ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Η Ινδία σε αμυντική συνεργασία με την Κύπρο προκαλεί σοκ στην Άγκυρα – Το Νέο Δελχί μιλά για Κατεχόμενα εδάφη στο νησί

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Υπάρχει ένας χάρτης που κυκλοφορεί και δείχνει ακριβώς τον άξονα συμμαχίας που αναδύεται σε χώρες της Μέσης Ανατολής, και η Ινδία και η Ελλάδα, βρίσκονται μέσα σε αυτό το νέο σύστημα εταιρικών σχέσεων, οικονομικών, διπλωματικών και ασφάλειας. Αυτός ΕΔΩ είναι ο χάρτης. Κόκκινο χρώμα =Τουρκικός άξονας συμμαχίας, Κίτρινο χρώμα =Ουδέτεροι μέχρι στιγμής, και Πορτοκαλί χρώμα = Περίπλοκο. Το Ιράν και η Τουρκία μοιράζονται ισχυρούς οικονομικούς διμερείς δεσμούς εκτός από στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή. Δεν συμφωνούν σε όλα τα θέατρα πολέμου (δηλαδή τη Συρία). Βλέποντας όμως καλύτερα τον χάρτη διαπιστώνει κανείς ότι μέσα απο αυτόν τον άξονα συμμαχίας ελέγχονται πλήρως τα Στενά του Σουέζ, η Μεσόγειος, ο Περσικός Κόλπος , η Αραβική Θάλασσα, και ο κόλπος της Βεγγάλης.!! Άρα έτσι αποκλείεται η Κίνα από τον θαλάσσιο δρόμο προς την κάθοδο της προς  Αν. Μεσόγειο.!! Μια Αν.Μεσόγειο που όπως σας έχω ξαναγράψει εδώ θα παιχτεί το μέλλον όλων.!!! Τόπος ΕΛΛΑΣ, Χώρος Μέση Ανατολή – Χερσόνησος του Αίμου… Τιτανομαχία… Γιγαντομαχία… Ατλαντικοί πόλεμοι… Τρωικοί πόλεμοι… Υκσώς… εκστρατείες Ηρακλή… Διονύσου… Αλέξανδρου Γ΄… Ρωμαίοι… Σταυροφορίες… Μογγόλοι… Οθωμανοί… Α&Β Βαλκανικοί… Α&Β Παγκόσμιοι… deja vu. Όλες οι  εκστρατείες που έλαβαν χώρα κατά τους περιοδικούς αυτούς κύκλους μέσα στο πέρασμα των χιλιετηρίδων επί του πλανήτη, έγιναν πάντα σε καθορισμένους παράλληλους. Αυτές οι εκστρατείες ήταν οι παγκόσμιοι πόλεμοι του απώτατου παρελθόντος. Ακόμα και τα ινδικά έπη Μπαγκαβάτ Γκιτά, Ραμαγιάνα, και Μαχαμπαράτα αναφέρονται σε αυτούς.

Το Νέο Δελχί αποφάσισε να συγκρουστεί με την Τουρκία παντού στον κόσμο με πρώτους σταθμούς Ελλάδα και Κύπρο.

Ινδία και  Κύπρος αποφάσισαν την συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών, πολιτικών, οικονομικών, προξενικών και πολιτιστικών δεσμών , ανέφερε το ινδικό υπουργείο εξωτερικών.

Στην σχετική  ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχουμε τον πέμπτο γύρο διαβουλεύσεων μεταξύ Ινδίας και Κύπρου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου.

Η ινδική πλευρά με επικεφαλής την Neeta Bhushan, γραμματέα για την Ευρώπη, και η κυπριακή με την  διευθύντρια του υπουργείου εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμφωνήσαν για την στενή πλέον συνεργασία των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, οι δύο πλευρές εκτίμησαν τις παραδοσιακά θερμές σχέσεις και εξέτασαν τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, οικονομικών, προξενικών, αμυντικών και πολιτιστικών τομέων.

“Οι δύο πλευρές εξέτασαν την κατάσταση των συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την άμυνα και τη στρατιωτική συνεργασία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, και συμφώνησαν να εργαστούν για την πρόωρη οριστικοποίηση αυτών των συμφωνιών”, ανέφερε το ινδικό ΥΠΕΞ.

Επίσης Ινδοί και Κύπριοι, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου και τις σχέσεις Ινδίας-ΕΕ, όπως και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία στον ΟΗΕ και σε άλλα φόρα.

Οι Ινδοί αποφάσισαν να παίξουν σκληρά με την Άγκυρα ερχόμενοι να συνεργαστούν εκτός των άλλων και στρατιωτικά με την κυπριακή δημοκρατία, ενώ διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και με την Ελλάδα.

Το Νέο Δελχί ουσιαστικά εμπλέκεται για πρώτη φορά και με το θέμα των Κατεχομένων εδαφών από την Τουρκία, στηλιτεύοντας τις τουρκικές διαχρονικές προκλήσεις, στην Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη, αφού σε ειδική  αξιολόγηση ασφάλειας τον Σεπτέμβριο του 2020, Το Νέο Δελχί διαπίστωσε ξεκάθαρα ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τρομοκρατικές δραστηριότητες κατά της Ινδίας, σε συνεργασία και με ισλαμικές οργανώσεις .

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι οι χειριστές που εδρεύουν στην Τουρκία, με την προφανή υποστήριξη της κυβέρνησης της Άγκυρας, διευκολύνουν ομάδες Ινδών τρομοκρατών να ταξιδέψουν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του ISIS.

Οι ινδικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν όλο και περισσότερο καθώς προβλέπουν τη χρήση τρομοκρατικών ομάδων με έδρα το Πακιστάν, από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε επιθετικά σχέδια κατά της Ινδίας με σκοπό να  ενισχύσουν τη δημοτικότητά του Τούρκου προέδρου στους μουσουλμάνους της Νοτίου Ασίας.

“Οι προσπάθειες της Τουρκίας να χρηματοδοτήσει ισλαμικές οργανώσεις που εδρεύουν στην Ινδία, σε συνεργασία με πολιτικές και μη κερδοσκοπικές ομάδες αυξάνουν τις ανησυχίες της Ινδίας”, δήλωσε Ινδός αξιωματούχος ασφαλείας που συνεργάζεται με το κεντρικό ίδρυμα ασφαλείας.

Οι Ινδοί αναφέρουν ότι ο γιος του Προέδρου Ερντογάν, Μπιλάλ είναι ο επικεφαλής των ανατρεπτικών και ριζοσπαστικών ισλαμιστικών αποστολών.

Τα τελευταία χρόνια, ο υιός του Ερντογάν ηγείται μυστικών επιχειρήσεων προπαγάνδας σε πολλούς πληθυσμούς, σαμποτάρει αντιπάλους στην Τουρκία καθώς και σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας πιστεύουν ότι η Ινδία πρέπει να επικεντρωθεί στις επιταχυνόμενες δραστηριότητες της Τουρκίας στο εσωτερικό της Ινδίας, ενώ η εστίασή της θα υλοποιηθεί πλέον και στο εξωτερικό.

Μόλις τώρα λοιπόν, η Άγκυρα απέκτησε έναν ακόμη ισχυρό εχθρό τον οποίο κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει λόγω του τεραστίου μεγέθους του.

 ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

Έμπαινε Έρντυ, λίγοι είναι οι Ινδοί, τους έχεις για πλάκα !!

Σοβαρά τώρα : στρατιωτική συνεργασία με την Ινδία επιβάλλεται ΑΜΕΣΩΣ.

Προμήθεια πυραύλων BRAHMOS και παρουσία του Ινδικού Ναυτικού σε Αιγαίο/Ανατολική Μεσόγειο...

Το πληθυσμιακό και πυρηνικό βάρος της Ινδίας μπορεί να γείρει αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ ημών.

Ανώνυμος είπε...

Οι Ινδοί έχουν υποφέρει τα πάνδεινα από τον Μογγολοτουρκικό παράγοντα από τον ενδέκατο αιώνα μ.Χ. και μετά.
Αρκεί κανείς να ρίξει μιά ματιά στην ιστορία τους και θα καταλάβει πως δημιουργήθηκε το τερατογέννημα που λέγεται Πακιστάν. Τώρα μάλιστα που οι Μογγολοπακιστανοί και Αφγανοί τα βρήκαν μιά χαρά με την Μογγοκρατούμενη Κίνα τα πράγματα για τους Ινδούς είναι ακόμα πιό δύσκολα. Απειλείται η ίδια η ύπαρξή τους σε μία ολοκληρωτική σύρραξη με τον Μογγολικό άξονα και κατ' επέκταση από τον Τουρκοϊσλαμικό παράγοντα.
Σαφώς λοιπόν μαγειρεύουν και αυτοί πριν πεινάσουν και στρέφονται στον μόνο παράγοντα που μπορεί να τους βοηθήσει σε μία Γιγαντομαχία και αυτός δεν είναι άλλος από τον σώφρονα Υαυάνα δηλαδή τον Έλληνα. Συγχρόνως έχουν αρχίσει την εθνοκάθαρση στη χώρας τους με νέους νόμους που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους Μουσουλμάνους που ζουν ανάμεσά τους και πολλαπλασιάζονται ταχύτερα και από τον κορονοϊό.
Δυστυχώς όμως ο σύγχρονος βαψονύχης εγκάθετος αλλογενής πολιτικός της Ελλάδος μόνο σώφρων δεν είναι. Φρόντισε και γέμισε έγκαιρα την Ελλάδα με Αφγανομογγόλια και Πακιστανομογγόλια για να εξασφαλίσει την θέση του και τώρα περιμένει να δει τι θα ξεπουλήσει απ'ό,τι έχει μείνει στη χώρα. Τίποτα άλλο δεν τον ενδιαφέρει.
Βεβαίως μην περιμένετε κανένα σαπρόφυτο να αναδείξει αυτή την θεόσταλτη στρατηγική ευκαιρία, διότι οι μόνοι που είναι ικανοί να ξαποστείλουν στον τάρταρο τα Πακιά και τα Αφγανά είναι οι Ινδοί.


ΕΡΙΩΠΑΣ


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δυστυχώς φίλε Ερίωπα, εξ αιτίας των προδοσιών της πολιτικής μας ελίτ, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, καθόμαστε στην λάθος πλευρά του λόφου.
Έχοντας συνταχθεί μονομερώς, με την πιο αδίστακτη και απάνθρωπη συμμορία που έχει υπάρξει ποτέ στον πλανήτη.
Και αν χάσουμε, θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά.