ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ Η.Π.Α ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ;;;

Γράφει ο Λύκαστρος :

Όπως γνωρίζεται η μεγάλης κλίμακας άσκηση του ΝΑΤΟ Defender-Europe 20  αρχίζει σύντομα.
Σχεδόν 40 χιλιάδες στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην άσκηση. Η άσκηση θα διεξαχθεί σε 10 ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Λετονία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Πολωνία και η Γερμανία και άλλες.
Αυτοί οι στρατιωτικοί ελιγμοί και άσκηση θα είναι η μεγαλύτερη μεταφορά στρατευμάτων απευθείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ευρωπαϊκή ήπειρο σε περισσότερα από 25 χρόνια. Για πρώτη φορά, ένα αμερικανικό τμήμα θα μεταφερθεί σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που βρίσκονται ακριβώς στα σύνορα με τη Ρωσία. 37.000 στρατιώτες και 35.000 στρατιωτικά οχήματα θα μεταφερθούν ανατολικά μέσω της Γερμανίας.

Όπως βλέπουμε, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια ακάλυπτη επίδειξη εξουσίας, μεταφέροντας ένα τεράστιο αριθμό στρατιωτών και στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα της Ρωσίας. Είναι όμως η Ρωσσία ο εχθρός άραγε;; Παρά τη βαθιά κρίση κατά καιρούς στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και την άνευ προηγουμένου απειλή στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ δύο πυρηνικών χωρών, μια τέτοια συμπεριφορά της Ουάσιγκτον δεν είναι κάτι νέο. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ανοιχτά ότι η διπλωματία και οι διαβουλεύσεις δεν είναι για αυτούς. Ο πιο ελκυστικός είναι ο "διάλογος" με άλλες χώρες που χρησιμοποιούν μια θέση δύναμης και μια επίδειξη στρατιωτικής δύναμης.
Είναι αξιοσημείωτο ότι μια τέτοια αμερικανική διπλωματία, καθώς και η άσκηση Defender-Europe 20, αρχίζουν να φοβίζουν ακόμη και χώρες συμμάχους του ΝΑΤΟ.

 Παρεμπιπτόντως, αυτή η επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, όπως η στρατιωτική άσκηση Defender-Europe 20, αμφισβητεί το μέλλον των εναπομενουσών συμφωνιών περιορισμού και ελέγχου των εξοπλισμών στην Ευρώπη. Είναι προφανές ότι όλοι οι συμμετέχοντες σε τέτοιες επιθετικές ενέργειες αποτελούν μελλοντικούς στόχους ρωσικών πυραύλων. Είναι προφανές ότι και οι Ρώσοι στρατηγοί σκέφτονται τις επιλογές για άμυνα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και προσαρμόζουν τις μελλοντικές τους ενέργειες σε περίπτωση στρατιωτικής επιθετικότητας εναντίον τους.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η Ρωσία δεν θα άφηνε αυτούς τους ελιγμούς , τις κινήσεις χωρίς προσοχή....“Of course, we will respond. We cannot ignore processes that are of great concern. But we will react in such a way that it does not create unnecessary risks”.

Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στην επικράτειά της, μετακινεί στρατιωτικές μονάδες στην επικράτειά της και αποθηκεύει τα πυρηνικά όπλα στην επικράτειά της. Δυστυχώς, η κατάσταση στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας επιδεινώνεται. Ο κίνδυνος ενός μεγάλου πολέμου αυξάνεται. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνουν όλοι οι συνέπειες. Η υπομονή της πυρηνικής Ρωσίας ήταν αρκετή για τους Γερμανούς πολιτικούς. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η υπομονή θα είναι αρκετή για όλες τις χώρες. Ευτυχώς, η Ρωσία δεν χρειάζεται να κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό ανδρών και οχημάτων σε απάντηση. Σήμερα, οποιαδήποτε τέτοια μεγάλη συγκέντρωση πεζικού, οπλισμού και πυροβολικού είναι απλώς ένας μεγάλος, ζουμερός στόχος για τους Iskanders και τα παρόμοια. Ο ο Attila Hun έλεγε..."Όσο πιο παχύ είναι το καλαμπόκι, τόσο πιο εύκολο είναι να χτυπηθεί! ".

 Η Ευρωπαϊκή  στρατιωτική άσκηση Defender 2020 θα ελέγξει την ικανότητα του ΝΑΤΟ να αναπτύξει δυνάμεις γρήγορα κοντά στη Ρωσία, πρακτικά από τα στρατόπεδα των Η.Π.Α στα λιμάνια τους και μετά  σε λιμένες στην Ευρώπη, και από εκεί με την σειρά τους σε επιχειρησιακές περιοχές σε όλη την Ευρώπη, όπως για παράδειγμα στην Πολωνία και σε άλλα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης, τις σκανδιναβικές χώρες και ακόμη και τη Γεωργία.  Η άσκηση Defender του Ειρηνικού θα δοκιμάσει την ικανότητα κινητοποίησης περίπου 100.000 στρατιωτών ταυτόχρονα κατά της Κίνας.
Επίσης παράλληλα με την άσκηση Defender 2020 στην Ευρώπη θα διεξαχθεί και η άσκηση του Defender 2020 στον Ειρηνικό. Αυτές οι δύο ασκήσεις αποσκοπούν όχι μόνο να ενισχύσουν την κατά τα άλλα εσωτερικά διαιρεμένη οργάνωση αλλά και να στρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα σε αντιπαράθεση.!!!!

Απόλυτα σχετικό το σημερινό μας κείμενο με αυτά που γράφαμε ΕΔΩ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: