ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΗΠΑ: Μία κρίσιμη εβδομάδα και τρία γεγονότα που θα καθορίσουν την αμερικανική πολιτική

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Γράφει στο άρθρο : ...." Ο λόγος θα επανέλθει ξανά στον Αμερικανό πρόεδρο αύριο το βράδυ, οπότε – απαλλαγμένος δίχως συγκλονιστικού απροόπτου από το βάρος των κατηγοριών για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση των ερευνών του Κογκρέσου – θα θριαμβολογήσει για την ευημερία εντός των ΗΠΑ."
Κάτσε να ζυγώσουν οι εκλογές και αν και εφόσον δεν του κάτσουν καμμιά οικονομική κρίση η καμμιά ΦΕΜΑ, αν ξαναβγεί, θα ξαναβγεί με πολλά ζόρια.Δεν θα την ξαναπατήσουν οι ψηφοφόροι των διεθνιστούληδων.
Της Μάρως Βακαλοπούλου
mvak@naftemporiki.gr
Τρία σημαντικά γεγονότα για την αμερικανική θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα μίας μόλις εβδομάδας, τρία γεγονότα τα οποία θα ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά στην Ουάσιγκτον και πιθανότατα θα επηρεάσουν τις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.
Έπειτα από μία σύντομη διακοπή το Σαββατοκύριακο, η γερουσιαστές θα επιστρέψουν σήμερα στη Γερουσία για να ακούσουν τις τελικές αγορεύσεις αφενός των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι οποίοι παρεπέμψαν τον Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη και αφετέρου των Ρεπουμπλικανών που επιμένουν στην αθώωσή του. Δίχως μάρτυρες και αποδεικτικά στοιχεία, δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικανοί απέκλεισαν κάθε ενδεχόμενο γι’ αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος θα βγει από αυτήν την άβολη διαδικασία, για να αφεθεί στην κρίση του αμερικανικού λαού τον Νοέμβριο.

Μερικές ώρες αργότερα, έπειτα από διαξιφισμούς μηνών, οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος θα αρχίσουν επιτέλους να αναζητούν τον καλύτερο και ικανότερο υποψήφιο για να σταθεί απέναντι στον Τραμπ στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Οι εσωκομματικές διαδικασίες του Δημοκρατικού Κόμματος για το χρίσμα αρχίζουν απόψε στην Αϊβα, με τον Τραμπ να δυναμιτίζει ήδη το κλίμα με πάσης φύσεως χαρακτηρισμούς για τους δυνάμει αντιπάλους του - «κομμουνιστής» ο Μπέρνι Σάντερς, «νυσταλέος» ο Τζο Μπάιντεν, «μίνι Μάικ» (λόγω ύψους) ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ.
Αν και το αποτέλεσμα δεν είναι καθοριστικό, σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι θα δώσει μία σημαντική δυναμική σε όποιον αναδειχτεί επικρατέστερος στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών – δεδομένου ότι στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, η υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ είναι δεδομένη.
Ο λόγος θα επανέλθει ξανά στον Αμερικανό πρόεδρο αύριο το βράδυ, οπότε – απαλλαγμένος δίχως συγκλονιστικού απροόπτου από το βάρος των κατηγοριών για κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση των ερευνών του Κογκρέσου – θα θριαμβολογήσει για την ευημερία εντός των ΗΠΑ, αλλά και την ενίσχυση της εξουσίας της χώρας στο εξωτερικό εκφωνώντας την ετήσια Κατάσταση της Ένωσης.
Η αμερικανική ιστορία, σχολιάζει ο Στίβεν Κόλινσον από το CNN, μετρά πολλούς και σοβαρότερους πολιτικούς σεισμούς. Δεν είθισται ωστόσο, τρία τόσο σημαντικά γεγονότα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τον τόνο της κρίσιμης προεκλογικής εκστρατείας, να ξεδιπλώνονται σε ένα τόσο συμπιεσμένο χρονικό διάστημα.
Τις επόμενες τρεις ημέρες θα αποκαλυφθούν οι πολιτικές δυνάμεις που διαμορφώνουν το παρόν των ΗΠΑ, όπως η αμείλικτη κυριαρχία του Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και η αγωνιώδης προσπάθεια των Δημοκρατών να τον περιορίσουν σε μία μόνο θητεία στον Λευκό Οίκο.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: