ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Υπ’ όψιν κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά: Κροατική εφημερίδα: Δεν υπάρχει έθνος Μακεδόνων, είναι κατασκεύασμα του Τίτο

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ναι ο Chipras και ο χοντροκοτζιάς φταίνει για την επαίσχυντη  συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά φταίνε μόνο αυτοί;; Η Ν.Δούλα δεν φταίει;;; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Νουδούλα, με Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκουλα και ΥΠΕΞ τον Τρελλαντώνη, πρόδωσε την Μακεδονία και άνοιξε την Κερκόπορτα για την άλωσή της από τους Εβραίους, ήδη από το 1991.Όταν κατά την συζήτηση για την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας στην ΕΟΚ, δέχτηκε την αναγνώριση όλων των αποσχισθεισών Δημοκρατιών. Όταν συνεζητείτο η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, οι Γερμανοί του Κολ είχαν τόση πρεμούρα να την περάσουνε και ο Γκλιγκόρωβ έτρεμε τόσο πολύ, που έτσι και τους ζορίζαμε λίγο, θα αλλάζανε το όνομα την ίδια μέρα. Για το ότι οι Πασοκονουδούλοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το πακέτο Πινέϊρο και τα πορίσματα της Επιτροπής Σανταντέρ και έστερξαν στην υπογραφή της προδοτικής "ενδιάμεσης συμφωνίας", δε φταίνε;; Το όνομα το είχανε δώσει οι Πασοκονουδούλοι, από το 1991. Και κανένας Έλληνας δεν ήξερε, ότι οι Συριζανέλ θα δίνανε γλώσσα και ταυτότητα. Σε καμμία προγραμματική διακήρυξη των Συριζαίων, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Το M στο FYROM τι σήμαινε ;; Μήπως μακαρόνια;;
Η συμφωνία των Πρεσπών, είναι όπως έχουν καταλάβει όλοι, για να πάρουν και την ιθαγένεια και τη γλώσσα. Και να μπούνε στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Το εβραιόδουλο, ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, προετοίμαζε το ξεπούλημα σε όλα τα εθνικά θέματα, εδώ και δεκαετίες. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Εδώ θα πρέπει όμως να πούμε ότι η πραγματική απειλή  και επιβουλή κατά της Μακεδονίας δεν προέρχεται από τους Γυφτοσκοπιανούς, αλλά από τον διεθνιστικό εβραισμό.Οι οποίοι βλέπουν σε αυτό, την μοναδική ευκαιρία να πραγματοποηθεί ο προαιώνιος πόθος τους, για επιστροφή στη "Δεύτερη Σιών" και για δημιουργία δεύτερης εθνικής εστίας. Άλλωστε δικά τους παιδιά είναι όλοι αυτοί που τοποθετούν για κυβερνήσεις στην Ελλάδα. Έχουμε να δούμε Έλληνα κυβερνήτη στην Ελλάδα, επί εποχής Ι.Καποδίστρια.!!

Η κροατική εφημερίδα Vecernji List αναλύει γιατί το αφήγημα περί Βόρειας Μακεδονίας είναι… μυθοπλασία

Στους βουλγαρισμούς ισχυρισμούς πως δεν υπάρχει ούτε μακεδονικό κράτος ούτε έθνος Μακεδόνων κάνει μνεία η κροατική εφημερίδα «Vecernji List», που αναφέρουν πως ο ηγέτης της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας Τίτο παραχάραξε την ιστορική πραγματικότητα με σκοπό την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα, λοιπόν, με τη «Vecernji List», η Βουλγαρία επιζητά την ικανοποίηση οκτώ αιτημάτων για να εφαρμοστεί η υπογραφείσα συμφωνία φιλίας με την πΓΔΜ.
Όπως αποκαλύπτει, το μνημόνιο συνεργασίας που μοιράστηκε η βουλγαρική διπλωματία με τα κράτη μέλη της ΕΕ αναφέρει ότι η Βουλγαρία θα θέσει βέτο για την εκκίνηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και πΓΔΜ, διότι η τελευταία επιμένει να ονομάζει τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι πολίτες της μακεδονική.
Η διαδικασία της διεύρυνσης δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τις αξιώσεις της πΓΔΜ, λένε οι Βούλγαροι, που επιμένουν ότι η «μακεδονική γλώσσα και το μακεδονικό έθνος» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα ύστερο κατασκεύασμα της αυταρχικής διακυβέρνησης του κουμουνιστή Τίτο.

Η Ευρώπη εξετάζει το ζήτημα

Η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων, η οποία περιλαμβάνει πρεσβευτές από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συζήτησε το θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ο εκπρόσωπος της Βουλγαρίας διένειμε ένα «μνημόνιο», επισημαίνοντας τη βουλγαρική εκδοχή της ιστορίας για το επίθετο «Μακεδονικός».
Όπως επισημαίνει, δεν υποδηλώνει εθνική ταυτότητα, αλλά γεωγραφική προέλευση, επειδή «η γεωγραφική και ιστορική πΓΔΜ είναι μια περιοχή που μοιράζονται έξι χώρες.
Ο Josip Broz Tito επέβαλε μια «νέα ταυτότητα» σε ανθρώπους που είχαν προηγουμένως δηλωθεί Βούλγαροι.
Οι Σέρβοι ήθελαν να τους αναγνωρίσουν ως «νότιους Σέρβους» αλλά ο Τίτο τους ονόμασε «Μακεδόνες».
Και το έκανε αυτό, γράφουν οι Βούλγαροι, λαμβάνοντας έμπνευση από τις αποφάσεις του Comintern.

H συμφωνία με την Ελλάδα και το βουλγαρικό βέτο

Η «Vecernji List» υπενθυμίζει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ «θέλουν να ανταμείψουν τα Σκόπια για τη σκληρή δουλειά τους στην αρχή των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και ότι η κυβέρνηση του Ζάεφ έχει επίσης συμφωνήσει να αλλάξει το όνομα της χώρας προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που προέβαλε η Ελλάδα για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
Κατόπιν υπογράφηκε μια συμφωνία φιλίας με τη Βουλγαρία, η οποία αποσκοπούσε στην άρση των βουλγαρικών εμποδίων.
Όμως οι Βούλγαροι συνεχίζουν να απειλούν με βέτο.
Η Βουλγαρία προκρίνει την ικανοποίηση οκτώ αιτημάτων σχετικά με τη γλώσσα που πρέπει να χρησιμοποιεί η συμφωνία φιλίας.
Οι Σκοπιανοί θα πρέπει να συμφωνήσουν πως θα αποβάλουν τον αλυτρωτισμό και τις αξιώσεις για ανάκτηση βουλγαρικών εδαφών που άλλοτε ανήκαν στην πΓΔΜ.
Επίσης, θα πρέπει να αποζημιωθούν τα θύματα του γιουγκοσλαβικού κομμουνιστικού καθεστώτος που υπέφεραν στο παρελθόν.
Μέσω του έργου μιας κοινής επιτροπής ιστορικών και άλλων εμπειρογνωμόνων, οι δύο κυβερνήσεις θα πρέπει να συμφωνήσουν για «βασικά πρόσωπα και γεγονότα στην κοινή μας ιστορία έως το 1944», έγραψε ο Vecernji List.

www.bankingnews.gr

ΠΗΓΗ

7 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


Wickipedia: Ο Μπροζ (αγλ. Frost, ελληνιστί, ¨Παγώνης¨) γεννήθηκε από Κροάτη πατέρα και Σλοβένα μητέρα στο χωριό Kούμροβετς της Αυστροουγγαρίας (σήμερα Κροατία)...

Αλλά το άλλο, το Γιόσιπ, καρμαπινάτο εβραϊκό όνομα (ελληνιστί Ιώσηπος, Ιωσήφ) αποσιωπάται. Τυχαίο; Όπως και το εξελληνισμένο Βενιζέλος, εξιταλισμένο Μουσολίνι, εκγερμανισμένο Έβερτ, εκτουρκισμένο Κεμάλ, εξαγγλισθέν Τσώρτσιλ και, και, και....
(Κι όμως ζουν ανάμεσά μας, κλέβοντας και ροκανίζοντας την εθνική ταυτότητά μας.)

Οι Βούλγαροι λοιπόν ήσαν και είναι φανατικοί εθνικισταί και αντισημίται. Γι αυτό δεν τους εδόθη η Θεσσαλονίκη. Η στρατηγική τους ήτο χιτλερική για το εβραϊκό στοιχείο της εάν την εκυρίευαν. Κανένα έλεος. Ενώ οι Έλληνες είναι λόγω διαχρονικής χριστανοδουλικής παιδείας χριστιανοδημοκρατομαλακισμένα. Πολύ ευκολώτερο άρα θα ήτο να την αποσπάσουν μετέπειτα την θεσσαλονίκη από τους Έλληνες οι περιούσιοι, και μάλιστα δημοκρατικά χωρίς πόλεμο μέσω των εβραιορρίζων ανθελλήνων πολιτικών και θρησκευτικών της μασωνοαρχηγών όπως ήδη γίνεται, παρά από τους Βουλγάρους. Γι αυτό μας εδόθη τότε (προσωρινά, σύμφωνα με το ¨σχέδιο¨) που λέει κι ο Λύκαστρος.
Τον κομμουνισμό λοιπόν τον απεκήρυξαν μετά βδελυγμίας οι Βούλγαροι μόλις έπεσε η Μόσχα, φανατικοί όντες τώρα αντικομμουνισταί. Το δε περίφημο, κατά το πρότυπο του Λένιν, μαυσωλείο του κομμουνιστού ήρωός των Δημητρώφ κυριολεκτικώς ανεσκάφη και ηφανίσθη εκ θεμελίων από το κέντρο της Σόφιας. (Κλάμα εδώ οι Εαμοβούλγαροι, η γενιτσαρική Κουκουεδία των ελληνικών συνόρων μέχρι τον Όλυμπο...)
Αλλά τα εδώ Δημοσιομέσα και δημοσιολόγοι τσιμουδιά.
Ίδωμεν πότε θα κι εμίς θα ξυπνήσωμεν από τον δημοκρατικό μας λήθαργο.
Ο υβριδικός γερμανοτουρικός πόλεμος γαρ αρχίσας έχει προ πολλού και χάνομε λαθροπροσφυγικώς και για την ώρα 10-0. (Όταν έχεις για τερματοφύλακες Τσιπραντώνηδες και κουλομπακογιάνηδες αυτά παθαίνεις. Και μη χειρότερα!)


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡΙΩΝ : Οι Βούλγαροι λοιπόν ήσαν και είναι φανατικοί εθνικισταί και αντισημίται. Γι αυτό δεν τους εδόθη η Θεσσαλονίκη.

Πολύ σωστά φίλε Αρρίων και γιατί οι Βούλγαροι θέλουν την Θεσσαλονίκη για αυτούς.!! Είναι ο προαιώνιος καημός τους να την έχουν στην κατοχή τους. Για αυτό και αντιτίθενται σθεναρά στο να πάρουν οι Σκοπιανοί το όνομα Μακεδονία, η ότι μιλάνε δήθεν την Μακεδονική γλώσσα τα γυφτοσκοπιανά. Διότι θέλουν να προσδώσουν την ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ καταγωγή σε αυτούς, για να μπορούν να έχουν μετά πάτημα να ζητήσουν και την υπόλοιπη Μακεδονία με την Θεσσαλονίκη.

Δεν το κάνουν για το καλό των Ελλήνων όταν λένε ότι οι Σκοπιανοί δεν είναι Μακεδόνες, αλλά γιατί θέλουν να τους βάλουν την ταμπέλα του ΒΟΥΛΓΑΡΟΥ.!! Αλλά δεν είναι όλοι οι Σκοπιανοί βούλγαροι, υπάρχουν Σλάβοι, Αλβανοί, αλλά και Έλληνες.!!! Που πήγαν οι 300.000 Ελλήνων των Σκοπίων;; Εξαφανίστηκαν;; όχι φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκαστρε, το εξάμβλωμα που δημιουργήθηκε στα βόρεια σύνορά μας δεν είναι ούτε σημερινό ούτε χθεσινό. Η δημιουργία του προήλθε από την σύσταση μισθοφορικών ταγμάτων από ντόπιους και κυρίως Ασιάτες Σκύθες για την αρωγή των Ρωμαϊκών λεγεώνων στην περιοχή κάτι παρόμοιο με τα «θέματα», δηλαδή τα τάγματα της Ανατολής και των Θρακών.
Η ονομασία Σκούποι εδόθη από τους ιδίους τους μισθοφόρους οι οποίοι στην αρχαία Σκυθική γλώσσα τους ονομάζοντο Σκύφοι ή Σκύποι ή Σκούποι. Σε καμία, μα σε καμία περίπτωση δεν ήσαν Μακεδόνες , ούτε Σέρβοι, ούτε Έλληνες. Σκύθες ήσαν και τίποτα περισσότερο. Τα ελεεινά και τρισάθλια βρωμόσκυλα του κερατά, και από τις δύο πλευρές, που υπέγραψαν τις πρόσφατες συμφωνίες και αναγνώρισαν ακόμα και Μακεδονική γλώσσα το έπραξαν διότι ούτε Έλληνες είναι ούτε Μακεδόνες.
Κρατώ φίλε Λύκαστρε λακωνικό το σχόλιο επειδή αυτό που έχει σημασία είναι αυτονόητο μέσα από μία και μόνο λέξη. Σκύφοι ή Σκύποι ή Σκούποι είναι οι Σκύθες της Ασίας και τίποτα περισσότερο. Αυτά είναι γραμμένα και δεν ξεγράφονται. Τα υπόλοιπα είναι ιστορικές αγυρτείες. Όσο για τους εγκάθετους ιστορικούς μας κράτα μικρό καλάθι, αυτοί αν και γνωρίζουν την αλήθεια είναι έτοιμοι πάντοτε και με το αζημίωτο, να σου πουν ό,τι τους προστάξει ο εργοδότης.

ΕΡΙΩΠΑΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΕΡΙΩΠΑΣ : Η ονομασία Σκούποι εδόθη από τους ιδίους τους μισθοφόρους οι οποίοι στην αρχαία Σκυθική γλώσσα τους ονομάζοντο Σκύφοι ή Σκύποι ή Σκούποι.

Ναι ακριβώς φίλε Ερίωπα, αν αυτά τα καθάρματα θέλουν γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία τους, δεν έχουν παρά να αναζητήσουν τις ρίζες τους στην ιστορία. Είναι γνωστό ότι το παλαιότερο όνομα των Σκοπίων επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ήταν Δαρδανία. Όλοι οι σπουδαίοι γεωγράφοι αναφέρουν ξεκάθαρα ότι αυτό το όνομα, δεν είχε απολύτως καμμία σχέση με την Μακεδονία.Συγκεκριμένα ο γεωγράφος Κλαύδιος Πτολεμαίος στην "Γεωγραφία του" βιβλίο 3 αναφέρει ότι η Δαρδανία (Σκόπια) συνόρευε με την Μακεδονία.!!! Μάλιστα η Δαρδανία .." εἶχε τίς πόλεις Ναϊσσός, Ἀρριβάντιον, Οὑλπιανόν καί Σκοῦποι" τα σημερινά Σκόπια.

Το ίδιο και ο Στράβων στα "Γεωγραφικά" βιβλίο 7 κεφ.5 αναφέρει οι Δαρδάνοι πολεμήθηκαν από τους Μακεδόνες διότι ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΟ ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά Ιλλύριοι. Και σε άλλη σημείο διαβάζουμε..."ὃτι ἡ Δαρδανία ἦταν μέν ὃμορος μέ τήν Μακεδονία, ἀλλά ούδέποτε ἦσαν Μακεδόνες.".

Άρα λοιπόν τι θέλουν σήμερα και ζητάνε να αρπάξουνε όνομα, γλώσσα και γεωγραφικό προσδιορισμό;;; Σίγουρα δεν το κάνουν διότι θέλουν να λέγονται Μακεδόνες....απλά το όνομα η Μακεδονική ταυτότητα είναι το όχημα με το οποίο θέλουν να αρπάξουν την Μακεδονία απο την Ελλάδα. Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα...ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;; ΠΟΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ.;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Και φυσικά οι Σκύθες δεν εξαφανίστηκαν ως λαός. Απλά άλλαξαν όνομα. Οι Σκύθες στην βίβλο είχαν το όνομα "Ασκεναζ" η Ashkūz. Βέβαια οι ίδιοι οι Σκύθες ονόμαζαν τους εαυτούς τους Σκόλοτες , το ελληνικό Σκύθες είναι ίσως η αντήχηση του ονόματος Skuδa που μας μεταφέρει ο Ηρόδοτος...από την ρίζα skeud. Σκούποι-Skuδa-skeud-Ashkūz- Aškuzai ή Iškuzai, Σκύθης εν και το αυτό.

Βέβαια αν πεις έναν σημερινό Ρώσσο ότι είναι Σκύθης, θα θυμώσει και θα σου πει ότι κατάγεται από την Φιλανδία.!!!

Μμ. είπε...


Σκούποι από δω, Σκεπετάριοι από κει σκουπιδογυφτοσωρός κύκλω παντού
και στην μέση η Μακεδονία η ελληνική. Πονάει ακόμα φαίνεται την δρακοφυλή
πολύ του Αλεξάνδρου η μακρουλή.

Ανώνυμος είπε...

" Σκούποι από δω, Σκεπετάριοι από κει σκουπιδογυφτοσωρός κύκλω παντού
και στην μέση η Μακεδονία η ελληνική"

-Ορθώς φίλε Μμ συνταυτίζεις τους Σκοπιανούς ή Σκουπιανούς με τους Σκυπε-τάρ. Κοινό έτυμο το Σκυθικό "Σκύφοι ή Σκύποι ή Σκούποι". Ταταρο-Σκύθης ήταν και ο Κυνοκέφαλος δόλιος πρόγονός τους Ερμής Κάδμος. Όσοι κοπρίτες υπέγραψαν την συμφωνία και όσοι την τιμούν είναι όλοι μπαστάρδια του, φθονερές σφήκες που ζούν μέσα στο ιερό σώμα του Ελληνισμού. Το λέει και η ιστορία.

ΕΡΙΩΠΑΣ