ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΗΠΑ: “Αντίστροφη μέτρηση” για κυρώσεις στην Τουρκία… λόγω συστηματος S-400

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το καλό για την Ελλάδα, είναι ότι με την διαφαινόμενη άνοδο του Μπάϊντεν στην Προεδρία, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος για παρατεταμένη περίοδο αστάθειας στις Η.Π.Α. Που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταραχές, εσωτερική αποσταθεροποίηση, αποσχίσεις Πολιτειών η αντίστοιχα αναγνώριση καθεστώτος Πολιτείας σε περιοχές, σε έγχρωμες επαναστάσεις, η και σε εμφύλιο. Οπότε, το παράθυρο ευκαιρίας των Μογγόλων , διαρκώς στενεύει. Κάποια στιγμή θα έρθουν και οι κυρώσεις, όταν οι ΗΠΑ και τα δύο αντίπαλα κέντρα εξουσίας που την ελέγχουν το πάρουν απόφαση. Ο Κίσσιντζερ είναι ο ισορροπιστής των 2 αντιμαχόμενων κατεστημένων στην Αμερική και ο άνθρωπος που έκανε τον Πούτιν Πρόεδρο της Ρωσσίας. Μόλις διάβασα ότι οι κυρώσεις της Τουρκίας για το S-400 έγιναν υποχρεωτικές στο νομοσχέδιο άμυνας.

Το Κογκρέσο θα απαιτήσει από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλει κυρώσεις σε κάθε άτομο που εμπλέκεται στην απόκτηση του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία εντός 30 ημερών από την υπογραφή του νέου νομοσχεδίου δαπανών για το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, του γνωστού ως NDAA. Τα παραπάνω αναφέρονται σε αντίγραφο του νόμου περί Εθνικής Άμυνας (NDAA) για τον προϋπολογισμό του 2021.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

“Το αργότερο 30 ημέρες μετά την ημερομηνία θέσπισης του παρόντος νόμου, ο Πρόεδρος πρέπει να επιβάλει πέντε ή περισσότερες από τις κυρώσεις που περιγράφονται στο άρθρο 235 του νόμου εναντίον των εχθρών της Αμερικής (CAATSA) (22 USC 9529) σε σχέση με κάθε άτομο που εν γνώσει του ασχολείται με την απόκτηση του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 που αναφέρεται στο εδάφιο (β) “, αναφέρεται στο νομοσχέδιο NDAA.

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ δήλωσε:
Είμαι απίστευτα περήφανος που βοήθησα να διασφαλιστεί η συμπερίληψη μιας διάταξης στο NDAA για να πραγματοποιήσει αυτό που ο Πρόεδρος Τραμπ αρνήθηκε να κάνει: Επίσημα καθορίζει εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι η Τουρκία παρέλαβε ρωσικά αμυντικά συστήματα S-400 και επομένως θα τιμωρηθεί βάσει του ισχύοντος νόμου.

ΠΗΓΗ

 

2 σχόλια:

ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ισχύει το ότι επικρατεί πλέον στις ΗΠΑ το δόγμα Κίσσινγκερ ( που υποστηρίζει ότι κύριος εχθρός είναι η Κίνα ) έναντι του παλαιοτέρου δόγματος Μπρεζίνσκυ ( που υπεστήριζε ότι κύριος εχθρός είναι η Ρωσία ) ;;

Εάν ισχύει αυτό, τότε θα είναι μάλλον θετικό για την Ελλάδα - εφόσον η Τουρκία είναι η προμετωπίδα της Κίνας στα δυτικά.

Λες οι 2 Σεληνιακοί Οίκοι που μάχονται για την κυριαρχία στις ΗΠΑ να συμφωνήσουν πάνω σε αυτό ;;

ΥΓ - Αλήθεια, πόσων ετών είναι πια αυτός ο Κίσσινγκερ ;; Τον έχει ξεχάσει ο Χάρος ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΙΧΑΛΗΣ : ΛΥΚΑΣΤΡΕ, ισχύει το ότι επικρατεί πλέον στις ΗΠΑ το δόγμα Κίσσινγκερ ( που υποστηρίζει ότι κύριος εχθρός είναι η Κίνα ) έναντι του παλαιοτέρου δόγματος Μπρεζίνσκυ ( που υπεστήριζε ότι κύριος εχθρός είναι η Ρωσία ) ;;

Κατά κάποιο τρόπο ναι διότι ο Κίσσιντζερ είναι ο πολιτικός πάτρωνας του Πούτιν εδώ και δεκαετίες. Η KIG η εταιρεία συμβούλων και επενδύσεων του Κίσσινγκερ είναι αυτή που έχει αναλάβει σύμβουλος του Πούτιν από το 2009.