ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ανοιχτή συζήτηση

Καταστρέφει ο Σοσιαλισμός τα έθνη;
Συμφωνείτε με την θέση του Τράμπ ότι  
«Ο σοσιαλισμός καταστρέφει τα έθνη, αλλά να θυμάστε πάντα ότι η ελευθερία ενώνει τις ψυχές»
                          και αν ναι πως μπορεί να συμβαίνει αυτό;

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν βγαζεις ακρη οτι και να λενε,ειναι τοσο εκπαιδευμενοι στην τεχνη του ψεμματος και στην χειραγωγηση της μαζας που κανεις νουνεχης ανθρωπος δεν τους παιρνει στα σοβαρα σε οτι και να λενε,εξ'αλλου πισω απο ολους αυτους υπαρχουν υποπτα ιερατεια τα ξερεις καλυτερα εσυ Λυκαστρε.

Δημήτρης είπε...

Οι γεφυραίοι καταστρέφουν τα έθνη.Όλα τα άλλα λίγο πολύ είναι καλύτερα και χειρότερα μέσα επίτευξης υγιούς στόχου.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου λέει ότι ο Τράμπ, αν και δηλωμένος Σεληνολάτρης Σκυθικού τύπου, με όλα τα σύμβολα αυτού του δόγματος φανερά τοποθετημένα μέσα στον ιδιωτικό του χώρο, ή διαβάζει καθημερινά με ιδιαίτερη λαιμαργία Ζευ Ελαύνοντα, ή κάποιος του τα μεταφέρει μεταφρασμένα, κάτι που τελικά έχει σαν αποτέλεσμα, απ ό,τι δείχνουν οι δηλώσεις του, την αποδοχή όλο και περισσότερο των θεωριών μας περί Ελευθέρων και Ελευθερίας. Διαφορετικά δεν εξηγούνται τέτοιες δηλώσεις. Εύχομαι λοιπόν να ακούσουμε σύντομα ότι αποποιήθηκε το νοσηρό παρελθόν του και ότι βαπτίστηκε Ελεύθερος Έλληνας για να σώσει οριστικά την ψυχή και το πνεύμα του.

Ο Ζευς Ελαύνων, ο αποκαλούμενος και Ελευθέριος, είναι το μόνο ιστολόγιο στον κόσμο που έχει ως λάβαρό του την αδιαπραγμάτευτη Ελευθερία των ανθρώπων και αυτό εύκολα διακρίνεται από τον καθημερινό Λόγο του.

Ο Ζευς Ελευθέριος ήταν εκείνος ο Έλληνας βασιλεύς που κάποτε χάρισε στους ανθρώπους την Ελευθερία τους και γι'αυτόν τον λόγο θεοποιήθηκε. Ναός του υπήρχε στην αρχαία Αθήνα εκεί όπου βρίσκεται σήμερα ο Μητροπολιτικός Ναός Αθηνών. Αν κάποιος έχει το ενδιαφέρον μπορεί να πάει μέχρι εκεί και θα βρει, αν υπάρχει ακόμα, το κομμάτι από τον αρχαίο ναό που γράφει «Ζευς Ελευθέριος».

Δυστυχώς εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες παρ’ όλω που κουβαλούμε μια ιερή παρακαταθήκη των προγόνων μας που είναι και βαθειά χαραγμένη στην προσωνυμία του Γραικού, δηλαδή του Ελευθέρου, σύμφωνα με τον Θησαυρό της Ελληνικής γλώσσας, έχουμε πέσει στην παγίδα των πονηρών Μαμωνάδων τοκογλύφων οι οποίοι δεν θα ησυχάσουν ποτέ αν δεν μας διασπείρουν δούλους σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης έτσι ακριβώς όπως έχουν μετατρέψει το 99% των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη.
Ήδη πολλοί αχαρακτήριστοι ψευτοδιανοούμενοι Ταταρομογγολικής καταγωγής μιλούν διαρκώς για Ελληνική Διασπορά μετά την οικονομική κρίση. Διασπορά όμως είχαν μόνο οι Καδμείοι οι λεγόμενοι και πολυεθνικοί Εβραίοι, και αυτό είναι γραμμένο και στην Π. Διαθήκη, όχι όμως οι Έλληνες. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που χρησιμοποιούν τον όρο Διασπορά, για τις Ελληνικές παροικίες του εξωτερικού, ή ηλίθιοι είναι ή βαλτοί, οι είναι αυτοί που λένε ότι είναι Έλληνες ενώ δεν είναι Έλληνες.

Παρήγορο είναι λοιπόν που εμφανίζονται χθεσινά απολωλότα πρόβατα και βλέπουν την σωτηρία αυτού του ταλαίπωρου κόσμου μόνο μέσα από το Ελληνικό βάπτισμά του.

ΕΡΙΩΠΑΣ


Ανώνυμος είπε...

Διόρθωση:
η είναι αυτοί που λένε ότι είναι Έλληνες ενώ δεν είναι Έλληνες

ΕΡΙΩΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Εριωπα ειθε τα λογια σου να βγουν αληθινα

Ανώνυμος είπε...

Η δημοκρατία των Η.Π.Α στις μέρες μας, θυμίζει κατά κάποιο τρόπο την δημοκρατία των Καρχηδονίων και τους αγώνες της κατά της Αποικιοκρατικής Ρώμης. Όλως περιέργως όμως θυμίζει και τον ατέλειωτο πόλεμο των κλασικών BugsBunny-v-Yosemite Sam.

Ο κοκκινοτρίχης Τράμπ μόλις τώρα κατάλαβε τι σημαίνει δημοκρατία του «Όνου» αφού του πέρασε ξυστά από τι κεφάλι το θανατηφόρο Τυφώνιο λάκτισμα. Αυτός βέβαια προτιμά να το ονομάζει «Κακό Σοσιαλισμό».
Το ότι αθωώθηκε ο Πρόεδρος από τις κατηγορίες που του φόρτωναν «οι αισχροί Καρχηδόνιοι» μαζί με τους Καθολικούς δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα μείνουν έτσι όπως τα γνωρίζαμε και αυτό είναι πλέον κοινό μυστικό στους κύκλους και των δύο παρατάξεων στην Αμερική. Ελλείψει ουσιαστικών εχθρών, το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας θα είναι η αρχή μιάς μετάβασης σε ένα νέο πρότυπο πολέμου. «Δεν κτυπώ τους Δημοκρατικούς αλλά κτυπώ τους φτωχούς φίλους των Δημοκρατικών όπου τους βρίσκω». Ένα πρότυπο που ήδη διατύπωσε με τον λόγο του ο «ντροπιασμένος» Πρόεδρος. «Ίσως για όσους καταλαβαίνουν την άλλη γλώσσα της πολιτικής» θα έλεγε κανείς ότι όποτε οι Αμερικανοί αναφέρονται στην Ελευθερία εννοούν «Πόλεμο». Σκληρό ληστρικό πόλεμο και τίποτα άλλο. Ένα πόλεμο που θα διεξάγουν ξανά οι καλοί καουμπόϋδες για να σώσουν όλους εμάς από τους κακούς Ινδιάνους. Ένα Βιετνάμ ή ένα Ιράκ ας πούμε σε επανέκδοση.
Στην πραγματικότητα όμως θα είναι ένας ακόμη επαναλαμβανόμενος ολοκληρωτικός πόλεμος του κλασικού κοκκινοτρίχη Yosemite Sam κατά του πανούργου γηγενή Bugs Bunny με μόνα θύματα τους αφελείς αγοραστές του περιοδικού.
Θα ορμά δηλαδή ο Yosemite Sam για να κατακτήσει το οχυρό του Bugs Bunny, και ο Bugs Bunny θα τρέχει προς την αντίθετη πλευρά και θα κατακτά το οχυρό του Yosemite Sam και αυτό θα γίνεται η αιτία για τον επόμενο πόλεμο. Ένα παρόμοιο καρτούν παίζεται και στην Συρία εδώ και κάτι χρόνια με πληρωμένους κομπάρσους και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία μόνο που το περιοδικό σε αυτή την περίπτωση το πληρώνουν ακριβά οι δύστυχοι Σύροι.

Λίγη υπομονή φίλοι του Αγαθού Ζευ Ελαύνοντος και θα απολαύσουμε λίαν συντόμως τον νέο γύρο του πολέμου του Yosemite Sam με τον δόλιο Bugs Bunny με μόνη την διαφορά ότι αυτή την φορά δεν θα υπάρχει περιοδικό. Η συμμετοχή όσο και πληρωμή θα είναι σε είδος, κάτι σαν τις υποσχέσεις του Αγαμέμνονα προς τους Έλληνες για μοιρασιά. Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε όλοι.

Από τις συμμαχίες τώρα του Κούλη με την Πελόσι βλέπω τον κοκκινοτρίχη Yosemite Sam θυμωμένο να ξεκινά σύντονα από την Ελλάδα και να μας βάζει ή να πληρώνουμε πανάκριβο το περιοδικό με τα καρτούν ή να συμμαχήσουμε μαζί του. Βλέπετε η Ελευθερία στοιχίζει. Όσο ελευθέρωσαν οι Ρώσοι την Συρία άλλο τόσο θα μας απελευθερώσει και ο Yosemite Sam όταν αρχίσει να εφαρμόζει τα μεγάλα απελευθερωτικά σχέδιά του.
Τα εγχώρια εξωτικά παπαγαλάκια έχουν πιάσει ήδη δουλειά. Οι τελετές για την προϋπάντηση του Μεγάλου Εριχθονίου Όφεως άρχισαν με τις εξωτικές διακοσμήσεις των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζονται με πολλά καλωσορίσματα στον τύπο. Το τι έκρυβαν βεβαίως εκείνες οι διακοσμήσεις λίγο ενδιαφέρει τους τρελαμένους με τα κομματικά Έλληνες. Αρκεί να κάνει κανείς ένα περίπατο στα σχετικά πολιτικά και σχόλια των Εφημερίδων και των ιστολογίων και θα καταλάβει.

Ο Νοών Νοείτω


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Εν τοις πρώτοις εύγε και συγχαρητήρια πρέπει τωι Ερίωπι δια τα σοφά και βαθυστόχαστα όσον και κατατοπιστικά-μυητικά του σχόλια, χάρμα ειδέναι.

Κατωτέρω παραθέτω ενίας, χαρακτηριστικάς του παρακμιακού ελληνικού ευρωκατοχικού ηθικού κλίματος, ¨προφητικάς¨ του Κώλου απόψεις από συνέντευξι του γνωστού συνθέτου Μ. Χατζιδάκη εις ανυπόπτους δημοκρατικούς καιρούς, ότε, ο ίδιος εξωμολογείτο ότι το ανώμαλον διεθνιστικόν σύστημα μόνο αριστερούς και ομοφυλοφίλους συστηματικώς προάγει και αναδεικνύει εις τας υψηλάς θέσεις τόσο του πολιτικού όσο και του καλλιτεχνικού κ.λ.π. χώρου.) Όχι προς άλλο τί ποτε αλλά δια το γνωρίζειν μας το πώς εφθάσαμεν εις το σημερινόν εθνικόν κράτος –φυλακήν μη ποτε ακούσαντες ουδένα ¨ κρότον κτιστών ή ήχον¨

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΣ

― Είπατε ότι από ένα φαλλοκράτη προτιμάτε μια αδερφή. Μήπως και από μια ομάδα φαλλοκράτες θα προτιμούσατε να μας κυβερνούν μια ομάδα αδερφές;
Θα είχε τουλάχιστον ενδιαφέρον μια κυβέρνηση με αδερφές.
― Τι ενδιαφέρον θα είχε;
Θα είχε γραφικότητα.
Προσωπικά, θα διάβαζα τις εφημερίδες κάθε μέρα με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Από το τί αποφάσισε, λόγου χάρη, ο κ. Δροσογιάννης, θα προτιμούσα να γνώριζα απ' τις εφημερίδες τί αποφάσισε μια αδερφή εις το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.
― Υπάρχει καμιά τέτοια κοινωνία;
Η δικιά μου, όπως τη σκέφτομαι εγώ. Να φτιάξετε ανθρώπους που να σκέφτονται σωστά. Και όχι να γεμίζετε τα παιδιά με όλες αυτές τις ανταγωνιστικές αηδίες μεταξύ ανδρός και γυναικός.
― Μα υπάρχουν τα φύλα, τα δύο φύλα.
Η εξέλιξη του ανθρώπου θα είναι στο να γίνει ο άνδρας και άνδρας και γυναίκα.
― Και η γυναίκα και γυναίκα και άνδρας;
Ναι. Δεν θα υπάρχουν φύλα.
― Ούτε οπτικά;
Όχι, τίποτα.
― Τίποτα; Δηλαδή πώς θα είναι οι άνθρωποι;
Θα είναι άνθρωποι.
― Δηλαδή, ένα μοντέλο θα κυκλοφορεί;
Ένα.
― Αυτό πια ξεπερνά και τον Όργουελ!
Δεν νομίζω πως ανήκει στα οράματά του.
― Και το βλέπετε να γίνεται σύντομα;
ΣΥΝΤΟΜΑ, ΣΥΝΤΟΜΑ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

……………………………............................................................

Δια τοιαύτας φυσικά ¨γεγαμημένας¨ κρονείας συνειδήσεις το ομηρικώς- ελληνικώς και φιλοτίμως, υπερασπίζεσθαι και θνήσκειν δια την τιμή και ελευθερίαν έστω και του στενού συγγενικού σου κύκλου περιττεύει.
Περί εθνικών Θερμοπυλών και ασιατών βαρβάρων άλλους λόγους διεθνιστικής αλληλεγγύης αλλάξωμεν. Και γαρ, γιουσουφάκι αυτοπροαιρέτως και υπερηφάνως ών, τί αν το χείρον φοβηθείης; Τούρκου βιασμόν ή άλλο τι; Αντιθέτως μάλιστα. ότι βεβρεγμένη κότα ως γνωστόν βροχήν ου φοβείται.
Πολλώ μάλλον ει διαθέτεις και το περιούσιον επιχειρηματικό δαιμόνιον ώστε αντί του εν πολέμω θνήσκειν δια την οικογενειακήν σου, και ου μόνο, επιβίωσιν, τιμήν και ελευθερίαν μπορείς άνετα σώαν και αβλαβή εκδίδειν τα την σύζυγόν σου ή τέκνα σου ή αυτή την σύζυγόν σου ως ο Αβραάμ εις τον εκάστοτε Φαραώ κερδίζων χρήμα και εξουσία. Αφού ο κάτοχος του μείζονος πλούτου, και ανεξαρτήτως του τρόπου αποκτήσεως αυτού, δεν κυβερνά προ πολλού ως μοναδικός θεός την ανθρωπότητα αντί της ελευθερίας; Χάριν αυτού δε του του βρώμικου χρήματος δεν έγινε και η Εβραιοσύνη, ο πιο πιστός απόστολος αυτού, θρησκεία παγκόσμια όπως και η υποδειγματικώς εκπορνευθείσα υπό του αγίου συζύγου της Σάρα αγία κι αυτή ευλογήτρια των γάμων της ορθοδόξου χριστιανοσύνης; Χα! Όχι παίζομεν...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ευγενικέ μου φίλε Αρρίων ...τόσο εσύ όσο και ο αγαπητός και φίλτατος Ερίωπας είστε τα δύο "διαμάντια" του Ζεύ Ελαύνοντος.!!
Είμαι αληθινά πολύ τυχερός που σας έχω εδώ μαζί μου. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδιάς.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ :Κάτι μου λέει ότι ο Τράμπ, αν και δηλωμένος Σεληνολάτρης Σκυθικού τύπου, με όλα τα σύμβολα αυτού του δόγματος φανερά τοποθετημένα μέσα στον ιδιωτικό του χώρο, ή διαβάζει καθημερινά με ιδιαίτερη λαιμαργία Ζευ Ελαύνοντα, ή κάποιος του τα μεταφέρει μεταφρασμένα, κάτι που τελικά έχει σαν αποτέλεσμα, απ ό,τι δείχνουν οι δηλώσεις του, την αποδοχή όλο και περισσότερο των θεωριών μας περί Ελευθέρων και Ελευθερίας.

Φυσικά και μας διαβάζει αγαπητέ Ερίωπα...του τα μεταφράζουν και τα διαβάζει.!! Ειδικά ότι άρθρα γράφω περί Κίνας, τα διαβάζει με πολύ προσοχή. Μας διαβάζουν όπως έχω ξαναπεί...τόσο από Αμερική όσο και από Ρωσσία. Οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ άλλωστε είναι τόσο σπάνιοι στις μέρες μας, αλλά τόσο ΑΞΙΟΙ και ΙΚΑΝΟΙ για να κερδίζουν κάθε είδους μάχη.!!

Για να μπορεί να δείξει κανείς ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ στην μάχη (κάθε είδους μάχη) πρέπει να είναι ελεύθερος.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Η δημοκρατία των Η.Π.Α στις μέρες μας, θυμίζει κατά κάποιο τρόπο την δημοκρατία των Καρχηδονίων και τους αγώνες της κατά της Αποικιοκρατικής Ρώμης. Όλως περιέργως όμως θυμίζει και τον ατέλειωτο πόλεμο των κλασικών BugsBunny-v-Yosemite Sam.

Ξέρεις και τι άλλο μου θύμισε φίλε Ερίωπα η κατάσταση στις Η.Π.Α ;; Μου θύμισε μια διαδικασία που ξεκίνησε μέσα στις Μασονικές Στοές και οδήγησε στην Γαλλική Επανάσταση και την συνακόλουθη αντικατάσταση της "Αριστοκρατίας του Ξίφους" από την "Αριστοκρατία της Τηβέννου", είχε σαν αποτέλεσμα την αυτονόμηση του Κεφαλαίου από την πολιτική εξουσία.
Η ανάδυση της Βιομηχανικής Εποχής και η υπερσυσσώρευση κεφαλαίου στα χέρια συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού, κατέληξε στην επιβολή της Οικονομικής ελίτ επί της Πολιτικής αντίστοιχης.
Η Εποχή της Τεχνολογίας που διαδέχθηκε την Βιομηχανική Εποχή, απειλεί να καταλήξει στην αντικατάσταση στα υψηλά πολιτικά αξιώματα, των παραδοσιακών ντόπιων πολιτικών, από εκπροσώπους του διεθνιστικού τραπεζιτικού κεφαλαίου, δηλαδή στην πλήρη επικράτηση της Οικονομίας επί της Πολιτικής.
Με δεδομένο ότι το οικονομικό σύστημα που επικράτησε και το οποίο ερμηνεύει την οικονομική ισχύ όχι ως κατοχή πρώτων υλών και εμπραγμάτων δικαιωμάτων, αλλά ως άϋλο χρήμα, διακρίνεται από "θετική ανάδραση". Δηλαδή ο πλούτος γεννά ισχύ και η ισχύ περισσότερο πλούτο.

Η κατεστημένη πολιτική ελίτ, διαβλέποντας τον κίνδυνο πλήρους και οριστικού παραγκωνισμού της και μετατροπής της σε πειθήνιο όργανο του τραπεζιτικού - χρηματιστικού κεφαλαίου, επεδίωξε και κατάφερε να κερδίσει, τη συμπαράσταση της βιομηχανικής και εμπορικής μεγαλοαστικής τάξης.
Η οποία αντιμετώπιζε επίσης, το φάσμα της απόλυτης έκλειψης της από το στερέωμα της οικονομίας.
Κοινός σκοπός και των 2, η ανακοπή η και αναστροφή της παγκοσμιοποίησης των πολυεθνικών και των τραπεζιτών.
Και η επιβολή της παγκοσμιοποίησης μέσω του γηγενούς κεφαλαίου, αντί του διεθνιστικού.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Το ότι αθωώθηκε ο Πρόεδρος από τις κατηγορίες που του φόρτωναν «οι αισχροί Καρχηδόνιοι» μαζί με τους Καθολικούς δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα μείνουν έτσι όπως τα γνωρίζαμε και αυτό είναι πλέον κοινό μυστικό στους κύκλους και των δύο παρατάξεων στην Αμερική.

Οι αισχροί Καρχηδόνιοι αντίπαλοι του δηλαδή οι Δημοκρατικοί Γάιδαροι γνωρίζουν ότι ο Φράτζας είναι όντως ένοχος στην υπόθεση με τον Ουκρανό.
Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν όλοι και φυσικά οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι όμως δεν υπήρχε περίπτωση να τον καθαιρέσουν,διαλύοντας το κόμμα και εκθέτοντας τους εαυτούς τους. Κίνδυνος καθαίρεσης για τον Πρόεδρο μπορεί ουσιαστικά να μην υπήρξε ποτέ, υπήρξε όμως και υπάρχει, κίνδυνος να τον πάρει μπάλλα η οικονομία, αν τα κέντρα που τον πολεμούν, αποφασίσουν να ακολουθήσουν την οικονομική εκδοχή της «επιλογής του Σαμψών».

Φυσικά, σε αυτήν την περίπτωση, τα κέντρα αυτά θα πρέπει να είναι αποφασισμένα, να θυσιάσουν και κάποια από τα δικά τους μαγαζιά, τράπεζες και οίκους αξιολόγησης, που θεωρούνται «too big to fail».Ήδη, με την FED να συνεχίζει να εκδίδει 60 δις το μήνα για ρέπος, η Γουώλ Στρητ μπορεί να κάνει πάρτυ, αλλά τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, για να περιορίσει τις επιπτώσεις μιας νομοτελειακά επερχόμενης οικονομικής κρίσης είναι ανύπαρκτα, αφού αυτή την φορά δεν μπορεί να παίξει ούτε με τα επιτόκια.

Πάντως εμείς δεν πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα (ο Αχιλλέας ΕΊΝΑΙ ΠΆΝΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ), γιατί σε περίπτωση επανεκλογής του, ο Φράντζας θα ακολουθήσει τελείως διαφορετική πολιτική, αποκαθιστώντας τις σχέσεις των Η.Π.Α. με την Ρωσσία, χωρίς να φοβάται πλέον τις αντιδράσεις των διεθνιστικών κύκλων.Και όλοι ξέρουμε, ότι οι καλές σχέσεις Η.Π.Α.-Ρωσσίας είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης των Μογγόλων.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Από τις συμμαχίες τώρα του Κούλη με την Πελόσι βλέπω τον κοκκινοτρίχη Yosemite Sam θυμωμένο να ξεκινά σύντονα από την Ελλάδα και να μας βάζει ή να πληρώνουμε πανάκριβο το περιοδικό με τα καρτούν ή να συμμαχήσουμε μαζί του. Βλέπετε η Ελευθερία στοιχίζει.

Τόσο ο Κούλης όσο και ο Τσίπρας ανήκουν και υπηρετούν το άλλο διεθνές κέντρο εξουσίας, που είναι αντίθετο με του Τράμπ. Προβλέπω να έχουμε αλλαγή πόλου ηγεσίας....εδώ στην Ελλάδα, με άτομα που θα ανήκουν στο ίδιο κέντρο εξουσίας με του Φράντζα. Βέβαια οι Διεθνείς Τραπεζίτες...θα δώσουν σκληρή μάχη.!! Βλέπεις αγαπητέ Ερίωπα...ΕΔΩ θα παιχτεί το μέλλον όλων αυτών.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Θα ορμά δηλαδή ο Yosemite Sam για να κατακτήσει το οχυρό του Bugs Bunny, και ο Bugs Bunny θα τρέχει προς την αντίθετη πλευρά και θα κατακτά το οχυρό του Yosemite Sam και αυτό θα γίνεται η αιτία για τον επόμενο πόλεμο.

Εδώ "θυσίασαν" την Lehman Brothers η μάλλον Λήμαν σίσυς.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αρρίων, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια όπως ευχαριστώ και τον φίλο Λύκαστρο για τις διαρκείς φιλοφρονήσεις του.

Έχω όμως μια γραμματική και εγκυκλοπαιδική απορία η οποία κάθεται εδώ και πολύ καιρό πεισματικά πάνω στο γραφείο μου σαν τη Σφίγγα την οποία απορία αν μπορέσετε να μου διευκρινίσετε θα σας είμαι υπόχρεος.

Ο Ησύχιος αναφέρει ότι οι Ζευξαντίδαι ήταν γένος ιθαγενών παρ' Αθηναίοις.

Ετυμολογικά δεν υπήρξε ποτέ κανένας αρχαίος ή νεώτερος συγγραφέας διατεθειμένος να διακινδυνεύσει έστω μία άποψη. Κανένα από τα μεγάλα λεξικά δεν αναφέρει τίποτα.

Αν ο "Ζευς" είναι το πρώτο έτυμο τι μπορεί να είναι το υπόλοιπο μέρος της λέξης;

Και κάτι άλλο, δεν είναι περίεργο που δεν αναφέρεται ποτέ στις μέρες μας αυτή η σπάνια αλλά και ιδιαίτερα σημαντική πληροφορία;

Η Λέξη θα πρέπει ήταν αρκετά γνωστή στην Ελληνιστική Αλεξάνδρεια για να φτάσει να παρεισφρήσει στο λεξικό του Ησυχίου. Αποκλείεται να ήταν φαντασίωσή του ή των συνεργατών του. Εξ' άλλου οι Αλεξανδρείς στην εποχή του Ησυχίου κυκλοφορούσαν ακόμα νομίσματα με την ένδειξη ΙΕΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ. Είμαι κάτοχος ενός τέτοιου σπάνιου νομίσματος.

Γλωσσολογικά Φίλε Αρρίων, πότε πιστεύω και πότε νομίζω, ότι το ξ" στο Ζευξαντίδαι ήταν κάποτε "Sh" ή απλό "Σ".
Ήταν δηλαδή ο Ζευς Σάνδης, ο οποίος μετατράπηκε σε Ζευξάνδη και ο ακόλουθός του Ζευξανδίδης και Ζευξαντίδης.
Αν ισχύει αυτό τότε οι αρχαίοι γηγενείς Αθηναίοι ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας λάτρεις του Ηλίου ή Σάνδη και καμία σχέση δεν είχαν με την εισαγόμενη ολέθρια Καδμεία Σεληνολατρεία. Σάνδης βέβαια είναι ο Ηρακλής ή Ήλιος.
Ως "Σάνδης Ηρακλέη" υπάρχει στα βιβλία.

Τι γνώμη έχετε. Αν συμφωνείτε θα το αφιερώσουμε όλοι μαζί στο ιστολόγιο του Ζεύς Ελαύνοντος και του ακάματου Λύκαστρου, αν όχι πάλι καλή καρδιά.

ΕΡΙΩΠΑΣ




ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Ο Ησύχιος αναφέρει ότι οι Ζευξαντίδαι ήταν γένος ιθαγενών παρ' Αθηναίοις.

Έτσι ακριβώς τα γράφει ο Ησύχιος φίλε Ερίωπα.! Μόλις άνοιξα και το είδα....Τι μας λέει όμως εδώ ο Ησύχιος μέσα σε μια μόλις γραμμή κειμένου. Ότι οι Ζευξαντίδες ήτα γένος ιθαγενών δηλαδή ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ και ΝΤΟΠΙΟΙ....δίπλα στο Αθηναίους.!! Ξεχωρίζει την φυλή τον Αθηναίων από αυτούς.!! Αλλιώς δεν θα ανέφερε δύο ονόματα φυλών αλλά μόνο ένα. Είναι μια πληροφορία ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας τουλάχιστον για μένα. Άλλο οι Αθηναίοι που και αυτοί ακόμα διαιρούνταν σε 10 φυλές...και άλλη φυλή-γένος οι Ζευξαντίδαι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Γλωσσολογικά Φίλε Αρρίων, πότε πιστεύω και πότε νομίζω, ότι το ξ" στο Ζευξαντίδαι ήταν κάποτε "Sh" ή απλό "Σ".
Ήταν δηλαδή ο Ζευς Σάνδης, ο οποίος μετατράπηκε σε Ζευξάνδη και ο ακόλουθός του Ζευξανδίδης και Ζευξαντίδης.

Φιλόλογος δε είμαι φίλε Ερίωπα και δεν μπορώ να σου πω σωστό η λάθος σε αυτό που γράφεις. Μπορεί να είναι και έτσι. Όμως διαβάζοντας αυτό μου ήρθε στο μυαλό και μια άλλη λέξη...
Ζευξαντήλιος ή Ζευς αντήλιος ο Ζεύς που είναι ίσος και όμοιος με ηλίω φαινόμενος όπως μας λέει για τη λέξη Αντήλιος ο Ησύχιος.

Η φυλή λοιπόν των Ζευξαντήλιον που τιμούσαν των Ήλιο. λάτρευαν τον ήλιο διότι προέρχονταν απο αυτόν και για αυτόν ήταν ίσοι και όμοιοι με αυτόν.!!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ακριβώς φίλε Λύκαστρε. Γένος ιθαγενών ήταν οι Ζευξαντίδαι.
Έχουμε σχολιάσει αν θυμάσαι και στο παρελθόν το θέμα των φυλών, αλλά εδώ δεν τίθεται θέμα φυλής, αλλά γένους και μάλιστα Γηγεγών Ελλήνων με Ελληνική ονομασία, που απ΄ό,τι φαίνεται δικαιώνουν τον Πλάτωνα που έλεγε ότι οι γηγενείς Έλληνες κάποπτε εσέβοντο μόνο τον Ήλιο.
Ξέρεις οι αρχαίοι Σύροι ονόμαζαν τον Ηρακλή/΄Ηλιο "Σανάντ", και οι Πέρσες "Σάντι"προ το Ελληνικότερο Σάνδη.
Με στενοχωρεί όμως που την Κυριακή την λένε Sunday οι Βρετανοί...χαχα

Νομίζω έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμη.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Ως "Σάνδης Ηρακλέη" υπάρχει στα βιβλία.

Ναι ακριβώς φίλε Ερίωπα. Τι με βάζεις να ψάχνω πρωί πρωί...χα χα οι Φοίνικες τον Ηρακλή τον ονόμαζαν και Δισανδάν ή Dibdan, και έτσι τον αποκαλούσαν οι Καππαδόκες και οι Τρώες, Σανδάν (Sandan) τον έλεγαν οι Κίλικες.
Ο Σανδάν θεωρείται συνήθως Χιττιτικής καταγωγής. Συνοδεύονταν από ένα λιοντάρι με κέρατα. «Συχνά ο Σανδάν ταυτίζονταν με τον Έλληνα θεό Ηρακλή. Στις τελετές, μια εικόνα του θεού έμπαινε σε πυρά και καίγονταν» (έτσι πέθανε ο Ηρακλής) Άλλοι τον ταυτίζουν με τον Περσέα. Οι κάτοικοι της Ταρσού έπαιρναν το όνομα Σάνδων, και φαίνεται πως στα προάστια της πόλης υπήρχε «κώμη τις» που ονομάζονταν Κανά.

Γεώργιος Σύγγελος, Χρονογραφία, σελ. 290 «Ηρακλέα τινές φασίν εν Φοινίκη γνωρίζεσθαι Δισανδάν επιλεγόμενον, ως και μέχρι νύν υπό Καππαδόκων και Ιλιέων»

Αυτός ο Δισανδάν-Σάνδων είχε ΠΥΡΑΜΟΕΙΔΗ ΠΥΡΑ σε νόμισμα ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε.!!

Στράβων, ΙΒ΄, σελ. 159 «ο δε» (Αθηνόδωρος) «…του Σάνδωνος, ον και Κανανίτην φασίν από κώμης τινός…»

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Φίλε Αρρίων,

Ο Ησύχιος αναφέρει ότι οι Ζευξαντίδαι ήταν γένος ιθαγενών παρ' Αθηναίοις.

Αν ο "Ζευς" είναι το πρώτο έτυμο τι μπορεί να είναι το υπόλοιπο μέρος της λέξης;

Γλωσσολογικά Φίλε Αρρίων, πότε πιστεύω και πότε νομίζω, ότι το ξ" στο Ζευξαντίδαι ήταν κάποτε "Sh" ή απλό "Σ".
Ήταν δηλαδή ο Ζευς Σάνδης, ο οποίος μετατράπηκε σε Ζευξάνδη και ο ακόλουθός του Ζευξανδίδης και Ζευξαντίδης.
Αν ισχύει αυτό τότε οι αρχαίοι γηγενείς Αθηναίοι ήταν πέραν πάσης αμφιβολίας λάτρεις του Ηλίου ή Σάνδη και καμία σχέση δεν είχαν με την εισαγόμενη ολέθρια Καδμεία Σεληνολατρεία. Σάνδης βέβαια είναι ο Ηρακλής ή Ήλιος.
Ως "Σάνδης Ηρακλέη" υπάρχει στα βιβλία.

Τι γνώμη έχετε. Αν συμφωνείτε θα το αφιερώσουμε όλοι μαζί στο ιστολόγιο του Ζεύς Ελαύνοντος και του ακάματου Λύκαστρου, αν όχι πάλι καλή καρδιά.

....................................................................

Φίλτατε Ερίωπα

Γλωσσικώς πρώτα:
Γλωσσολόγος ειδήμων δεν είμαι αλλά εξ όσων φιλολογικώς γνωρίζω το κατά δύναμιν πειράσομαί σοι εξηγήσαι.

Το ομόαρκτον όνομα Ζεύξιππος προέρχεται ουχί εκ του Ζευς+ ίππος αλλά του Ζευγ(νύ-ω)+ ίππος δασυνόμενος στο ¨ι¨ άρα σίππος (όπως δασυνομένη προθ. υπέρ > σύπερ- αγγλ. super.) άρα Ζευγ+ίππος>Ζεύγ+σίππος>Ζεύκ+σιππος> Ζεύξιππος.

Ως προς το ¨Ζευξαντίδης¨ Ζευ-ξ-αντ-ί-δης: αρχίζομε από το β΄συνθετικό, ¨-αντί-¨. Το οποίον ψιλούται και ουδέποτε δασύνεται οπότε αποκλείεται το πρώτο συνθετικό είναι το ¨Ζευγ-¨ διότι θα είχαμε κανονικά Ζευγαντίδης.
Άρα αλλά το πρωτο συνθ. είναι ¨Ζευς-¨.
Ναι αλλά τότε το ¨ξ¨ δέον προκύπτειν εκ του β΄ συνθ. -σαντ-ί- (ή σανδ-ί-) και ουχί αντ-ί-.

Οπότε Ζευξαντίδαι

και κατά το υμέτερον


πιθανόν σημαίνει

¨Ζηνός Ηλίου Πελασγοί Ηρακλειδείς¨ ήτοι αυτόχθονες ηρωο(ηλιο-Ηρακλειο-)λάτραι ήτοι επιζήσαντες των Αθηναίων της προκατακλυσμιαίας
Αιγηίδος. Φυλή πιθανόν ομοειδής των Ηρακλειδών της περιφήμου ¨Καθόδου¨ εις Σπάρτην.

Όπερ, και πιθανότατα, σημαίνει, αρχαιόσοφε Ερίωπα, ότι εις την ορθήν και οδόν ευρισκόμενος λαμπρώς πορεύη.


Υ.Γ. Απορία φιλομαθούς.
Είς τί συνίσταται και πώς τεκμηριούται, φίλτατε, η κατά σε ¨εισαχθείσα Καδμεία σεληνολατρεία¨ των αρχαίων Αθηναίων;


Ανώνυμος είπε...

