ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Το Brexit έγινε πραγματικότητα - Εορτασμοί και αβεβαιότητα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Καθόλου αβεβαιότητα. Ούτε η Αγγλία καταστράφηκε , ούτε η αγγλική λίρα έπαθε κάτι, ούτε στα σούπερ-μάρκετ τρέχουν για τρόφιμα οι πισωγλέντηδες, ούτε τίποτε άλλο τραγικό έγινε από αυτά που μας παραμύθιαζαν και μας ζάλιζαν τον εγκέφαλο, οι "αναλυτές" της κλωτσιάς και της φάπας. Εμείς ως ιστολόγιο απο την πρώτη στιγμή μιλούσαμε πριν απο όλους και λέγαμε ότι το BREXIT θα γίνει.!! Και όχι μόνο λέγαμε λέγαμε ότι θα γίνει...αλλά λέγαμε και μέχρι πότε θα γίνει ΕΔΩ...:
" Τους έγραφα δε τότε στις 25/1/2017 ότι ήμουν από την αρχή ξεκάθαρος και απόλυτος στο θέμα αυτό χωρίς " αν" και "εφόσον" όπως αυτοί και ότι το Η.Β θα έβγαινε και μάλιστα δυναμικά.!!Διότι το θέμα ξεφεύγει από τα στενά όρια μεταξύ Αγγλίας και Ε.Ε....και τους έλεγα ότι η Αγγλία θα βγει  το πολύ μέχρι το 2020.!! Τους έδινα και πηγές τους στόκους...." “Defeat in the House of Lords would not stop Brexit from happening, but it could delay it until mid-2020,” Souta said.
Χαιρετίσματα....γατάκια και άλλη φορά να διαβάζετε ΖΕΥ ΕΛΑΥΝΟΝΤΑ για να είστε πιο μπροστά από όλους στην ενημέρωση . Είμασταν το μόνο ιστολόγιο που γράψαμε μέχρι πότε θα βγει η Αυτοκρατορία της Ροδέλας από την Γερμανοκρατούμενη Ε.Ε.
Η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις 23:00 της Παρασκευής (τοπική ώρα) και οδεύει προς ένα αβέβαιο μέλλον, με τους οπαδούς του Brexit να δηλώνουν νικητές και να ανοίγουν σαμπάνιες για να γιορτάσουν την «ημέρα ανεξαρτησίας», η οποία, κατά τους ίδιους, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη χώρα.
Μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο υποστηρικτές του Brexit φιλιόντουσαν, αγκαλιάζονταν και τραγουδούσαν «God Save the Queen» κρατώντας βρετανικές σημαίες εν μέσω των καπνών από τα πυροτεχνήματα.
«Ο πόλεμος τελείωσε: κερδίσαμε», δήλωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ του κόμματος του Brexit απευθυνόμενος στο πλήθος. «Αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή στη σύγχρονη ιστορία του μεγάλου έθνους μας».



 
Στους λευκούς βράχους του Ντόβερ προβαλλόταν το μήνυμα: «Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ΕΕ» ανάμεσα σε μία βρετανική και μία ευρωπαϊκή σημαία.
Αντίθετα στο Εδιμβούργο της Σκοτίας, όπου οι περισσότεροι ψηφοφόροι είχαν ταχθεί στο δημοψήφισμα του 2016 υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, πραγματοποιήθηκε ολονυκτία με κεριά ώστε οι συμμετέχοντες να θρηνήσουν για το Brexit με το όνειρο να επιστρέψουν μία ημέρα στην Ένωση ως ανεξάρτητη Σκοτία.
Κάποτε θεωρούνταν ένα απίθανο όνειρο μιας ομάδας «ευρωσκεπτικιστών» στο περιθώριο της βρετανικής πολιτικής ζωής. Όμως μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016, στο οποίο το 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, και έπειτα από τριάμισι χρόνια διχασμών το Brexit είναι πλέον πραγματικότητα.
«Για πολλούς ανθρώπους αυτή είναι μια εκπληκτική στιγμή ελπίδας, η στιγμή που δεν περίμεναν ποτέ ότι θα έρθει», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη επικεφαλής της εκστρατείας “Leave”, υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Σε ομιλία του που μεταδόθηκε μία ώρα πριν την επίσημη αποχώρηση της χώρας από την Ένωση δεσμεύθηκε μια «μεγαλειώδη επιτυχία», «όποια κι αν είναι τα εμπόδια».
«Το πιο σημαντικό που πρέπει να πούμε σήμερα είναι ότι δεν πρόκειται για το τέλος, αλλά για την αρχή, τη στιγμή που ξημερώνει και η αυλαία σηκώνεται σε μία νέα πράξη», τόνισε. Υποσχέθηκε επίσης «την έναρξη μιας νέας εποχής φιλικής συνεργασίας» με την ΕΕ.
Οι ισχυρότεροι ηγέτες της Ε.Ε., η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισαν το Brexit μια λυπηρή στιγμή και σημείο καμπής για την Ευρώπη.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πάντα στήριζε το Brexit. Ο υπουργός Εξωτερικών του Μάικ Πομπέο έχει δηλώσει ότι οι Βρετανοί θέλουν να γλιτώσουν «από την τυραννία των Βρυξελλών».
Αβέβαιο μέλλον
Οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν το Brexit τρέλα που θα αποδυναμώσει τη Δύση, θα τορπιλίσει ό,τι έχει απομείνει από την παγκόσμια επιρροή της Βρετανίας, θα υπονομεύσει την οικονομία της και τελικά θα την καταστήσει λιγότερο κοσμοπολίτισσα.
Ο 75χρονος Ντέιβιντ Τάκερ δήλωσε ότι πήγε στο Λονδίνο από την Ουαλία για να πραγματοποιήσει πορεία μαζί με άλλους ώστε κρατήσει ζωντανό το ενδεχόμενο μία ημέρα η Βρετανία να επιστρέψει στην ΕΕ.
«Είναι τραγωδία», είπε. «Κάποτε ανήκαμε στην πιο ισχυρή οικονομική ένωση του κόσμου. Τώρα είμαστε απλώς ένα εσωστρεφές νησί που θα μικρύνει».
Όμως το Brexit αφορούσε πάντα κάτι περισσότερο από την Ευρώπη. Το δημοψήφισμα αποκάλυψε τους βαθιούς εσωτερικούς διχασμούς στη Βρετανία και προκάλεσε εσωτερικές αναζητήσεις για τα πάντα, από τη μετανάστευση ως το τι σημαίνει πλέον βρετανικότητα. Έχει θέσει σε δοκιμασία την ίδια τη δομή ενός διχασμένου βασιλείου: η Αγγλία και η Ουαλία ψήφισαν υπέρ του Brexit και η Σκοτία και η Βόρεια Ιρλανδία κατά. Η αλλαγή που επήλθε ενδέχεται να επισπεύσει ένα ακόμη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας, ακόμη και προς μια ενωμένη Ιρλανδία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

9 σχόλια:

Ιωάννης είπε...


Παρακολουθείστε προσεκτικά το παρακάτω απόσπασμα.

https://www.youtube.com/watch?v=ZVYqB0uTKlE

Συνοψίζει ξεκάθαρα ποιός ήταν ο πραγματικός λόγος που η Αγγλίτσα προσχώρησε στην ΕΟΚ το 1973. Η Γαλλία, χρόνια πριν, είχε ασκήσει ισχυρό βέτο στις προσπάθειες ένταξής τους. Ο Ντε Γκωλ τους γνώριζε πολύ καλά και δεν τους ήθελε μέσα στην "Ευρωπαϊκή οικογένεια". Γνώριζε τις προθέσεις τους και το πλήγμα που θα επέφεραν στην πραγματοποίηση και αποπεράτωση του μεγάλου πολιτικού σχεδίου γιά την επίτευξη μιάς πραγματικής "Ευρωπαϊκής 'Ενωσης".
Τώρα που η αποστολή τους ολοκληρώθηκε, αποχωρούν πανηγυρικά αφήνοντας πίσω τους καμμένη γη. Εξάλλου έτσι έκαναν πάντα, καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορικής τους ύπαρξης! Divide and Rule!!! 'Επρεπε συνεπώς, καθώς η αποστολή τους έφτανε προς το τέλος της, να πείσουν τον λαό τους ότι η αποχώρησή τους και αποκοπή τους από το υπόλοιπο ευρωπαϊκό σώμα, είναι επιβεβλημένη. Τους παρουσίασαν ένα αληθοφανές δίλημμα, μιλώντας τους γιά "απώλεια εθνικής ταυτότητας". Δηλαδή ότι εάν συνέχιζαν να παραμένουν σε τούτη τη Γερμανική "ένωση", το μόνο σίγουρο που κινδύνευαν να πάθουν ήταν να απωλέσουν ολωσδιόλου την εθνική τους ταυτότητα και κυριαρχία αλλά και την ανεξαρτησία λήψης αποφάσεων πάνω σε ζωτικά εθνικά θέματα. Συμπερασματικά έχω να πω πως, οι θεατρικές παραστάσεις "Joining the Common Market" & "Brexit" αλλά και το στήσιμο αυτών ήταν μοναδικής μαεστρίας, ομολογουμένως!!!

Ιωάννης είπε...


Πάρτε ένα δείγμα βρεταννικής φιλοξενίας και ανοχής...

https://www.theguardian.com/politics/2020/feb/01/police-called-in-after-poster-tells-residents-of-flats-to-speak-english#img-1

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ιωάννη....όπως έχω ξαναπεί οι κοκκινόκωλοι (Άγγλοι) της γηγενούς μεγαλοαστικής τάξης, με την βοήθεια του Φράντζα και των Ρώσσων, πάνε για μεγάλο comeback στην διεθνή γεωπολιτική πραγματικότητα.Ένα μέρος το έχουν πετύχει ήδη.
Άσε το σήριαλ και δες της BP και της Shell και τα συμβόλαια που έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια, αυτό καταδεικνύουν.

Ανώνυμος είπε...

Και ρωτάω τώρα εγώ.Θα πρέπει να μιλάει η Ευρώπη μια
γλώσσα, χώρας πού δεν ανήκει στην Ε.Ε; Μήπως έρχεται η
ώρα να δουν από πού προέρχονται οι γλώσσες που μιλούν;
Μπαμπης

Ιωάννης είπε...

Αγαπητέ Λύκαστρε

Στο "σήριαλ" ούτε καν δίνω σημασία... Γιαυτό και έγραψα αυτά που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιό μου. Ο,τι γίνεται είναι μιά καλοστημμένη φιέστα γιά τον λαουτζίκο που κι αυτός σαν κι εμάς τα καταπίνει αμάσητα. Με τη διαφορά ότι αγαπά την πατρίδα του και είναι πολύ δεμένος μ' αυτήν. Πριν επιστρέψω στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ζούσα εκεί γιά πολλά χρόνια. Γνωρίζω καλά της διάφορες εκφάνσεις της ψυχολογία τους. Τα περί BP και Shell τα έχει αναλύσει και ο Αδαλής κατά κόρον. Στο "comeback" που αναφέρεις θα πρέπει να εξετάσουμε τις αλλαξοκωλιές και τους έρωτες του Φάρατζ με τον Φράντζα αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που θα διαδραματίσει από δω και πέρα. Ο Φάρατζ είναι εργαλείο (η πουτάνα) των Αμερικανών. Οι Σιώνες είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης του UKIP. Επίσης, δεν είναι τυχαία η αποχώρησή του από τον αρχηγικό θώκο του κόμματος. Πάει γιά άλλα και ο ρόλος του θα "αναβαθμιστεί" ακόμη περισσότερο. Γιά την ώρα κατάφερε να ολοκληρώσει την α' φάση του πρότζεκτ που του ανατέθηκε και που είναι είναι η κατάρρευση της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη και η ολοσχερής καταστροφή της. Το πάρτυ δεν τελείωσε, έχουμε κι άλλα να δούμε. Η οικονομία της Γερμανίας πνέει τα λοίσθια. Από δω και πέρα θα νοιώθει τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια της. Οι Αγγλοσάξωνες θα της ρίχνουν σκαμπίλια έως ότου τη γονατίσουν τελείως. Μέσα σ' όλα, Θα πληρώσει πολύ ακριβά τη λεηλασία και την οικονομική καταστροφή που προκάλεσε στις "φτωχές" χώρες της ζώνης του ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορές μεταξύ εκτοπισμένων Κιμμερίων, Καδμείων, που αποτέλεσαν κάποια εποχή τον γηγενή λαό με τους μακρινούς ομοεθνείς τους Χερμάνους Σκύθες δεν πρόκειται ποτέ να γεφυρωθούν.
Τίποτα τυχαίο.
Όλα έχουν μιά προϊστορία.
Η μυστική Αμυντική Συμφωνία μεταξύ Καδμείων της Αμερικής και Καδμείων της Αγγλίας τηρείται στο ακέραιο.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Η μυστική Αμυντική Συμφωνία μεταξύ Καδμείων της Αμερικής και Καδμείων της Αγγλίας τηρείται στο ακέραιο.

Mα φυσικά συγγένεια είναι αυτή, δεσμοί αίματος. Για αυτούς η συγγένεια μέσω αίματος είναι σοβαρή υπόθεση . Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ούτι ούτε στον Πρώτο , αλλά ούτε στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο η Αυτοκρατορία της Ροδέλας και οι οπισθογεμείς δεν υποδουλώθηκαν στους Γερμανούς.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΙΩΑΝΝΗΣ : Ο Φάρατζ είναι εργαλείο (η πουτάνα) των Αμερικανών. Οι Σιώνες είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης του UKIP.

Αγαπητέ Ιωάννη δεν είναι το μοναδικό κόμμα που χρηματοδοτείται από Εβραίους τραπεζίτες.!! Και το Κόμμα των Εργατικών απο αυτούς χρηματοδοτείται. Τα ιδεολογικά προσωπεία, που χρησιμοποιούν όλα τα κόμματα είτε στην Αγγλία είτε σε άλλες χώρες, ώστε να πείσουν τον κοσμάκη ότι υπάρχει ιδεολογικό υπόβαθρο πίσω από τις ενέργειες και επιθυμίες τους, ενώ στην πράξη το μόνο κίνητρο είναι οι εντολές των παγκόσμιων συμφερόντων που τους τοποθέτησαν σε αυτές τις θέσεις. Για τον Φάρατζ που λές έτσι είναι ....Δεν τοποθετήθηκαν εκεί ώστε να τους απασχολεί το πολιτικό τους τέλος, αλλά μόνο οι αποστολές που πρέπει να φέρουν εις πέρας.

Επίσης άλλο Ισραήλ, άλλο Σιωνισμός και άλλο διεθνιστικός Πανεβραϊσμός. Και αν κάποιος αναρωτηθεί τι είναι ο διεθνιστικός Πανεβραισμός να απαντήσουμε και να πούμε ...Η Νέα Εποχή.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Ιωάννη για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να αφήσουμε την λέξη Σιών διότι είναι μια λέξη που έχει σχέση με ΗΛΙΑΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ και μόνο και δεν προσδιορίζει τα καθάρματα που κάνουν τις βρομιές τους επάνω στον πλανήτη. Έχουμε και λέμε λοιπόν..

Εβραϊκό διεθνιστικό κεφάλαιο ¨= 13η φυλή των Εβραίων Χαζαρο-Εβραιοι (Ανατολικής Ευρώπης και Γερμανίας) που δημιούργησαν την wolf street και το Αmerican dream αλλά και τους μπολσεβίκους στην Ρωσία. Είναι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως Εβραίοι.Φυσικά τα ανθρωπολογικά τους χαρακτηριστικά δεν προσιδιάζουν σε αυτά των Εβραίων της Παλαιάς Διαθήκης.Ότι αυτοί δημιούργησαν την Γουώλ Στρητ και το Αμέρικαν Ντρήμ, όπως και τις διεθνιστικές θεωρίες τύπου κομμουνισμού, είναι δεδομένο.

Το γηγενές μεγαλοαστικό κεφάλαιο σε όλες τις χώρες, απειλείται με οριστική εξαφάνιση, από την ακάθεκτη επέλαση του αντίστοιχου διεθνιστικού, από τις πολυεθνικές δηλαδή.
Και αναγκάζεται να συνασπιστεί και να δώσει την ύστατη μάχη για επιβίωση.
Πριν οι αρσενικοί απόγονοί των μελών του καταντήσουν σαλεπιτζήδες και οι θηλυκοί κορδελιάστρες.
Το γηγενές - εθνικό κεφάλαιο είναι αυτό που εξέλεξε στην Αμερική τον Τραμπ και ανέδειξε τον Σόϊμπλε στη Γερμανία σε παράγοντα ισχυρότερο της Μέρκελ, την οποία κινείται ήδη να ξεφαγιάσει εντελώς. Αυτό είναι που ώθησε στο Brexit, αυτό ανέδειξε δεξιές Κυβερνήσεις στην Πολωνία, στην Ουγγαρία, στην Ιταλία, στην Αυστρία κ.ο.κ.

Το κίνημα αντίστασης στον διεθνιστικό εβραϊσμό και την νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, καθοδηγείται, χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από το Βατικανό, έδρα του πανευρωπαϊστικού, καθολικογενούς κατεστημένου, το οποίο φαντασιώνεται να επιβάλλει την δική του εκδοχή της παγκοσμιοποίησης, στην βάση της επιβολής και της καταπίεσης, καθ' εικόναν και ομοίωσιν της μεσαιωνικής δογματικής κυριαρχίας.
Η έκβαση της διακριτής πλέον και διαρκώς εντεινόμενης αυτής διαμάχης, μεταξύ των δύο ανταγωνιστικών εξουσιαστικών κέντρων, η οποία διαιρεί κάθετα ολόκληρο τον πλανήτη και διχάζει το σύνολο των λαών, κυρίως στα σε εθνοτική βάση συσταθέντα Κράτη, θα κρίνει την εξελικτική πορεία και το μέλλον της ανθρωπότητος για πολλές δεκαετίες η ακόμη και για αιώνες.