ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Αποχωρούν άμεσα δυνάμεις των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο - Στο Μαξίμου την Πέμπτη ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Εκεί δεν ήταν Πισοδέρι...που πήγαν έδειραν και έφυγαν !! Στα νησιά τα ΜΑΤ έπρεπε να διανυκτερεύσουν , αλλά νόμιζαν ότι πήγαν για διακοπές . Τι ξέρουν τα ΜΑΤ από μάχες;; Χωρίς τις ασπίδες , τις μάσκες και τα κράνη είναι το απόλυτο τίποτε.!!Με οργανωμένες και αποφασισμένες ομάδες Ελλήνων θα φάνε πολύ ξύλο. Η Μέρκελ με τον εδώ γερμανοτσολιά της τον Κούλι..καλά θα κάνουν να σταματήσουν  το σχέδιο εποικισμού της Ελλάδας. ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ..
Προσπάθεια αποκλιμάκωσης της επικίνδυνης έντασης στα νησιά του βορείου Αιγαίου
Τη μερική αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο ανακοίνωσε το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, αποφασίστηκε να κληθεί αύριο το απόγευμα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών νησιών, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, ώστε να γίνει μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Ταυτόχρονα, θα αποσυρθούν από τα νησιά αύριο, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν φθάσει εκεί ενισχυτικά, αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του σχεδίου και ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής.

Κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δίνουν μεγάλη σημασία στην αυριανή συνάντηση στο Μαξίμου, πρωτοβουλία η οποία θα αναληφθεί «για να πέσουν οι τόνοι» αλλά και «προκειμένου να κληθεί καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».
Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι θα υπάρξει μερική αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από τα νησιά της Λέσβου και της Χίου μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η αποχώρηση δυνάμεων των ΜΑΤ από τα νησιά ενδέχεται να ξεκινήσει από την Πέμπτη το πρωί. Παράλληλα οι ίδιες πηγές διαψεύδουν δημοσιεύματα περί αποστολής δυνάμεων των ΜΑΤ στα νησιά από την Καβάλα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε  ότι την Πέμπτη θα βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και οι δήμαρχοι των τριών νησιών όπου θα κατασκευαστούν οι κλειστές δομές.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι αστυνομικές δυνάμεις θα πρέπει να δεχθούν συγχαρητήρια επειδή έδειξαν αυτοσυγκράτηση.
«Θα πρέπει να συγχαρούμε τις αστυνομικές δυνάμεις που έδειξαν αυτοσυγκράτηση. Είναι πρωτοφανείς εικόνες βίας αυτές που βλέπουμε. Προχωρήσαμε με αποφασιστικότητα στο πρώτο βήμα. Σήμερα ολοκληρώνεται η πρώτη φάση στη Λέσβο και αύριο στην Χίο. Οι αστυνομικές δυνάμεις – κάποιες από αυτές θα επιστρέψουν στη βάση τους, στην Αθήνα, και κάποιες θα παραμείνουν στα νησιά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τόνισε διευκρινιστικά ότι κάποιες από τις δυνάμεις θα αποσυρθούν και κάποιες θα παραμείνουν, γιατί όπως είπε μ' αυτή την έξαρση στο Μεταναστευτικό δεν μπορούν να μείνουν τα νησιά χωρίς αστυνομικές δυνάμεις. Στη συνέχεια αναφορικά με το τι αναμένεται να γίνει στη δεύτερη φάση που ακολουθεί άμεσα, ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Γι αυτό το λόγο έχουμε αναλάβει μια πρωτοβουλία, αύριο έχει κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 5 η ώρα το απόγευμα ο περιφερειάρχης μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών νησιών, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου για να γίνει μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι όπως ζήτησε και ο πρωθυπουργός και να υπάρξει μία αποκλιμάκωση της έντασης… Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι είδαν αυτές τις εικόνες δεν θέλουν να τις ξαναδούν. Ήταν πραγματικά ακραίες εικόνες. Δεν μπορεί κάποιος πολίτης ο οποίος είναι αγανακτισμένος και θέλει να διαμαρτυρηθεί να παίρνει μαζί του μολότοφ. Συνήθως παίρνει την οργή του και όχι μολότοφ».

Σε ερώτηση για το αν ζητηθεί από τους τοπικούς φορείς να καθυστερήσουν τα έργα, ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός:

«Η απάντηση της κυβέρνησης είναι ότι θα προχωρήσει το σχέδιο και αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να δούμε με ποιον τρόπο θα προχωρήσει καλύτερα. Κανείς δεν θέλει να επαναληφθούν αυτές οι εικόνες. Δεν μπορεί να δουλεύουν για τις χωματουργικές εργασίες οι μπουλντόζες και την ίδια στιγμή κάπου αλλού να γίνονται τόσο βίαια επεισόδια. Δεν είναι αυτό που μας ταιριάζει κι επαναλαμβάνουμε ότι το σχέδιο αυτό είναι το μόνο που υπάρχει στο τραπέζι, δεν έχουμε ακούσει εναλλακτική λύση και είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: