ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Με απόφαση Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ άλλαξε όνομα αλλά όχι αρχικά! Έφυγε η Άμυνα και ήρθε η Ασφάλεια…

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Σιγά μην περίμενε το ΚΥΣΕΑ, ν' αλλάξει όνομα, για να γίνει άντρο προδοσίας. Απλώς τώρα, θα βολευτούν και κάμποσα απόστρατα κομματόσκυλα.

Με απόφαση του πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, μετονομάστηκε σε Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Η ονομασία άλλαξε ,αλλά τα αρχικά μένουν ίδια: ΚΥΣΕΑ.
Προς τι η αλλαγή και η αντικατάσταση της Άμυνας από την Εθνική  Ασφάλεια; Με δεδομένες τις απόψεις που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από την κυβερνητική παράταξη, η μετονομασία έχει να κάνει και με τις προθέσεις για χρησιμοποίηση των ΕΔ και σε άλλες επιχειρήσεις. Εσωτερικής ασφάλειας και φυσικά για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Η Εθνική Ασφάλεια είναι πιο βολική από την Άμυνα…

Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι για πολλοστή φορά στους οκτώ μήνες της κυβέρνησης, παρατηρείται μια περιφρόνηση για την “κανονικότητα” των διαδικασιών και των νόμων. Παράδοξο από ένα κόμμα που έχει ως βασικό του σύνθημα την κανονικότητα.
Η αλλαγή της ονομασίας του ΚΥΣΕΑ με πρωθυπουργική απόφαση, δεν είναι κανονική διαδικασία και γι΄ αυτό είναι και αδύναμη.
Η απόφαση του πρωθυπουργού:



Τον Ιούλιο λίγες ημέρες μετά από τις εκλογές το υπουργικό συμβούλιο είχε αποφασίσει για την ανασύνθεση του ΚΥΣΕΑ. Με το Α να είναι ακόμη της Άμυνας…

Όσο για την κανονικότητα των διαδικασιών, ας διαβάσουν το νόμο του 1995:
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 2292 ΦΕΚ Α’35/15.2.1995
Οργάνωση και λειτουργία Υπουργείου Εθνικής  Άμυνας, διοίκηση και έλεγχος των Ενόπλων  Δυνάμεων και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ I
ΕΘΝΙΚΗ ΆΜΥΝΑ
Άρθρο 1
Γενικά
1. Η Εθνική Άμυνα περιλαμβάνει το σύνολο των λειτουργών και δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται από το Κράτος, με σκοπό την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων.
2. Η ευθύνη για την άμυνα της Χώρας ανήκει στην Κυβέρνηση, η οποία καθορίζει την Πολιτική Εθνικής Άμυνας και ασκεί σύμφωνα με το άρθρο 45 του Συντάγματος τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) που δρα στο πλαίσιο του νόμου και των σχετικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Η Βουλή ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ο οποίος είναι υπεύθυνος ενώπιον της.
Σημ.: όπως τροποποιήθηκε  με τη παρ.1 άρθρου 71 Ν.3883/2010,ΦΕΚ Α 167/24.9.2010.
3. Κύριο όργανο για τη λήψη αποφάσεων σε ζητήματα, που αφορούν την άσκηση της παραπάνω πολιτικής και γενικά την Εθνική Άμυνα της Χώρας, είναι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.
4. Για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής η Κυβέρνηση διαθέτει κυρίως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.) και τις υπαγόμενες σε αυτό `Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.) της Χώρας: Στρατό Ξηράς – Πολεμικό Ναυτικό – Πολεμική Αεροπορία. Διαθέτει επίσης και όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία, δυνάμεις Παλλαϊκής Άμυνας, σώματα, οργανισμούς και υπηρεσίες, τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο συμβάλλουν στην Εθνική Άμυνα.
Σημ.: όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 άρθρ.1  Ν.2984/2002,ΦΕΚ Α 15/31.1.2002.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ II
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΆΜΥΝΑΣ
Άρθρο 2
Σύνθεση – Λειτουργία
1. Η σύνθεση και λειτουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) καθορίζονται από το σχετικό νόμο. Επιπλέον ισχύουν και τα ακόλουθα:
α. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, απόντα ή κωλυόμενο, αναπληρώνει ο οριζόμενος από αυτόν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦ.ΕΘ.Α.), εκτός εάν έχει ορισθεί αντικαταστάτης του.
β. Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να προσκληθούν από τον Πρόεδρο στις συνεδριάσεις του ΚΥ.Σ.Ε.Α. όταν συζητούνται θέματα της αρμοδιότητάς τους, οπότε μετέχουν σε αυτό χωρίς ψήφο.
γ. Τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α.), απόντα ή κωλυόμενο, αναπληρώνει με δικαίωμα ψήφου ο αρχαιότερος των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.
δ. Εφόσον συζητούνται θέματα αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του άρθρου 3 του παρόντος νόμου, μετέχει, ως Γραμματέας αυτού, ανώτατος ή ανώτερος αξιωματικός της κοινής Γραμματείας ΚΥ.Σ.Ε.Α. – Συμβουλίου Άμυνας (Σ.Α.Μ.) – Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (Σ.Α.Γ.Ε.), ο οποίος τηρεί και τα πρακτικά.
2. Σε πολεμική περίοδο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. μετονομάζεται σε Πολεμικό Συμβούλιο.

Πηγή

4 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...




ΤΟ ΝΕΚΤΑΡ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

Οσάκις ο μόχθος κι ο πόνος της ζωής
το μέτωπό μου ρυτιδώνει
αυτή η σκέψι με παρηγορεί,
με τρέφει και τον νου μου ξαστερώνει:

Σ' αυτόν τον χιλιοπληγωμένο τόπο,
το χιλιοπροδομένο κι ανυπότακτο έθνος,
τα πολιτικά πράγματα τόσο εύκολα και ραγδαία
χειροτερεύουν
όσο, απροσδόκητα και ως εκ θαύματος,
καλυτερεύουν.

Ακόμα και όταν ο χρόνος
φαίνεται έχει απελπιστικά γεράσει,
μια θεόμεστος μεγάλη ψυχή,
από την άκρη του σύμπαντος,
έρχετ' αίφνης εδώ,
ανακουφιστικά κι ελπιδοφόρα,
να ξαποστάσει
και μια νέα σελίδα δόξης κι ηρωισμού
του αιωνίου ανθρώπου
να ξαναγράψει.

Ανώνυμος είπε...

Κ κρατικη

Υ υπερεσια

Σ σιωνιστων

Ε εβραιων

Α ανθελληνων

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 15 Φεβρουαρίου 2020 - 1:51 μ.μ.

Tην κρίσιμη βραδιά των Ιμίων, το ΚΥΣΕΑ δεν συνεδρίασε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), αλλά παρέμεινε στη Βουλή. Και το λέω αυτό διότι ο συγκεκριμένος χώρος του Πενταγώνου έχει διαμορφωθεί ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις. Προσφέρει, δηλαδή, τη δυνατότητα άμεσων πληροφοριών από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Εκεί απολήγουν όλοι οι τρόποι επικοινωνίας με το Ναυτικό, το Πεζικό και την Αεροπορία, και υπάρχει ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.. Ενώ η Βουλή είναι .....ΚΑΛΩΔΙΩΜΈΝΗ και υπάρχουν παντού μικρόφωνα και κάμερες.!!!

Καλύτερα να συνεδρίαζαν μπροστά σε ένα κανάλι τηλεόρασης...το ίδιο και το αυτό θα ήταν.!! Υπήρχαν ΞΕΝΕΣ μυστικές υπηρεσίες που άκουγαν ....ΤΑ ΠΆΝΤΑ.!!Με το που δόθηκε η εντολή να σηκωθεί το ελικόπτερο για αναγνωριστική πτήση...οι Τούρκοι το έμαθαν στην στιγμή.!

Μμ. είπε...


Λησταρχείο και πορδέλο μαζύ, με βουλή, βούλα και σφραγίδα σιωνογερμανική.