυτές που έχουν σοβαρή εθνική στρατηγική και όχι στις εκούσια εθελόδουλες-, «σε όλο τον παγκόσμιο Νότο έχουν ολοένα και μεγαλύτερη τάση να διευρύνουν τις σχέσεις τους για να μεγιστοποιήσουν τις επιλογές τους. Βλέπουν μικρό όφελος και μεγάλο ρίσκο στην προσκόλληση στις μονογαμικές γεωπολιτικές σχέσεις είτε με τις Ηνωμένες Πολιτείες είτε με την Κίνα. Περισσότερες χώρες είναι πιθανό να προσελκύονται από ένα «ανοιχτό» καθεστώς γεωπολιτικών σχέσεων (ή τουλάχιστον ένα «πολυσυλλεκτικό»), ακολουθώντας το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών σε ορισμένα ζητήματα, ενώ παράλληλα καλλιεργούν σχέσεις με την Κίνα.»

Ανάλυση σημείων του άρθρου

https://i-epikaira.blogspot.com/2024/02/cia-pax-americana.html


όλο το άρθρο του διευ/ντή της ΣΙΑ

https://i-epikaira.blogspot.com/2024/02/foreign-affairs-spycraft-and-statecraft.html
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

SNA 2024: Adaptable Deck Launcher, MK 70 Missile Launcher, PAC-3 Missile and SPY-6 Radar

https://www.youtube.com/watch?v=aal4hM2Q7UA

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Αμαν βρε,τοσο εξυπνο παιδι τι ειναι αυτα που γραφεις?
Για τ ανηψια του το εκανε ο Σκερτσος πως θα γινουν ναυτες με τις αγριοφωναρες των καπετανιων?
Παρε λοιπον ενα πλοιο της αγαπης και δεβα σο καλο που ελεγε και η γιαγια μου.
Καλημερα σε ολα τα καλα παιδια.!!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Αμαν βρε,τοσο εξυπνο παιδι τι ειναι αυτα που γραφεις?"

Αυτά που γράφω είναι για να τα διαβάζουμε όταν πιάνουμε στασίδι για λούφα μωρε αδελφάκι μου. Τους ξηγιέμαι στο μαλακό για να μην μου το παίζουν μετά σαν ξινισμένος καπαμάς.