ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Πτυχίο από το Catering και ας είναι μουσαντένιο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Θυμάστε την απόφαση της κατεδάφισης των κτιρίων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού για να χτιστεί ένα Ντουμπάι (και βάλε);;
 
Μουσαντένια ήταν και αυτή! Καρατσεκαρισμένο.
 
Ιδού η νέα ιδιωτική Ιατρική Σχολή της Αθήνας. Δεν έρχεται ακριβώς το Harvard ή το Yale να την ιδρύσει, αλλά ένα κερδοσκοπικό fund, το CVC Capital Partners μαζί με ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα θα εγκατασταθούν στο έτοιμο τεράστιο Olympic Catering της πρώην Ολυμπιακής στο Ελληνικό. Εκεί επίσης ήταν που θα έρχονταν οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές να στήσουν το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης, αλλά τελικά μας έμειναν πάλι οι γνωστοί Έλληνες εργολάβοι να χτίζουν πολυκατοικίες.
 
Όσο για την ιδιωτική ιατρική, οι φοιτητές της θα εισάγονται με βάση εισαγωγής το 9,5 (αν έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα) ενώ οι φοιτητές που θα θέλουν να μπουν στην πραγματική Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ θα πρέπει να πιάσουν χιλιάδες μόρια. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΩΔΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΝΙΚΑ
(Ρυθμός ζεμπεκικος)
 
Σε συζητάν δίχως γιατί και όχι άδικα
ότι γαμιέσαι, μα καλά, παλιά ειν' η μάνικα!
έγινε φήμη και γι’ αυτό δε φυλακίζεται
ζεις στα σκοτάδια μα συγνώμη δεν ορκίζεσαι
 
Λάμπεις μέσα στα μουμουέ που σε τυλίγουνε
άσπροι και ολόμαυροι καπνοί μας καταπίνουνε
σε παραλίες ξενυχτάς, υγρά λιθόστρωτα
στις πληρωμένες από λίστες την αυλόπορτα
 
Τόσα ξέρεις τόσα λες
με μια μάνικα σε βρέχουν, αυτό δεν θες;;
κάθε ανάρτηση ξεσκί
σαν βροχή από ροκ χάλες θα σε βρει.

Η είδηση ΕΔΩ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με 3 χρόνια κολλέγιο, ονομάζεσαι "ψυχολόγος", γράφεσαι στον Ιατρικό σύλλογο και ανοίγεις ιατρείο. Και μετά σε καλεί η πρωινατζού για να μας λες πως να μεγαλώνουμε παιδιά. Ή ο μαφιόζος για να τον βγάλεις περιορισμένης ευθύνης στο δικαστήριο...

Γιώργος είπε...

Η κόρη του Μητσοτάκη, Σοφία, είναι στέλεχος του CVC Capital Partners και πρωτοστατεί - όπως λέγεται - στην ίδρυση της ιδιωτικής "Ιατρικής". Άλλωστε, τον μπαμπά γιατί τον έχουμε αν όχι για να μας εξυπηρετεί! Μην αμφιβάλλεις ότι θα πέσει κάργα διαφήμιση της "σχολής" καθώς και της σύμπραξής της για τα εργαστήρια και τις κλινικές με συνεργαζόμενα νοσοκομεία, όπως π.χ. με το Μετροπόλιταν (Νεκροπόλιταν κατ' άλλους). Τους αποφοίτους του "Ιδρύματος", θα τους νιώσουμε στην καμπούρα μας όπως νιώθουμε τώρα και τους αποφοίτους ιατρικής εκ Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σλοβακίας κτλ που έχουν πλημμυρίσει τα ελληνικά νοσοκομεία μια και οι απόφοιτοι των δικών μας πανεπιστημίων μεταναστεύουν καταρτισμένοι και έτοιμοι επιστημονικά για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της Δυτικής Ευρώπης με τετραπλάσιους (τουλάχιστον) μισθούς από ό,τι στην Ελλάδα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , το τι γίνεται με τους φοινικοβαβυλώνιους και την ομέρτα με την κυβέρνηση δεν λέγεται , δίκιο έχετε όλοι

https://www.mononews.gr/oikonomia/thewiseman/i-tris-stin-shortlist-gia-to-ipertamio-i-orchistra-tou-loverdou-kampanaki-apo-dagouma-gia-ekrixi-timon

1 Το ελληνικό σκάνδαλο του Γκριμάλντι και των Μινωικών γραμμών
Σε ένα colpo grosso που εκθέτει ολόκληρη την ελληνική κυβέρνηση και τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος φαίνεται ότι κάνει τα χατίρια των Ιταλών εφοπλιστών, έβαλε σε εφαρμογή ο όμιλος Γκριμάλντι και οι Μινωικές Γραμμές.

Στην κυριολεξία, οι άνθρωποι του Ιταλού μεγιστάνα έπιασαν «κοροΐδο» την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.

Προσέξτε τι σκέφτηκαν και έβαλαν σε εφαρμογή.

Εδώ και κάποιο καιρό, όσον αφορά την ελληνική ακτοπλοΐα, το ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων εφαρμόζεται για τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από την Ελλάδα προς την Ιταλία και από τον Πειραιά προς την Κρήτη.

Ωστόσο, υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη.

Η Ελλάδα εξαιρέθηκε από την υποχρέωση του τέλους άνθρακα έως το 2029, με την προϋπόθεση ότι θα εξυπηρετούνται νησιά κάτω των 200.000 κατοίκων.

Στις γραμμές της Αδριατικής, τόσο οι Μινωϊκές Γραμμές όσο και η Superfast – ANEK (Attica Group) επέβαλαν το τέλος άνθρακα, όμως ο Εμανουέλε Γκριμάλντι αξιοποίησε την εξαίρεση και απαλλάχτηκε για μερικά χρόνια από το τέλος άνθρακα, δρομολογώντας τα δύο πλοία που πραγματοποιούν ταξίδια από τον Πειραιά έως την Κρήτη μέσω της Μήλου, που έχει πληθυσμό κάτω από 200.000.

Βέβαια, αύξησε το εισιτήριο της οικονομικής θέσης κατά ένα ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 2,38%, ενώ η ATTICA GROUP (Blue Star – ANEK) ανακοίνωσε τέλος άνθρακα και αύξησε το εισιτήριο κατά 2,78%.

Δηλαδή ο Γκριμάλντι βάζει το ένα ευρώ ανά εισιτήριο στην τσέπη.

Πρακτικά οι Ιταλοί χρεώνουν τον Έλληνα πολίτη με 1 ευρώ επιπλέον και, αντί να το αποδίδουν στο ελληνικό κράτος, το βάζουν στα ταμεία τους.

Τα επιπλέον έσοδα για τις Μινωικές γραμμές υπολογίζονται στα 4 εκατ. ευρώ.

Από τα νέα δεδομένα προκύπτει ένα κρίσιμο ερώτημα: γιατί ο Εμανουέλε Γκριμάλντι, παρά το γεγονός ότι εξαιρέθηκε από το τέλος άνθρακα, αύξησε τα εισιτήρια κατά ένα ευρώ;

2 ΑΑΔΕ έχετε μήνυμα για την έκπτωση από ΕΝΦΙΑ
Σε τραγέλαφο έχει εξελιχθεί η ιστορία με την έκπτωση 10% του ΕΝΦΙΑ που παραχώρησε η Κυβέρνηση για τα ακίνητα που είναι ασφαλισμένα.

Για να λάβει ο ιδιοκτήτης την έκπτωση, πρέπει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να τον καλύπτει και από τον κίνδυνο πλημμύρας… ακόμη και αν το ακίνητο είναι ρετιρέ!!!

kakos04