ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

τ.Αρχηγός Πολεμικού Ναυτικού Κ.Χρηστίδης: «Το πολιτικό μας σύστημα είναι άνανδρο και δειλό»!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αν και δεν αναρτώ κανένα θέμα απο το Pro διότι είναι χαβούζα , εν τούτοις δεν άντεξα στον πειρασμό να τα πω ένα χεράκι στον κ.Χρηστίδη.!!
 Για τους στρατηγούς και τους ναυάρχους του πληκτρολογίου, θα ήθελα να υπενθυμίσω στις στρατιωτικές αυθεντίες ότι το ιστορικό τους δεν είναι καλό. Τα επιτελεία ήταν άθλια το 1897, ανεπαρκέστατα στους Βαλκανικούς (νικήσαμε λόγω μεγάλης έως σημαντικής αριθμητικής υπεροχής, χείριστων Βουλγαρικών επιτελείων και Έλληνα πεζικάριου), ανύπαρκτα στον Α ΠΠ, τραγικά στην Μικρασιατική εκστρατεία. Οργάνωσαν με εγκληματικό τρόπο την εξέχουσα στο Αφιόν Καραχισάρ, κάνοντας όποιο στρατιωτικό λάθος μπορούσε να γίνει. Η ανεπάρκειά τους φάνηκε ακόμη και στην Κύπρο, γελοιοποιήθηκαν στα Ίμια, ενώ αιφνιδιάστηκαν όταν διέρρευσε η Βαριοπούλα. Ας με συγχωρήσουν λοιπόν οι στρατάρχες και ναύαρχοι που δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες επιτελείς, αλλά δεν θέλω να κλάψω κι άλλες χαμένες πατρίδες.
Θα τους εμπιστευτώ όταν θα κάνουν αυτοκριτική, όταν διαβάσουν τους συναδέλφους τους που  αναλύουν τις διαχρονικές αδυναμίες του ΕΣ, όταν δώσουν στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου τη θέση που της αρμόζει, όταν σταματήσουν να ακολουθούν δόγματα του προπροηγούμενου αιώνα που καθιστούν τον ΕΣ μοναδικότητα στο ΝΑΤΟ και προβληματιστούν λίγο με τις δομές και την οργάνωση των δυτικών και δυτικότροπων στρατών. Μέχρι τότε η μοναδικότητά τους θα με ανησυχεί..Εσείς κ.Χρηστίδη έπρεπε να είχατε πράξει το αυτονόητο την βραδιά των Ιμίων, και όχι η Αθήνα. !! Η Αθήνα είναι απλά μια πόλη...την βραδιά εκείνη ήταν πολύ μακριά από τα γεγονότα, (και όπως σας έλεγαν να πείτε την σημαία την πήρε ο άνεμος, το ίδιο εύκολα μπορούσατε να πείτε και εσείς, ότι λόγο ανέμου ο ασύρματος είχε πάθει βλάβη)....και εκεί βρισκόσασταν εσείς οι στρατάρχες και οι ναυαρχούκοι .!!  ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΘΣΚΑΤΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΑΡΧΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΑΡΧΙΔΕΣ.
 «Εκατό χρόνια θα έκαναν οι Τούρκοι να βγουν στο Αιγαίο εάν η Αθήνα είχε πράξει το αυτονοήτο στην κρίση των Ιμίων, δηλαδή να υπερασπιστεί το εθνικό έδαφος με την ισχύ των όπλων αλλά το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι άνανδρο και φοβάται», δήλωσε σήμερα ο πρώην Α/ΓΕΝ ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης.
«Υπάρχει ανανδρία και φοβία στο πολιτικό μας σύστημα και γι’ αυτό θα πρέπει να εκπαιδευτεί» επανέλαβε!
Αυτό υποστήριξε αναφερόμενος στην υπόθεση των Ιμίων, ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης , ο οποίος μίλησε για πρώτη φόρα σε ραδιόφωνο, στην εκπομπή του Γιάννη Κεχαγιόγλου «Ξυπνήστε», στο Κανάλι Ένα 90,4.
Σύμφωνα με τον ναύαρχο,  εάν η Ελλάδα «είχε κάνει την κίνηση» στα Ίμια «οι Τούρκοι θα έκαναν 100 χρόνια να ξαναβγούν στο Αιγαίο»!

Σε ότι αφορά στις κινήσεις της Άγκυρας, ο κ. Χρηστίδης υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν «έχει ανοίξει πολλά μέτωπα»  και ότι κάνει δεν είναι μόνο «για εσωτερική κατανάλωση» αλλά προσβλέπει και στην αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάννης. «Το θέμα όμως είναι, αν θα του βγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ναύαρχος.
Αναφορικά με το θέμα της Λιβύης, ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ επεσήμανε ότι η Τουρκία ουσιαστικά ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και τώρα το θέμα είναι πως θα διαχειριστούμε εμείς την κατάσταση.
Ο κ. Χρηστίδης αναρωτήθηκε επίσης γιατί ο υπουργός Εξωτερικών κάλεσε «δικούς του ανθρώπους»  για τη χάραξη γραμμών βάσης, τη στιγμή που η υδρογραφική υπηρεσία του ΓΕΝ τις διαθέτει από το 1990.

Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα ενοπλα σωματα δηλαδη στρατος ξηρας,ναυτικο,αεροπορια,αλλα και σωματα ασφαλειας ειναι υπαλληλοι δεν ειναι στρατιωτες,εχω συγγενικο προσωπο στην αστυνομια που λεει οτι οι ανωτεροι φωναζουν τους κατωτερους κυριε υπαλληλε λες και δουλευουν σε μαγαζι με λευκα ειδη.
Τους εχουν λοβοτομησει απο την σχολη να ειναι ετσι, οποτε μην περιμενετε προκοπη,εκτος του οτι οι περισοτεροι αξιωματικοι ειναι η μασωνοι η ροταριανοι η στους λαϊονς.

Δημήτρης είπε...

Όποιος πολιτικός,στρατιωτικός και θρησκευτικός αξιωματούχος,εν καιρώ κρίσης, δεν πράττει τα δέοντα προς προστασίαν του Έθνους,είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας.Η παράβαση αυτή τιμωρείται πάντοτε με θανάτωση του ενόχου καθώς και των γονέων/τέκνων/αδερφών του.