ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Ερντογάν: Βέλη κατά Ρωσίας για Κριμαία με το βλέμμα στη Συρία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δεν είπε τίποτα καινούριο ο Έρντογάν. Το ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας, είναι πάγια θέση. Όσο για μαγκιές στο Ιντλίμπ και άλλα τέτοια παραμυθάκια, Τουρανομογγόλοι και Σλαβομογγόλοι ξέρουνε καλά, ότι δεν τους παίρνει να σφαχτούνε, αφενός γιατί ο εχθρός είναι κοινός, αφετέρου γιατί και να σφαχτούνε, δεν πρόκειται να υπάρξει νικητής, θα υπάρξουν 2 χαμένοι. Όσοι ονειρεύονται ρωσσικούς στρατιωτικούς περιπάτους στην Πόλη, ζούνε σε άλλον γαλαξία.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ουκρανία επανέλαβε πως η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας.
Η Τουρκία θα συνεχίζει την υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, τόνισε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανία ομόλογό του, Βολόντιμιρ Ζελένσκι.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει «προσεκτικά να παρακολουθεί την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας» και ότι «από κοινού με την κυβέρνηση της Ουκρανίας θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την στήριξή μας στους Τατάρους Τούρκους της Κριμαίας που είναι αρχέγονοι κάτοικοι αυτής της χώρας».

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε εκφράσει νωρίτερα την ανησυχία για την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας, προκαλώντας την αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο δήλωσε -μέσω του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ- ότι όσον αφορά το ζήτημα αυτό η ρωσική πλευρά διαφωνεί κατηγορηματικά με τους Τούρκους εταίρους της.
Ο Πεσκόφ ανέφερε, επίσης, ότι η πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον Ερντογάν, να επισκεφθεί την Κριμαία και να δει με τα ίδια του τα μάτια την κατάσταση, εξακολουθεί να ισχύει.
Ο Ζελένσκι, με τη σειρά του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ερντογάν σχετικά με την βοήθεια που προσφέρεται από την Τουρκία, αλλά και για την οικονομική και στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών.

«Η Ρωσία να αναλάβει τις ευθύνες της στη Συρία»

Οι εξελίξεις στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, είναι «δύσκολα διαχειρίσιμες», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.
Ο Ερντογάν κάλεσε τη Ρωσία «να αναλάβει τις ευθύνες της» στην περιοχή αυτή, όπου πολλοί Τούρκοι στρατιώτερς σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, που στηρίζεται από τη Μόσχα.
«Ελπίζουμε ότι ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του στο πλαίσιο των συμφωνιών της Αστάνα και του Σότσι (οι οποίες αφορούν την εκεχειρία στη Συρία και έχουν υπογραφεί από τη Ρωσία και την Τουρκία) και ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε στο πλαίσιο αυτών των υποχρεώσεων», είπε ο Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι κατευθύνονται προς τα τουρκικά σύνορα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης των συριακών δυνάμεων στο Ιντλίμπ.

Πηγή

3 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Λύκαστρε,αυτό πως το εξηγείς εφόσον τραμπ-πούτιν-ερντογάν είναι σύμμαχοι;

Ανώνυμος είπε...

Ο Τούρκος - κατ’ όνομα μόνον και όχι τη καταγωγή, συμπληρώνουμε εμείς - πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει «προσεκτικά να παρακολουθεί την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας και ότι από κοινού με την κυβέρνηση της Ουκρανίας θα συνεχίσει να παρέχει την στήριξή του στους Τατάρους Τούρκους της Κριμαίας που είναι και οι αρχέγονοι κάτοικοι αυτής της χώρας».

Όταν λοιπόν δηλώνεται ότι οι Τατάροι είναι Τούρκοι και γηγενείς της Κριμαίας όπως λέει ο κατσικοκλέφτης Αφγανός, ο οποίος έχει καταργήσει κάθε έννοια Ιστορικής αξίας, ο μπουνταλάς πρώην πράκτορας της KGB και νυν καρπαζοεισπράκτορας του Πούτιν, και δεν βγαίνει κανένας επίσημος να διαμαρτυρηθεί τότε το διεθνές πολιτικό σύστημα είναι πολύ σάπιο, πολύ ύπουλο, πολύ άσχετο με κάθε ιστορική πραγματικότητα και βάση και ιδιαίτερα επικίνδυνο πλέον για την ασφάλεια των λαών.

Από πού και έως που θεωρείται ότι οι Τατάροι είναι οι γηγενείς της Κριμαίας. «Μα καλά έχουν ξεπουληθεί τα πάντα σε αυτό τον κόσμο;» …μπορεί να διερωτηθεί κανείς.

Κάποιος πρέπει να βγει και να πληροφορήσει τους αφελείς δημοσιογραφίζοντες τουλάχιστον της παιδικής χαράς που λέγεται Ελλάς ότι οι Σκυθικής καταγωγής και ξανθοί Κιμμέριοι κατά τον Ησύχιον (Κιμμέριοι: οι Σκύθαι) ήσαν οι Γομέρ της Π. Διαθήκης, ή οι Καρμίκ για του Αρμενίους και ότι η επιστροφή των Γουμαριών στην σκηνή αυτή τη φορά δεν θα είναι ψυχαγωγική.

Η Κιμμερία, είναι η σημερινή πολύπαθη Κριμαία η οποία διεκδικείται με τόσο πάθος κυρίως από τους Ατλαντογενείς Καρχηδονίους της Δύσης όσο και από τους θηριώδεις Ταταρομογγόλους του Τούρκου προέδρου.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο Προκόπιος ο Καισαρεύς 500-565μ.Χ (Ιστορίαι) τους θεωρεί συγγενείς των (Σ.Σ. Gymro) Βρετανών. Τοποθετούνται επίσης και στον Ατλαντικό από άλλους συγγραφείς κάτι που συνάδει με την θέση του Προκοπίου. Αυτό βεβαίως συνέβη όταν οι λευκοί και ξανθοί Σκύθες υπέστησαν μέγα διωγμό από τους Σαυρομάτες Μογγόλους και Κινέζους (Σήρες) και έφτασαν ως τα παράλια της Λυδίας απ’ όπου σταδιακά πέρασαν στην Βρετανία εξ’ ου και η συγγένεια Κιμμερίων Βρετανών που αναφέρεται από τους ιστορικούς(βλέπε Ηρόδοτο).
Ένα τέτοιο ιστορικό βηματισμό μπορεί κανείς να διακρίνει στην ιστορική πορεία του καθαρόαιμου Σκύθη Μπόρις Τζόνσον από τα βάθη της Τουρκίας στην Νέα Υόρκη και απ’ εκεί εξπρές στο Λονδίνο.
Τα γεγονότα όμως μιλούν μία άλλη γλώσσα και αυτή η γλώσσα είναι ευδιάκριτη, εκτός από τον βηματισμό και την πολιτική του Μπόρις, τόσο στις κινήσεις του Σκύθη Πούτιν όσο και του άλλου Σκύθη του Τράμπ.
Βίοι παράλληλοι που λέμε. Αν προσέχει κανείς αυτή την γλώσσα θα καταλάβει και την θεατρική απομάκρυνση των παλαιοκιμμερίων Βρετανών από το μπάχαλο των τοκογλύφων της Ε.Ε. και την συστράτευσή τους με τον Τράμπ.

Είναι φανερό ότι ζούμε μία επικίνδυνη επιστροφή του καταραμένου Σκυθισμού που έλεγε ο Επιφάνιος, και ο Θεός να βάλει το χέρι του, ιδιαίτερα με την «Τριάδα» Μπόρις, Τράμπ, Πούτιν, η οποία τώρα που ανασυστάθηκε δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο.
Και όταν λέμε τίποτα, εννοούμε απολύτως Τ Ι Π Ο Τ Α ...όχι μια φορά, αλλά εκατό.




ΕΡΙΩΠΑΣ

ΑΡΡ. είπε...


Ει μη τι άλλο, μέγας ισορροπιστής αναδείκνυται μέχρι στιγμής ο μογγολογενίτσαρος. όστις κριθήσεται τελικώς είτε ως ο μέγας αναστυλωτής της Οθωμανίας είτε ο κατεδαφιστής της.