ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Main - Άμυνα & Ασφάλεια - Τουρκία “Ερντογάν ΜΗΝ περιμένεις ΝΑΤΟ στη Συρία… κατοχικές δυνάμεις οι τουρκικές”! Ρώσος / VZGLYAD

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Κάπως έτσι ....Ότι και να λέει ο Μογγόλος, η θα πάει με το ποτάμι, η θα τον καταπιούν οι δίνες. Διότι ο Αμερικάνος έχει καταλάβει ότι ο εχθρός δεν είναι η Ρωσσία...αλλά η Κίνα. Για αυτό και έχει αφήσει τα ηνία στην Συρία στους Ρώσσους, Διότι έχει συμμαχήσει μαζί της, κατά του κοινού αντιπάλου, του διεθνιστικού, πολυεθνικού κεφαλαίου.
Εντάξει, το να τα βρουν οι Αμερικάνοι με τους Ρώσσους, είναι κάτι που μας βολεύει εμάς, γιατί έτσι υποβαθμίζεται ραγδαία η γεωπολιτική αξία της Τουρκίας. Φυσικά και το ΝΑΤΟ δεν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει τη Τουρκία....Το ΝΑΤΟ σε καλύπτει, για εισβολή στην επικράτειά σου η επιβουλή της κυριαρχίας σου από άλλο Κράτος. Δεν σε καλύπτει, όταν μπουκάρεις εσύ σε άλλο Κράτος...όπως έκαναν τα μογγόλια.
 Τι έγινε ρε παίδες; δεν τα πήραν όλα οι Μογγόλοι τελικά;;; Δεν τους ξεφτίλισε ακόμα όλους ο τεράστιος ηγέτης των Μογγόλων;;;Τι, όχι; του πήρανε λέει οι Αμερικάνοι τα πετρέλαια και τα δώσανε στους Κούρδους;; κι αυτουνού του αφήσανε μια ξερή, άνυδρη χαβούζα μέσα στην έρημο, που σιγά σιγά θα του την πάρουνε κι αυτήν πίσω;
Πως είπατε; οι Κούρδοι στήνουνε το Κράτος τους υπό την προστασία των Γιάνκηδων και οι Μογγόλοι πολεμάνε για την άμμο; Δεν μπορεί να την πάτησε έτσι ο Έρντολφ ρε παιδιά, τι ν' αυτό ρε. χα χα χα

“Είναι μια ακόμη μεγάλη πολιτική μπλόφα του Ερντογάν. Η Τουρκία παγιδεύτηκε από τη δική της πολιτική, “δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Gevorg Mirzayan στην εφημερίδα VZGLYAD. Έτσι, σχολίασε την έκκληση του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας προς το ΝΑΤΟ με αίτημα την υποστήριξή του στη σύγκρουση με τη Συρία.
Ό,τι και πούμε, τα τουρκικά στρατεύματα βρίσκονται στη Συρία παράνομα. Ως εκ τούτου, από την άποψη του διεθνούς δικαίου, αποτελούν νόμιμο στόχο για τον στρατό του Άσσαντ, ο οποίος ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα στη Συρία “, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας, επίκουρος καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, ο Ερντογάν πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του, αλλά αυτό θα εξομοιωθεί με ήττα και θα πλήξει σοβαρά το κύρος του προέδρου και του κόμματός του, το οποίο ήδη δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση.
“Το μόνο που μπορεί ο Ερντογάν να κάνει σε αυτή την κατάσταση
είναι να αυξήσει τα μέσα πίεσης: απειλή μιας νέας εισβολής, απαίτηση υποστήριξης από το ΝΑΤΟ. Αλλά όλα αυτά είναι μια μπλόφα. Τα πάντα συμβαίνουν σε ξένο έδαφος, δεν πρόκειται για επίθεση εναντίον της Τουρκίας, είναι μια επίθεση εναντίον τουρκικού σώματος κατοχής, το οποίο βρίσκεται παράνομα στη Συρία “, τόνισε ο Mirzayan.
“Τώρα ο Ερντογάν απειλεί εκ νέου με μια μεγάλης κλίμακας εισβολή. Κοντά στα σύνορα της Συρίας, έχουν συγκεντρωθεί τα τουρκικά στρατεύματα. Αμφιβάλλω, όμως, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ασάντ, καθώς τίθεται το ερώτημα πώς θα το δεχθεί ο τουρκικός πληθυσμός, και ιδιαίτερα το αντιπολιτευόμενο κομμάτι του “.
“Παράλληλα, ο Άσσαντ δεν θα υποχωρήσει και θα πολεμήσει μέχρι θανάτου. Πίσω του είναι το Ιράν, το οποίο επίσης δεν θα εγκαταλείψει τους Σύριους. Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει μια σοβαρή ήττα, γεγονός που μπορεί να του κοστίσει πολιτική καριέρα. Στόχος του Τούρκου Προέδρου είναι να πείσει την Τεχεράνη και τη Μόσχα ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι το τέρμα, αλλά εδώ βρίσκεται και το νόημα της μπλόφας “λέει ο αναλυτής, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι στρεφόμενη προς το ΝΑΤΟ, η Τουρκία υπολογίζει σε ηθική υποστήριξη.
Ταυτόχρονα, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να διευθετήσουν τους λογαριασμούς τους με την Τουρκία “για όλα τα καλά” που έχει κάνει. “Κάποιος από τα μέλη του ΝΑΤΟ θα πει πιθανώς ότι” συμπαθούμε με τους Τούρκους, λυπούμαστε για το γεγονός ότι ο κακός τύραννος Άσαντ σκότωσε τους στρατιώτες της, αλλά δεν θα παράσχουμε βοήθεια “. Γιατί; Επειδή δεν εμπίπτει στο σχετικό κεφάλαιο του καταστατικού του ΝΑΤΟ “, κατέληξε ο Mirzayan.
Νωρίτερα, ο Omer Celik, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Τουρκία, δήλωσε ότι η Άγκυρα αναμένει υποστήριξη από το ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία.

Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οι Κινεζοι εχουν κανει καμια δηλωση υπερ η κατα της Τουρκιας η της ΣΥριας? η το παιζουν αδιαφοροι?
μηπως υπαρχουν καποιες πληροφοριες που να μαρτυρουν την σταση τους στο συγκεκριμενο γεγονος?