ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Φρενοκομείο! Συλλυπητήρια Πομπέο στον κατοχικό τουρκικό στρατό για τις “απώλειες στη Συρία”!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :  Aς πούμε μερικά πραγματάκια, τα οποία οι "αμυντικοί" και "στρατιωτικοί" αναλυτές είτε δεν γνωρίζουν , είτε γνωρίζουν αλλά δεν τα αναφέρουν επίτηδες.! Μπορεί να σας φαίνονται περίεργα τα συλλυπητήρια του Πομπέο στην Τουρκία για τις απώλειες του Τουρκικού Στρατού , στη Συρία, αλλά....την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία,James Jeffery, ταξίδεψε στην Ευρώπη για να επιταχύνει την οικονομική πίεση των ΗΠΑ στη Συρία λόγω των «επιθέσεων» της στην Idlib.!! Είπατε τίποτε;; Ενώ μπορεί να ακούγεται περίεργο γιατί οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις στη Συρία για τις απίστευτες επιτυχίες της εναντίον ομάδων τζιχάντ της Αλ Κάιντα, το γεγονός είναι ότι αυτές οι ομάδες τζιχάντ παραμένουν σύμμαχοι των Αμερικανών με πολλούς τρόπους και ακόμη συνεχίζουν να λαμβάνουν «βοήθεια» με τη μορφή όπλων για να διατηρήσουν την κατοχή των συριακών εδαφών.Ως εκ τούτου, ενώ η δολοφονία του Σολεϊμάνι είχε έναν από τους  στόχους να διαταράξει τις ιρανικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και τη Συρία, η πρόσφατη επιτυχία των συριακών δυνάμεων, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευμένοι μαχητές τους οποίους ο Σολειμανί τους είχε εκπαιδεύσει , έδειξε εμφατικά ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν για άλλη μια φορά στους στόχους τους. Για αυτό θα επιβάλει κυρώσεις στη Συρία προκειμένου να δημιουργήσει δυσκολίες στους συμμάχους της Συρίας. Επίσης οι Ρώσσοι και οι Μόγγολοι δεν θα τα χαλάσουν.!! Αν και όποτε αυτό γίνει, δεν θα γίνει χωρίς εντολή από τα κεντρικά. Έχω μεγάλες αμφιβολίες, ως προς το κατά πόσον οι Ρώσσοι θέλουν πραγματικά, να τελειώσει ο πόλεμος στην Συρία, ουσιαστικά δεν το θέλουν. Διότι αν ο πόλεμος στην Συρία τελειώσει, τότε αυτοί θα πρέπει να φύγουν από εκεί.!!Επίσης, δεν το θέλει το ένα αμερικανικό κέντρο.Και φυσικά ούτε το Ιράν και οι περισσότερες αραβικές χώρες. Γενικά εκτός των Πολυεθνικών, όποιος άλλος παράγει η εμπορεύεται πετρέλαιο, δεν το θέλει. Ο πόλεμος θα λήξει, όταν τα βρούνε μεταξύ τους οι Πολυεθνικές πετρελαϊκές με τις κρατικομονοπωλιακές και τις ανεξάρτητες τεξανικές. Μέχρι να γίνει αυτό, που μπορεί να πάρει και μια 10ετία, θα σέρνεται το πράγμα, με εναλλαγές υφέσεων και αναζωπυρώσεων. Είναι μέρος του σχεδιασμού για διαιώνιση του εμφυλίου, ώστε μέχρι να καταλήξουν οι πετρελαϊκές σε συμβιβασμό μεταξύ τους, να μην καταφέρει να επικρατήσει καμμία πλευρά. Κι εμείς μέσα στο παζάρι είμαστε.



Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην Τουρκία για τους νεκρούς στρατιωτικούς από τις επιθέσεις των δυνάμεων της Συρία! Ο κ.Πομπέο εκφράζει τα συλλυπητήριά του σ΄ ένα στρατό εισβολέα σε έδαφος ξένης χώρας. Έναν στρατό που προσπαθεί να γίνει στρατός κατοχής σε έδαφος ξένης χώρας! Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν έχει να πει ούτε μία κουβέντα για τον στρατό της Συρίας που δικαιούται να πολεμήσει για να διώξει τον τουρκικό στρατό από το έδαφος της. Από τις ΗΠΑ και τον Πομπέο…ελπίζουμε σε βοήθεια εμείς ή κάνουμε λάθος…
“Τα συλλυπητήριά μου προς τις οικογένειες των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση στο Idlib”, ανέφερε ο Πομπέο στο Twitter. “Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ και της Ρωσίας πρέπει να σταματήσουν”, γράφει.

Ο Τραμπ έστειλε στην Άγκυρα ειδικό απεσταλμένο ,τον Τζ. Τζέφρεϊ ο οποίος συνατήθηκε με ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι θα “συζητήσει θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επίθεσης που υποστηρίζει το ρωσικό καθεστώς στο Ιντλίμπ”.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: