ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΝΑΤΟ: Ελληνικό ΒΕΤΟ σε έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης της Τουρκίας στο Ιντλίμπ της Συρίας (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Κατά πάσαν πιθανότητα δεν τέθηκε κανένα βέτο, τη σκόνη τη σήκωσε ένα συστημικό Νου-Δούλικο μέσο, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια από τους κλακαδόρους του Κούλι να τον εμφανίσουν ως "ζόρικο" ηγέτη . Ο Ku- Lee  είναι τόσο "ζόρικος" όπως και η μαρμελάδα στο ψωμί της φράου Αγκέλας. Απλώνεται ...εύκολα.!!
Σχεδόν όλα τα ιστολόγια,  Έλληνες και ξένοι, επικαλούνται τις πληροφορίες ενός δημοσιογράφου του Βήματος και μόνο. Δημοσιογράφοι από άλλες χώρες δεν υπήρχαν εκεί, να το γράψουν;;; Και αφού έγινε, πως ο λαλίστατος Παναγιωτόπουλος η ο τζόρας Δένδιας, δεν έχουν βγει να πουν τίποτα επίσημα, αλλά αφήνουν να πλανάται αόριστα η αναφορά της εφημερίδας;; Φύκια για μεταξωτές κορδέλες σας πουλάνε.!!
Αλγεινές εντυπώσεις προκαλούνται από τις πληροφορίες που θέλουν ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία να έχουν διαφωνήσει στη φάση των διαβουλεύσεων για την ανακοίνωση, με το να περιληφθεί αναφορά στο προσφυγικό πρόβλημα. Αυτό είναι προφανώς ένα κομβικό θέμα που οδήγησε την ελληνική πλευρά στην προβολή του δικαιώματος της “αναβλητικής αρνησικυρίας” (βέτο).
Η Τουρκία φέρεται να έθεσε το θέμα ενίσχυσης της αεράμυνάς της με συστήματα όπως τα αμερικανικά Patriot, ενώ ζήτησε και την επιτήρηση του συριακού εναέριου χώρου από αεροπορικές δυνάμεις της Συμμαχίας, ώστε να μην αντιμετωπίζει απειλή από τα μαχητικά αεροσκάφη του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας.

Η μη αναφορά στο προσφυγικό από την πλευρά των Συμμάχων, πιθανότατα επελέγη ώστε να αποφευχθεί ένα θέμα που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς το έθεσε η ίδια η Τουρκία! Παρότι στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας έκανε ξεκάθαρα αναφορά σε σκόπιμη αντεκδικητική πολιτική, με το σύνηθες θράσος και την υποκρισδία, η τουρκική αντιπροσωπεία δήλωσε αδυναμία συντήρησης τεσσάρων εκατ. περίπου μεταναστών και προσφύγων εντός της επικράτειάς της.
Η κατανόηση από την πλευρά των ισχυροτέρων χωρών του ΝΑΤΟ είναι σχεδόν σκανδαλώδης, ιδίως από τη στιγμή που δεν βρήκαν μια κουβέντα συμπαράστασης να αναφέρουν για το ζωτικό πρόβλημα εθνικής ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Είναι προφανές, ότι προτεραιότητα έχει η με κάθε τρόπο προσέλκυση της Τουρκίας πίσω στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ελληνική αντιπροσωπεία μπλόκαρε την έκδοση κοινής ανακοίνωσης των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στην οποία θα καταδικαζόταν… η βάρβαρη επιθετικότητα του καθεστώτος Άσαντ στην Ιντλίμπ και η έκφραση συμπαράστασης της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Τουρκία. Αναμένονται ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εξωτερικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά ήταν η μοναδική που έθεσε το θέμα ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού δεν είναι εντός των συνόρων, αλλά εντός γειτονικής χώρας. Ενδεχομένως να εκφράστηκαν και αντιρρήσεις με βάση τη συνεργασία της Αθήνας με αιμοσταγείς ισλαμιστικές ομάδες μαχητών οι οποίες έχουν σχέση με την Αλ Κάιντα και το “Ισλαμικό Κράτος”.
Θα πρέπει να θεωρείται όμως βέβαιο, ότι η ελληνική στάση έχει υπαγορευθεί από την ανάγκη επίδειξης παρόμοιας συμμαχικής αλληλεγγύης και απέναντι στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει από μια συμμαχική -υποτίθεται- χώρα, την Τουρκία, οργανωμένη απόπειρα εισβολής από μεταναστευτικές – προσφυγικές ορδές, οι οποίες προκλήθηκαν απ’ό αυτή καθαυτή τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της συμμάχου…

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δες εδω τι λενε τα συστημικα ειδησεογραφικα ιστολογια

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1058798/vinteo-ntokoymento-o-toyrkikos-stratos-synodeyei-leoforeia-me-metanastes-ston-evro