ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ στην «πρώτη γραμμή» ειρωνεύεται τους Χιώτες [βίντεο]

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αυτός είναι ο "κύριος"  στην προηγούμενη φωτογραφία που χαιρετούσε ειρωνικά τους  Χιώτες. Είπαμε...ονόματα υπάρχουν, αποδεικτικά στοιχεία....χμ χμ κάποιοι ίσως θα έχουν σοβαρό "πρόβλημα". Το σύστημα δεν θα τους προστατεύει για πάντα.
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως  τη στιγμή που η κατάσταση στα Μεστά της Χίου είναι έκρυθμη, μετά από τους χουλιγκανισμούς ανδρών των ΜΑΤ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων καταγράφεται να ειρωνεύεται τους κατοίκους που διαμαρτύρονται.
Ο Γρηγόρης Γερακαράκος φαίνεται στο βίντεο (στο 1.34) να χαιρετά ειρωνικά τους Χιώτες τη στιγμή που αστυνομικοί με πολιτικά δίπλα του βρίζουν, κάνουν άσεμνες χειρονομίες, ενώ ένας εκτοξεύει δακρυγόνο.


Τις προηγούμενες ημέρες η ΠΟΑΣΥ είχε διαμαρτυρηθεί για τις ενέργειες της κυβέρνησης σε Λέσβο και Χίο, εκφράζοντας ανησυχίες για την… ασφάλεια των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ κλιμάκιό της είχε βρεθεί στα νησιά.

Και μέτωπο με τους Λιμενικούς

Παράλληλα, σήμερα, το πρωί ο Γ. Γερακαράκος, ο οποίος δεν έχει… δει μέχρι στιγμής τις αστυνομικές βαρβαρότητες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7, κατήγγειλε ότι Λιμενικοί στην Μυτιλήνη έκαναν χειρονομίες κατά των αστυνομικών την ώρα της αποχώρησής τους, προειδοποιώντας ότι θα καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία.
«Θα πρέπει να ελεγχθούν πολλά πράγματα εδώ…», δήλωσε ο κ. Γερακαράκος, υποστηρίζοντας ότι την ώρα που αστυνομικοί έφευγαν από το λιμάνι της Μυτιλήνης, λιμενικοί έκαναν χειρονομίες και προσθέτοντας «ας γίνει η έρευνα να δούμε για ποιο λόγο τις έκαναν…».
Τα όσα υποστηρίζει ο Γ. Γερακαράκος διέψευσε κατηγορηματικά το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος σε ανακοίνωσή του.
Αντίδραση στις δηλώσεις του Γερακαράκου ήρθε και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Λ.Σ.), η οποία χαρακτηρίζει ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του συνδικαλιστή αστυνομικού και επισημαίνει ότι τα μέλη του Λιμενικού «έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Η έκρυθμη κατάσταση, που επικράτησε τα τελευταία 24ωρα στη Λέσβο και τη Χίο καλό θα είναι όλοι μας να συμβάλουμε να εξομαλυνθεί και τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν σε αυτά τα νησιά όχι μόνο συνέβαλαν σε αυτή την κατεύθυνση αλλά στον τομέα αρμοδιότητάς τους και με τη στάση τους αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Η προσφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Λιμενικής Ακτοφυλακής είναι αναγνωρισμένη στην Ελληνική κοινωνία και τη διεθνή κοινότητα και δε νιώθουμε καμία υποχρέωση να απολογηθούμε σε ανυπόστατες και επιπόλαιες δηλώσεις αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά την αποχώρηση των αστυνομικών των ΜΑΤ από το λιμάνι της Μυτιλήνης.
Οι όποιες δημόσιες αναφορές μας και ιδιαίτερα των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να προσφέρουν καλές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως στους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν, οι οποίοι πολλές φορές καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά δίχως να έχουν την ευθύνη των πολιτικών, που εφαρμόζονται.

Τελικά τι είμαστε, Έλληνες αστυνομικοί ή στρατός κατοχής;

Στα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στα νησιά αντέδρασε εντόνως και η «Πρωτοβουλία Αστυνομικών», η οποία, σε χθεσινή της ανακοίνωση, κατήγγειλε την κυβέρνηση για τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες σε Λέσβο και Χίο.
Παράλληλα ζητούσε την απομάκρυνση των διμοιριών από τα νησιά αναφέροντας ότι «η εικόνα μου είδαμε δεν έμοιαζε με Έλληνες αστυνομικούς που προστατεύουν τους κατοίκους, αλλά με στρατό κατοχής, με εισβολέα που κάνει απόβαση στο νησί».

Ανακοίνωση για την απο(βι)βαση διμοιριών ΜΑΤ στα νησιά

Τελικά τι είμαστε, Έλληνες αστυνομικοί ή στρατός κατοχής; Να γυρίσουν πίσω οι διμοιρίες από τα νησιά
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες των συναδέλφων των διμοιριών που επιχειρούν σε Λέσβο Χίο και Σάμο.  Συγκεκριμένα οι συνάδελφοι αναχώρησαν στα κρυφά από το Λαύριο για τη Λέσβο! Μυστική η αναχώρησή τους από την Αθήνα  για να μην προκαλέσουν την κοινή γνώμη και απο(βι)βαση στη Λέσβο αιφνιδιαστικά ώστε να πιάσουν στον ύπνο τους κάτοικους του νησιού.  Και δυστυχώς η εικόνα που είδαμε όλοι στα ΜΜΕ και στα social media, από το λιμάνι της Λέσβου, δεν έμοιαζε με Έλληνες αστυνομικούς που προστατεύουν τους κατοίκους αλλά με ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΜΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ καταδικάζει
  • Τη μετατροπή ενός κοινωνικού και ανθρωπιστικού προβλήματος όπως είναι το προσφυγικό μεταναστευτικό σε ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ πρόβλημα. Το έχουμε ξανά δεί το έργο στη Λευκίμμη, στις Σκουριές, στην Κερατέα, στις διαδηλώσεις ενάντια στα μνημόνια το 2010 και 2012.
  • Την άγρια καταστολή και το ξύλο ενάντια στους διαδηλωτές νησιώτες που υπερασπίζονται τη τιμή και την ανθρωπιά τους απέναντι στην άδικη πολιτική της κυβέρνησης.  Την ίδια καταστολή που εφάρμοζε στους πρόσφυγες και μετανάστες τώρα την έχει γυρίσει και εφαρμόζει σε όλους τους κατοίκους των νησιών. Οι νησιώτες εκτός από την αξιοπρέπεια τους και την ανθρωπιά τους υπερασπίζονται τις περιουσίες τους απέναντι στο μέτρο της επίταξης. Ένα μέτρο που θυμίζει σκοτεινές εποχές αν συνδυαστεί και με την απόβαση (όχι αποβίβαση) που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης.
  • Τη διάταξη μάχης για ακόμα μια φορά των αστυνομικών ενάντια στις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων. Στην ίδια πεπατημένη όλες οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας, μετατρέπουν το κάθε συνάδελφο και δη των διμοιριών σε εργαλείο επιβολής της εκάστοτε πολιτικής τους. Το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει, δεν λύνεται με διμοιρίες , καταστολή και ξύλο.
  • Τη μετακίνηση τόσων συναδέλφων χωρίς προηγούμενα να υπάρχει μέριμνα που θα κοιμηθούν αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν μεριμνήσει για καμπίνες στο πλοίο που τους μετέφερε και πολλοί συνάδελφοι ανέλαβαν υπηρεσία άμεσα μετά την αποβίβαση τους. Ούτε να τους παράσχουν νερό δεν είχαν φροντίσει στις πολύωρες υπηρεσίες που εκτελούν.
  • Την αιφνίδια μετακίνηση και άλλων συναδέλφων ,των διμοιριών, σήμερα Τετάρτη! Δεν φτάνουν οι τόσοι συνάδελφοι που έχουν μετακινηθεί χρειάζονται και άλλοι για να επιβληθεί η άδικη πολιτική τους. Συνάδελφοι που μέχρι χθες δούλευαν από το χάραμα έως αργά το απόγευμα στο Καβούρι (τι δουλειά έχουμε στα συνέδρια των εργαζομένων;) μάθανε εν ώρα υπηρεσίας ότι την επομένη φεύγουν για τα νησιά. Πόσο απάνθρωπο! Λες και δεν έχουμε οικογένειες, παιδιά και προσωπική ζωή!
     
Όλοι οι συνάδελφοι ας βγάλουμε συμπεράσματα για το πως μας θέλει η  κυβέρνηση. Μας στέλνουν να επιβληθούμε σε παιδιά, γυναίκες και ταλαίπωρους πρόσφυγες από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Μας στέλνουν να επιβληθούμε σε κατοίκους που αντιδρούν στην επίταξη των περιουσιών τους και στη μετατροπή των νησιών τους σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Απαιτούμε τώρα να γυρίσουν πίσω οι διμοιρίες από τα νησιά.
Να σταματήσει η κυβέρνηση να μας βάζει απέναντι στη δίκαιη αγανάκτηση και διαμαρτυρία των νησιωτών του Αιγαίου.

ΠΗΓΗ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα ολα αυτα που ειπε η πρωκτοβουλια αστυνομικων τα πιστευει η πουλαει πολιτικατζα οπως και οι μασωνοι ανωτεροι αξιωματικοι της?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 27 Φεβρουαρίου 2020 - 9:31 μ.μ

ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.!! Αν τα πίστευαν ΔΕΝ θα έστελναν τα ΜΑΤ...η δεν θα επέτρεπαν να γίνουν όλα αυτά τα έκτρωπα. Που ήταν όλοι αυτοί όταν τα ΜΑΤ πετούσαν τον κοσμάκη από 30 μέτρα ύψος στο Πισοδέρι;;; Όλα αυτά που έγιναν στην Χίο και στην Μυτιλήνη έγιναν και στο Πισοδέρι...μήπως βγήκαν τότε να κάνουν καμία ανακοίνωση;;

ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.!! Απλά τώρα ο κλοιός στενεύει γύρω τους..και ξέρουν οτι οι μέρες τους είναι λίγες. Και επειδή ΓΝΩΡΙΖΩ τι σκαρώνουν...θα τους πω ...ότι αν στείλουν άλλους, όσοι και αν είναι αυτοί, οι επόμενοι , αντι για σέρβις, πολύ φοβάμαι ότι θα πάνε ... ανακύκλωση!

ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.!
ΟΤΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ...ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ....ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ.....ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ.!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ.!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΠΟΨΕ 19 ΚΛΟΥΒΕΣ,ΗΡΘΕ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΜΥΤΗΛΗΝΙΟ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΠΟΨΕ 19 ΚΛΟΥΒΕΣ,ΗΡΘΕ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΜΥΤΗΛΗΝΙΟ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ "

Το περίμενα...τώρα οι νησιώτες θα πρέπει να συγκροτήσουν μια οργανωμένη εθνική άμυνα και αντίσταση. Και αυτό δεν θα γίνει χωρίς εφόδια και κάτω από την επίβλεψη ανθρώπων που γνωρίζουν πως και με τι τρόπο θα πρέπει να κινηθούν. Οι δυνάμεις που επιχειρούν εναντιών των νησιωτών και των γενικότερα των Ελλήνων δεν είναι παρά σύγχρονα ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ στην υπηρεσία μιας ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ κυβέρνησης....που εκτελεί εντολές ξένων. Προωθούν τα γερμανικά συμφέροντα και τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟ.

Αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς ΓΑΤΙ η Γερμανόδουλη κυβέρνηση ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΜΕΣ η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ;;
Και πάνω σε αυτήν την βιασύνη της δεν την νοιάζει καθόλου το πολιτικό κόστος...από το αν θα χυθεί ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΩ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ "

Θα θυμάσαι την πρόσφατη Διάσκεψη που έγινε στο Βερολίνο...χωρίς την Ελλάδα . Εκεί έγιναν κάποιες ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ η οποίες ακόμα δεν είναι γνωστές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τροποποιήσεις της Συμφωνίας με την Τουρκία ώστε να δικαιολογήσουν τις νέες χρηματοδοτήσεις προς αυτήν ..και θα έχουμε ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ του Δουβλίνου , διότι το ΖΗΤΑ ΕΠΙΜΟΝΑ η Γερμανία, για ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ αυτή τους ανεπιθύμητους μουσουλμάνους , και να τους ΦΟΡΤΩΣΕΙ στην Ελλάδα.!!

Σύμφωνα με πληροφορίες..ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ οι εδώ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ να φέρουν για αρχή 800.000 ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ. Και θα "βαφτισουν" το μεγαλύτερο μέρος απο αυτούς ως " ΑΝΗΛΙΚΑ".!!
Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ λοιπόν έχουν επιλεγέι για την μεταφορά απο τη Γερμανία όλων των ανεπιθύμητων μουσουλ΄μανων...ΑΛΛΑ και απο την Τουρκία για να μεταφέρει και αυτή το ΠΛΗΘΟΣ των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ που θα κατευθύνει εκείνη προς τα Ελληνικά Νησιά.Μέσα σε αυτό το πλήθος οι πληροφορίες μου λένε ότι θα περάσει ΣΤΡΑΤΟΣ απο τζιχαντιστές που αριθμεί απο 20 έως 60.000 χιλιάδες.!!!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ...ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΣΤΗΝ "ΠΙΕΣΗ" ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ...ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...
ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΦΙΛΕ ΕΡΙΩΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ....ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ.

3 Ιανουαρίου 2020 - 8:40 π.μ.
Ανώνυμος είπε...
Φίλε Λύκαστρε φαίνεται ότι οι Ερινύες σηκώθηκαν να ξεμουδιάσουν λιγάκι ή κάτι τις ενόχλησε και όπως θα ξέρεις πολύ καλά τίποτα δεν πρόκειται να τις σταματήσει αν δεν το βάλουν ξανά σε τάξη.
ΚΑΠΟΙΟΣ έχει θυμώσει!!!

ΕΡΙΩΠΑΣ

3 Ιανουαρίου 2020 - 9:56 π.μ.


??????????????????????????????????

ΑΡΡ. είπε...


Αναμένεται πολύ σκληρός Μάρτιος στο ανατολικομεσογειακό μέτωπο.
Μια ελληνοτουρκική πολεμική κρίσις θα ήταν ο καταλύτης, το ευχής έργον για να συμμαζεύση κάποιος ιδιαίτερος πολεμογενής ηγέτης τα γερμανοδοσιλογικά εθνικά ασυμμάζευτα.

μελανθιος είπε...

ο κοσμος πρεπει να οργανωθει ποιο πολυ στρατηγικα αφου εχουμε πολεμο πρεπει να κανουμε σχεδια αντιμετωπησεις μην ειμαστε προβατα για σφαγη δεν υπαρχουν ειδικοι να βοηθησουν αυτο το κοσμο