-Υ.Γ. Απορία φιλομαθούς.
Είς τί συνίσταται και πώς τεκμηριούται, φίλτατε, η κατά σε ¨εισαχθείσα Καδμεία σεληνολατρεία¨ των αρχαίων Αθηναίων;
----------------------------------------------------------------------------


-Αγαπητέ Αρρίων, ο γνωστός Οφιόμορφος Κέκρωψ ή Κέκρωπας ή Κέκροπας στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει τον επείσακτο αρχαίο θεσμό της Σεληνολατρείας και Οφιολατρείας και όχι βέβαια ότι ο Κέκρωψ ήταν μισός άνθρωπος και μισός όφις όπως θέλουν να πιστεύουν πολλοί μεταγενέστεροι χρονογράφοι.
Οι Ζευξαντίδαι γηγενείς Αθηναίοι, και αν μας επιτρέψει ο χρόνος να εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτό το θέμα θα δούμε ότι ολοι γενικά οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι, πέραν πάσης αμφιβολίας εσέβοντο τον Συμπαντικό Νόμο του Ζευ, πριν από την ολέθρια εισβολή των Σπαρτών Καδμείων οι οποίοι επέβαλαν την κακοδοξία της Σεληνολατρείας και της ομώνυμης Οφιολατρείας (Βλέπε Μυκηναίους οφιολάτρες).


Κέκρωψ: « …των δε Αθηναίων εβασίλευσε Κέκρωψ τις, όστις εξ Αιγύπτου κατήγετο, ην δε παμμεγέθης, διό και διφυή αυτόν εκάλουν, ούτος δε πρώτος βασιλεύς εγένετο Αθηναίων μετά τον κατακλυσμόν της Αττικής.» [Ιωάννης Μαλάλας Χρονογραφία]

Λέγεται ότι ο Κέκρωπας έζησε περίπου το 3000π.Χ., και ήταν γιγαντόσωμος και διφυής, δηλαδή μισός άνθρωπος και μισός όφις. και ότι ο τάφος του ήταν εντός του Ερεχθείου. Λεπτομέρεια η οποία μαρτυρά την Ατλάντια καταγωγή του. Λέγεται ότι ο περιβόητος Όφις στην Ακρόπολη των Αθηνών ήταν του Κέκρωπος.

Ο Κέκρωψ ίδρυσε πρώτος πολλά ιερά του Κρόνου και της Ρέας και κάποτε η Αθήνα μετονομάστηκε σε Κεκρωπία προς τιμήν του. Κατά τον Διόδωρο Σικελιώτη ο Κέκρωπας ήταν δίγλωσσος δηλαδή μιλούσε Αιγυπτιακά και Ελληνικά. Υπήρξε διαιτητής στην διαμάχη μεταξύ Ποσειδώνος και Αθηνάς τότε που ήταν η χώρα κατακλυσμένη από θαλάσσια ύδατα.

Οι Αθηναίοι μυθογράφοι της κλασσικής εποχής έλεγαν ότι απ’ την Γη και τον Ήφαιστο/Ιαφθά γεννήθηκε κάποτε και ο κρυψώνυμος Εριχθόνιος Όφις, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Ερμή Κάδμο, το εγγονό του Οφιόμορφου Τυφώνος τον οποίο η θεά Αθηνά αφού πότισε με αίμα της «Γοργούς» που ήταν κόρη της Γης, τον έκλεισε σ’ ένα «κιβώτιο» και τον έδωσε προς φύλαξη στις κόρες του Ατλαντο-Αιγυπτίου «Κέκροπος» του ξενόφερτου βασιλιά των Αθηνών.
Οι κόρες όμως του αλλογενή Κέκρωπα, παράκουσαν την διαταγή της θεάς και άνοιξαν το «κιβώτιο» με αποτέλεσμα να ελευθερωθεί προσωρινά ο Εριχθόνιος Όφις ο οποίος όμως μόλις είδε την Αθηνά πήγε και έπεσε στα πόδια της.

Καθόλου λοιπόν τυχαία η πληροφορία ότι ο τάφος του Σπαρτού οφιόμορφου Κέκροπος ήταν εντός του Ερεχθείου και ότι ο περιβόητος Όφις της Ακρόπολης των Αθηνών ήταν ο Επειός πρόσφυγας Κέκροπας και πίσω απ’ όλα αυτά ο Εριούνιος Κάδμος Ερμής και οι Ατλάντιοι Θεσμοί.
Ο αφελής σχολιαστής της αρχαίας ιστορίας και Μυθολογίας J.Bryant έχοντας ως πηγή τον Μακρόβιο μας πληροφορεί ότι «η λατρεία του Ερπετού Όφεως ήταν αρκετά παλαιά στην Ελλάδα και απ’ ό,τι λέγεται την είχε φέρει ο Κέκρωπας».

«The worship of the serpent was very antient among the Greeks, and is said to have been introduced by Cecrops. [Σατουρνάλια Μακροβίου 192]



ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡΙΩΝ : -Υ.Γ. Απορία φιλομαθούς.
Είς τί συνίσταται και πώς τεκμηριούται, φίλτατε, η κατά σε ¨εισαχθείσα Καδμεία σεληνολατρεία¨ των αρχαίων Αθηναίων;

Αγαπητέ φίλε Αρρίων ο Κάδμος δεν ήταν Έλληνας...ο Κάδμος σαν άνθρωπος δεν υπήρξε ποτέ . Υπήρξαν όμως οι Σκύθες και οι Άραβες μέτοικοι που σε κάποια εποχή μας κουβάλησαν τον Κάδεμ και μας τον έτριψαν στην μούρη με το έτσι θέλω. Διότι το όνομα Κάδμος δεν είναι Ελληνικό αλλά Βαβυλωνιακό. Ο Κάδμος είναι ο Kadem και σημαίνει "Θεός". Άρα μιλάμε για συγκεκριμένη θρησκεία...που μας ήρθε....από την Αίγυπτο.

Οι Κάδμειοι, δηλαδή ο διάσπαρτος λαός των λευκών Ατλάντων τρείς γενιές μετά την καταστροφή της Ατλαντίδος, σύμφωνα με τον Λυκόφρονα, μετακινήθηκαν από την Αίγυπτο στην Φοινίκη και σταδιακά στην Θράκη πριν καταλήξουν στην Τάνα Γραία και επανιδρύσουν τους θεσμούς τους. Άλλοι έφτασαν μέχρι την Καρχηδόνα και άλλοι μέχρι τον Πόντο και την Σκυθία την αρχική τους έδρα.

«ευθύς ούν οι ξενολατουμένων των αλλοεθνών οι επιφανέστατοι και δραστικώτατοι συστραφέντες εξερρίφησαν, ως τινες φάσιν, εις την Ελλάδα και τίνας ετέρους τόπους, έχοντες αξιολόγους ηγεμόνας, ως ηγούντο Δαναός και Κάδμος των άλλων επιφανέστατοι. Ο δε πολύς λεώς εξέπεσεν εις την νυν καλουμένην Ιουδαίαν.» ΦΩΤΙΟΣ

Το ότι οι Κάδμειοι έφτασαν σ' όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου δεν υπάρχει αμφιβολία.
Η Καρχηδών παλαιότερα ονομαζόταν Καδμεία.
Καδμεία πόλις και περιοχή υπήρχε επίσης και στα σύνορα της Κολχίδος. Όπως υπάρχει και Καρχηδών στην ίδια περιοχή.

Οι Γεφυραίοι δεν είναι Εβραίοι, είναι Τυφώνιοι, είναι οι Άραβες που ακολούθησαν τους Καδμείους στον Ευρωπαϊκό χώρο.
«Άραβες οι συν Κάδμω» μας γράφει ο Στράβων. Η λέξη «Γεφυραίοι» είναι ταυτόσημος με την λέξη «Τυφώνιοι» .Στα Ερμητικά κείμενα οι Τυφώνιοι θεωρούνται ανόητοι, και τερατολόγοι. Κάτι που σκιαγραφεί μια διαφορά ανάμεσα στους λευκούς Καδμείους (Τελχίνες) και τους ημιβάρβαρους Σκύθες και Άραβες.

Ανώνυμος είπε...

Μιάς και φτάσαμε και αναφέραμε τον Κάδμο φίλε Λύκαστρε να πούμε ότι ο πρώτος σταθμός της εισβολή των Καδμείων στον Ευρωπαϊκό χώρο ήταν η Λέσβος, την οποία βάπτισαν Ίσσα.
Και να που επαναλαμβάνεται πάλι στις μέρες μας η ίδια ιστορία με την Λέσβο και τους τάχα μας φουκαράδες Καρχηδονίους εισβολείς που πατρονάρει η Τουρκία και η ψυχοπονιάρα θείτσα Αγγέλα. Ένας θεός μόνο ξέρει τι θα ακολουθήσει.
Να θυμίσουμε επίσης ότι σύμφωνα με τον Στέφανο Βυζαντίου η Καρχηδών, η Μητρόπολις της Λιβύης η οποία είχε ιδρυθεί από Παλαιούς Φοίνικες εκαλείτο Καινή πόλις, (Καρθάδα, στην Φοινικική γλώσσα) την οποία οι Έλληνες ονόμαζαν και Καδμεία.


ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Λέγεται ότι ο Κέκρωπας έζησε περίπου το 3000π.Χ., και ήταν γιγαντόσωμος και διφυής, δηλαδή μισός άνθρωπος και μισός όφις.

Αντί για Όφι θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε Κροκόδειλο όπως στην αρχαία Αίγυπτο;;Ο Κέκροψ ο κύριος Hampsa όπως τον ονόμαζαν κάποιοι άλλοι οφείλει το όνομα του στον κροκό-δε-ιλ ....Κέκροπα ονόμαζαν οι Αιγύπτιοι την μεγάλη σαύρα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Μιάς και φτάσαμε και αναφέραμε τον Κάδμο φίλε Λύκαστρε να πούμε ότι ο πρώτος σταθμός της εισβολή των Καδμείων στον Ευρωπαϊκό χώρο ήταν η Λέσβος, την οποία βάπτισαν Ίσσα.

Ακριβώς φίλε Ερίωπα η ιστορία επαναλαμβάνεται στις μέρες μας. Και ουδείς έχει καταλάβει τι παίζει. Η λέξη Ίσσα βγαίνει ετυμολογείται από την ελληνική λέξη Άσσω ή Άττω;; Στον παρατατικό Ηίσσον ή Ήσσον;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ακριβώς φίλε Ερίωπα...την Λέσβο οι εισβολείς Κάδμειοι την ονόμασαν Ίσσα. Μας το λέει ο Λυκόφρων στο έργο του Αλεξάνδρα...στίχος 219 :

" αχ μακάρι να μη σε είχε σπείρει ο Κάδμος
στης Ίσσας τη νήσο, οδηγό των εχθρών,
ΑΠ'ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ του δύστυχου ΑΤΛΑΝΤΑ τέταρτον .
των ομαίμων σου όλεθρο, εσένα Πρύλη."

Δηλαδή μας λέει ότι τέσσερις γενιές μετά την πτώση της Ατλαντίδας...έγινε η εισβολή στο νησί.!!

Ανώνυμος είπε...

μηπως οι κατοικοι της Λεσβου ειναι απογονοι Ατλαντων?

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Πωπώ τί μαθαίνω σήμερα! Μ' αυταίς ταις κ--οθρησκείες πάντως άκρην ουχ ευρήσεις... εκτός κι είσαι Έλλην Αριάδνειος Θησεύς

Αλλά αυτό του Λυκάστρου περί γλωσσοσυγγενικού Κροκοδείλου-Κέκροπος όπως και του Ερίωπα - Λυκάστρου περί ατλαντικής Λέσβου με ιδριγάρει αγριοδιονυσιακώς.

Συνεχίσατε αηττήτως παίδες. Limit is the sky.
Η ηλυσία αλήθεια-παράδεισος εδράζεται αμετακίνητος εκεί
τρέφουσα τα τέκνα-ήρωες της αθανασίας άμα τε προσκαλούσα και ιονίζουσα

Full respect!

αδύτωι χρυσώι μειδιάματι.