ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: «Παγώνουν» οι επιτάξεις στα νησιά για μία εβδομάδα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :  Τι πάει να πει δομές;;; ΠΟΛΕΙΣ θα έπρεπε να λέτε....θέλετε να φτιάξετε ΝΕΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ. Οι 3 τελευταίοι πρωθυπουργοί που έκαναν επίταξη Cooli ήταν ο Τσολάκογλου, ο Λογοθετόπουλος και ο Ράλλης. Και οι 3 ήταν συνεργάτες των Γερμανών σαν και σένα Cooli.!! Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί γιατί στην Λήμνο δεν πάνε λαθρομετάνάστες, ενώ είναι κοντά στην Τουρκία;; Συνέχεια ακούμε ότι φτάνουν κατά κύματα καραβιές με λαθροεισβολείς σε Μυτιλήνη, Χίο , Σάμο...που και που Λέρο. Αλλά όχι στην Λήμνο...γιατί όμως όχι στην Λήμνο;; Διότι εκεί είναι μια Νατοϊκή εγκατάσταση , και είναι η τερματική περιοχή του αεροδρομίου και του FIR Αθηνών, όπου το ΝΑΤΟ διεξάγει μονίμως ελέγχους σε όλη τη περιοχή. Οπότε η περιοχή εκεί φυλάσσεται αγρίως και δεν πρόκειται ποτέ να βγεί στη Λήμνο λαθρομετανάστης...διότι υπάρχει Νατοϊκή γραμμή που λέει ..."μην αγγίζετε Νατοϊκά συμφέροντα". Εκεί δεν αγγίζουνε...για θυμηθείτε λίγο την δήλωση του Ερντογύφτου που έλεγε ότι όλοι οι νομοί της Κρήτης, εκτός των Χανίων, είναι τουρκικοί! Γιατί όχι τα Χανιά;; Διότι εκεί υπάρχει η Νατοϊκή Βάση στην Σούδα.!! Άρα τρόπος για να σταματήσουν την λαθροεισβολή υπάρχει, πολλοί κιόλας...θέληση και βούληση δεν υπάρχει.
Το «πάγωμα» της επίταξης εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία κλειστών δομών, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο κ. Μηταράκης γνωστοποίησε ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την επίταξη «παγώνουν» προκειμένου να γίνει διάλογος με τους φορείς των νησιών έως την Παρασκευή. «Δεν προχωράμε με τα έργα. Παγώνω τις επιτάξεις, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος» ανέφερε και κάλεσε τις τοπικές αρχές να συνεργαστούν. «Δώστε μας εναλλακτικές» είπε απευθυνόμενος στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συνέχεια των τηλεοπτικών δηλώσεών του ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε πως δίνεται «μια εβδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές στα νησιά». «Όλα έτοιμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε να κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές και να επιταχυνθεί η πολιτική ασύλου και επιστροφών» πρόσθεσε στην ανάρτησή του.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Μετανάστευσης έρχονται μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσαν στις τοπικές κοινωνίες οι σχετικές αποφάσεις. Σε ενημέρωση που έκανε χθες σε στελέχη της Ν.Δ., στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση, οι περιφερειακές αρχές και οι τοπικές κοινωνίες έχουν να αντιμετωπίσουν «ένα κοινό πρόβλημα». «Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του τραπεζιού» ανέφερε.
Υπογράμμισε παράλληλα πως η κυβέρνηση έχει επτά στρατηγικές προτεραιότητες, την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, που ήδη - όπως τόνισε - σε πρώτο βαθμό έχει φτάσει τις 24 ημέρες, την αύξηση των επιστροφών, τη λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, τον αποτελεσματικό έλεγχο των ΜΚΟ, τη διεθνοποίηση της κρίσης και την στήριξη των τοπικών κοινωνιών. 
Στο πλαίσιο των παραπάνω προτεραιοτήτων ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών. Επίσης, εξετάζεται η πρόσληψη για το 2020, 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου, ενώ άμεσα - όπως είπε - το υπουργείο θα προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών αρχών για το σχεδιασμό της διαδικασίας κλεισίματος των ανοικτών δομών. Παράλληλα, προετοιμάζει επιπλέον 20.000 θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. 
Ο υπουργός παραδέχθηκε πως «αντιμετωπίζουμε μία κρίση» την οποία - όπως τόνισε πάντως - «δεν θα δεχθούμε να σηκώσουν στην πλάτη τους τα νησιά». Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δουλεύει ουσιαστικά για να περιορίσει την κρίση αυτή, για να περιορίσει τις ροές και να επιστρέψει όσους δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

naftemporiki.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω λεω να πουμε στον Τραμπα να μας προσαρτησει ως μια ακομη πολιτεια των ΗΠΑ,αφου ετσι κι αλλοιως ειμαστε που ειμαστε προτεκτορατο ας γινουμε επισημα πολιτεια της Αμερικης να δουμε τοτε ποιος θα τολμησει να λεει για λαθροτετοιους και αλλα μπαρμπουτσαλα,οποτε και ο Ερντοβλακας θα τον πιει για καλα και παπαλα,θα εχουμε και δολλαριο και οχι το γαμημενο το ευρω το κωλοχαρτο,στο κατω κατω στην Αμερικη εχει περισοτερους Ελληνες απο οτι ειμαστε εδω.
αμ πως!

ΑΡΡ. είπε...


Επί τέλους η Ελλάς των εγκαθέτων και ξενοδούλων γραικύλων
εύρηκε την πνευματική θέσι που τής αξίζει:
Λαθροαποχωρητήριο και λαθροαπόπατος της Ευρώπης.

Αίσχος δια τους ευρωραγιάδες Έλληνες
αλλά και τρις αίσχος δια τον ραγδαίως παρακμάζοντα
και αγνώμονα δυτικόν κόσμο και πολιτισμό.