ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Γράφει ο Λύκαστρος :

Yπάρχουν πολλές και διαφορετικές φυλές, οι οποίες δημιούργησαν πολλές και διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς. Όμως το αίμα και η φυλή  είναι ο βασικός κορμός κάθε ανθρώπινου πολιτισμού. Να εξηγήσω και να πω ότι το αίμα της φυλής εκτός από τις μορφολογικές διαφορές που δίνει (σχήμα μύτης, χρώμα δέρματος, ύψος κ.λ.π) που βοηθούν την φυλή στην προσαρμογή και στο περιβάλλον (το οποίο περιβάλλον παίζει σπουδαίο ρόλο και αυτό με την σειρά του), αλλά υπάρχουν και οι ψυχικές και πνευματικές διαφορές που κάνουν την κάθε φυλή να ξεχωρίζει σε δημιουργία πολιτισμού και κατ' επέκτασιν θρησκείας.!

Τόσο η αγωγή όσο και ο πολιτισμός είναι αποτέλεσμα των γονιδίων....δηλαδή των εθνών, και αυτός ο συνδυασμός των γονιδίων και αγωγής έδωσε το θαύμα του Ελληνικού Πολιτισμού. Για αυτό και οι φυλές δεν είναι όλες ίσες, ούτε το ίδιο προικισμένες, παράδειγμα το Ελληνικό θαύμα. Άρα η ταυτότητα και η πεμπτουσία ενός έθνους αποτελούν οντολογικώς προγενέστερα της ιστορικής της εν χρόνω εκφάνσεως πραγματικότητα. Μια πραγματική ΖΩΣΑ ΙΔΕΑ με την πλατωνική έννοια, δηλαδή ένα ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ/ΑΡΧΕΤΥΠΟ.


Αλλά ένας λαός, ένα έθνος ακόμα και βιολογικά "ατόφιος" χωρίς όμως τα πνευματικά του χαρακτηριστικά του αρχέτυπα, την Ζώσα Ψυχή του δηλαδή , είναι ένα ΑΨΥΧΟ κουφάρι, που στην πρώτη επίθεση θα θρυμματιστεί και φυσικώς. Εδώ έχουμε φτάσει στις μέρες μας. Η ιδιαίτερη έμφυτη κληρονομημένη εξελεκτικά δομημένη γενετική ιδιοσυστασία των ξεχωριστών ανθρωπίνων ομάδων/φυλών/Ελλήνων ΔΕΝ καθορίζει μόνο τα εξωτερικά μορφολογικά γνωρίσματα , αλλά και τα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

Οι θρησκείες , η αγωγή , το περιβάλλον εν γένει (οι πολιτικοοικονομικές συνθήκες) επιδρούν μόνο , θετικά  είτε αρνητικά στο γενετικά προγραμματισμένο σύνολο ιδιοτήτων, των λαών , των εθνών η των ξεχωριστών ανθρώπων/Ελλήνων και σχετίζονται μάλιστα με αυτό.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οποτε οι Ελληνες ειναι εδω στην Ελλαδα μειοψηφια,διοτι αν καθησεις καπου που εχει πολυ περασμα απο κοσμο θα νομισεις οτι βρισκεσαι στην Βαβυλωνα,το τι μπαζοπατσαβουριασμα περναει δεν λεγεται απο ανδρες γυναικες, και τα αλλα δυο φυλλα και αφυλλα οντα τελευταιας τεχνολογιας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 17 Φεβρουαρίου 2020 - 10:38 μ.μ

Οι Έλληνες πάντα λίγοι είμαστε.!! Ας σου γράψω κάποια πράγματα...τα συναισθήματα , τα αισθήματα, η διαίσθηση, το σθένος δεν τα έχουν όλοι οι άνθρωποι. Και αποτελούν εργαλεία για το Λογικό Μέρος του ανθρώπου. Τα νεφρά, το ύπαρ, ο Θυμός αδένας κ.λ.π αποτελούν ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΑ , που θα πρέπει μιας και είσαι εδώ, κάποια στιγμή να γνωρίζεις.
Τα βασικά εργαλεία μουσικής επί των οργάνων είναι 5 , όσες και οι αισθήσεις .....αλλά τα πραγματικά καινά και ακίνητα ΟΠΛΑ είναι 22...και είναι πέραν της φυλακής των κτιστών αισθήσεων. Τα ακατέργαστα συναισθήματα είναι μια απλή αυτόματη ώθηση-ΠΥΡΩΜΑ (Θερμή Φλογί) που χρειάζεται το οργανικό σύστημα για να μπει σε μια τυπική λειτουργία.

Η λειτουργία όμως στην συνέχεια είναι απίστευτα πολλαπλή. Ο άνθρωπος γεννιέται ΔΕΝ γίνεται, και ειδικά ο Έλληνας. Έχει όμως την ελευθερία να επιλέξει λόγω φύσεως , δηλαδή ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΨΥΧΗΣ τον τρόπο ζωής του, με τις επιλογές του. Είμεθα ότι πράττουμε και πράττουμε ότι είμεθα. Ο τρόπος δίνει την αύξηση (MAJORE) η την μείωση (MINORE) στην ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του καθενός, δια μέσου των 27 αχανών δυνατοτήτων του και της άντυγας , απο τον ΥΠΟΚΟΣΜΙΟ στον ΚΟΣΜΙΟ, και ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟ ΕΑΥΤΟ του προς την ΕΚΠΥΡΩΣΗ.!

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι γεννημένοι πιο κοντά στον ΗΛΙΟ και από τον ΗΛΙΟ. Αυτό σημαίνει ότι έχουν διαφορετικής ποιότητος ΣΠΙΝΘΗΡΑ-ΠΥΡΩΜΑ από τους υπόλοιπους....και για αυτό λόγο γενέθλιας ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΩΣ και ΔΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ...ξεχωρίζουν.

Θερμά και Ψυχρή Φλογί....αυτό είναι οι Έλληνες.

" σταθευτὸς δ᾽ ἡλίου φοίβῃ ΦΛΟΓΙ χροιᾶς ἀμείψεις ἄνθος " ΑΙΣΧΥΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

γιατι οι Ελληνες ειναι παντα λιγοτεροι απο τους αλλους και κυριως απο τα γνωστα αγνωστα καθηκακια,αυτο ειναι σωστο η λαθος?
εγω μιλαω σε δευτερο προσωπο γιατι δεν ξερω αν ειμαι καθαρος Ελληνας αλλα βλεποντας αυτην την ανισορροπια νομιζω οτι τουτος ο κοσμος με ενα σωρο παρασιτικους δεν θα ηρεμησει ποτε και παντα θα μοιαζει με τοπο τιμωριας ταλαιπωριας και εντροπιας.
Μηπως μπορεις να μου πεις την γνωμη σου?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Λύκαστρε, ποιά είναι η γνώμη σου για τα τέστ dna προγονικής καταγωγής που κυκλοφορούν κ μπορεί να κάνει ο καθένας ;;; Εγώ φύση και θέση φιλύποπτη δεν τα βλέπω με καλό μάτι....Μπ. Τ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ .Μπ. Τ.

Αγαπητή Μπ. Τ. και εγώ της ίδιας αντίληψης με εσάς είμαι. Και εγώ τα θεωρώ εκ του πονηρού όλα αυτά. Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι ψάχνουν για συγκεκριμένα άτομα...με πολύ συγκεκριμένο d.n.a.
Το τι είμαστε αφορά μόνο εμάς....και κανέναν άλλον.